Chapter 17: The Paradoxes of Chanel.

 

share-logo

 

 

To παράδοξο είναι, μια χωριατοπούλα μεγαλωμένη σε ορφανοτροφείο, να γίνει το σύμβολο του “Parisian chic”. Το παράδοξο είναι, ένα κορίτσι που εμπνεύστηκε τόσο από την αυστηρότητα ενός καθολικού ορφανοτροφείου, όσο και από την Βυζαντινή πολυτέλεια.

 

Το παράδοξο είναι, να «δανείζεσαι» υφάσματα και ρούχα από την αντρική γκαρνταρόμπα, τα οποία κάνουν μια γυναίκα να δείχνει ακόμα πιο θηλυκή.

 

Το παράδοξο είναι, ότι η Chanel έκανε την απλότητα, την απόλυτη πολυτέλεια.

 

Το παράδοξο είναι, να αρνείσαι να διαλέξεις μεταξύ του μαύρου και του άσπρου, αλλά να τα αγαπάς και τα δυο εξίσου και να τα συνδυάζεις για να αποκαλύψεις την ομορφιά τους.

 

Το παράδοξο είναι, να συμφιλιώνεις το όμορφο με το πρακτικό, το στυλ με την άνεση.

 

Το παράδοξο είναι, να τολμάς να αγκαλιάζεις «μικτούς γάμους», το τουΐντ με το μετάξι, το ζέρσεϊ με τη δαντέλα, το ντένιμ με τη μουσελίνα, το «τραχύ» με το «ευγενικό».

 

Το παράδοξο είναι, να συγκεντρώνεις τόσα πολλά αιθέρια άνθη σε ένα μπουκάλι χωρίς να μπορείς να αναγνωρίσεις ούτε ένα, δημιουργώντας την πρώτη συνθετική ευωδιά από τα αρώματα της φύσης.

 

Το παράδοξο είναι να κάνεις ένα άρωμα, το διασημότερο άρωμα του κόσμου, ένα άρωμα που το ξέρεις ακόμα και αν δεν το ξέρεις. Chanel No 5.

 

Tο παράδοξο είναι να έχεις το θράσος να ακροβατείς ανάμεσα στο κόσμιο και το πληθωρικό, το χαλαρό και το επαναστατικό, το εκλεπτυσμένο και το διάφανο, το κλασσικό και το ρηξικέλευθο.

 

Το παράδοξο είναι, να δίνεις στις γυναίκες τη δυνατότητα να είναι οτιδήποτε και τα πάντα. Τρυφερές και  δυνατές, ευαίσθητες και ανίκητες, ρομαντικές και πρακτικές,  μούσες αλλά και καλλιτέχνιδες και τελικά τόσο “παράδοξες” όσο και η Chanel.

 

 

Discover the paradox of Chanel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλό σαββατοκύριακο, bb girls.

 

 

 

5 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!!Τι ωραίο post ειναι αυτό!!! Γενικά το παράδοξο είναι να τολμάς!!!!

  2. Το παράδοξο βρίσκεται πάντα, όταν διαψεύδεις το αναμενόμενο για σένα σενάριο. Ειδικά όταν απέχει από το δικό σου σημείο εκκίνησης και το περιβαλλοντικό background σου.

  3. Όλα αυτά εκτός από παράδοξα είναι και αξιοθαύμαστα! Παράδοξο για μένα επίσης είναι να κάνεις την ανατροπή…

  4. Το παράδοξο είναι οτι η Coco Chanel τα έκανε όλα στο σωστό timing . Και για την ιδια σαν δημιουργός και σε σχέση με την εποχή της ! Ας την μιμηθούμε όλες ας !
    Καλή Κυριακή κορίτσια

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.