Αφιέρωμα: Αισθητικές Επεμβάσεις, χωρίς νυστέρι.

afieroma-aisthitikes-epemva

 

 

Ξεκινάμε από σήμερα, μια θεματική εβδομάδα αφιερωμένη στις αναίμακτες αισθητικές επεμβάσεις κάτι που θέλαμε να κάνουμε εδώ και καιρό, αλλά για ένα τέτοιου είδους επιστημονικό αφιέρωμα πάνω και πέρα απ όλα χρειαζόμαστε τις γνώσεις, τα φώτα και την εμπειρία ενός εξειδικευμένου επιστήμονα.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι αισθητικές επεμβάσεις έχουν μπει στην ατζέντα εκατομμυρίων γυναικών αλλά και αντρών και τα ποσοστά συνεχώς ανεβαίνουν. Η πρόοδος της επιστήμης πάνω σε αυτόν τον τομέα είναι αδιαμφισβήτητη.

 

Διορθωτικές επεμβάσεις δεν κάνουν φυσικά μόνο οι πιο μεγάλες σε ηλικία γυναίκες αλλά και οι νεαρότερες γυναίκες ή άντρες, που θέλουν είτε να διορθώσουν είτε να τονώσουν κάποια χαρακτηριστικά τους.

 

Από την άλλη, μια γυναίκα κάποιας ηλικίας, πριν περάσει το κατώφλι του full on face lift, μπορεί να επιλέξει από μια πλειάδα αισθητικών επεμβάσεων και να αντιμετωπίσει με επιτυχία ατέλειες και σημάδια γήρανσης. Πολλές φορές μάλιστα αν αυτά γίνουν σωστά και με επιτυχία, ίσως να μην υπάρξει ποτέ η ανάγκη για το «νυστέρι».

 

Έγραψα «σωστά και με επιτυχία» και εξηγώ: Οι παράγοντες για να έχει μια τέτοια απόφαση επιτυχία είναι φυσικά η επιλογή του γιατρού– πλαστικός χειρουργός ή δερματολόγος που να έχει εξειδίκευση πάνω σε αυτόν τον τομέα και φυσικά οι πρώτες ύλες που θα χρησιμοποιηθούν.

 

Ο τρίτος και κατά την άποψή μου ο πιο σημαντικός παράγοντας, είμαστε εμείς οι ίδιες. Πως; Με το να μη χάσουμε το μέτρο και φέρουμε αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Βλέπουμε συχνά παραδείγματα γυναικών που έχασαν το μέτρο και αντί να δείχνουν πιο «φρέσκες»,  μετά από συνεχόμενες και πολλαπλές αισθητικές επεμβάσεις το μόνο που καταφέρνουν τελικά, είναι απλά να δείχνουν «μεγάλες» που έχουν «κάνει κάτι» και το αποτέλεσμα μόνο καλαίσθητο δεν είναι.

 

Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους: καμία αισθητική επέμβαση όσο επιτυχημένη και να είναι  δεν μπορεί να κάνει μια γυναίκα 55 ετών να δείξει 25 ή μια γυναίκα 40 ετών να δείξει 20. Από την άλλη στις μέρες μας δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ζούμε με δέρματα που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες πχ έντονες πανάδες ή κηλίδες, ή με πολύ βαθιές εκφραστικές ρυτίδες, ή με επιδερμίδα αφυδατωμένη, ή με δέρμα υπερβολικά θαμπό, ή με έντονη χαλάρωση, αφού για όλα τα παραπάνω και για πολλά ακόμα, υπάρχουν οι εξειδικευμένες λύσεις, στο ιατρείο.

 

 

Σήμερα θέλω να σας συστήσω την Δρ Αριστέα Μάρρα μια νέα γυναίκα, μια επιστήμονα γιατρό, με ειδίκευση  στην πλαστική χειρουργική η οποία ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της, στην κλινική της πλαστικής χειρουργικής και μικροχειρουργικής του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς – Γενικό Κρατικό Αθηνών.

 

 

Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης της η Δρ Μάρρα, εξειδικεύθηκε στην μικροχειρουργική , στο μελάνωμα , στο έγκαυμα, στην αποκατάσταση τραυμάτων της άκρας χειρός , στην αποκατάσταση μετά από καρκίνο του μαστού καθώς και στην αισθητική χειρουργική προσώπου και σώματος. 

 

 

Έχει εκπαιδευθεί επίσης στις μη επεμβατικές τεχνικές αισθητικής πλαστικής χειρουργικής με άριστα αποτελέσματα. ´Έχει συμμετάσχει και παρουσιάσει εργασίες  με διακρίσεις και βραβεία, σε διεθνή συνέδρια που αφορούν στο μελάνωμα, στην αποκατάσταση του μαστού, την μεταμόσχευση λίπους και άλλα θέματα αισθητικής και επανορθωτικής  πλαστικής  χειρουργικής, ενώ έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα σε έγκριτα διεθνή ιατρικά περιοδικά.

 

Αυτά όμως όλα τα παραπάνω, είναι απλά μέρος του βιογραφικού της. Εγώ θα προσθέσω ότι γνωρίζοντάς την από κοντά, ανακάλυψα έναν άνθρωπο με ήρεμη δύναμη, μια γυναίκα που αγαπά την μόδα, την ομορφιά, την φωτογραφία, τη yoga και τα σπορ. Επίσης γνώρισα μια επιστήμονα η οποία εκτός από άρτια εκπαίδευση, έχει και έμφυτη αισθητική η ίδια και αυτό κάποιες φορές είναι το πιο σημαντικό όταν πρόκειται και για τη δική σου αισθητική, ειδικά όταν εμπιστεύεσαι την εξωτερική σου εμφάνιση σε έναν άνθρωπο.

 

Στο ιατρείο της που διατηρεί στο Κολωνάκι, στην Αθήνα, αλλά και στο Νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» του οποίου είναι συνεργάτης η ίδια προσεγγίζει ξεχωριστά και παρέχει συνεχείς συμβουλές στους ασθενείς της, ενώ η δική της ιδιαίτερη φιλοσοφία που την ξεχωρίζει, είναι αυτή του απόλυτα φυσικού αποτελέσματος.

 

Αυτή την εβδομάδα, χάρη και στις δικές σας ερωτήσεις μάθαμε πολλά και λύσαμε πολλές απορίες σχετικά με  αισθητικές επεμβάσεις όπως,

 

Μεσοθεραπεία

Χημικά Peelings

Θεραπεία Υαλουρονικού Οξέος

Θεραπεία Botox

 

Kαι με επιστημονική σύμβουλο την Δρ Αριστέα Μάρρα,   θα μάθουμε πολλά ακόμα αφού η ίδια θα είναι πάντα εδώ μαζί μας για να απαντά σε όλες μας τις απορίες.

 

 

Εγώ πάντως έχω πολλές και ήρθε η ώρα να τις λύσω.

 

 

 

16 Σχόλια
  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα προβλέπεται η τρέχουσα εβδομάδα λοιπόν. Θα εστιάσω και θα συμφωνήσω κι εγω μαζί σου Τζούλια, στο θέμα του μέτρου. Ο καθένας μας, η καθεμία απο μας, προφανώς έχουμε το ελεύθερο δικαίωμα διάθεσης του εαυτού μας, όπως εμείς νομίζουμε. Ας έχουμε κατά νου όμως, ότι το μέτρο είναι πάντα ευαίσθητο κι απέχει μια τρίχα να ξεπεραστεί…. Οπως κι ότι ερμηνεύεται διαφορετικά απ΄τον καθένα…

  2. @Stella: Φυσικά συμφωνώ. Ζούμε σε μια εποχή που οφείλουμε να «εκμεταλλευόμαστε» τις προόδους της ιατρικής και της κοσμετολογίας, αλλά το «παν μέτρον άριστον» δεν θα σταματήσει να ισχύει ποτέ.

  3. Καλημέρα bbgirls!! Αναμένω με ανυπομονησία τα επόμενα ποστ διότι το θέμα με ενδιαφέρει πολύ. Έχω καταφέρει έως τώρα να διατηρήσω την ποιότητα του δέρματός μου σε πολύ καλά επίπεδα μόνο με κρεμούλες (θενκ γιου Στέλλα) αλλά αρχίζει κάπως να μη φτάνει και χρειάζεται το “κάτι” περισσότερο.
    Φιλιά πολλά και καλή βδομάδα!!

  4. Ανυπομονώ πολύ για το συγκεκριμένο θέμα!!Πάντα ήμουν υπέρ των αναίμακτων αισθητικών επεμβασεων που μπορεί να σε κάνουν να δείχνεις φρέσκια,λαμπερή και ανανεωμένη από κάτι χειρουργικό που αρκετές φορές,όπως έχουμε δει,μπορεί να σε κάνει κάποια άλλη και όχι απαραίτητα βελτιωμένη! Θα ήθελα η δόκτορ Μάρρα να αναφέρει και για τις πανάδες και κηλίδες..

  5. Αισθητικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις…συμφωνώ απόλυτα με το μέτρο που αναφέρατε αλλά νομίζω οτι και αυτό τελικά καθορίζεται απο το βαθμό αυτογνωσίας,τις προσδοκίες και τον αυτοσεβασμό του κάθε ανθρώπου.
    Η έλλειψη αυτογνωσίας και αυτοσεβασμού πολλές φορές οδηγεί σε προσδοκίες ανέφικτες με καταστροφικά αποτελέσματα τόσο εμφανισιακά όσο και βαθύτερα-ψυχολογικά.
    Για να αποκτήσει κάποιος ΄΄μέτρο΄΄στη ζωή θα πρέπει πρωτίστως να έχει γνώση της αυτοεικόνας του.
    Αλήθεια είναι κάτι που το συναντάμε συχνά αυτό γύρω μας…
    Καλή εβδομάδα και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη συνέχεια !!!

  6. @Panos Σίγουρα λοιπόν καταληγουμε για άλλη μια φορά στο συμπέρασμα, οτι δεν φταίει το μεσον, αλλά ο τρόπος που το χρησιμοποιούμε. Η ελλειψη ή η ύπαρξη σύνεσης.

  7. Αναμένουμε τις ειδήσεις, τονίζοντας το μέτρο, να μην είμαστε αγνωριστοι μετά απο μια αισθητική επέμβαση.

  8. @Maryl: Για άλλη μια φορά οι Υδροχόοι “συγκλίνουν”.. Και εγώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, θέλω να διαβάσω για πανάδες και κηλίδες… (και φυσικά επαναφορά της λάμψης στην επιδερμίδα)

  9. @Stella:Συμφωνώ απόλυτα!
    Κάποτε Στέλλα ένας πλαστικός χειρουργός μου είχε πεί΄΄πρίν μάθεις τη δική μου διεύθυνση φρόντισε να μάθεις την διεύθυνση κατοικίας του εαυτού σου και κλείσε ραντεβού επειγόντως μαζί του.Μετά απο αυτό το προσωπικό σου ραντεβού με τον ίδιο σου τον εαυτό έλα να με επισκεφτείς και να συζητήσουμε οτι θέλεις΄΄
    Ισως κάπου εκεί χανόμαστε τελικά…στα προσωπικά μας ραντεβού με… τον εαυτό μας!!!

  10. Καλημερα. Δεν θα μπορουσε να μην με ενδιαφερει και εμενα αυτο το θεμα. Προσωπικα θα ηθελα να μαθω για λαμψη και φρεσκαδα στο προσωπο και οχι να δειξω ξαφνικα 20 ετων, αφου δεν ειμαι και ολοι το ξερουν. Καλη εβδομαδα

  11. @Panos: H “αυτοεικονα” ειναι μεγάη κουβέντα και ανοίγει πολλαπλές συζητησεις. Στην ακραία της μορφή μπορούμε να αναφέρουμε περιπτώσεις διατροφικών διαταραχών ( πχ νευρική ανορεξία) όπου κατά γενική ομολογία ο ασθενής εχει εντελώς “διαστρεβλωμένη” εικονα της εξωτερικής του εμφάνισης. Και τότε φυσικα μιλάμε για πολυ βαθύτερα αίτια σχεδόν παντα ψυχολογικής φύσης.
    Φυσικα εμεις σε αυτό το αφιέρωμα θα μιλήσουμε για τρόπους οπου μεσα από τις ιατρικές εξελιξεις της κοσμητολογίας καποια γυναικα μπορει να “διορθώσει” ( πιο γρήγορα και εντατικά από οτι με ένα προϊόν περιποίησης) βλάβες ή φθορές της επιδερμίδας. Γιατί το να νιώθουμε καλά με την εξωτερική μας εμφάνιση τελικά βοηθάει πολύ και στην ψυχολογία μας.

  12. Mε ”ιντριγκάρει” αυτό το ”αναίμακτες”….γιατί με τις πολυαίμακτες και τις αιματηρές,δεν το ‘χω καθόλου….και για τις ”αναίμακτες” -εδώ που τα λέμε- έχω τις επιφυλάξεις μου…αναμένω με ενδιαφέρον,λοιπόν.

  13. @Julia:Δεν το συζητώ…το να αισθανόμαστε καλά με την εξωτερική μας εμφάνιση είναι μία τονωτική ένεση στην ψυχολογία όλων μας!!!

  14. Παρά πολύ ωραία αυτα και σίγουα θα τα μεταφέρω στην μητέρα μου η οποια ειναι στα 60 και θέλει να κάνει κάτι δραστικό στο πρόσωπό της αλλά δεν ξέρει τι… υπάρχουν τόσες πολλες επιλογές.. αυτό που της φαίνεται καλό (της το σύδτησε μια φίλη εδώ https://chryssalis.com/nimata-pdo/ είναι τα νήματα, τα οποία τα έχω ξανα-ακούσει σαν μέθοδο αλλά δεν έχω καθόλου εικόνα.. είναι αποτελεσματικά κια τι κίνδυνοι υπάρχουν; εσείς θα το συστήνατε;

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.