Korres: Review για το Golden Krocus Elixir.

GOLDEN-KROCUS-AGELESS-SAFFRON-ELIXIR-

 

 

Το Golden Krocus Elixir το  κράτησα για πρώτη φορά στα χέρια μου τέλος Ιουλίου.  Πριν συμβεί αυτό βέβαια, είχα διαβάσει διθυραμβικές κριτικές  από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αφού εκεί έκανε το ντεμπούτο του, πριν από εδώ.

 

Δεν ήθελα όμως να σας γράψω γι αυτό, πριν το δοκιμάσω. Είναι από τα προϊόντα που θέλω όταν τελικά η πληροφορία φτάσει σε εσάς, να έχει περάσει και να έχει ζήσει πάνω στο πρόσωπό μου, για έναν ολόκληρο μήνα.

 

Δεν το δοκίμασα ούτε τον Ιούλιο, ούτε τον Αύγουστο, ούτε αρχές Σεπτεμβρίου. Αν και έγραψα για αυτό σε  μορφή teaser εδώ, ακόμα δεν είχα ξεκινήσει να το φοράω. Η αρχή έγινε το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου (κράτησα ημερομηνία) και το μπουκάλι τελείωσε στις 18 Οκτωβρίου.

 

To πρώτο που έχω να πω είναι ότι με τη λέξη “elixir” η Korres αποδίδει ακριβώς αυτό που είναι:   Ένα ελιξίριο. Ελαφρύ, απαλό, διάφανο, υπόλευκο και «μαργαριταρένιο» (χάρη στον κρόκο).  Ούτε κρέμα, ούτε τζελ, ούτε ακριβώς σέρουμ- ακόμα πιο «αέρινο» και ούτε κατά διάνοια λιπαρό.

 

Το δεύτερο που έχω να πω είναι η υπέροχη συσκευασία του – ένα premium ολόχρυσο μπουκάλι καθρέπτης, που χαίρεσαι να το βλέπεις.

 

Το τρίτο που έχω να πω, είναι ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει ίσως την πιο ευωδιαστή μυρωδιά, που έχω μυρίσει σε προϊόν φροντίδας.

 

Απλώνοντάς το, το πρώτο που ένιωσα ήταν μια αίσθηση απίστευτης δροσιάς. Σα να είχα ρίξει στο πρόσωπό μου, με τις χούφτες δροσερό νερό. Ίσως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι περιέχει φρέσκο εκχύλισμα κρόκου της πρώτης μέρας.

 

Αφού το άπλωσα σε όλο μου το πρόσωπο, ένιωσα μια κάπως «κολλώδη» αίσθηση, η οποία κράτησε για 4-5 δευτερόλεπτα  και ομολογώ ότι  μέσα σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα πρόλαβα να κάνω την αρνητική σκέψη «α, καλά, αν είναι να «κολλάω» χαίρω πολύ, λίγα τα βλέπω τα ψωμιά του πάνω στην τουαλέτα μου…»

 

Πέντε δευτερόλεπτα αργότερα, όχι απλά είχε εξαφανιστεί η κολλώδης αίσθηση, αλλά το πρόσωπό μου ήταν απαλό, βελούδινο , λείο και … λαμπερό! «Είναι δυνατόν;» σκέφτηκα;

 

 

korres-purple-450x450

 

 

 

Ναι ήταν δυνατόν, γιατί συν όλες τις άλλες ευεργετικές του ιδιότητες,  η σύνθεσή του είναι τέτοια που με εξ ολοκλήρου φυτικά συστατικά και με κανέναν απολύτως συνθετικό αντανακλαστικό παράγοντα φωτός– δίνει αυτό το απίστευτο αποτέλεσμα, άμεσα με το που θα το δοκιμάσεις.

 

Ένιωσα τόσο ανανεωμένη την επιδερμίδα μου εκείνη τη στιγμή που παραλίγο να μην απλώσω ούτε ενυδατική κρέμα ούτε καν το αντηλιακό μου- θα μπορούσα απ’ ευθείας να απλώσω το foundation (δεν το έκανα φυσικά  γιατί είμαι bb girl, αλλά καταλαβαίνετε τι εννοώ)

 

 

 

korres-golden krocus

 

 

 

 

Με απλά λόγια το Golden Krocus Elixir  έχει και άμεσα αποτελέσματα, αλλά χάρη στον πολύτιμο κρόκο και μακροχρόνια αντιρυτιδική δράση. Αν θα μπορούσαμε να το εντάξουμε σε κάποια κατηγορία θα έλεγα ότι είναι ένα προϊόν που συνδυάζεται και ενισχύει κάθε επόμενο βήμα ημερήσιας ή νυχτερινής φροντίδας. Δεν σταματάτε δηλαδή τα προιόντα που χρησιμοποιείτε, τα ενισχύετε, αν πριν  τα απλώσετε στο δέρμα σας, έχετε εφαρμόσει το ελιξίριο.

 

Αν λοιπόν μπορούσα εγώ να δώσω ένα όνομα σε αυτό το προιόν, θα το έλεγα “Mega Booster”. Με την “mega” δύναμη του Κρόκου.

 

Για περίπου ένα μήνα το φορούσα ανελλιπώς πρωί και βράδυ σε καθαρό δέρμα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από αυτά που υπόσχεται: πιο υγιή όψη της επιδερμίδας, πιο ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενισχυμένος όγκος- το plumping effect- που θέλουμε όλες, αλλά και πιο ομοιόμορφο τόνο.

Ρίξτε μια ματιά στη «Χρυσή» Σύνθεσή του:

 

ΚΡΟΚΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ / ΦΡΕΣΚΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο πολύτιμος, ανώτερης ποιότητας και παγκοσμίου φήμης Κρόκος Κοζάνης – θεωρείται η καλύτερη ποιότητα κρόκου στον κόσμο – έχει αποδεδειγμένα ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και προστατεύει ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. Δράση που αποδίδεται ειδικότερα στα στίγματα του άνθους. Η δύναμή τους οφείλεται στις κροκίνες –  ισχυρά και σπάνια αντιοξειδωτικά που δρουν στοχευμένα σε όλες τις ομάδες κυττάρων (ινοβλάστες, κερατινοκύτταρα, μελανοκύτταρα), τα οποία είναι υπεύθυνα για τη συνολικά καλή κατάσταση του δέρματος. Τα πολύτιμα κόκκινα στίγματα, που διαλέγονται προσεκτικά ένα προς ένα, επεξεργάζονται στη Μονάδα Εκχυλίσεως ΚΟΡΡΕΣ. Εντός 24 ωρών από την παραγωγή του, ώστε να διατηρεί τη μέγιστη δυνατή αντιοξειδωτική απόδοσή του, το πολύτιμο, φρέσκο βιολογικό εκχύλισμα μετατρέπεται σε ένα πολυτελές, χρυσό ελιξήριο νεότητας.

 

Β-ΓΛΥΚΑΝΕΣ

Ο σπάνιος Κρόκος Κοζάνης συνδυάζεται με Β-γλυκάνες, ένα από τα πλέον δημοφιλή φυσικά συστατικά, για στοχευμένη αντιγηραντική και επανορθωτική δράση που απευθύνεται σε κάθε ηλικία, τύπο επιδερμίδας και ανάγκη.  Είναι υπεύθυνες για τη συνολική ενίσχυση και ενδυνάμωση του αμυντικού συστήματος του δέρματος, προάγοντας την παραγωγή φυσικών αντιφλεγμονωδών, μέσω της ενεργοποίησης των κυττάρων Langerhans – οι «προστάτες» του ανοσοποιητικού συστήματος του δέρματος από επιβλαβή κύτταρα-εισβολείς. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η βέλτιστη θωράκιση και αντοχή του δέρματος ενάντια στο οξειδωτικό στρες και λοιπές περιβαλλοντικές επιθέσεις, που προκαλούν σημάδια γήρανσης. Επιπλέον σταματούν την καταστροφή και οξείδωση των ινών κολλαγόνου, διατηρώντας τη λειτουργικότητά του, ενώ βελτιώνουν τη συνολική εμφάνιση του δέρματος μέσω της αντιοξειδωτικής δράσης στην εξωκυττάρια μήτρα, υπεύθυνη για τη δομή του δέρματος.

 

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ ΜΕ ΧΑΛΚΟ

Η νέα χρυσή σύνθεση ΚΟΡΡΕΣ ενισχύεται με το σύμπλεγμα αμινοξέων με χαλκό, με εξαιρετικά ισχυρή “needle-free” αντιρυτιδική δράση. Σε μόλις 2 εβδομάδες, επιτυγχάνει μείωση του βάθους των ρυτίδων της τάξεως του 15% – αποτέλεσμα που αντιστοιχεί στη δράση ενέσιμου κολλαγόνου, σύμφωνα με τον οργανισμό American Society of Plastic Surgeons.

 

ΦΥΣΙΚΟ ΕΞΑΠΕΠΤΙΔΙΟ-11 (PATENTED)

Προϊόν βιοτεχνολογίας, αποτελεί το 1ο φυσικό πολυπεπτίδιο, που αποδεδειγμένα  διπλασιάζει την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Επιδρά ευεργετικά στους μηχανισμούς παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την ορατή σύσφιγξη της επιδερμίδας και την επανόρθωση των ρυτίδων.

 

 

krocus-

Θα κλείσω με κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία:

 

Από το 1999 ο Ελληνικός Κρόκος Κοζάνης βρίσκεται στο μητρώο των Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης.

 

Είκοσι  περίπου είδη κρόκου είναι αυτοφυή στην Ελλάδα σήμερα, ωστόσο καλλιεργείται µόνο το είδος Crocus sativus, σε μια περιοχή που περιλαμβάνει πολλά μικρά χωριά, γύρω από την Κοζάνη. Πρόκειται για ένα πολύτιμο καρύκευμα με μοναδικό άρωμα και βαθύ, κόκκινο χρώμα. Προσδίδει την ιδιαίτερη, ελαφρά πικάντικη γεύση και το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα σε ροφήματα και φαγητά.

 

Τα άνθη του φυτού φθάνουν, συνήθως, στο ύψος των 10-12 εκατοστών πάνω από την επιφάνεια του εδάφους

 

Ο κρόκος αποτελεί ένα από τα εξήντα περίπου αρωματικά υλικά που συμμετέχουν στην «έψηση» του Αγίου Μύρου, του απαραίτητου για το Μυστήριο του Χρίσματος ελαιώδους, ευωδιαστού υγρού. Η παρασκευή του γίνεται με τελετουργικό τρόπο και σε κλίμα κατάνυξης, κάθε περίπου δέκα χρόνια, πάντοτε μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα,  στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

 

Για πρώτη φορά ο κρόκος Κοζάνης πρωταγωνιστεί σε 7 βιολογικά αφεψήματα για να γίνει καθημερινή συνήθεια γεύσης, τόνωσης και ευεξίας, αλλά και να προσφέρει ένα ‘έξυπνο’ συστατικό σε συνταγές μαγειρικής.

 

Τα διάφορα είδη κρόκου βαθμολογούνται σύμφωνα με εργαστηριακές μετρήσεις χαρακτηριστικών, όπως η κροκίνη, η πιροκροκίνη και η περιεκτικότητα σε σαφρανάλη, που αποτελούν τις βασικές παραμέτρους ποιότητας.  Ο ελληνικός Κρόκος Κοζάνης θεωρείται ο καλύτερος στον κόσμο βάσει αντικειμενικών μετρήσεων με τη διαδικασία ISO 3632 TS. Από το 1998 ο Ελληνικός Κρόκος Κοζάνης βρίσκεται στο μητρώο των Προστατευομένων Ονομασιών Προέλευσης (Π.Ο.Π).

 

Η συνεργασία της ΚΟΡΡΕΣ με τον Αναγκαστικό Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης εντάσσεται στο πλαίσιο του δικτύου ηθικών συνεργασιών της μάρκας. Ξεκίνησε το 2007, παίρνοντας τη μορφή μίας εταιρείας, Προϊόντα Κρόκου Κοζάνης, που στόχο έχει την προώθηση του πολύτιμου συστατικού στο διεθνή χάρτη, αλλά και την ανάπτυξη καινοτομικών προϊόντων βασισμένων στις μοναδικές ιδιότητές του. Η προσπάθεια αυτή στηρίζει 1.000 οικογένειες από 20 χωριά γύρω από την Κοζάνη.

 

 

 

 

Και ένα τελευταίο tip, από αυτά τα «δικά» μου. Όταν απλώσετε το elixir στο πρόσωπό σας, μετά με τις παλάμες σας αγγίξτε τα μαλλιά σας κάνοντας απαλές κινήσεις προς τα κάτω σα να τα χτενίζετε από τη ρίζα έως τις άκρες.

Πρέπει να σας αγαπάω πολύ για να σας το είπα να αυτό, αφού μόλις σας αποκάλυψα το «νέας σοδειάς» μυστικό μου beauty tip, που εγείρει ερωτήσεις, για το τι σαμπουάν χρησιμοποιώ.

 

 

 

 

 

19 Σχόλια
  1. Καλημέρα , σήμερα διάβασα το χθεσινό σου post. Έχεις ένα μοναδικό τρόπο να αγγίζεις τις ψυχές μας!!!

  2. Η αφήγησή σου και τα έντονα συναισθήματά σου με έκαναν και ξέχασα και το κορρέ και το σαφράν και το όμορφο ταξίδι σου!!!

  3. Καλημέρα!!!
    Δοκίμασα το Golden Krocus σε ενα φαρμακείο και μαγευτικά απο την μυρωδιά του!! Σίγουρα οπως
    μας αναφέρεις @Ju θα ειναι εξαιρετικά και τα αποτελέσματα του !!
    Θα άρπαξω λίγο την ευκαιρία μιας και αναφερόμαστε στην Εταιρία Κορρέ και θα αναφερθώ στην
    νεα βαφη Argan advanced colorant.
    Θελω να δώσω τα συγχαρητήρια μου γιατι πρόκειται για μια εξαιρετική βαφη μαλλιων!!
    Κάλυψη των λευκών 100%
    Λαμψη 100%
    Απαλότητα 110% ναι απίστευτα απαλά!!!Μεταξενια!!! Λες και εχεις κάνει μασκα μαλλιων!!
    Ανεκτικότητα 100% κανένα τσουξιμο η φαγούρα!!Εδω να αναφέρω ότι η μυρωδιά της ειναι ελαφρια&ευχαριστη.
    Στο τέλος νιώθεις τα μαλλιά σου πιο υγιή και δυνατά,ενυδατωμενα!!!
    Την συστήνω ανεπιφύλακτα!!!!

  4. ..θα ήθελα κι εγώ να δοκιμάσω το νέο αυτό ελιξίριο της ομορφιάς(ζήτησα δείγμα από δυο τρία φαρμακεία αλλά δεν…) Είναι στη wish list….πόσα είναι σ’ αυτή τη λίστα δε θέλετε να ξέρετε…χοχοχο….το tip για τα μαλλιά,πολύ χρήσιμο!!!Εγώ το κάνω με το bio oil….

  5. Υπέροχη συσκευασία αλλά και ενα προϊόν πολλά υποσχόμενο. Αφού έμεινε ικανοποιημενη η Τζούλια μας,γιατί όχι κι εμείς;
    Εχω ενα μυστικό κρυμμένο στων μαλλιών τα βάθη…….??????

  6. @ΕΛΕΝΗ: Πάντως το συγκεκριμένο ειναι ένα προϊόν που εσύ ειδικά- θα πρεπει να δοκιμασεις.

  7. @Sofia T: Απίστευτη μυρωδιά. Αν κλείσεις τα μάτια δεν ξερεις αν μυρίζεις προϊόν περιποίησης ή άρωμα. Ε, καλά τις βαφές Κορρέ, δεν τις άλλαζα και οςο ημουν έγκυος και για τα επόμενα 2-3 χρονια. Πάντως θα την ψάξω αυτή που λες και επιςης εχω ακουςει κατι και για μια πολυ καλή αντρική βαφή μαλλιών και θελω να το ερευνήσω..

  8. @Celia: Πάντως χθες το ειδα στο κατάστημα Korres του The Mall Athens σε περίπτωση που περάσεις κάποια βόλτα από εκει.

  9. @Marianna: Ναι, ναι ακριβως Marianna μου!! Μυρίζουν φανταστικά τα μαλλια μου !!???

  10. Καλησπερα. Εγινε πολυ διαφημιση γιαυτο το προιον που μου κινησε την περιεργεια. Πιο πολυ σταθηκα σε αυτο που λες οτι ειναι “Mega Booster”. θα ηθελα να το χρησιμοποιησω . Επισης να αναφερω οτι μου αρεσει η συσκευασια

  11. @Ju μήπως να το κυκλοφορήσουν και σε άρωμα!!!!!
    Και εγώ την χρησιμοποιούσα στην εγκυμοσύνη μου!!!αλλα αυτη η
    σειρα ειναι τελείως διαφορετική δεν εχει υφή τζελ οπως οι παλιές βαφές.
    Ειναι περισσότερο καλλυντικη βαφη αφού μετα ηθελα αμέσως να ξανά βάφω τα μαλλιά μου!!!
    Κυρίως οταν ρίχνεις νερο για να ξεπλυθεις γίνεται κάτι μαγικό!! Ξαφνικά γίνεται σαν κρεμα – μασκα
    και τα μαλλια αποκτούν Απίστευτη απαλότητα!!!
    Απο ότι εχω δει εχεις όντως κυκλοφορήσει και ανδρική σειρα για Γκίζα μαλλια!

  12. @Litsa: Οταν μου το έδειξαν πρωτη φορα τον Ιούλιο σε αυτή την απίθανη μοβ συσκευασία που βλεπεις στη φωτο πάνω ειπα: “αυτό ειναι το bb product!! Επίτηδες το χρωμα του το κάνατε μοβ;;;”

  13. Moβ χρυσό τέλειος χρωματικές συνδυασμός και επειδή αγαπάω ΚΟΡΡΕ δεν υπάρχει περίπτωση να μην αγάπησα και το ελιξηριο του..η μαύρη Πεύκη ήταν η κρέμα που φόρεσαν πιο πολύ από κάθε άλλη και τώρα νομίζω σειρά έχει ο Χρυσός Κροκος

  14. Και βέβαια το κινητό μου γράφει σαν μεθυσμένο όπως πάντα κ όχι εγώ 😉

  15. Καλησπερα. Τζουλια τετοια ωρα ανταποκριση δεν νομιζω να ειχες ποτε. Μονο απο την ΣΤΕΛΛΑ που ετρεχε σαν τρελη στα Χοντος Ομονοιας για να στειλει ρεπορταζ. Στα ιχνη της λοιπον και εγω. Σημερα το βραδυ ειχα εισητηριο να παω να δω την παρασταση Επικινδυνες σχεσεις με τον Κιμουλη στην Αγιου Κωνσταντινου. Επειδη λοιπον εκλεινε στις 9 το τρενο εφυγα απο το σπιτι νωριτερα. Και επειδη το σχεδιασα καθαρισα το προσωπο μου και δεν εβαλα τιποτα. Κατεβαινω λοιπον Χοντο Ομονοιας και παω να δω στο σταντ της ΚΟΡΡΕΣ το νεο εληξιριο ομορφιας. Υπηρχε παρουσιαση σε αλλο σημειο απο εκει που ειναι τα καλλυντικα της εταιρειας. Ειπα στην κοπελα για το σημερινο ποστ και την παρακαλεσα να το βαλω στο προσωπο και οχι στο χερι. Ευγενεστατη το εκανε και αρχισε να μου λεει για το προιον Φυσικα τα ηξερα ολα απο την Τζουλια. Θα σας πω μονο οτι ειναι οπως τα γραφει Κολλωδες στην αρη που απαλαινει μετα. Δεν θα αλλαζα ουτε κομμα σε αυτα που εγραψες Τζουλια Κοριτσια δεν νομιω να υπαρει πιο τρελη απο μενα Καληνυχτα

  16. @rania:
    Διαβάζω και ξανα-διαβάζω αυτό το εκπληκτικό περιεκτικό σχόλιο-review που έγραψες, κοιτάω και ξανα- κοιτάω την ώρα που το έγραψες και ναι! Και το ρεκόρ έσπασες και δικαιωματικά ο τίτλος της beauty addict 2016 ανήκει σε σένα και νομίζω θα συμφωνήσουν μαζί μου και οι συμμαθήτριές σου! (όχι ότι δεν ξέρω την αγάπη σου για να προιόντα περιποίησης της επιδερμίδας- περισσότερο από το μακιγιάζ- καθώς και το γεγονός ότι θέλεις να δοκιμάζεις ότι πιο νέο και εξελιγμένο κυκλοφορεί – αλλά αυτή τη φορά, άφησες ακόμα και εμένα άναυδη!!) Kisses bb girl!

  17. @Μaryl: Κάποια στιγμή όταν θα έχεις λίγη διάθεση και λίγο χρόνο, θα ήθελα να μας πεις δυο πράγματα για τη “Μαύρη Πεύκη” ένα τεράστιο project της Korres με πολύ έρευνα από πίσω- την οποία όμως ΔΕΝ έχω δοκιμάσει… Δεν πειράζει όμως, αφού έχω εσάς.

  18. ….καλέ, Ράνια….α’υ’πνίες είχες,παιδί μου;;;;
    Έχω να προτείνω να κάμουμε μια ομάδα στο fb ή όπου αλλού τσπ….για να μιλάμε μεταξύ μας εμείς τα νυχτοπούλια bb addicts….
    Εεεεε,τι λέτε;;;;

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.