H Kaia Gerber, μούσα του Marc Jacobs

Kaia-Gerber-- Marc Jacobs

 

Με μια γρήγορη ματιά, ίσως να μην σας φανεί πολύ γνωστό το όνομα και το επώνυμο, αλλά βλέποντας καλά τη φωτογραφία θα ανακαλύψετε μια απίστευτη ομοιότητα της Kaia με την μαμά της, που δεν είναι άλλη από την Cindy Crawford το super model των 90’ς.

 

Τρέμετε, Kylie και Kendal, η Kaia ήρθε παρέα  με τα γονίδια της μαμάς and she is here to stay. Ήδη λοιπόν, υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με τον Marc Jacobs ως η νέα μούσα του μακιγιάζ  του οίκου και οι φωτογραφίες παρακάτω, δίνουν μια πρώτη γεύση από αυτή τη νέα συνεργασία που έχει δημιουργήσει αίσθηση στο beauty world.

 

Kaia Gerber for Marc Jacobs

 

Kaia-Gerber-Marc-Jacobs-2

 

Kaia-Gerber-Marc Jacobs-3

 

kaia-marc-5

 

Αλλά αυτή δεν είναι η πρώτη δουλειά της ντεμπυντάντ, την έχουμε ήδη απολαύσει σε καμπάνιες οίκων όπως  Αlexander Wang, Miu Miu και Versace.

 

kaia-alexander-

 

 

kaia-miu-miu

 

 

kaia-versace

 

Προφανώς το modeling δεν είναι αρκετό για την πανέμορφη (ομολογουμένως) 14χρονη και σύντομα θα την δούμε και στην μεγάλη οθόνη, αφού έχει έναν από τους βασικούς ρόλους στην ταινία “Sister Cities”.  Φυσικά σύμβουλος σε όλα τα παραπάνω η αγαπημένη της μαμά, που στέκεται φύλακας άγγελος στο πλευρό της. We (still) love Cindy!

 

kaia-cindy-2

 

kaia-gerber-cindy-crawford_

 

 

 

 

 

 

 

 

Ολοκληρώνοντας αυτό το post δεν μπορούσα παρά να μην αναρωτηθώ, τι θα έκανα εγώ, αν είχα μια τόσο όμορφη  κόρη  και αν θα είχα ή όχι πρόβλημα με το δικό της exposure σε τόσο μικρή ηλικία. Επειδή γενικά είμαι ανοιχτόμυαλος άνθρωπος και δεν  πτοούμαι  ιδιαίτερα από μικροαστικά στεγανά και αντιλήψεις- ναι, θα το έκανα, αν ήταν κάτι που το ήθελε φυσικά πολύ η ίδια. Απλά θα προσπαθούσα να είμαι συνεχώς στο πλάι της,  θα της έδινα να καταλάβει ότι είναι απλώς μια δουλειά (σκληρή κιόλας) και  τα χρήματα θα ήταν όλα δικά της και θα τα έπαιρνε μετά τα 18 κατά προτίμηση για να τα χρησιμοποιήσει για τις σπουδές της. Ναι σκληρή έγραψα. Δεν είναι χειρονακτικά σκληρή, ούτε σκληρή με την έννοια αν θα πάρεις το μεροκάματο, αλλά είναι αφάνταστα σκληρό να δίνεις καθημερινά «εξετάσεις» όσο αφορά την εξωτερική σου εμφάνιση.

 

Σε περιπτώσεις όμως όπως  παραπάνω ο λόγος φυσικά, δεν είναι τα χρήματα. Η Cindy Crawford και ο άντρας της έχουν αμύθητη περιουσία. Νομίζω είναι η περηφάνια, ότι η νέα γενιά που σε αυτή την περίπτωση την αντιπροσωπεύει η κόρη τους, θα εξακολουθήσει να απολαμβάνει τα φώτα της δημοσιότητας όπως και η μητέρα της και όλη η οικογένεια.

 

Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ζουν τόσο πολλά χρόνια ως δημόσια πρόσωπα, απλά δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτή την έκθεση. Έχω την εντύπωση (μπορεί να κάνω και λάθος φυσικά) ότι χωρίς την έκθεση, ίσως να μην νιώθουν ζωντανοί. Να αισθάνονται ότι δεν έχουν οντότητα. Ότι δεν υπάρχουν.  Ότι βρίσκονται μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας.  Τρομερό και αυτό, εδώ που τα λέμε.

 

 

17 Σχόλια
  1. Αγαπημένη Cindy!Εμένα πάντως μ ενοχλεί η ελέω Θεού βασίλεια σε όλους τους χώρους και όλα τα επαγγέλματα. Αν έχεις ταλέντο με γεια σου με χαρά σου, θα φανεί άλλωστε! Αυτή η προσπάθεια επιβολής όμως των κάθε λογής γονων….

  2. @Stella: Για νεποτισμό, μιλάς. Φυσικά οι πόρτες ανοίγουν διάπλατα όταν κάποιος έχει κάνει την αρχή πριν από σένα.

  3. Ναι! Τον θεωρώ μια από τις μεγαλύτερες αδικίες αυτής της ζωής. Υπάρχουν παμπολλοι άνθρωποι με ταλέντο ανάμεσα μας που δεν θα αναδειχθούν ποτέ γιατί δεν έχουν το κατάλληλο σημείο εκκίνησης. Και παμπολλες μετριότητες που θα περάσουν για ταλέντα. Εξάλλου το μάρκετινγκ είναι η αρχή του παντός.

  4. Θεωρούσα τη Cindy Crawford την πιο όμορφη από τα top models της δεκαετίας του ’90,ίσως γιατι δεν είχε εξωπραγματική πλαστική ομορφιά,αλλά γήινη και πραγματική. Τρομερή η ομοιότητα με την πανέμορφη κορούλα της! Οι απόψεις σου Τζουλια μου δίνουν πραγματικά food for thought,παρόλο που εγώ προσωπικά θα προσπαθούσα να απέτρεπα την κόρη μου από αυτόν τον χώρο, που πέρα από το αστραφτερό και δελεαστικό “φαίνεσθαι”,θεωρώ ότι είναι αμείλικτος και δύσκολος.

  5. Εεε…χμμμ…. εγώ δεν τη βρίσκω και τόσο κούκλα τη 14χρονη.

    Άσε που παρότι η μικρή έχει από πάνω της το καλύτερο επιτελείο, δεν διακρίνω το σπινθηροβόλο βλέμμα που είχε και έχει η μαμά.
    Τώρα, το πώς θα εξελιχθεί;… Ε, δεν θα πάει χαμένη.

    Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα ειπώθηκαν παραπάνω.
    Κάποιοι άνθρωποι, ακόμη κι αν έχουν λύσει το βιοποριστικό των επόμενων 3 γενεών απογόνων τους, δεν αντέχουν χωρίς τη σελεμπριτοσύνη και την έκθεση.

    Ας κάνουν ό,τι θέλουν με τα δικά τους παιδιά, αλλά το πρόβλημα είναι ότι προβάλλονται πρότυπα στα δικά μας παιδιά, αγόρια ή κορίτσια, που κατά την άποψή μου είναι εντελώς χυδαία κι επικίνδυνα.

  6. @Maryl:Δεν μπορούμε να σταματήσουμε τα παιδιά μας από το να κάνουν αυτό που (ίσως νομίζουν) ότι θα τα γεμίσει και θα τα κάνει ευτυχισμένα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να στεκόμαστε στο πλάι τους (και όχι μπροστά τους)

  7. @Sissy: Τσεκουράτη τοποθέτηση. Κάθε εποχή είχε τα δικά της πρότυπα και κάθε προηγούμενη γενιά, είχε φόβο για τα πρότυπα της επόμενης (αυτό ας πούμε ότι ισχύει περισσότερο τα τελευταία 100 χρόνια με την έκρηξη των μέσων ενημέρωσης). Σε όποια όμως γενιά και αν ανήκεις και όποια και αν είναι τα πρότυπα που σου “σερβίρουν” – η βασική επιρροή για το αν θα τα ακολουθήσεις τυφλά, ή θα τα φιλτράρεις και θα κρατήσεις αυτά που θέλεις, ή θα τα απορρίψεις ολοκληρωτικά, είναι μόνο η παιδεία που θα λάβεις από το σπίτι σου.

  8. Εγώ μια χαρά κούκλα τη βρίσκω τη μικρή, αλλά το γεγονός ότι μοιάζει τόσο πολύ με την ανεπανάληπτη μαμά της, μάλλον μειονέκτημα…

  9. Ωραίααααα,πέσαμε στην περίπτωση…πως να μην πάρω θέση τώρα αφού για δέκα χρόνια δούλεψα σ’αυτόν τον χώρο σαν μοντέλο?Δέκα χρόνια πίεσης που πολλές φορές δεν την καταλάβαινες αλλά υπήρχε και ξεσπούσε σε ανύποπτο χρόνο με πολλές εντάσεις και πολλά ψυχολογικά ups and downs, α ξέχασα και ένα δώρο, ένα ωραιότατο αυτοάνοσο που ήθρε σαν το κερασάκι στην τούρτα ,μετά απο τόση ένταση σ΄ένα χώρο δύσκολο και τρομερά ανταγωνιστικό. Ένα μοντέλο δίνει καθημερινά μάχη με την απόρριψη και όσο και αν πιστεύουμε οτι ένας ενήλικας μπορεί να τη διαχειριστεί, στην πραγματικότητα απλώς την σκεπάζει-καμουφλάρει με την προσμονή οτι στο επόμενο casting η χθεσινή απόρριψη θα γίνει σημερινή επιλογή.Ένα μοντέλο καθημερινά κάνει χιλιόμετρα τρέχοντας με το book ανα χείρας σε πολλά casting και αυτό για όσους δεν γνωρίζουν το συγκεκριμένο χώρο , σημαίνει οτι στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην έχει κλείσει καμία δουλειά απο τα δέκα η περισσοτερα casting που πήγε, γιατί είχε δύο κιλά παραπάνω,ένα πόντο περισσότερο στην περιφέρεια,ένα σπυράκι στο μέτωπο κλπ.Modeling σημαίνει να ταξιδεύεις διαρκώς μόνος και να μοιράζεσαι δωμάτια με άλλα μοντέλα απ’όλον τον κόσμο σε φτηνά ξενοδοχεία γιατί απλώς εσύ δεν είσαι η Cindy αλλά ένα ακόμα μοντέλο απο τα χιλιάδες εκεί έξω.Modeling σημαίνει να σου κρατάνε τα πρακτορεία μεγάλα έως τραγικά μεγάλα ποσοστά απο τις δουλειές σου γιατί φυσικά δεν είσαι η Cindy.Mondeling σημαίνει να δέχεσαι πολλές φορές την απότομη συμπεριφορά του Top φωτογράφου,στυλίστα και πάει λέγοντας, γιατί δεν είσαι η Cindy και αν αντιδράσεις ξέρεις οτι θα χάσεις τη δουλειά που τελικά έχεις ανάγκη.θα μπορούσα να πώ και άλλα πολλά αλλά το σχόλιο γίνεται έκθεση και κουράζει.Όχι σίγουρα υπάρχουν και ώραίες στιγμές σ’αυτή τη δουλειά, η χαρά για το κλείσιμο ενός συμβολαίου,τα καλά χρήματα μιάς δουλειάς-κάτι που πιά ανήκει στο παρελθόν-η γνωριμία με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους απ’ολο τον κόσμο,η επιβεβαίωση,τα ταξίδια.
    Τέλος επιτρέψτε μου να πώ πως η πανέμορφη κόρη της Cindy δεν εργάζεται ως μοντέλο αλλά ως μελλοντική celebrity δρέποντας καρπούς μιας μητέρας ήδη celebrity.Δεν θα πάει ποτέ σε casting…δεν θα τρέξει ποτέ στους δρόμους με το book στο χέρι…δεν θα την απορρίψουν ποτέ απο μία δουλειά…δεν θα μοιραστεί ποτέ το ίδιο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου και ναι εκείνη θα μπορεί να πίνει σαμπάνια σε μια φωτογράφιση.Το θέμα είναι πως εκείνη θα υπογράφει και τα μυθικά συμβόλαια της παγκόσμιας αγοράς και ας είναι και η δική σας κόρη το ίδιο όμορφη η και ακόμα περισσότερο απο την 14ρονη κόρη της Cindy.Άραγε αν δεν ξεκινάς απο την ίδια αφετηρία με τον συναθλητή σου υπάρχει περίπτωση να κόψεις ποτέ εσύ το νήμα?Και βαζω επιτέλους τελεία με μια φράση απο το κλασσικό θεατρικό έργο Φιλουμένα Μαρτουράνο…΄΄ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ΄΄…ας τους επιτρέψουμε να ζήσουν το δώρο της αθωότητας…έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους!!!

  10. @Panos: Να, λοιπόν, που αυτό που λέγαμε χθες, ήδη συνέβη μια που αυτό το εξαιρετικό σχόλιο, μπορεί να σταθεί μόνο του ως guest post.

    Γι’ αυτά τώρα που τόσο γλαφυρά μας περιέγραψες, θα ήθελα πολύ να διαβαστούν προσεκτικά από όσους ή όσες, θέλουν να ακολουθησουν αυτή την καριέρα:

    …..”Άραγε αν δεν ξεκινάς απο την ίδια αφετηρία με τον συναθλητή σου υπάρχει περίπτωση να κόψεις ποτέ εσύ το νήμα?”

    Τέλος, έχεις απόλυτο δίκιο. Η Kaia δεν είναι μοντέλο. Είναι (ήδη) celebrity. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον στον κινηματογράφο θα ξετυλίξει και κάποιο άλλο ταλέντο, πράγμα που ας πούμε δεν κατάφερε η μητέρα της.

  11. χαιρετώ!
    σαν το Σιντάκι junior στην Ελλάδα έχουμε αμέτρητες κούκλες.Και άβαφες..
    Και λίγο ανορεξική με τα ποδαράκια της – Και λίγο ακούραστη είσοδο έκανε.
    Τα νέα όμως του Jacobs είναι τρομερά !

  12. Όλο το νόημα της συζήτησης είναι αυτό! Ποιο είναι το σημείο αφετηρίας και αν υπάρχει περίπτωση να κόψεις το νήμα. Κατηγορηματικά θα σας πω πως όχι! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εκτός από εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα! Στο σημείο που βρίσκομαι πλέον και μετά από εντατική δουλειά που ξεκίνησε πριν ακόμα κλείσω τα δεκαοκτώ, μετά από πολλά χρόνια σπουδών παραλληλων με δουλειά και μεταπτυχιακών και ξένων γλωσσών και σεμιναρίων που πληρωνα εγώ κι όχι ο μπαμπάς , κατηγορηματικά λέω οχι! Το σημείο εκκίνησης μετράει και το background των γνωριμιών κατά προτίμησης οικογενειακών κ πολιτικών
    οι λοιποί κοινοί θνητοί καληνύχτα κι όνειρα γλυκά!

  13. Νομίζω ότι με κάλυψαν απόλυτα η Στέλλα και ο Πάνος. Το κορίτσι είναι ήδη διάσημο, μόνο και μόνο που είναι η κόρη της Cindy. Όλες οι πόρτες θα ανοίγουν αυτόματα μόνο στο άκουσμα του ονόματός της. Για να κάνω και μια αντιπαραβολή με την (πεζή) πραγματικότητα ενός κοινού θνητού, η όλη φάση μου θυμίζει τα παιδιά των καθηγητών στο σχολείο ή στο πανεπιστήμιο που έπαιρναν καλούς βαθμούς χωρίς μόχθο, ενώ οι υπόλοιποι… Τέλος πάντων… Επίσης, δεν καταλαβαίνω αυτήν την υπερ-έκθεση σε τόσο μικρή ηλικία, θαρρώ είναι βλαβερή για τη μετέπειτα πορεία ενός ατόμου, κάτι που ίσως να μην μπορεί να διαχειριστεί μελλοντικά, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Γνώμη μου πάντα, έτσι?

  14. Σε ότι ανέφερε ο Panos δε θα μπορούσα να είμαι πιο σύμφωνη! Μπορεί να μην έχω σχέση με το χωρο,άτομα όμως που ξέρω και σχετίζονται με το αντικείμενο πάνω κάτω την ίδια άποψη έχουν..Και βέβαια η Στέλλα με εκφράζει πάντα!

  15. ….πιστεύω πως οι πιο πολλοί διάσημοι είναι εθισμένοι στη διασημότητα…fame-holics…σε αυτή την ηλικία των 14 θέλει ”μαγκιά” κι από τον γονιό αλλά και από το ίδιο το παιδί στη διαχείριση του όλου θέματος…

  16. Τα σημερινά 14χρονα μοιάζουν σαν τα 25χρονα της εποχής μου.Εχω την εντύπωση ότι μονίμως βιάζονται να μεγαλώσουν,πως ζουν συμπυκνωμένη ζωή.Είμαι υπέρ του να στηρίζεις και να υποστηρίζεις τα όνειρα και τα σχέδια του παιδιού σου αλλά είμαι κατά του να ζεις τη δική σου ζωη μέσα απο τη ζωη του παιδιου σου(αν το εκφραζω σωστα)Το συγκεκριμένο κοριτσακι τώρα νομιζω είχε ήδη χαραγμενη πορεία από τη στιγμή που γεννήθηκε,δεν νομίζω να φανταστηκε ποτε κανείς ότι θα γινοταν ταμίας σε σούπερ μάρκετ…
    Μουτςς

  17. Συμφωνώ με την άποψη ότι είναι celebrity και θα συνεχίσει να είναι. Δεν είναι τόσο όμορφη και σπιρτοζα όσο η μαμά της αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει. Το σημείο αφετηρίας, όπως σημείωσε η Στέλλα είναι το άλφα και το ωμέγα και ισχύει για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους όχι μονο στους celebrities.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.