Guest Post: Είμαστε έτοιμοι για Cover boys;

covergirl-james-charles-OPEN-1

 

 

Γειά σας bb girls,

με αφορμή το νέο πρόσωπο της διάσημης αμερικανικής μάρκας ομορφιάς Covergirl James Charles , που είναι και το πρώτο αγόρι-εκπρόσωπος της εταιρείας ,θα ήθελα να εκφράσω τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα του μακιγιάζ των ανδρών.

 

4

 

 

COVERGIRL James Charles-open

 

 

covergirl-james-charles-1

 

 

covergirl-james-5

 

james-charles-covergirl-6

 

covergirl-james-charles-7

 

 

Πλέον η χρήση καλλυντικών από τους νεότερους σε ηλικία άντρες δεν είναι ταμπού. Αρκετοί, χρησιμοποιούν κονσίλερ ή foundation για να καλύψουν τυχόν ατέλειες και πολλοί νέοι άντρες δείχνουν να αποδέχονται την άποψη ότι η καλλωπιστική ρουτίνα που συμπεριλαμβάνει προϊόντα καλλυντικών και ομορφιάς δεν είναι αποκλειστικά προνόμιο των γυναικών.

 

 

tina-3

 

 

Αν κάνουμε μία αναδρομή στην ιστορία θα δούμε ότι σε διάφορες χρονικές περιόδους οι άνδρες βάφονταν , και το μακιγιάζ δεν αποτελούσε απλά ένδειξη καλλωπισμού , αλλά και κύρους στην κοινωνία πχ. Στους Αρχαίους Αιγύπτιους και Ρωμαίους, στους αυλικούς του 16ου αιώνα μέχρι και στις φυλές των Ινδιάνων. Συνεπώς το ανδρικό μακιγιάζ είναι ένα γεγονός που προσλαμβάνεται με διαφορετικούς όρους ανάλογα την εποχή και τις συμβάσεις της.

 

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση του το πιο έντονο μακιγιάζ στους άντρες, ιδιαίτερα στο χώρο της μόδας αλλά και του internet με πολλούς youtubers άνδρες που πραγματοποιούν εκπληκτικά makeup tutorials με εκατομμύρια views. Ωστόσο κατά πόσον είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό το φαινόμενο;

 

tina-2

 

 

Είναι κάποια στοιχεία στο αντρικό μακιγιάζ που λατρεύω και θα ήθελα να βλέπω συχνότερα, γιατί πιστεύω ότι προσδίδουν ένα πιο τολμηρό και μυστηριώδες στοιχείο στην εμφάνιση του, όπως το έντονο μαύρο μολύβι στα μάτια (κυρίως επηρεασμένη από τον Johnny Depp και συγκεκριμένα τον Jack Sparrow ). Γενικά όντας ένα άτομο που έχει επηρεαστεί από την ροκ μουσική θα μου άρεσε να δω στο αντρικό μακιγιάζ αυτό το ρόκ στοιχείο, το πιο τολμηρό, με πρωταγωνιστικό ρόλο το μαύρο χρώμα στην περιοχή των ματιών, που θα έδινε ένταση στο βλέμμα.

 

Από την άλλη το ρουζ και το κραγιόν είναι κάτι που θα μπορούσα να φανταστώ δύσκολα στην καθημερινότητα ενός άντρα , μου φαντάζει κάτι μακρινό και ξένο σε μία εποχή που ειδικά στην Ελλάδα το μακρύ και πυκνό μούσι είναι ένα χαρακτηριστικό που επικρατεί στην εμφάνιση των αγοριών. Όμως αποτελεί μια πρωτοπορία που αξίζει να προσέξουμε όχι μόνο από την σκοπιά της καινοτομίας αλλά και από την οπτική ότι δεν ταιριάζουν σε όλους τα ίδια πράγματα . Επειδή ακριβώς δεν κολακεύουν όλους τα μούσια, ή τα stretch , δεν είναι απαραίτητο όλοι να υιοθετήσουν αυτό το στυλ.

 

tina-1

 

 

Η μόδα πρέπει να είναι ελαστική και να δίνει στο άτομο επιλογές, με τις οποίες νιώθει άνετα και μπορεί να αναδείξει τον εαυτό του και την προσωπικότητα του. Έτσι παρόλο που κάτι μπορεί να μοιάζει ξένο και περίεργο σαν ιδέα, μπορεί στην εφαρμογή του σε συγκεκριμένα άτομα να εντυπωσιάσει και να δώσει το έναυσμα και σε άλλους να το δοκιμάσουν.

 

Ιδιαίτερα στον χώρο της μόδας και της ομορφιάς ,τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται προκαθορισμένο και απόλυτο καθώς είναι ένας χώρος που αλλάζει και διαμορφώνεται από την δημιουργικότητα , το άγνωστο, το τολμηρό , το ασυνήθιστο!

 

Aυτά από μένα και περιμένω με χαρά να ακούσω και τις δικές σας απόψεις.

 

Tina

 

 

22 Σχόλια
  1. Δύσκολο θεματάκι.Από τη μια είμαι υπέρ του να εκφράζεται και να λειτουργεί ο καθένας όπως του αρέσει,συμπεριλαμβανομένου και του μακιγιάζ,από την άλλη όμως έχω στο μυαλό μου ένα πρότυπο άντρα που δεν νιώθει ανασφαλής να εμφανιστεί στον κόσμο αν έχει μαύρους κύκλους ή σπυράκια ή οτιδήποτε.Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ το γιο μου ή τον άντρα μου να περνάνε περισσότερες ώρες από μένα στον καθρέφτη ή να θέλουν να δανειστούν τις σκιές μου ούτε να πίνουμε χαλαρά τον καφέ μας και να μιλάμε για τις 50 αποχρώσεις του κονσίλερ.
    Μουτςς

  2. Καλημέρα σε όλες! Καλή Κυριακή κι επισήμως πλέον χειμερινή περίοδος και σας εύχομαι να είναι ένας υπέροχος χουχουλιάρικος χειμώνας!
    Συντηρητική δεν είμαι, έτσι νομίζω τουλάχιστον, αλλά όχι , δεν θα μου άρεσε να δω τον άντρα μου με μακιγιάζ. Πολύ θα με χάλαγε να τον δω να παίρνει το μολύβι των ματιών μου, τη μάσκαρα ή να ανταλλάσουμε κραγιόν… Ωστόσο….
    Θα συμφωνήσω απόλυτα με την Τίνα για τις ροκ καταβολές και σίγουρα το μακιγιάζ εξυπηρετεί καταστάσεις, είναι statement και καθόλου δεν με χαλάει όταν το βλέπω για παράδειγμα σε καλλιτέχνες. Ως παιδί των 80’s θα θυμηθώ από τους Cure ως τον Boy George και άπειρους ακόμα καλλιτέχνες και στις μέρες μας, ακόμα και τον δικό μας Κοργιαλά… άρα ένα θέμα είναι που βλέπω τι και πως υποστηρίζεται!
    Θα συμφωνήσω επίσης απόλυτα με το εξής, όπως ακριβώς το θέτει η Τίνα:
    “Η μόδα πρέπει να είναι ελαστική και να δίνει στο άτομο επιλογές, με τις οποίες νιώθει άνετα και μπορεί να αναδείξει τον εαυτό του και την προσωπικότητα του”
    και θα σας διηγηθώ προσωπικό βίωμα:
    Στα τέλη των 80’ς στην Ελλάδα το να φορά ένας άντρας σκουλαρίκι ήταν μεγάλο ταμπού. Έθετε σε αμφισβήτηση ακόμα και τον αντρισμό του. Εγώ όμως το λάτρευα. Ένα από τα απόλυτα φετίχ που ακόμα δεν έχω ξεπεράσει , ήταν μακρύ μαλλί και σκουλαρίκι στο αυτί. Πηγαίνοντας εκείνη την εποχή, το 1987 στην Αγγλία για πρώτη φορά στη ζωή μου, είδα το 99% των νέων αντρών με σκουλαρίκι στο αυτί. Υπέροχα, κοντοκουρεμένα ή και μακρυμάλλικα Αγγλάκια, με το κουστούμι τους, τον χαρτοφύλακα στο χέρι, την καμπαρντίνα, καλοντυμένα και περιποιημένα, σε τράπεζες , δημόσιες υπηρεσίες, γραφεία παντού…. Ήταν τόσο συνηθισμένο που πλέον δεν σου έκανε εντύπωση. Αυτό που στην Ελλάδα ήταν ταμπού, στην Αγγλία ήταν ήδη τόσο mass που το προσπερνούσες κι όχι ένα statement για ροκάδες ή περιθωριακούς τύπους. Κι όταν γνώρισα το ΒΒBoy μου χρόνια αργότερα, εκτίμησα απεριόριστα το μακρύ του μαλλί και τον προέτρεψα να το συνοδέψει με μια τρύπα στο αυτί, για την οποία εγώ του έκανα δώρο τα σκουλαρίκια… κι ας ήταν πια η δεκαετία του ’00 κι αυτά τα θέματα καθόλου ταμπού πλέον. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι οι καιροί αλλάζουν κι αυτό που κάποτε ήταν αντιαισθητικό ή απορριπτέο κάποια στιγμή το αποδεχόμαστε. Σκεφτείτε μονό τι ήταν κάποτε για όλους μας το θέμα tattoo και τι είναι σήμερα…. Και πως θα το βλέπουν σε λίγα χρόνια τα εγγόνια μας…

    Φιλιά πολλά!

  3. @Litsa: Γιατί να είναι ανασφάλεια, το να θέλουν και εκείνοι να δείξουν την καλύτερη έκδοση του εαυτού τους, όπως ακριβώς το κάνουμε και εμείς;
    Όσο για τις πολλές συζητήσεις, μπροστά σε καθρέπτη, ή την ανταλλαγή απόψεων για κονσήλερ, ή την εμβάθυνση όσο αφορά τις φόρμουλες των προιόντων, νομίζω ότι αυτό δεν θα ισχύσει ποτέ για τον απλούστατο λόγο ότι γενικά οι άντρες δεν φημίζονται στο να βγάζουν στη φόρα εύκολα τα εσώψυχά τους όσο εμείς. Άρα και το να βάφονται-αυτοί που τελικά θα το κάνουν- δωρικά θα το κάνουν, χωρίς πολλές πολλές συζητήσεις περί του θέματος.

  4. @Stella: Tα σκουλαρίκια παλαιότερα, τα tatoo πιο πρόσφατα, το αξύριστο στυλ, ήταν τάσεις “περιθωριακές” κάποτε για τους άντρες που τα υιοθετούσαν και τώρα έχουν γίνει mainstream. Δεν βλέπω κάποια διαφορά, μεταξύ των παραπάνω και του μακιγιάζ.

  5. @Julia Ναι έτσι ακριβως το έθεσα κι εγω! Καποτε ήταν αυτα, τωρα ειναι το μακιγιάζ, τι συνηθίζει το μάτι μας και πως αποδεχόμαστε με τον καιρό.

  6. @Julia για να συμπληρώσω, ότι και στη μόδα η οποια έιναι έκφραση κοινωνικών δομών και κανόνων της εκάστοτε εποχής “τα πάντα ρεί”…

  7. Καλησπέρα σας, ευχαριστώ πολύ Λίτσα και Στέλλα για τα σχόλια σας :)!!Κι εγώ η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να φανταστώ έναν άντρα να προσπαθεί με τις ώρες να καλύψει τις ατέλειες του ή να μιλά με τις ώρες για το μακιγιάζ, ωστόσο βλέπω θετικά έναν άντρα που ξέρει τι τον κολακεύει και φροντίζει τον εαυτό του.

  8. Καλησπέρα…λίγο δύσκολο θέμα το σημερινό, γεγονός είναι πάντως ότι αν είχα γιο δε θα ήθελα με τίτλο να τον δω σαν κλώνο του Boy George, όπως το “αγόρι” στις φωτογραφίες πιο πάνω..και από την άλλη πάλι το μαύρο μολύβι στον Johnny Depp νομίζω ότι πάει πολύ (μήπως άραγε γιατί μου αρέσει πολύ ο συγκεκριμένος ?)..Γενικά πάντως, εκτός αν είναι κάποιος rock star δεν θα μου άρεσε το μακιγιάζ σε κάποιον άντρα -εννοώ το μολύβι, κραγιόν, ρουζ κλπ -εκτός αν είναι Απόκριες..

  9. Εντωμεταξυ τώρα διάβασα τις απόψεις των κοριτσιών παραπάνω και όπως πάντα συμφωνώ με Λίτρα και Στέλλα..από την εφηβεία μου μου άρεσε το λίγο μακρύ μαλλακι στα αγόρια και το σκουλαρίκι,ίσως γιατί ήμουν τότε ερωτευμένη με τον George Michael που υποστήριζε τέλεια αυτό το στυλ

  10. @Maryl Αχ μα φυσικά! Ο George Michael!!!! Και πάντα ο ΘΕΟΣ Johnny Depp!!!! Καθόλου υποκειμενική κι εγω Maryl μου, όπως βλέπεις!

  11. Καλησπέρα bbgirls!! Τελευταία βλέπω όλο και περισσότερα αγόρια να κάνουν tutorial μακιγιάζ στο youtube και μάλιστα πολύ καλύτερα από τις κοπέλες, οπότε ήταν θέμα χρόνου κάποια εταιρεία να εντάξει κάποιον στο δυναμικό της. Πάντα όταν μια καινούρια μόδα έκανε την εμφάνισή της οι πιο συντηρητικοί την κοιτάζανε περίεργα, όπως τα σκουλαρίκια, τα μακριά μαλλιά, τα τατουάζ – για τους άντρες μιλάω τώρα μόνο – αλλά έπειτα από κάποια χρόνια ενσωματωνόταν στην καθημερινότητα. Το μακιγιάζ είναι τρόπος έκφρασης και πιστεύω κάποια στιγμή θα απομυθοποιηθεί η χρήση του και για τους άντρες. Άλλωστε οδεύουμε σε μια gender neutral κοινωνία όπου το φύλο κάποιου δεν θα έχει καμία σημασία ή σχέση με τις επιλογές του. It’s a brave new world bbgirls!!

  12. Στη φύση τα αρσενικά είναι πιο φορτωμένα και στολισμένα για να προ(σ)καλούν τα θηλυκά. Κλασικά παραδείγματα το λιοντάρι και το παγώνι. Με μια υπεραπλουστευμένη σκέψη θα έλεγα, λοιπόν, ότι η αντιστροφή είναι απολύτως ανθρώπινο πολιτιστικό δημιούργημα.
    Αποδέχομαι την ανάγκη να καλυφθούν μικροπροβλήματα, όπως στο πριν και μετά της φωτογραφίας, αλλά δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να δεχτώ εύκολα ως εικόνα κάτι παραπάνω. Ίσως να μη μου ταιριάζει η “επιστροφή στη φύση”.

  13. @Maryl & Stella:

    Πόσο χαίρομαι που χαρη στο guest post της Tina, ήρθε η συζητηση σε δυο mega stars. Toν Johny Depp και τον George Michael. Για τον δευτερο δεν θα γράψω πολλά σημερα, εχω τους λόγους μου και θελω να του αφιερώσω ενα ολόκληρο post και οχι απλα να τον “στριμώξω” σε ενα σχολιο.

    Παμε στον Johny Depp τώρα και ειμαι σίγουρη οτι αν δεν ήταν Κυριακή και μάλιστα στο τέλος ενός “μεγάλου” τριημέρου, το σχόλιό μου. θα ξεσήκωνε θύελλα σχολίων.

    Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Johny Depp ειναι ο πιο υπέρ – εκτιμημένος ηθοποιός της γενιάς του.

    Και αυτό το κατάλαβα ας πουμε την τελευταία 10ετία, μια που πριν ήμουν και εγώ φανατική team – Depp.

    Δεν θα μιληςω για την καπως ενοχλητική περσόνα του, ( ντύσιμο/ στήσιμο/ συνεντεύξεις/ σκάνδαλα) η οποία αν στα 25-28-30 του είχε appeal, τωρα πια στα 53 του, ειναι απλώς γραφική (μια που αν δεν “χαλαρώνουμε” λιγο όταν μεγαλωνουμε και δεν “στρογγυλευουμαι” τις αιχμηρές μας γωνίες, τότε απλα δεν εχουμε μάθει τιποτα στο πέρασμα του χρόνου)

    Θα μιληςω λοιπόν, μόνο για τους ρόλους του: Από τους ( υπέροχους) “Ψαλιδοχέρη” και “Wilie Wonka” και από τον “Πειρατή” στα ανεκδιήγητα ” Dark Shadows” και ( το χειρότερο για μενα) Mordecai, ο Johny ( ομολογουμένως πολυ καλά) υποδύεται σχεδόν πάντα, μονο καρικατούρες.

    Ναι, τις υποδύεται τέλεια μεν, αλλά δεν παύουν να ειναι καρικατούρες δε, και η μανιέρα του, σχεδόν δεν αλλάζει ποτέ- τα κοστούμια των ταινιών αλλάζουν. ( και σε κάποιες περιπτώσεις παίρνουν και Όσκαρ, κατι που και ο ίδιος θα ήθελε πολυ)

    Και αυτό ίσως δεν θα ήταν τόςο κακό, αν δεν ήταν σχεδον και ο ίδιος στο μεταίχμιο να μεταμορφωθεί σε καρικατούρα και δεν θα μου κάνει εντύπωση αν αυτό συμβεί σύντομα.

    Έκανε καποιες καλες στάσεις πχ στον “Ed Wood” στο ” Chocolat” στο ” Dark Window” στο ” Don Juan de Marco” αλλά ταυτόχρονα απίστευτες αποτυχίες όπως στο ” The Tourist” το ” Lone Ranger ή το ” Ninth Gate”.

    Όλο αυτό το “είμαι μεν part of the Hollywood mega bucks and blockbusters” αλλά επίσης “απέχω κιολας γιατί ειμαι ultra cool” εμενα εχει πάψει να με πείθει όσο αφορά τον Johny.

    Αληθεια, δεν σας εχει λείψει να δείτε τον Jonhy να υποδύεται έναν “ανθρωπινο” ρόλο, όπως ας πουμε στο ” What’s eating Gilbert Grape;”

    Στον αντίποδα δείτε τους diverse ρόλους που υποδύθηκε αυτά τα χρονια ο Sean ή ακομα και ο Leo ( αν και σχεδόν μια 10ετια νεότερος, ξεκίνησαν μαζι την καριέρα τους)

    Φυσικά πάρα πολλές θα διαφωνήσετε μαζι μου και έτσι πρεπει.

    Και για να ολοκληρώσω και να έχει το σχόλιό μου σύνδεση με το guest post της Tina και τον λόγο που αναφερθήκαμε στον Johny, φυσικά και ειμαι υπέρ του αντρικού μακιγιαζ. Και πολυ μάλιστα. Αρκει αυτό να εχει στυλ και να μην καταντήσει “καρικατούρα”.

    Και πιστευω οτι αυτό δεν ισχύει μονο για τους αντρες. Ισχύει για ολους μας. Φυςικά και για μας τις γυναικες.

    Ολα μπορούμε και να τα αγαπήσουμε και να τα υιοθετήσουμε με επιτυχία, αρκει να το κάνουμε με στυλ και πάνω και περα απ όλα, αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον λογο που το κάνουμε.

    Τον απόλυτα “δικό” μας λογο- που ειναι διαφορετικόs για τον καθένα ή την καθεμία από μας.

  14. @Julia Χωρίς να διαφωνώ με, ότι λες για τον Johnny ηθοποιο, μου αρέσει τόσο μα τόσο ως άντρας, που κάθε φορά που βλέπω στο Chocolat τον ερωτεύομαι από την αρχή… Σε αντίθεση με το Leo π.χ που όσο κι αν είναι καλύτερος ηθοποιός, δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν αντέχω μάλιστα να τον βλέπω στην οθόνη… Ισως μου συμβεί και μ΄αυτον, ότι μου συνεβη προ αιωνων με τον Gerard Depardieu. Οσο ήμουν μικρη δεν μου άρεσε καθόλου, μα καθόλου. μα καθόλου… δεν τον αντεχα στην οθόνη. Επρεπε να περάσουν πολλά χρόνια για να τον εκτιμήσω. Οχι βεβαια, ότι τον βρίσκω ωραιο τώρα, καθε άλλο… αλλά αυτη είναι μια άλλη συζήτηση.

  15. @Stella: E, ναι βέβαια… αν σου αρέσει σαν άντρας ο Johny, ό,τι και να γράψω, περισσεύει..

    Και καλά κάνει φυσικά!!!!

  16. @julia:΄΄ο δικός μας λόγος΄΄πόσο δίκιο έχεις…είναι νομίζω η απάντηση για τη στάση ζωής και τις επιλογές κάθε ανθρώπου.
    Σίγουρα δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να αποδεχθεί η και να οικειοποιηθεί κάποιος την εικόνα ενός μακιγιαρισμένου άντρα έξω απο τον χώρο της μόδας και γενικότερα τον καλλιτεχνικό κόσμο…
    Στο διαδικτυο εκατοντάδες αγόρια κάνουν εξαιρετικά tutorials,ίσως κάλύτερα και απο κοπέλες αλλά υπάρχει ενα μεγάλό ΓΙΑΤΙ…
    Γιατί το κάνουν…ποιός είναι ο δικός τους λόγος γι’αυτό που κάνουν…και αν ο δικός τους λόγος μπορεί να αγγίξει με τους κανόνες της αγοράς και τον υπόλοιπο ανδρικό πληθυσμό…
    Για να είμαι ειληκρινής προσωπικά δεν βλέπω μια νέα πρόταση για το πως το μακιγιάζ μπορεί να μπεί στη ζωή των ανδρών.Δεν βλέπω με ποιόν τρόπο μπορεί να δελεάστούμε οι ανδρες καταναλωτές απο τη συγκεκριμένη πρόταση και αυτό το λέω γιατί οι εικόνες που βλέπω είναι σαν να μας λένε΄΄εμπρός ήρθε η ώρα να μετατραπείτε ΄τα αρσενικά σε υπέροχα θηλυκά με καμπυλωτές τεράστιες βλεφαρίδες΄΄.
    θέλω δηλαδή να πώ πως οι εικόνες που βλέπω μου δείχνουν την προσπάθεια ενός αρσενικού να μετατραπεί σε θηλυκό…και φυσικά δεν υπάρχει πρόβλημα αν αυτή η επιλογή είναι συνειδητή αλλά σίγουρα δεν θα αποτελέσει επιλογή για όλο τον ανδρικό πληθυσμό παρά μόνο για μία μερίδα .
    Θα είχε πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπαμε εικόνες που το μακιγιάζ να είχε χρησιμοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εκθηλύνονταν τα ανδρικά χαρακτηριστικά…
    Αν η πρόταση της μόδας είναι το ανδρικό μακιγιάζ θα ήθελα να δώ τι είναι αυτό που ορίζει και χαρακτηρίζει το συγκεριμένο μακιγιάζ ως ανδρικό και πως αυτό διαφοροποιείται απο το γυναικείο.

  17. @ Panos:

    Συμφωνώ με οσα λες, νομίζω αν ήμουν άντρας, θα έλεγα ακριβως τα ίδια.

    Εξαιρετική η συμβολή σου, σε αυτό το “τροπον τινά” controversial άρθρο, που ομως δεν θα ήταν το ιδιο χωρις τις σκέψεις ενός αντρα.

    Τέλος, την τελευταια σου πρόταση “πως διαφοροποιείται ενα αντρικό μακιγιαζ ( με στυλ) από ενα γυναικείο”, θα επρεπε οχι μονο να τη διαβάσουν, αλλα να πάρουν μαθημα από αυτή, όλοι όσοι εχουν σκοπό απλά να “πουλήσουν”, και οχι να εισάγουν κατι αληθινά νεο.

    Τους έβαλες στη θέση τους bb boy.

    Αφύπνιση των trends και των λόγων τους, στα καλύτερά τους και με άποψη.

    Ναι στο αντρικό μακιγιαζ, αλλά οχι απλά για να πουλήσουμε περισσότερα μολύβια ματιών ή mascara.

    Το “νέο” το αγκαλιάζουμε, το ulterior motive, όχι.

  18. Καλησπέρα και ευχαριστώ όλους για τα σχόλια και την ανταπόκριση που δείξατε στο άρθρο!!
    @ Panos :
    Χαίρομαι που ανέφερες αυτή την ιδέα με το αντρικό μακιγιάζ και την χρήση του με ένα τρόπο ώστε να αναδεικνύει τα αντρικά χαρακτηριστικά γιατί ήταν κάτι που ήθελα και εγώ να προσθέσω. Έπειτα από συζήτηση με φίλες είχαμε καταλήξει ότι θα ήταν πραγματική πρόκληση για τις εταιρείες να βγάλουν μια σειρά προιόντων ανδρικού μακιγιάζ και σίγουρα κάτι που θα θέλαμε να δούμε.Και θα ήταν πρόκληση ακριβώς για τον λόγο που αναφέρεις επειδή θα έπρεπε πρώτα να ορίσουν και να βρουν ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα το διαφοροποιούν από το γυναικείο. Θα ήταν ενδιαφέρον για παράδειγμα κάποιος να εστιάσει στην τεχνική της φωτοσκίασης στο μακιγιάζ των ανδρών για να αναδείξει τις γωνίες του αντρικού προσώπου αλλά με έναν πιο διακριτικό τρόπο από το contour έτσι όπως το έχουμε γνωρίσει στο γυναικείο μακιγιάζ.

  19. Καλημέρα κορίτσια και αγόρια!Θα είμαι λακωνική.Συμφωνώ με την περιποίηση των ανδρών αλλα δεν συμφωνώ με το καθημερινό μακιγιάζ.Απέχει από την αισθητική μου,από αυτό που εγώ θεωρώ ελκυστικό και σέξι χωρίς να αναφέρομαι σε σεξουαλικό προσανατολισμό.Στους σταρ δε,δεν με ενοχλεί καθόλου.

  20. @Tina:

    To 2010 ο Jean Paul Gaultier λάνσαρε μια σειρά μακιγιάζ μόνο για άντρες την “Le Beau Mal”. Η σειρά περιλάμβανε concealers, bronzers, mascara, μολύβια ματιών και lip balms. Τίποτα κραυγαλέο, όλα το προϊόντα, σκοπό είχαν να καλύψουν τυχόν ατέλειες ή να τονίσουν περισσότερο κάποια όμορφα χαρακτηριστικά.

    Στην περσινή συνέντευξη του Marc Jacobs στο Λονδίνο, ο ίδιος είπε ποια προϊόντα από την σειρά του μακιγιάζ χρησιμοποιεί και ο ίδιος και τα θεωρεί unisex. To remedy concealer πάντα κάτω από τα μάτια του για να φαίνεται πιο ξεκούραστος, το brow tamer (για τα φρύδια του που πετάνε) και lip balm γιατί όπως δήλωσε ο ίδιος «είναι όμορφο να φιλάς το αντικείμενο του πόθου σου και τα χείλη σου να είναι απαλά πάνω στα δικά του..» Άδικο είχε;

    Ο παππούς μου – ο Έλληνας παππούς μου (το τονίζω αυτό) έχω ξαναγράψει ότι όταν κοβόταν στο ξύρισμα ή όταν έβγαζε κάποια ατέλεια στο πρόσωπο πριν πάει στο γραφείο του, έβαζε τη γιαγιά μου και του έφτιαχνε μια δική της συνταγή κάλυψης (νομίζω περιείχε, Nivea, βαζελίνη και σιμιγδάλι, αλλά δεν είμαι και σίγουρη) και του την άπλωνε τοπικά στο πρόσωπο του, για να καλύψει το σημάδι. Φυσικά, concealer ζήταγε ο παππούς μου- απλά δεν ήξερε πώς να το πει.

  21. Πάντως όσες φορές έχω δει βαμένους άντρες (κανονικούς όχι σε περιοδικά ή star! …και ναι τους έχω δει εδώ στην Ελλάδα!) μου εξάπτουν τη φαντασία! Ποιος είναι άραγε αυτός ο άντρας που θέλει να διαφοροποιηθεί με αυτό τον τρόπο? Σίγουρα με εξιτάρει! από την άλλη για να είμαι ειλικρινής αν έβλεπα τον φίλο μου με τις ώρες στον καθρέφτη εεε κάπως θα μου ερχόταν.. φιλιά σε όλες! Τίνα, καταπληκτικό θέμα!

  22. @ Anna:
    Σε ευχαριστώ πολύ 🙂
    @ Julia:
    Μμμ θα τα ψάξω , κάπως έτσι σκεφτόμουν και εγώ ότι θα μπορούσαν να είναι τα αντρικά προιόντα μακιγιάζ , να διορθώνουν δηλαδή κυρίως ατέλειες αλλά να δίνουν ένα απαλό και διακριτικό αποτέλεσμα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.