Old Hollywood.

Mandatory Credit: Photo by Gerard Decaux/REX/Shutterstock (12187d) Zsa Zsa Gabor VARIOUS - 1965

Old Hollywood. Και δεν γίνεται περισσότερο “old Hollywood” από τη Zsa Zsa Gabor η οποία έφυγε χθες από τη ζωή στα 99 της χρόνια (100 ετών γίνεται φέτος ο Kerk Douglas πατέρας του Michael).

 

Γεννημένη στην Ουγγαρία, δεν έγινε τόσο γνωστή για τους ρόλους της, όσο για την larger than life προσωπικότητά της, τα αμύθητης αξίας κοσμήματά της και τους εννέα γάμους της με μεγιστάνες του πλούτου και ευγενείς.

 

Διάσημη βέβαια  και για τα κατά  καιρούς quotes της σε συνεντεύξεις που είχε δώσει.

 

Για παράδειγμα:

 

«Ποτέ δεν μίσησα τόσο έναν άντρα, ώστε να του δώσω πίσω τα κοσμήματα που μου χάρισε.»

 

«Είμαι εξαιρετική οικονόμος. Κάθε φορά που εγκαταλείπω κάποιον άντρα, κρατάω το σπίτι του.»

 

“Θέλω έναν άντρα καλό και με κατανόηση. Ζητάω πολλά από έναν εκατομμυριούχο;”

 

«Οι άντρες αγαπούν με τα μάτια τους. Οι γυναίκες αγαπούν με τα αυτιά τους»

 

«Το” macho” ενός άντρα, δεν αποδεικνύει το mucho….”

 

 

Kαι όλα αυτά, προσφωνώντας τους πάντες “darling” με τη δική της ελαφριά ούγγρικη προφορά (ντάχλιν) μια που επίσης είχε δηλώσει ότι ποτέ δεν θυμόταν κανένα όνομα:

 

«I don’t remember anybody’s name. How do you think the “dahling” thing got started?»

 

 

Πολύ πριν τις Hilton και τις Κardashians ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο για τις celebutantes  και η οποία στην ουσία, ακόμα και στις ταινίες της, απλά υποδυόταν τον εαυτό της. Έχει πολύ ενδιαφέρον να ψάξετε λίγο και να διαβάσετε  την ιστορία της.

 

 

Τα Χριστούγεννα κατά την άποψή μου είναι  by definition μια vintage γιορτή. Σε ένα γενικότερο λοιπόν vintage κλίμα και αφού το Σάββατο που μας πέρασε απολαύσαμε vintage αρώματα από τον Le Coeur Gothique λέω να  το συνεχίσω  και αύριο  να σας συστήσω μια μάρκα καλλυντικών όχι ευρέως γνωστή, η οποία με έχει ενθουσιάσει και η οποία έχει αρχίσει να κάνει μεγάλη αίσθηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

Αν και δεν είναι Χριστουγεννιάτικο, νομίζω αυτό το τραγούδι ταιριάζει στη Zsa Zsa μετά το ανεπανάληπτο quote, για το “macho” versus “mucho”.

 

 

Besame,
Besame mucho
Como si fuera ésta noche
La última vez

 

Besame, besame mucho
Que tengo miedo a perderte
Perderte después

 

Besame,
Besame mucho
Como si fuera ésta noche
La última vez
Besame, besame mucho
Que tengo miedo a perderte
Perderte después
Quiero tenerte muy cerca
Mirarme en tus ojos
Verte junto a mi
Piensa que tal vez mañana
Yo ya estaré lejos,
Muy lejos de ti

 

 

 

 

See you tomorrow.

 

 

8 Σχόλια
  1. Εγώ πάλι νόμιζα, ότι η ΘΕΑΡΑ Ζαζά (κατι σαν την δικιά μας Ζωζώ στην American version) είχε ήδη πεθάνει… Εμενα πάλι όλο αυτο το Old Holywood με τις Π-Α-Ν-Ε-Μ-Ο-Ρ-Φ-Ε-Σ και Μ-Ο–Ι-Ρ-Α-Ι-Ε-Σ aka Eat my dust Angelina… με ξετρελλαίνει! Ισως γιατί τις πρωτοέμαθα και τις αγάπησα από την μαμά μου που ήταν τρελλή fun της Rita Hayworth, της Catherine Ηebburn, της Ingrid Bergman, της Lana Τurner, της Judy Garland και τόσων άλλων ακόμα.. Μυθικές γυναίκες! Αυτες θα φορούσαν για … το πρωινό τα μυθώδη αρώματα που μας περιεγραψε προχθές ο Le Coeur… Ωρα για vintage και νοσταλγία…. Τι ωραία!

  2. @Stella: Περίμενε λίγο και το μεγάλο “χοροπήδημα” εσύ θα το κάνεις αύριο. Εκτός και αν βρεθεί κανένα πολύ savvy bb girl και καταλάβει τι θέλω να πω, πίσω από αυτά που γράφω…teaser!

  3. Η Καρντάσιαν της εποχής της αν και νομίζω ότι με το στυλ της και τις “θεικές”απόψεις της ήταν κατά πολύ μπροστά από την όποια Καρντασιαν..Απόλυτα ταιριαστό το υπεροχο Besame mucho!

  4. ….πλήρης ημερών αλλά και εμπειριών η θρυλική Zsa Zsa… R.I.P.
    Julia, αμάν μ’ αυτά τα teasers σου….στην μάρκα καλλυντικών όχι ευρέως γνωστή, η οποία σε έχει ενθουσιάσει και η οποία έχει αρχίσει να κάνει μεγάλη αίσθηση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού αναφέρεσαι;;; Μην είναι τα @urbandecaycosmetics που ήρθαν στην Ελλάδα αποκλειστικά online στα @sephora_greece;;;

  5. Καλησπέρα! Αγαπούσα πολύ τη ZsaZsa, τη θεωρούσα πραγματική σταρ και πληθωρική γυναίκα – σαν χαρακτήρας- με πολύχρωμη και ενδιαφέρουσα ζωή!
    Teaser Πάλι Τζου? ΝΥΧ ?!?

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.