Παραμονές Πρωτοχρονιάς, φτιάχνουμε λίστα δώρων!

 

santa

 

 

Οι παιδικές μου πρωτοχρονιές είχαν πάντα την έντονη και γλυκιά ανάμνηση του Αη Βασίλη που φθάνει ακριβώς τα μεσάνυχτα στην αλλαγή του χρόνου, για να μοιράσει τα δώρα του.

 

Ούτε κάτω απ΄το δέντρο, ούτε τα Χριστούγεννα, ούτε απ΄ την καμινάδα του ανύπαρκτου τζακιού, που έτσι κι αλλιώς δεν υπήρχε στα μικρά αστικά μας διαμερίσματα, στην Ελλάδα της δεκαετίας του ’70 και του ’80.

 

Ο δικός μου Αη Βασίλης έφθανε με ακρίβεια Εγγλέζου κι άφηνε τα δώρα του έξω απ΄την πόρτα.   Μπορώ ακόμα να νιώσω στο πρόσωπο μου την παγωμένη ατμόσφαιρα και ν’ ανακαλέσω την συνωμοτική σιωπή κάθε πρωτοχρονιάτικης νύχτας του παρελθόντος, έτσι όπως μ’ αγκάλιαζε κάθε λεπτό πριν φθάσουν μεσάνυχτα.

 

Όταν με αγωνία ανοιγόκλεινα την πόρτα, αλλά και με ελπίδα, ότι φέτος θα τον τσακώσω… Ήρθε; Δεν ήρθε; Δεν ξέρω τι άθλο έκαναν οι γονείς μου, αλλά ούτε μια φορά δεν τους είδα ν’ αφήνουν τα δώρα έξω από την πόρτα κι ας έμενα ξύπνια ως το τέλος κι ας είχα επίμονα το νου μου…

 

Ανοιγόκλεινα την πόρτα με πάθος και πείσμα κι ενώ την μια στιγμή δεν υπήρχε τίποτ’ άλλο πέρα απ’ το χαλάκι της εξώπορτας, ακριβώς την επομένη με θάμπωναν τα λαχταριστά πακέτα.  Την ωραιότερη Πρωτοχρονιά που μπορώ να θυμηθώ, στο τελευταίο άνοιγμα της πόρτας με περίμενε ένα αστραφτερό τυρκουάζ ποδήλατο! Το ονόμασα «Αστραπή» και βάλθηκα να οργώνω τις γειτονιές για πολλά, πολλά χρόνια….

Αν κι εσείς κάνετε τα δώρα σας Πρωτοχρονιά, είτε θέλετε να χαρίσετε έτσι απλά κάτι… «για το καλό» με τη θετική ενέργεια και τις ευχές σας, σε όλους όσοι αγαπάτε αλλά και στον εαυτό σας ως ένα εναλλακτικό γούρι, ιδού μια λίστα της τελευταίας στιγμής.  Για πολλούς από μας τα δώρα είναι ένας «πονοκέφαλος», αλλά τελικά το τετριμμένο κλισέ…. η θύμηση κι η αγάπη μας μετράνε…. ισχύει!

 

TA KOKKINA ΚΡΑΓΙΟΝ JANE IREDALE + SMASHBOX

 

Οι δικές μου νέες ανακαλύψεις και λατρείες για το 2016 που συμπλήρωσαν την «συλλογή κόκκινων κραγιόν».  Αν και δεν αμφιβάλλω, ότι θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται και μέσα στο 2017… Μ΄ένα κόκκινο κραγιόν στα χείλη, όλα θα πάνε καλά!

 

Το υπέροχο  «burgundy red», φετινό top seller και limited edition CINDY της λατρεμένης μου μάρκας φυσικού μακιγιάζ Jane Iredale. To χάρισα ήδη στον εαυτό μου και δεν το μετάνιωσα, ούτε στιγμή!

 

1-

 

3-

 

 

Δεύτερη φετινή λατρεία το φωτεινό, λαμπερό «κόκκινο ροδί» HOT SEAT MATTE της SMASHBOX από τη σειρά Be Legendary Lipstick. Δώρο στην κουμπάρα μου την Αννούλα, που είναι το απόλυτο red lips girl, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μου γλυτώσει, με ή χωρίς αιτιολογία…. Ο …εμπλουτισμός του 2017 που λέγαμε…

 

 

5-
L.A. LIGHTS PALETTE BLUSH SMASHBOX

Για την κουνιάδα μου τη Βίκυ που είναι μια πραγματική «Ροζαλία» στο μακιγιάζ έπαιξα στα σίγουρα με την παλέτα ρουζ της Smashbox Pacific Coast Pink.

Το ροζ χρώμα στα μαγουλάκια είναι αυτό που μας δείχνει πάντα ξεκούραστες και φρέσκες κι η Βίκυ το θέλει για να ξεγελάει την κούραση… μικρομάνα γαρ….

 

smashbox-blush

 

 

 

THEO PARFUMS GARDENIA, LILLY, 1989, MENTOR

Ευωδιαστές ευχές για μια χρονιά που θα φέρει μόνο χρώματα κι αρώματα στη ζωή μας! Τέσσερις φίνες ευωδιές κι ο καθένας μπορεί να βρει το δικό του αγαπημένο.  To Gardenia πήγε στην ανιψιά μου και τα δυο αντρικά (ναι και τα δύο γιατί τα λατρεύει και δεν μπορεί να διαλέξει) στον αγαπημένο μου.  Τα υπόλοιπα, ανάλογα το «ψυχογράφημα» τους … σε κάλους μας φίλους.

 

 

theo-1

 

 

theo-2

 

 

RADIANT PEARLS by Stella’s Recipy

Ε, μα φυσικά! Οι πιο στενές φίλες, οι ξαδέλφες μου, οι αγαπημένοι των αγαπημένων, θα πάρουν ό,τι πιο ανεκτίμητο από τα χεράκια μου. Την σειρά Radiant Pearls by Stella’s Recipy με αληθινή πούδρα μαργαριταριών και θα λάμπουν όλο το χρόνο κι όχι μόνο την Πρωτοχρονιά!

 

 

stella's-radiant-pearls
ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ROSMARINO

Τα σαπούνια Rosmarino της Μένης Χατζηπαναγιώτου.  Το καλύτερο δώρο για την πεθερούλα μου (μαζί με την αγαπημένη της κρέμα Mature Βeauty της σειράς All Time Classic by Stella’s Recipy) και όχι μόνο. Τα αγνότερα σαπούνια παρθένου ελαιολάδου κι αιθέριων ελαίων της ελληνικής αγοράς και όχι μόνο, για καθαρισμό προσώπου και σώματος, με όλες τις ευεργετικές ιδιότητες των φυσικών συστατικών.

 

 

rosmarino

 

ΤΟ «ΤΙΚ ΤΑΚ» ΚΑΙ ΤΟ «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 2017»

Απ’ έξω θ’ αφήσουμε τα μικρά μας ανηψούδια; Φέτος θα μάθουν την ώρα με το «ΤΙΚ ΤΑΚ» του Αντώνη Παπαθεοδούλου και της Μυρτώς Δεληβοριά, από τις εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ.  Αλλά κι οι φίλοι, θα μας έχουν κοντά τους όλο το χρόνο και κάθε μέρα με το «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΕΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ 2017».  Μία θετική σκέψη για κάθε μέρα με τις ευχές και την αγάπη μας! Pas mal!

 

15-1

 

 

book-1
ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ

 

Ένα από τα ωραιότερα και πιο αγαπημένα κοσμήματα που μου έχει κάνει δώρο ο άντρας μου είναι από το εργαστήριο κοσμημάτων «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.  Συγκινούμαι κάθε φορά που το φοράω, γιατί είναι ένα υπέροχο κόσμημα φτιαγμένο από τα χέρια αυτών των ανθρώπων, που με αξιοπρέπεια παλεύουν να σταθούν ισότιμα ανάμεσα μας.  Δεν σας προτείνω λοιπόν μια κίνηση φιλανθρωπίας, αλλά μια επιλογή αγάπης και αισθητικής ποιότητας, που δεν υπολείπεται σε τίποτα. Στο εργαστήρι τους θα βρείτε από γούρια έως τις πιο ευφάνταστες καλλιτεχνικές μπομπονιέρες για γάμους και βαφτίσια.

 

Το αγαπημένο μου γούρι από αμέθυστο και μπομπονιέρες σε βότσαλο με την τεχνική ντεκουπάζ

 

16-1

 

 

17-1

 

 

 

ΣΥΣΚΕΥΗ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

 

Την πήρα! Την πήρα και την λάτρεψα! Την φλέρταρα πολύ, πολύ καιρό τώρα. Η καλύτερη συσκευή διάχυσης αιθέριων ελαίων στο χώρο!  Μετατρέπει το σαλόνι μου σε spa και χώρο διαλογισμού σε χρόνο dt.  Tα led χρώματα εναλλάσσονται και φωτίζουν αισθησιακά και ρομαντικά.  Χρησιμοποιώ μόνο φυσικά κι αγνά αιθέρια έλαια που διαχέονται διακριτικά στο χώρο μέσω του ατμού, χωρίς να πνίγουν την αναπνοή.  Απολυμαίνουν, καθαρίζουν την ατμόσφαιρα από καπνούς, οσμές και τσιγάρα,  αρωματίζουν φυσικά, προσφέρουν ευεξία και χαλάρωση.

 

 

19

 

 

Το καλύτερο; Απίστευτη οικονομία!  Με μόλις δέκα σταγόνες αιθέριου ελαίου, έχω καύση που διαρκεί για τουλάχιστον δέκα ώρες.  Αν σκεφθώ πόσα χρήματα χαλούσα στα κεριά κάθε μήνα καίγοντας τα κάθε βράδυ, λόγω και του τσιγάρου στο σπίτι, αλλά και την γρίνια που γλύτωσα από το ΒΒboy που δυσανασχετούσε με τις έντονες μυρωδιές του κεραμικού καυστήρα, των κεριών ή των ανατολίτικων sticks…  Η καλύτερη αγορά που έκανα φέτος για το σπίτι!

 

21

 

 

 

Από μένα το τελευταίο post αυτού του χρόνου και μια ευχή από καρδιάς! Να είμαστε καλά και να μεγαλώνουμε με ψυχική και σωματική υγεία κι ομορφιά! Μεγάλο προνόμιο να μεγαλώνεις…

 

 

Με αγάπη,

 

 

Stella

 

 

 

32 Σχόλια
  1. Υπέροχα δώρα για φίλους και αγαπημένους!Ναι,Στέλλα μου,μεγάλο προνόμιο να μεγαλώνεις,συμφωνώ απόλυτα.Γι’αυτό και δεν λυπάμαι καθόλου για το χρόνο που φεύγει.Σωματική και ψυχική υγεία αλλά και ομορφιά για το 2017 που έρχεται.Το beautyblog φροντίζει άλλωστε για το σκοπό αυτό.Το 2016 ήταν μια χρονιά με εκπλήξεις για μένα,μια δυσάρεστη που άργησα πολυ να τη διαχειριστώ και μια άλλη δυσάρεστη που αποδείχθηκε ευχάριστη!Μακάρι η επόμενη χρονιά να αποζημιώσει όλους όσοι πόνεσαν και υπέφεραν,να λάμψει η ελπίδα μέσα τους!Φιλιά,I love you!

  2. @marianna Αγαπημένη μου Μαριαννα, οι χρονιές ποτέ δεν είναι μόνο καλές ή μόνο κακές… Είναι μια συνεχή ροή ζωής, σαν το ποτάμι που κυλάει. Να είμαστε καλά να μεγαλώνουμε! Τίποτα δεν είναι δεδομένο… Ας διαχειριστούμε τη ζωή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σας φιλώ όλους και όλες με αγάπη και θετική σκέψη.

  3. Όλα τα δώρα είναι πανέμορφα! Συμφωνώ και εγώ ότι είναι προνόμιο να μεγαλώνεις εχοντας βέβαια την υγεία σου και σώας τα φρένας..Προσωπικά ανυπομονώ να φύγει όσο πιο γρήγορα το 2016 που για μένα ήταν μια από τις χειρότερες χρονιες που μπορώ να θυμηθώ και να έρθει το 2017 που αισιοδοξω να είναι πολύ καλύτερο! Με υγεία πάνω από όλα!

  4. Καλή χρονιά αγαπημένη, να σε φροντίζουν και να σε αγαπούν όπως κάνεις εσύ 🙂

  5. @mako @Maryl Κορίτσια μου αγαπημένα εύχομαι να είστε πάντα καλά εσείς κι οι δικοί σας και να αντέχετε τις δυσκολίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Σας φιλω!

  6. …τα gardenia,lily και mentor είναι και στη δική μου wish list….καλέ, ποιος είπε πως δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης;;;;Βelieve and receive!!! Hohohoho!!! Καλή χρονιά να έχουμε, bbgirlss!!!

  7. @Celia Πολύ ωραία τη βρίσκω τη λίστα σου Celia! Εύχομαι να αποκτήσεις όσα έγραψες κι όσα δεν έγραψες! 😉 Φιλιά!

  8. Χρόνια πολλα!!!Καλη Χρονια να έχουμε,με περισσότερες Χαρές και πολυ λιγότερες έως καθόλου
    στεναχώριες!!!
    Υπέροχη @Στελλα μου όλη η λίστα σου!!!! Αλλα δεν κρύβω οτι μου άρεσε πιο πολυ απο όλα ο ιονιστης!!!
    Το είχαμε συζητήσει και παλαιότερα,και ξέρω απο πρώτο χέρι οτι ειναι εξαιρετικός!! ¨Εχω παρομοιο
    και τον ¨εχω καταευχαρηστηθει!!
    Φιλια πολλα

  9. @SofiaT Είναι πραγματικά τέλειος Σοφία μου! Πολύ καλό αποτέλεσμα για την ατμόσφαιρα και διακριτική ευωδια φύσης στο σπίτι. Να είσαι πάντα καλά και να χαίρεσαι πολύ τούτη τη χρονιά με όλα όσα θα σου συμβούν!

  10. Χρόνια Πολλά!! Μεγάλη κουβέντα είπες Στέλλα μου, πραγματικά μεγάλο προνόμιο να μεγαλώνεις και να έχεις την υγεία σου και την αγάπη των ανθρώπων σου! Οι προτάσεις για δώρα είναι καταπληκτικές και το μηχανημα στο τέλος το ζαχαρώνω κι εγώ πολύ καιρό τώρα και φυσικά γιορτές χωρίς αρωματικά δώρα δεν υφίστανται!!
    Καλή Χρονιά να έχουμε!!

  11. @MariaA Μεγάλο προνόμιο να μεγαλώνεις Μαρία μου… δεν το έχουν όλοι… Δεν είναι αυτονόητο…
    Να τον πάρεις το διαχυτή! Είναι εξαιρετικός! Κάνει τοσα πολλά με τον καλύτερο τρόπο.
    Εύχομαι χρόνια πολλά γεμάτα χρώματα κι αρωματα!

  12. Χρόνια πολλα παρεάκι μου! Όλα τα δώρα είναι υπέροχα Στελλίτσα μου! Έχω ερωτευτεί το άρωμα Gardenia και το έχω πρώτο στην λίστα μου… ελπίζω να μην με ξεχάσει ο Αγ.Βασίλης!! Καλή Χρονιά να’χουμε με υγεία πάνω απ’ όλα και ένα καλύτερο μέλλον για όλους με περισσότερες όμορφες στιγμές! Φιλιάααα ?

  13. @Elena Ελενα μου αγαπημένη σου εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλες οι επιθυμίες στην λίστα των ευχών και των ονείρων σου!
    Να την πάρεις τη Gardenia! Κατά την ταπεινή μου άποψη είναι το καλύτερο πουδρέ της αγοράς αυτήν τη στιγμή! Το έχω λατρέψει!

  14. Ομορφη καλη χρονια να ερθει για ολους ευχομαι. Να ειμαστε ευχαριστημενοι με αυτα που εχουμε γιατι το απροοπτο συνηθως ειναι ασχημο οταν μας επισκεφτει Καλα να περασετε ολες Στελλα υγεια δημιουργικοτητα να εχεις και την νεα χρονια. Σε ευχαριστω για ολα οσα γραφεις εισαι εξαιρετικη

  15. Τέλειες προτάσεις Στέλλα μου.Αγαπημένα μου bbgirls να έχουμε υγεία,να αγαπάμε και να αγαπιόμαστε και να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε όλες μαζί παρεάκι.
    Μουτςς

  16. @rania Ράνια μου εγω σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την αγάπη τη δική σου και όλων σας, που λαμβάνω απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια! Σου εύχομαι μόνο όμορφες στιγμές κι εκπλήξεις και χαρά στον καινούργιο χρόνο για σένα και την οικογένεια σου!
    Φιλιά!

  17. @Λιτσα Στράντζαλη! Ολα τα καλά σου εύχομαι Λιτσάκι κι εμπρός για το μωβ βιολέ μαλλί σε καμμιά εικοσαριά, τριανταριά, πενηνταριά χρόνια!
    Την αγάπη μου!

  18. @Stella: Μα, τι ωραία λίστα δώρων… Πόσο χαριτωμένο αυτό που αλλάζουν τα χρώματα στο essential oils diffuser!

  19. @Julia Αλλάζουν συνεχώς σε 4-5 διαδοχικές αποχρώσεις και βοηθούν τη χαλάρωση ακόμα περισσότερο.

  20. @Stella: Τι εννοείς; Δεν αλλάζουν κάθε φορά που αλλάζεις και το αιθέριο έλαιο ανάλογα με την ατμόσφαιρα που θέλεις να φτιάξεις; Αλλάζουν χρώματα με το ίδιο αιθέριο έλαιο;

  21. @Julia Καλέ φυσικά! Συνεχώς αλλάζουν ανα 5-10 δευτερόλεπτα και να σου πω τωρα που το βλεπω μπροστά μου να καίει αυτη τη στιγμή, τα χρώματα είναι στο σύνολο καμμιά δεκαριά. Ξεκινάει π.χ κίτρινο, γινεται κόκκινο, πορτοκαλί,ροζ, μωβ, μπλε, πράσινο… όλες οι αποχρώσεις συνεχώς ανεξάρτητα από το αιθέριο..

  22. @Stella: Α! Τώρα κατάλαβα! (λειτουργώ με χρονοκαθυστέρηση τις τελευταίες μέρες…) Πρέπει να είναι πανέμορφο..

  23. @Julia Ναι είναι! Ειδικά για μας που αγαπούμε πολύ το ημίφως και το βράδυ ένας τέτοιος φωτισμός την ώρα που χαλαρώνουμε είναι, ότι καλύτερο. Χώρια που το σπίτι έχει μια μόνιμη φυσική φρεσκάδα και καθαρή ατμόσφαιρα ενώ τα αιθέρια επιδρούν χωρίς να το καταλαβαίνουμε καν στην υγεία και την ευεξία μας.

  24. @Stella: Μετά από όσα σου έχω κάνει εγώ, λογικό να θες να με βγάλεις έξω με το χιονιά, για να ψάχνω το diffuser..

  25. @Julia Το ‘χεις χάσει τελείως έτσι? Κοτζαμ link απο το eshop που παραγγέλνεις σου έβαλα…. Αιντε, αιντε….

  26. @Stella, είναι πάντα πετυχημένο ένα δώρο όταν χαρίζεται μετά από σκέψη. Η λίστα σου είναι πολύ προσεγμένη! Τελικά, τις τελευταίες μέρες δεν γλιτώνουμε τα σχόλια για το ότι μεγαλώνουμε. Εγώ πάντως ψάχνω την κατάλληλη για την επιδερμίδα μου μωβ απόχρωση μαλλιών.

  27. @Amalia Εχεις καμμιά αμφιβολία για την απόχρωση Αμαλία μου? ΘΑ έιναι σίγουρα η μπορντούρα του μωβ βιολε που έχεις μπροστά σου.. Ολες αυτην θα έχουμε! Σε φιλώ και είμαι σίγορυη, ότι εσύ θα μεγαλώσεις όμορφα! Αυτά είναι εκ των έσω… 😉

  28. @Stella, πώς τόλμησα να παρεκτραπώ; Φιλιά, αγαπημένη μου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.