Besame Cosmetics: Vintage glamour.

 

 

besame-5

 

Στο χθεσινό post μιλήσαμε για την ντίβα Zsa Zsa Gabor, μιλήσαμε για Old Hollywood και  κλείσαμε  με το τραγούδι Besame Mucho. Πως τώρα, θα τα συνδέσουμε όλα αυτά στο σημερινό post;

 

Mα, με την Besame Cosmetics,  μια εταιρεία που όπως σας είπα και χθες με έχει εντυπωσιάσει και η οποία κάνει αίσθηση αυτή τη στιγμή στην Αμερική ιδιαίτερα στο Λος Άντζελες όπου είναι η έδρα της. Old Hollywood και  Besame Cosmetics. Και ουσιαστικά στο χθεσινό post σας είπα και το όνομά της. Besame.

 

 

besame-4-fb

 

 

 

H εταιρεία (μια οικογενειακή επιχείρηση)  είναι σχετικά νέα, ιδρύθηκε το 2004 από την καλλιτέχνιδα και σχεδιάστρια Gabriela Hernandez η οποία λάτρευε οτιδήποτε είχε σχέση με την “vintage” ομορφιά. Σε ηλικια 12 ετών η Gabriella  φεύγει από την πατρίδα Αργεντινή, για την Αμερική και συγκεκριμένα την California έχοντας ως εικόνα την γιαγιά της, μια γιαγιά αφάνταστα κοκέτα με  τη δική της εκλεπτυσμένη ρουτίνα ομορφιάς. Σπούδασε στο Art Center στην Pasadena στο LA, ξεκίνησε την καριέρα της ως φωτογράφος και art director ενώ έγραψε και το βιβλίο “Classic Beauty, The history of make up”.

 

 

BESAME-6

 

 

Get the look of the “roaring” 1920’s

 

1920-new

 

Get the look of the 1930’s

 

1930-besame

 

Get the 1940’s look. Red lips, what else?

 

1940

 

Liz…

 

besame-2

 

Get the look of the 1950’s

 

1950

 

Get the look of the 1960’s

 

1960

 

 

Mε αυτό το καλλιτεχνικό υπόβαθρο, τις γνώσεις της (θεωρείται beauty historian) αλλά και τις αναμνήσεις από τη γιαγιά της το 2004,  ίδρυσε την εταιρεία καλλυντικών των ονείρων της , γεμάτη με πλούσιες ιστορικές λεπτομέρειες, σε εξαιρετικές vintage συσκευασίες αλλά μοντέρνες και up to date με διάρκεια και αποτελεσματικότητα, φόρμουλες.

 

 

besame-6

 

 

 

besame-3

 

 

Σκοπός της είναι να επαναφέρει λίγη από τη μαγική λάμψη του Old Hollywood και των all time classic απόλυτα θηλυκών γυναικών της εποχής. Ρομαντισμός, πάθος, νοσταλγία, glamour, silver screen sirens.  Μια γέφυρα από το  μέλλον προς το παρελθόν,  τότε που τα καλλυντικά ήταν ένας πραγματικός «θησαυρός» για κάθε γυναίκα.

 

Εδώ κάποια από τα δικά μου αγαπημένα:

 

Η Cake Mascara

 

This-New-Cake-Mascara-Is-a-Game-Changer-for-Your-Lashes-000-1

 

1938 Cream Rouge is Back! Tα υπέροχα κρεμώδη ρουζ

 

besame-1

 

 

1941 Victory Red!   Τα γοητευτικά κραγιόν

Φυσικά τα κόκκινα κραγιόν του Β’Παγκόσμιου  Πολέμου αλλά και σε άλλες  αποχρώσεις. Εδώ κάτι πολύ ενδιαφέρον που μάθαμε από την Gabriella. Αντίθετα με το ότι πιστεύουμε, τα vintage κραγιόν στις αρχές του 20ου αι.  δεν ήταν ματ. Φτιαγμένα στις περισσότερες περιπτώσεις από καστορέλαιο ήταν μεν πιο παχιά και pasty (ζημώδη) σε φόρμουλα, αλλά όχι ματ.  Για να αποκτήσουν αυτό το long lasting ματ αποτέλεσμα, οι γυναίκες έκαναν blotting. Πολύ blotting. Έβαζαν μια στρώση πίεζαν τα χείλη τους σε μαντήλι, ξαναέβαζαν μια στρώση, έκαναν το ίδιο- έως 3-4 φορές.  Αυτό ήταν που έδινε τη διάρκεια και το πλούσιο χρώμα και είναι κάτι που μπορούμε να κάνουμε όλες, σε όποια εποχή και αν βρισκόμαστε.

 

besame-3

 

besame-lipsticks

 

besame-1

 

 

Οι πούδρες και τα mini powder sets

 

 

besame-2

 

 

besame-face-powder

 

 

 

Τα Αρώματα. Χωρισμένα σε δεκαετίες από το 1920 έως το 1960 με νότες, που έκαναν θραύση στην εποχή τους.

 

 

perfume-besame

 

Tα beauty αξεσουάρ

 

Powder Brush

 

LongHairBrush_grande

 

2016 Holiday Bag

 

2016-holiday bag

 

Brush Holder

 

brush holder

 

 

 

Θα τα βρείτε online στο https://besamecosmetics.com/

(με τιμές από 6 έως 25$)

 

 

Σε μια εποχή ραγδαίας εξέλιξης στα πάντα, έχω την εντύπωση κάποιες φορές ότι οι μάρκες καλλυντικών μένουν στάσιμες. Χρόνια ολόκληρα από τις γιαγιάδες μας, στις μαμάδες μας, σε μας τις ίδιες και σε λίγο στις κόρες ή τις ανιψιές μας, οι ίδιες και οι ίδιες μάρκες κυριαρχούν για χρόνια στο προσκήνιο. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ τρελαίνομαι να ανακαλύπτω κάτι νέο. Κάτι με έμπνευση, κάτι διαφορετικό.  Αυτό δεν σημαίνει ότι η Besame Cosmetics πρέπει να αρέσει σε όλες μας, αλλά είναι καλό να ξέρουμε τι υπάρχει εκεί έξω και αναλόγως να κάνουμε και τις επιλογές μας.

 

 

 

Besame-Cosmetics-Christmas-Gift-sets

 

 

 

 

It is indeed, the most wonderful time of the year.

 

 

 

 

 

(μυρίζομαι ότι κάποια θα “καταστραφεί” σήμερα και το όνομά της ξεκινάει από S)

 

 

 

 

 

28 Σχόλια
  1. Εχω τρελαθει με τις συσκευασιες αυτης της εταιρειας, δεν ειναι φανταστικες; Παλευω εντωμεταξυ τοσο καιρο να πετυχω την Cake mascara sto cultbeauty.co.uk και ειναι μονιμως sold out (δυστυχως το site της εταιρειας δε στελνει Ελλαδα). Αχ, τι μας εκανες πρωι-πρωι!!! 🙂

  2. @Εva Diama: Καλά ότι ήμουν σίγουρη ότι εσύ η σούπερ savvy και κάποιες ακόμα την γνωρίζετε, δεν το συζητώ. Γι αυτό και μου έκανε εντύπωση που δεν το κατάλαβες χθες και δεν το σχολίασες, αλλά από την άλλη υπήρχε ένα πρόβλημα με τα emails και ίσως να μην είδες το post.

  3. ΕΧΩ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ!!!! ΕΧΩ ΛΙΩΣΕΙ!!!!! ΕΧΩ ΓΙΝΕΙ ΑΛΟΙΦΗ!!!!!! Θυμάστε την σκηνή στην Amelie πως έλιωνε η πρωταγωνίστρια στην θέα του Mathieu Kassovitz? Ετσι ακριβώς έχω λιωσει…. Εχω γίνει μια τεράστια λίμνη στο πάτωμα… Εχετε δει το βλέμμα της γάτας πως κοιταει υπνωτισμένο το πουλί πριν του χυμήξει???? Η καρδιά μου ακούγεται να χτυπάει σε όλο το γραφείο…. Ενα πραγμα θα σας πω… Ξαφνικά έσβησαν όλα τα υπόλοιπα brands απ΄το μυαλό και τα μάτια μου… Δεν υπαρχει επιστροφή ΤΙΝΑΖΩ ΤΗΝ ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑEΡΑ ΤΩΡΑ…..
    Πως λέει και το τραγούδι του Παπάζογλου…. παραφραζοντας το…. “Κλικάρω κι ας μου βγει σε κακό…..”

  4. Κορίτσια κανενα υπογλώσσιο πρόχειρο σας βρίσκεται???? Πάει δεν το γλυτώνω το έμφραγμα κι είμαι και σε δύσκολη ηλικία….

  5. @Stella: Τελικά είδες; Ιδρύθηκε και η μάρκα, που πάνω γράφει με τεράστια γράμματα το όνομά σου. Είχα δίκιο ή είχα δίκιο;

  6. Καταπληκτικές συσκευασίες ρομαντικές και vintage . Ποια δεν θα γοητευοταν από αυτό το. packaging ;

  7. Τι, τι, τι, μολις διαβασα το δευτερο σχολιο σου νομισα οτι επαθα ενα ελαφρυ εγκεφαλικο, να υπαρχει στο ελληνικο sephora online και να μην το εχω παρει χαμπαρι; Γιατι το ξενο δε νομιζω οτι στελνει Ελλαδα, ασε που και εκει ειναι μονιμως sold out. Μα τι γινεται με αυτη τη Besame!!!

  8. @Julia Ιδρύθηκε η μάρκα που έσβησε όλες τις άλλες απ΄τη ζωή μου… Πως όταν γνωρίζεις τον μεγάλο ερωτα κι όλοι οι άλλοι φαντάζουν απλες οδοντόκρεμες????? Δεν σου κάνω πλάκα…. μου έχουν κοπεί τα γόνατα…..

  9. Κορίτσια δεν στέλνει Ελλάδα το site… Πάει θα τρελλαθω!!!!!

  10. @Stella, μονο στο cultbeauty που στελνει Ελλαδα αν θα τα βρεις. Ειναι βεβαια λιγο πιο τσιμπημενες οι τιμες εδω στην Ευρωπη οπως και στα περισσοτερα αμερικανικα καλλυντικα! http://www.cultbeauty.co.uk/besame-cosmetics

  11. …καλημέραααα….τα υπογλώσσια για τη Στέλλα μας γρήγορα!!!
    Πρώτη φορά ακούω το brand αυτό….ένα έχω να πω…οι vintage συσκευασίες τα ”σπάνε”…
    Επίσης -δεν ξέρω γιατί- αλλά μόλις διάβασα για την γιαγιά της Gabriela Hernandez,έκανα συνειρμό με την κοκέτα γιαγιά της Τζούλιας μας…την κ.Bradshaw, αν το λέω σωστά…

  12. την γνωρισα μεσω ενος youtuber που παρακολουθω την cake mascara εχει πανεμορφα προιοντα… ευχαριστουμε Τζουλια που μας τα θυμιζεις και μας τα δειχνεις και εσυ!!!

  13. @Celia: Βάλθηκες να με συγκινήσεις πολύ χριστουγεννιάτικα βλέπω… πάρα πολύ όμως… ναι, το έγραψες τέλεια το όνομα. Σε ευχαριστώ. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Είναι δάκρυα χαράς τα σημερινά, που κάποια εδώ μέσα την σκέφτηκε αυτές τις μέρες.

  14. Julia μας, να ξέρεις πως όλες μας σ’ αγαπάμε πολύ….

  15. Κορίτσια σωθήκαμε!!!!! Εκανα ανακάλυψη!!!! Μόλις εντόπισα το besamecosmetics.eu/faqs/ το οποίο στέλνει και ΕΛΛΑΔΑ!!!! Πάντως δεν πρέπει να έχει αρχίσει να λειτουργεί κανονικά, γιατι τα προιόντα δεν υπάρχουν. Θέλω να πιστευω όμως, ότι σύντομα θα γίνουν δικά μας!

  16. @Stella: Σύντομα.. και αν διαβάσουν και bb, ακόμα πιο σύντομα. Αν δε μάθουν και για σένα, στην πόρτα σου τα βλέπω.

  17. @Julia Λες να ερθει και πάλι ο Αη Βασίλης??????

  18. Και μόνο από το όνομα που παραπέμπει στο αγαπημένο τραγούδι δελεαστική κάποιος..με το που θα δει βέβαια τις συγκεκριμένες συσκευασίες και του αρέσει το vintage ε τότε είναι “τελειωμένη υπόθεση” όπως η αγαπημένη Στέλλα.. Βρίσκω πολύ καλές τις τιμές και μου αρέσουν όλα ειδικά τα mini powder!

  19. Katapliktiki etaireia! Tin exo valei sto mati edo kai kairo pio poly gia ta kokkina kragion giati cake mascara exo agorasei edo kai kairo kai tin agapo poly! To powder brush tha ginei poly syntoma diko mou!
    @Stella: einai ta proionta afta gia sena ftiagmena glamorous girl! An pantos xreiazesai voithia na sou paraggeilo tipota pes mou.

  20. @MariaA ελα μπήξε κι άλλο το μαχαίρι στην πληγή….. Mάλλον δεν θα την γλυτώσεις! 😉

  21. Ένταξη τωρα τα ¨εχω ερωτευτεί πριν και διαβάσω για αυτά!!!
    Μολις είδα οτι αναφέρεται και στις δεκαετίες ’20 ’30 τάβλιαστικά!!!!
    Αγαπω εκείνη την εποχή τρέλα!! Ολο το στυλ τα φορέματα ,την
    μουσική,τον χορό…….

  22. εδώ κολλάει.. εάν έχεις φαντασία και κυρίως ΑΓΑΠΗ γι αυτό που κάνεις,
    μεγαλουργείς

  23. Αχ βρε Τζούλια τι μας έκανες πάλι…

    Αυτά 40’s ειδικά, με τρελαίνουν. Αυστηρά ταγιέρ, σακάκια μεσάτα, τονισμένοι ώμοι και βαθύ κόκκινο στα χείλη.

    Μέχρι να βρω αυτό το απίθανο Victory Red της Besame… muchos besitos para ti! xxx

  24. Παρότι το vintage σε όλες του τις εκφάνσεις δεν με ιντριγκάρει όσο οι σύγχρονες λιτές γραμμές, δεν μπορώ παρά να θαυμάσω την έμπνευση και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα, τόσο στα ίδια τα προϊόντα, όσο βέβαια και στη συσκευασία.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.