THEO PARFUMS: Ελληνικό brand, niche αρωμάτων

theo-stella-3

 

Σήμερα, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια όμορφη ιστορία, από πολλές απόψεις. Μια ιστορία που έδωσε χαρά στην καθημερινότητα μου, αλλά κι ελπίδα.  Σήμερα θα σας μιλήσω για μαγευτικά αρώματα που μ’ έκαναν περήφανη, αλλά και για την ομορφιά της δημιουργίας, αυτήν που αποδεικνύει, ότι οι άνθρωποι είναι αυτοί, που  κάνουν τη διαφορά πίσω απ΄τα εγχειρήματα.

 

Σήμερα, θα σας γνωρίσω τον Θεόδωρο Καλοτίνη.  Έναν,  εικοσιεξάχρονο, ταλαντούχο άντρα από το Ηράκλειο της Κρήτης, που με την δική του πατέντα ευρεσιτεχνίας φτιάχνει τα ωραιότερα αρώματα, που προσωπικά έχω μυρίσει την τελευταία δεκαετία.  Παρακολουθώ στενά τον Θεόδωρο Καλοτίνη αρκετό καιρό τώρα, να εισάγει το πρώτο ελληνικό brand χειροποίητων φυσικών αρωμάτων.  Με έχει συγκινήσει βαθύτατα η ιστορία, το ταλέντο, η δράση, η πηγαία ευγενική παρουσία του, το όραμα του, το πείσμα, η τόλμη του, όλα όσα διαβάζω γι’ αυτόν και με σεβασμό παρακολουθώ να διαδραματίζονται τους τελευταίους μήνες.

 

Η επιθυμία να τον γνωρίσω και να σας τον παρουσιάσω έγινε απόφαση, όταν πρωτοφόρεσα το άρωμα “GARDENIA”. Το ένστικτό μου δεν λάθεψε κι αποφάσισα, ότι δεν θα προσπεράσω έτσι απλά όλο αυτό το μαγικό που συμβαίνει στην Ελλάδα σήμερα.  Χαίρομαι ειλικρινά που η επικοινωνία που είχαμε στάθηκε η αφορμή, να επιβεβαιώσω πως τίποτα δεν είναι τυχαίο σ΄αυτή τη ζωή.  Ο Θεόδωρος είναι ένας επί της ουσίας, όμορφος άνθρωπος!

 

Πηγαία ευγενικός, αβρός κι αυθεντικά επικοινωνιακός, όχι γιατί έτσι επιβάλλει το μάρκετινγκ, αλλά γιατί αυτή είναι η ιδιοσυγκρασία του. Τρυφερός και ευαίσθητος, ονειροπόλος και γοητευτικός, αλλά άμεσος, ειλικρινής, προσηνής και συνεπής.  Σ΄ όλη την διάρκεια της επικοινωνίας μας, ο Θεόδωρος ξεδίπλωσε την αγάπη του για τα αρώματα, το πάθος για τη δουλειά του,  αλλά και την στόφα ενός προσγειωμένου και βαθιά καλλιεργημένου, ενός αυθεντικού και ποιοτικού ανθρώπου.

 

Έτσι ακριβώς όπως είναι και τα αρώματα του.  Ποιοτικά, εκλεπτυσμένα, αυθεντικά, ευγενικά, ισορροπημένα, με εξέλιξη και βάθος! Ο Θεόδωρος Καλοτίνης είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης και τα αρώματα του είναι έργα τέχνης! Ένας αφοπλιστικός δημιουργός που κάποια στιγμή δεν δίστασε να μου πει «Αγαπώ την επικοινωνία, πόσο μάλιστα όταν έχει να κάνει με το θέμα για το οποίο υπάρχω στη ζωή, τα αρώματα!»  

 

 

theo-stella-2

 

 

Από το Ηράκλειο της Κρήτης, στην  Grasse της Γαλλίας

 

Κάποτε ήταν ένα αγόρι που ζωγράφιζε άνθη και φυτά σ’ όλα του τα σχολικά τετράδια και ρωτούσε την αμήχανη δασκάλα του για τις μυρωδιές και τις ιδιότητες τους.  Που θα τα βρει, πότε ευδοκιμούν, που φυτρώνουν…  Πως να διαχειριστείς ένα ταλέντο ανάμεσα σ’ ολόκληρη τάξη, με διαφορετικά ενδιαφέροντα απ΄ τα συνηθισμένα, που ρωτάει όσα δεν ενδιαφέρουν τους συμμαθητές του; Ένα αγόρι που σύντομα  θ’ ανακαλύψει, ότι οι μυρωδιές του μιλούν, τον ταξιδεύουν, τον μαγεύουν κι αυτός καταλαβαίνει την ξεχωριστή γλώσσα τους.

 

Σιγά σιγά διαπιστώνει, ότι μπορεί να διακρίνει τις μυρωδιές γύρω του, τα συστατικά των αρωμάτων που φορούν οι άλλοι.  Στην εφηβεία αρχίζει να συλλέγει τα πρώτα του αρώματα.  Μεγαλώνοντας, μεγαλώνει μαζί κι η αγάπη και το ταλέντο, κι ο Θεόδωρος αρχίζει πια να πειραματίζεται με δικές του συνθέσεις.  Ο έρωτας για τα αρώματα θα γίνει πάθος και κάπου εκεί αντιλαμβάνεται, ότι είναι κι ο ίδιος ξεχωριστός, διαθέτει ένα χάρισμα, ένα ταλέντο που δεν του επιτρέπεται να αγνοήσει…

 

Η μεθυστική μυρωδιά της γαρδένιας που θα γίνει λίγα χρόνια μετέπειτα ένα από τα δυο πρώτα επιτυχημένα αρώματα του, υπάρχει πάντα απροσδιόριστα μέσα στο μυαλό του, ταξιδεύει σαν μελωδία. Ο ίδιος θα δηλώσει σε συνεντεύξεις του, ότι παίρνοντας τα πρώτα του αιθέρια έλαια και δημιουργώντας το πρώτο του άρωμα, αντιλήφθηκε την απήχηση που είχαν οι δημιουργίες του στα συναισθήματα των ανθρώπων και κάπου εκεί παίρνει την απόφαση.  Θεωρεί, ότι αν θέλει να κάνει σωστά αυτό που αγαπάει πρέπει να πάρει τις θεωρητικές και πρακτικές βάσεις, να απευθυνθεί στις αυθεντίες του αντικειμένου.

 

Έτσι, η Γαλλία και η παγκόσμια πρωτεύουσα των αρωμάτων, η Grasse γίνεται μονόδρομος.  Σπουδάζει Τεχνική Δημιουργίας Αρωμάτων σε μια από τις παλαιότερες σχολές αρωματοποιίας στον κόσμο την Galimard, η οποία εδρεύει στην Grasse από το 1747.   Οι καθηγητές του ξεχωρίζουν το ταλέντο του, οι δημιουργίες τoυ διακρίνονται όπως το πρώτο άρωμα του το Lilly, τον πιέζουν να μείνει στη Γαλλία. Δέχεται προτάσεις από κορυφαία brands να ενταχθεί στο δυναμικό τους, με την προοπτική μίας μεγάλης καριέρας δίπλα στους καλύτερους του χώρου, εκείνος όμως τα αγνοεί όλα νιώθοντας, ότι η θέση του είναι να επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

Γυρίζει στην γενέτειρα του την Κρήτη και το ταλέντο του βρίσκει ανταπόκριση.  Άνθρωποι που δεν τον γνώριζαν, πιστεύουν σ΄ αυτόν και ταυτίζονται με τον αγώνα ζωής που κάνει για να κυκλοφορήσει την πρώτη του σειρά.  Έτσι έρχεται η συνεργασία του Θεόδωρου Καλοτίνη με την Bioarοma, μία κορυφαία επίσης κρητική Εταιρεία απόσταξης και παραγωγής αιθέριων ελαίων και φυσικών συστατικών, από τις πλέον υποδειγματικές στην Ελλάδα, έργο επίσης νέων ανθρώπων που προσωπικά παρακολουθώ με θαυμασμό να εξελίσσεται χρόνο με το χρόνο.

 

Η THEO PARFUMS και η πρώτη προσωπική niche συλλογή αρωμάτων με την πατέντα ευρεσιτεχνίας του Θεόδωρου Καλοτίνη, είναι γεγονός. Το βραβευμένο “LILLY”, το δημοφιλέστατο “GARDENIA” και το στιβαρό αντρικό της σειράς “1989” γίνονται best sellers, ενώ η Fragrantica, η παγκόσμια οn line εγκυκλοπαίδεια αρωμάτων τα εντάσσει στις σελίδες της, με αφιερώματα και συνεντεύξεις του νεοεμφανιζόμενου Έλληνα αρωματοποιού, που συναγωνίζεται άνετα τους Γάλλους συναδέλφους του.

 

Ο Θεόδωρος Καλοτίνης, μίλησε στο beautyblog.gr σε μια αποκλειστική συνέντευξη που θα διαβάσετε παρακάτω:

 

 

theo-stella-9

 

 

Ε:  Επιχειρηματική και δημιουργική έδρα σου η Κρήτη. Πως λειτουργεί αυτό στην καριέρα σου και την εξέλιξη της; Δεν είναι δεσμευτικό ή αντίθετα η αποκέντρωση σε βοηθάει με κάποιον τρόπο;

Α: Το αποστακτήριο και το εργαστήρι παραγωγής βρίσκονται στην Κρήτη, πολύ σωστά, παρόλα αυτά κάθε άλλο παρά με δεσμεύει θα έλεγα, αφού θεωρώ ευλογία που έχω την ευκαιρία να βρίσκομαι τόσο κοντά στην φύση. Όπως ενδεχομένως να γνωρίζετε τα εργαστήρια παραγωγής κάθε εταιρίας δεν είναι απαραίτητο να βρίσκονται στην περιοχή που έχουν ως έδρα. Δεν έχει επομένως να κάνει το που βρίσκεται η βάση του εργαστηρίου αλλά το που βρίσκονται τα σημεία πώλησης. Η έμπνευση είναι εκείνη που δεν έχει έδρα, ούτε σταθερό σημείο… έρχεται πάντα εκεί που την περιμένεις λιγότερο.

 

Ε:  Αναφέρεις, ότι έχεις μια δική σου τεχνική στην δημιουργία ενός αρώματος. Πως εμπλέκονται τα φυσικά συστατικά μέσα στην δική σου τεχνική δημιουργίας αρωμάτων;

Α: Για την παραγωγή των αρωμάτων υπάρχει συγκεκριμένη τεχνική δημιουργίας ή οποία αντλεί τις ρίζες της από τα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας. Για να κατακτήσουμε την γνώση που υπάρχει σήμερα γύρω από την δημιουργία αρωμάτων, επιστήμονες και Αρωματοποιοί αφιέρωσαν χρόνο και κόπο σε μακροχρόνιες έρευνες ώστε να κατανοήσουν και να αναλύσουν την διάρκεια και την εξέλιξη των συστατικών (π.χ των αιθέριων ελαίων). Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε πλέον ταξινομήσει συγκεκριμένες νότες για βάση, μέση και κορυφή, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι. Η δική μου πατέντα παντρεύει τον παραδοσιακό τρόπο δημιουργίας αρωμάτων, με μία πιο σύγχρονη μέθοδο, που προέκυψε μέσα από μεγάλη προσωπική έρευνα. Εν ολίγοις τα φυσικά συστατικά, αποτελούν ένα δύσβατο μονοπάτι να ακολουθήσει κάποιος σε ότι αφορά την αρωματοποιία. Με την δική μου πατέντα ευρεσιτεχνίας, κάνω την δημιουργία φυσικών αρωμάτων, ας πούμε… λίγο πιο εύκολη. Εύκολη με την έννοια ότι τα φυσικά συστατικά είναι δύσκολο να συνδυαστούν αρμονικά αφού μιλάμε για μυρωδιές, εξαιρετικά δυνατές.

 

Ε:Προσωπικά θαυμάζω το γεγονός, ότι δύο εξαιρετικές περιπτώσεις επιχειρηματικότητας και δημιουργικότητας νέων ανθρώπων, όπως εσύ και η Εταιρεία Bioaroma, ενώθηκαν σε ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα project. Μία συνεχώς εξελισσόμενη εταιρεία παραγωγής αιθέριων ελαίων και φυσικών πρώτων υλών κι εσύ ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης, γιατί τα αρώματα που δημιουργείς είναι έργα τέχνης, επιχειρούν. Πως προέκυψε; Θα ήθελες να μας πεις δυο λόγια;

 

Α: Η ιστορία γνωριμίας μου με την Bioaroma έχει πολύ ενδιαφέρον αφού πρόκειται για μία σχέση καρμική. Τα πρώτα αιθέρια έλαια μου τα είχα προμηθευτεί από εκείνους όταν ακόμη βρισκόμουν σε πειραματικό στάδιο σε ότι αφορά την αρωματοποιία. Μέσα από μία σχεδόν καθημερινή επικοινωνία που είχαμε, εγώ ως πελάτης ακόμη, βομβάρδιζα καθημερινά με ρωτήσεις τον ιδιοκτήτη της εταιρίας ώστε να μάθω όλες τις λεπτομέρειες των φυσικών συστατικών – η φύση του τελειομανή βλέπετε -. Κάπως έτσι, δεν άργησαν να αντιληφθούν το πάθος που είχα για την δημιουργία των αρωμάτων, και πριν καν το καταλάβω ξεκίνησαν οι συζητήσεις για συνεργασία. Αφού λοιπόν είχαν προηγηθεί οι σπουδές μου στη Γαλλία, η δική μου προσωπική πατέντα ευρεσιτεχνίας, οι πρώτες μου ολοκληρωμένες αρωματικές συνθέσεις και η επακόλουθη αναγνώριση και αγάπη του κόσμου προς την δουλειά μου, τότε ήρθε και η επίσημη πρόταση της Bioaroma για συνεργασία. Νιώθω ευτυχής για την συνεργασία μου με την Bioaroma. Με κέρδισαν η αμοιβαία αγάπη και ο σεβασμός που τρέφουμε και οι δύο πλευρές. Στον καταπληκτικό χώρο του αποστακτηρίου, με τις δεκάδες πρώτες ύλες που παράγουμε, δεν μπορώ παρά να νιώθω σαν στο σπίτι μου.

 

theo-stella-4

 

 

 

Ε: Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις αυτό που κάνεις στην Ελλάδα σήμερα; Διάλεξες τον δύσκολο δρόμο;

Α: Όπως το βλέπω εγώ, είναι ξεκάθαρο πως διάλεξα τον δύσκολο δρόμο. Όταν αφήνεις την σιγουριά που σου προσφέρουν μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού για να γυρίσεις σε μία Ελλάδα που καταρρέει από μέσα προς τα έξω, νομίζω είναι αυτονόητο πως ο δρόμος που επέλεξα είναι ο δύσκολος. Το να ξεκινήσεις κάτι καινούριο στην Ελλάδα, είναι δεόντως αποτρεπτικό. Είναι σαν ο απρόσωπος κρατικός μηχανισμός να προσπαθεί να αποτρέψει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία και καινοτομία. Νέοι με ιδέες υπάρχουν πολλοί, και αυτό ακριβώς είναι που χρειάζεται η Ελλάδα στη φάση αυτή. Η γραφειοκρατία όμως σαν ένα απροσπέλαστο τείχος, φαίνεται μα αντιτίθεται σε κάθε τι νέο και δημιουργικό.

 

Ε:  Τι ονειρεύεσαι για το μέλλον; Τι καινούργιο ετοιμάζεις για να μαγέψεις τις αισθήσεις μας, αλλά και πως βλέπεις το αύριο της THÉO PARFUMS;

 

Α: Αυτό που ονειρεύομαι για το μέλλον είναι να φύγει όλη αυτή η δυστυχία που έχει στοιχειώσει τη χώρα μας, και για αυτό το λόγο θα ήθελα να αφήσω ένα λιθαράκι αισιοδοξίας πίσω μου! Από μέσα μου πηγάζει η ανάγκη να δημιουργώ χαμόγελα με τις αρωματικές μου συνθέσεις. Ετοιμάζω πολύ όμορφα πράγματα. Φυσικά βρισκόμαστε μόλις στην αρχή και θέλω τα βήματα που κάνω να είναι σταθερά και όχι βιαστικά. Έχω στο μυαλό μου πολλές ιδέες. Το αύριο της THEO PARFUMS, ενός brand που είναι ουσιαστικά παιδί μου, το οποίο θα αγαπώ μέχρι να φύγω από τη ζωή, το βλέπω να λάμπει σαν ένα αστραφτερό διαμάντι και αυτή η σιγουριά πηγάζει από τον κόσμο και την αγάπη με την οποία αγκαλιάζει οτιδήποτε δημιουργώ και από εκείνους που καθημερινά προτιμούν πιστά και με τόση αγάπη τα αρώματα της σειράς μου, αλλά και από το ατέρμονο πάθος μου για τον μαγικό κόσμο των αρωμάτων. Σίγουρα στη ζωή δεν είναι τίποτα δεδομένο, θα υπάρξουν και δύσκολες στιγμές ίσως και αποτυχίες. Αγάπη χρειάζεται μόνο και θάρρος για να προσπερνάς κάθε εμπόδιο, κι εγώ έχω την εντύπωση πως τα διαθέτω!

 

Τα Αρώματα της THEO PARFUMS και η προσωπική μου άποψη

 

Με την Μαρία Αγγελίδου μοιραστήκαμε τον ίδιο θαυμασμό και την ίδια συγκίνηση, για έναν άνθρωπο αυτοδημιούργητο, ταλαντούχο, τολμηρό κι εργατικό που γύρισε σε μια καταρρακωμένη χώρα και σε πείσμα όλων όσων συμβαίνουν, τολμάει να επιχειρεί.  Αυτό το post δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένο, χωρίς την άποψη της Μαρίας για τα αρώματα του Θεόδωρου Καλοτίνη, που θα διαβάσετε αύριο. Σήμερα θα διαβάσετε την δική μου.

 

Σε μια παγκόσμιοποιημένη αγορά που ο ένας οίκος αντιγράφει τον άλλον κι όλοι μαζί τον εαυτό τους, αρώματα που παράγονται εύκολα και γρήγορα, συχνά επίπεδα, χωρίς πρωτοτυπία κι αρωματικό χαρακτήρα, με ανύπαρκτη εξέλιξη (silage), διάρκεια και βάθος, αρώματα τόσο αναλώσιμα που τα ξεχνάς μέσα σ΄ένα μήνα, τα αρώματα του Θεόδωρου Καλοτίνη είναι για μένα μια όαση στην έρημο.

 

Η εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών είναι εμφανέστατη σε όποιον μυρίσει τα αρώματα του.  Απέχουν παρασάγγας ως ποιότητα και αρωματικό αποτέλεσμα από πολλά δημοφιλή και κατά τη γνώμη μου -υπερεκτιμημένα- designer perfumes.  Σε αντίθεση με την ευρύτατα διαδεδομένη νερένια (watery) βάση, τα αρώματα της THEO PARFUMS είναι πλούσια με διάρκεια και βάθος και προπαντός εξαιρετική εξέλιξη (silage), κάτι που εκτίμησα από την πρώτη στιγμή.  H αγνότητα της ευωδιάς τους, σε σχέση με τις συνθετικές μυρωδιές και το αφόρητο οινόπνευμα που πολύ συχνά συναντάμε είναι εμφανέστατη, λόγω των εξαιρετικών φυσικών πρώτων υλών.

 

Αν σκεφτούμε,  ότι αποδεδειγμένα το 80% των designer perfumes δεν έχουν καμμιά φυσική ακατέργαστη πρώτη ύλη,  τα αρώματα του Θεόδωρου Καλοτίνη είναι η απόλυτη ομορφιά της φυσικής αγνότητας.  Επίσης, τα αρώματα του διαρκούν στο δικό μου δέρμα, τουλάχιστον 8 ώρες, φορώντας δυο μόλις σταγόνες (ψεκασμούς), όπως τα παλιά κλασσικά ακριβά αρώματα που οι γυναίκες αρκούταν να φορέσουν πίσω απ’ τους λοβούς.

 

GARDENIA

 

theo-stella-5

 

Η GARDENIA ήταν το πρώτο άρωμα που δοκίμασα. Το όνομα του οφείλεται περισσότερο στην ιδέα της γαρδένιας παρά στη μυρωδιά. Ανάγκη του δημιουργού του ήταν να δώσει άρωμα στο λευκό και ότι αυτό αντιπροσωπεύει. Οι νότες κορυφής είναι πουδρένιες, οι μεσαίες νότες είναι γαρδένια και γιασεμί, η νότα της βάσης είναι βανίλια. Παρότι ήταν blind buy, το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή. Έψαχνα χρόνια για ένα άρωμα σαν κι αυτό.   Απόλυτα ξεχωριστό σε μια περίοδο που κυριαρχούν τα γλυκερά, πανομοιότυπα «sugar bombs».

 

Το GARDENIA είναι άρωμα πουδρέ με φρεσκάδα καθαριότητας, αλλά η πούδρα του είναι μοντέρνα κι αισθησιακή, σαν την πανάκριβη πούδρα που μια σικάτη γυναίκα απλώνει στο ντεκολτέ της, καθισμένη στο πολυτελές μπουντουάρ της κι όχι πνιγηρή ή μωρουδιακή.  Η καθαριότητα που αναδύεται είναι αισθησιακή και λαχταριστή, σέξι και μεθυστική.

 

Το GARDENIA δεν είναι το κλασσικό, λευκό, καλοσιδερωμένο πουκάμισο, αλλά μια κομψή, ιβουάρ βραδινή, έξωμη τουαλέτα ή ακόμα ένα πολυτελές, λευκό, χνουδωτό μπουρνούζι που αγκαλιάζει το σώμα, μετά από ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια.  Δεν μυρίζει οινόπνευμα, τίποτα συνθετικό, αλλά ευωδιάζει φίνα, εκλεπτυσμένα αιθέρια έλαια. Η πούδρα ανακατεύεται στην αρχή με αδιόρατα εσπεριδοειδή που εναλλάσσονται στη συνέχεια με διακριτικά λευκά άνθη. Μια σύνθεση απόλυτα μοναδική, με εξαιρετική, συναρπαστική εξέλιξη (sillage), μεταμορφώνεται κάθε στιγμή που περνάει. Το GARDENIA είναι ένα θηλυκό, βαθύ, πλούσιο, ερωτικό, συναρπαστικό άρωμα και καθόλου μα καθόλου αθώο.  Το θεωρώ τέλειο για χειμώνα και καλοκαίρι, για κάθε στιγμή, κάθε περίσταση. Είναι πλέον το signature perfume μου.

 

LILLY

 

theo-stella-6

 

Αυτό κι αν ήταν η μεγάλη έκπληξη!  Το πολυβραβευμένο LILLY, το αρωματικό θαύμα του Θεόδωρου Καλοτίνη που πήρε τις καλύτερες διακρίσεις από τις μεγαλύτερες “μύτες” της Γαλλίας.  Το LILLY είναι ένα Chypre –  Oriental άρωμα με σύνθεση από τα πιο ακριβά και εκλεπτυσμένα συστατικά του κόσμου.  Ο Θεόδωρος το εμπνεύστηκε από τον μινωικό πολιτισμό και τα ανάκτορα της Κνωσσού, όπου πέρασε μία ολόκληρη μέρα, για να μπορέσει να αποτυπώσει την έμπνευση του.

 

Οι νότες κορυφής είναι εξωτικά φρούτα και πατσουλί, που δίνουν την θέση τους σε μια αισθησιακή βανίλια, ενώ στη βάση του κυριαρχεί ο κρίνος των αγρών (lilly of the valley).  Μόλις το πρωτομύρισα μου έφερε στο νου εικόνες ανατολής, οδαλίσκες ξαπλωμένες ανάμεσα σε βελούδα και μαξιλάρια και το φεγγάρι να ασημίζει στο Βόσπορο, καθώς το κοιτάζεις απ΄τα μπαλκόνια του Ciragan Palace. Κοιμήθηκα με το Lilly την πρώτη φορά που το φόρεσα και το μύριζα όλη νύχτα.

 

Το Lilly είναι το άρωμα που φοράει μια γυναίκα πριν συναντήσει τον εραστή της.  Είναι το άρωμα ενός μεγάλου πάθους, μιας αμαρτίας, μιας έντονης ερωτικής νύχτας. Η αρωματική εξέλιξη του είναι η ίδια η ερωτική πράξη με την προσμονή στο πατσουλί, την κορύφωση στη βανίλια και τον ησυχασμό στον κρίνο του αγρού, στις νότες βάσης.  Είναι όμως φίνο κι ευγενικό, δεν γίνεται χυδαίο, ούτε δεύτερο ή κραυγαλέο.  Για μένα δεν είναι απλά σέξι, είναι μεγαλειώδες, θεσπέσιο αλλά και ισορροπημένο.

 

1989

 

theo-stella-7

 

Το 1989 είναι το πρώτο ανδρικό άρωμα της σειράς THEO PARFUMS. Είναι το μόνο που δεν δοκίμασα αλλά επιφυλάσσομαι, ότι σύντομα θα το δοκιμάσει το bb boy μου που το φλερτάρει ασύστολα, αφού μύρισε πάνω μου τα δύο γυναικεία και ξετρελάθηκε.  Το όνομα του είναι το έτος 1989, έτος γέννησης του Θεόδωρου.  Το άρωμα αυτό αντιπροσωπεύει το πρότυπο του καλοραμμένου άνδρα, αφού η κομψότητα και το στυλ αποτελούν τρόπο ζωής για τον δημιουργό του. Αυτόν τον τρόπο ζωής, μέρος της προσωπικότητας του, θέλησε να μοιραστεί με τον κόσμο. Πρόκειται για ένα άρωμα σε γήινες αρωματικές αποχρώσεις και ξυλώδες χαρακτήρα που το κάνουν στιβαρό και συνάμα πικάντικο. Πάντως οι πληροφορίες μου λένε, ότι έγινε το αγαπημένο άρωμα της Μελίνας Ασλανίδου…

 

 

 

Stella

 

 

 

Πληροφορίες για τα αρώματα του Θεόδωρου Kαλοτίνη – THEO PARFUMS θα βρείτε

 

 

www.theoparfums.com

www.facebook.com/theoparfums

www.instagram.com/theoparfums

http://www.bioaroma.gr/

 

 

 

28 Σχόλια
  1. Εγραψες Stella!!Εξαιρετικό αφιέρωμα!! Καταπληκτικά αρώματα βέβαια…
    Πρέπει να φύγω τώρα αλλά θα επανέλθω με περισσότερα!!

  2. @MariaA Μαρία μου σ΄ευχαριστώ πολύ, αύριο όμως θα περιμένω με μεγάλη αγωνία και το δικό σου σχετικό πόστ! 🙂

  3. …σαν ένα όμορφο και συναρπαστικό παραμύθι το διάβασα όλο αυτό….τρέχω αμέσως να δω πώς μπορώ να προμηθευτώ το GARDENIA…και το μπουκάλι ….simple yet elegant…..

  4. @Celia Θα ήθελα πολύ να σου πω “κάτω τα χέρια απ΄την Γαρδένια μου!!!!” γιατί είναι τόσο θεσπέσια, την έχω τόσο ερωτευθεί, που την θέλω μόνο για μένα…. 😉 Αλλά, αυτό το άρωμα, αναπόφευκτα θα το διεκδικήσετε πολλές! Δοκίμασε το Celia και δεν θα το μετανοιώσεις! Οσο για το μπουκάλι είναι πραγματικά “simple is more”, αριστοκρατικό κι elegant (όπως τα αρώματα φυσικά) και βολεύει απίστευτα να το έχεις πάντα μαζί σου!

  5. Εκτός απο την ωραία περιγραφή των αρωμάτων θα σταθώ στο πάθος ενός νέου ανθρώπου (και μάλιστα Έλληνα)για δημιουργία!!!Μακάρι να αποτελέσει έμπνευση για όλους μας σε πραγματικά δύσκολους καιρούς.Σε πείσμα όσων λένε πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της, υπάρχουν ακόμα κάποιοι(ίσως ελάχιστοι) που παρουσιάζουν την προσπάθεια ενός ομοεθνούς τους χωρίς μιζέρια.Μπράβο Stella για την πραγματικά γενναιόδωρη παρουσίαση ενός νέου Έλληνα με όραμα για την δουλειά του!!!

  6. @Panos Με φοβίζει η ιδέα, οτι η “Ελλάδα μπορεί να φάει ενα από τα παιδιά της” και συγκεκριμένα τον Θεόδωρο. Το έχω δει να συμβαίνει πάμπολλες φορές γύρω μου και νομίζω, οτι θα μείνω με αυτό τον καημό…. Ωστόσο, επειδή πιστεύω, ότι έχουμε όλοι μας την ευθύνη του μικρόκοσμου μας, δεν θα σταματήσω στιγμή να συμβάλλω όπως και όποτε μπορώ, αναδυκνείοντας όσους αξίζουν, κάτι που έκανα όλα τα χρόνια της επαγγελματικής και προσωπικής μου πορείας. Το χρωστάω στον εαυτό μου και σε όσους είναι πραγματικά άξιοι.
    Σ΄ευχαριστώ για τα -πάντα- καλά σου λόγια!

  7. Υπέροχο αφιέρωμα Στέλλα μου..είχα δει στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο brand αλλά δεν είχα δώσει τόσο βάση,τώρα όμως που διάβασα αυτήν την ιστορία πίσω από αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να μην δοκιμάσω το Gardenia..Πρέπει να υποστηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες και τους Ελληνες που έχουν πραγματικά το θάρρος και τα κότσια να δημιουργούν εδώ στη χώρα μας.

  8. @Maryl Σε σκεφτόμουν, όταν το εγραφα. Ημουν σιγουρη, ότι τη GARDENIA θα την λάτρευες. Εχει όλα όσα σου αρέσουν σ΄ένα άρωμα.

  9. Τι ωραίο αφιέρωμα !! Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις νέους ανθρώπους με όραμα και ικανότητες να πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Το lilly μου φαίνεται πολύ δελεαστικό… και θα το προμηθευτώ σύντομα!!! Το γεγονός οτι τα αρώματα αυτά παρασκευάζονται χειροποίητα λέει πολλά. Εύχομαι καλή συνέχεια στην προσπάθεια του Θεόδωρου και ελπίζω με τον καιρό η λίστα των αρωμάτων να εμπλουτιστει!

  10. Καλημέρα!!!
    Παρακολουθώ εδώ και καιρό τον καταπληκτικο και ταλαντούχο Κ.Θεοδωρο Καλοτινη με έχουν εντυπωσιαση ιδιαίτερα τα αρώματα του αλλα και όλη η πορεία του!!! Κυρίως η απόφαση του να αφήσει
    τους μεγάλους οίκους του εξωτερικού και να γυρίσει στην πατρίδα του!! Ελάχιστοι το κάνουν αυτο το βήμα! Μη σου πω πως προσπαθούν το αντίθετο!!
    @Στελλα μου εξαιρετικό το αθρο σου!!! Οπως παντα!! ¨Εχω ερωτευτεί απο την πρώτη ματια την Γαρδενια!!
    Λατρευω τα πούδρε αρώματα πιστευω με την πρώτη ευκαιρία να καταφέρω να την αποκτήσω!!!!

  11. @Christina Το Lilly είναι θεσπέσιο, ονειρικό! Μην το χάσεις. Δεν μοιάζει με συνηθισμένο βαρύ ανατολίτικο, είναι πολύ κομψό και φίνο! Μόνο όποιος ξέρει τι θα πει χειροποίητο μπορεί να καταλάβει στο βάθος τον κόπο και την ψυχή που περιέχει. Ανεκτίμητα!

    @sofiaT Θα τρελλαθείς με την Gardenia, ειμαι σίγουρη, γιατί σου αρέσουν αυτά τα αρώματα, το θυμάμαι. Ελπίζω πως θα εκτιμηθεί η κίνηση του θεόδωρου να μείνει στην Ελλάδα. Εχει σημασία για όλους μας αυτές τις εποχές να στηρίζουμε τις ελληνικές προσπαθειες επιχειρηματικότητας, πολύ δε περισσότερο όταν έχουν και ποιότητα.

    Σας ευχαριστώ και τις δυο για τα καλά σας λόγια!

  12. Πολλά μπράβο, δημιουργικό και ανήσυχο πνεύμα! Καλή επιτυχία!

  13. Εξαιρετικό αφιέρωμα Στέλλα μου! Την γαρδένια την αγάπησα τρελλά με την πρώτη ματιά!!! Χαίρομαι αφάνταστα όταν στηρίζουμε τις ελληνικές προσπάθειες επιχειρηματικότητας και στέλνω μέσα από την καρδιά μου τις καλύτερες ευχές μου στον καταπληκτικό κ.Θεόδωρο Καλοτίνη!

  14. καλή του επιτυχία!!!!!!! το ποσο θα ήθελα να δοκιμάσω και να…….αποκτησω ένα……τι να πω……Στέλλα μου αγαπημένη….θα πρότεινες κάποιο?

  15. @Χάιδω Πως να διαλέξω? Αδύνατον!!!! Εγω φοράω και τα δυο για να είμαι ειλικρινής. Πάντως Χάιδω μου επειδή ξέρω τα γούστα σου και είσαι μοιραία Θεσσαλονικιά… μάλλον σε βλέπω για Lilly 😉 Ωστόσο, περιμένετε αυριο και το ποστ της Μαρίας. Είμαι σίγουρη, ότι οι κατευθύνσεις κι οι απόψεις της θα είναι πολύτιμες για να αποφασίσετε.

  16. @Λίτσα Στράντζαλη @marianna @Elena
    Σας ευχαριστώ πολύ όλες! Η χαρά μου για την αποδοχή σας δεν περιγράφεται!

  17. Αυτό το post το περίμενα πως και πως! Θα σας πω μια σύντομη ιστορία, αρχές καλοκαιριού και ακούω την Στέλλα να μιλάει για έναν Έλληνα αρωματοποιό που έχει το δικό του brand και μία ιστορία ζωής που τη συγκινεί. Κάπως έτσι γνώρισα τη Theo parfums μέσα από το προσωπικό ενδιαφέρον της Στέλλας. Δράττομαι της ευκαιρίας και ζητάω τη βοήθεια της καθώς ήθελα να αλλάξω άρωμα και δεν μπορούσα να καταλήξω σε κανένα, μιας και ότι δοκίμαζα μου φαινόταν τουλάχιστον «λίγο». Εκεί λοιπόν ξεκινάει κοινός αγώνας για να βρούμε ένα άρωμα που να μου αρέσει. Τίποτα όμως, ότι μου άρεσε αρχικά ή εξελισσόταν σε κάτι που δεν μου ταίριαζε ή απλά εξαφανιζόταν ως άρωμα. Και κάπου εκεί έρχεται η GARDENIA, όπου την είχε παραγγείλει η Στέλλα για να τη δοκιμάσει. Φυσικά τη δοκίμασα κι εγώ, και συντελέστηκε ένα μικρό θαύμα!! Είναι μια υπέροχη δημιουργία, με απίστευτη φινέτσα, αλλά κυρίως ένα άρωμα που ξεχωρίζει καμία σχέση με τις επώνυμες μάρκες που τόσες εβδομάδες δοκίμαζα και καμία μα καμία δεν ταίριαζε επάνω μου. Μετά από λίγο καιρό δοκιμάσαμε και το LILLY, εδώ μιλάμε για έρωτα, ένα απίστευτα συγκινησιακό άρωμα με καταπληκτική διάρκεια (το μύριζα επάνω μου μέχρι την επόμενη μέρα!), με διακυμάνσεις, ένταση. Σωστά γράφει η Στέλλα, αυτό το άρωμα το φοράς για να συναντήσεις τον εραστή σου! Νομίζω ότι η έντασή του είναι σαν την ερωτική πράξη γλυκιά και απαλά φορτισμένη στην αρχή, με ένταση και πάθος για κορύφωση, και ηρεμία στο τέλος. ΤΟ ΕΡΩΤΕΥΤΗΚΑ!! Φυσικά θέλω σαν τρελή να δοκιμάσω το 1989, και μόνο το γεγονός ότι περιέχει ροζ πιπέρι το κάνει ακαταμάχητο για μένα. Τέλος, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Θεόδωρο για τις υπέροχες δημιουργίες του, προσωπικά με κάνουν περήφανη. Στέλλα σ’ ευχαριστώ που μοιράζεσαι το πάθος σου μαζί μας (και για πολλά άλλα!).

  18. @Anna ξέρω τι δώρο θα σου κάνω στη γιορτή σου λοιπόν…. Το πολλά υποσχόμενο Lilly ή μήπως το 1989 για να μην φοράμε και το ίδιο???? 😉

  19. Μπραβο,μπραβο,μπραβο στον επιμονο ονειροπολο! Του ευχομαι να βρει μπροστα του τα καλυτερα.

  20. Γιατί οι Ελληνες ξεχωρίζουμε! Πολύ ωραίο κείμενο και συνέντευξη!! Φυσικά και θα δοκιμάσω το Gardenia!

  21. @Marianna Chalikia Σ΄ευχαριστώ πολυ Μαριάννα, χαίρομαι που σου άρεσαν!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.