Καλή Χρονιά 2017 bb world!

1st january

 

 

Όταν κάτι θυμάμαι, όταν κάτι με συγκινεί, όταν κάτι με κάνει χαρούμενη,  όταν κάτι με ενθουσιάζει,  ή με κάνει  να θέλω να χορέψω, ή να γιορτάσω τη ζωή, ή να κλάψω, ή να νοσταλγήσω, το άκουσμα που έρχεται στα αυτιά μου, δεν είναι σχεδόν ποτέ ελληνικό.

 

Δεν το έχω κρύψει ποτέ αυτό, εξ άλλου η κάθε μία και ο καθένας από εμάς είμαστε αυτοί που είμαστε,  με τα δικά μας ακούσματα, με τις δικές μας αναμνήσεις, με τα δικά μας βιώματα,  τα οποία, πολλές φορές εδώ μέσα μοιραζόμαστε μεταξύ μας.

 

Φυσικά και δεν συμφωνούμε πάντα, αλλά αυτή είναι και η μαγεία. Ειδικά τότε, δηλαδή τις φορές που δεν συμφωνούμε, θέλω να ακούγεστε και μάλιστα να ακούγεται δυνατά, η δική σας άποψη.

 

Μεγάλος πρόλογος,  για να σας πω κάτι απλό: από όλα τα έθιμα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς σε όλες τις χώρες που έχω βρεθεί και από όλα τα υπεροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έχω ακούσει, δεν αλλάζω με τίποτα και θεωρώ τα πιο υπέροχα, τα πιο μοναδικά, τα πιο συγκινητικά, τα ελληνικά κάλαντα που τραγουδούν τα μικρά παιδιά, σε κάθε χωριό, πόλη ή πρωτεύουσα της χώρας μας. Και νομίζω, ότι έχω μια μικρή αδυναμία λίγο περισσότερο, σε αυτά της Πρωτοχρονιάς.

 

Φυσικά στις σπάνιες περιπτώσεις που κάποια παιδάκια δεν μας χτυπήσουν το κουδούνι για να μας πουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς (λέω σπάνιες, γιατί πλέον μας ξέρουν όλοι στη γειτονιά και τα παιδάκια μαζεύονται από τις 8 έξω από την πόρτα του διαμερίσματος μας για να τα «πούνε») βγαίνω στην γειτονιά και τα μαζεύω για να έρθουν σπίτι μας.

 

 

 

1 January

 

 

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά
ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος
εκκλησιά με τ’ άγιο θρόνος.

 

Αρχή που βγήκε ο Χριστός
άγιος και Πνευματικός,
στη γη να περπατήσει
και να μας καλοκαρδίσει.

 

Αγιος Βασίλης έρχεται,
και δεν μας καταδέχεται,
από την Καισαρεία,
συ’ σαι αρχόντισσα κυρία.

 

Βαστά εικόνα και χαρτί
ζαχαροκάρνο, ζυμωτή
χαρτί και καλαμάρι
δες και με-δες και με το παλικάρι.

 

Το καλαμάρι έγραφε,
τη μοίρα του την έλεγε
και το χαρτί-και το χαρτί ομίλει
Άγιε μου-άγιε μου καλέ Βασίλη.

 

 

 

 

 

 

Καλή μας Χρονιά 2017 σε όλες και όλους!

 

 

 

24 Σχόλια
  1. Καλή Χρονιά στην Τζούλια και σε όλα τα bbgirls!Αισιοδοξία,ααγάπη,υγεία,ειρήνη!

  2. Καλή Χρονιά και χρόνια καλά ΒBgirls @ BBboys! Πάμε για τα καλυτερα! Με υγεία, αγαπη και παθος για ζωή συνεχίζουμε!

  3. Έγραψα γρήγορα,χωρίς να διαβάσω το άρθρο,γιατί ήθελα να είμαι η πρώτη που θα σχολιάσει την πρώτη μέρα του χρόνου στο bb μας!
    Η παρέα μας είναι μία και μοναδική και θα συνεχίσει για πάρα πολλά χρόνια!
    Οι καλύτερες αναμνήσεις είναι κυρίως οι παιδικές ακόμα και από εκείνες που μας σημάδεψαν σε μεγαλύτερη ηλικία.Οι πρώτες ομως έχουν άλλη γλύκα.Τα δικά μου κάλαντα δεν τα πολυθυμάμαι,ίσως γιατί πήγαινα στα ίδια μέρη.Θυμάμαι όμως τα προσωπάκια των παιδιών μου και τη γκρίνια που είχαμε όταν είχε ασχημο καιρό και την αγωνία μου οτι θα κρυώσουν!Αιώνιες μαμάδες!

  4. Καλή Χρονιά!Υγεία χαρά και αισιοδοξία για όλο το κόσμο!

  5. Ολόψυχα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεία και πάθος! ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ !!!!!!

  6. Καλή Χρονιά! Μακάρι το 2017 να είναι πιο ευχάριστο για όλους, με λιγότερο πόλεμο, πείνα, και απαισιοδοξία.

  7. Καλή χρονιά σε όλες και στις οικογένειες σας με την ευχή φέτος να αγαπάμε λίιγο περισσότερο τους ευατούς μας.

  8. Καλή χρονιά με 2017 ευχές για υγεία και αγάπη!! Και χαμόγελα, πολλά πολλά χαμόγελα σε εμάς και στους διπλανούς μας!!! Φιλιά!!

  9. Χρονια πολλα !! Καλη χρονια να εχουμε με υγεια ευτυχια και πολλα χαμογελα !! Ελπιζω το 2017 να ειναι μια καλυτερη χρονια απο το 2016 …

  10. Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και αγάπη , πολύ αγάπη!!!!

  11. Καλή χρονιά με υγεία για όλους και λιγότερο ανθρώπινο πόνο bb κόσμε!

  12. Καλή Χρονιά bbgirls & bbboys!!! Ελπίζω και εύχομαι από καρδιάς το νέο έτος να μας φερθεί λίγο καλύτερα! Επίσης αυτή τη χρονιά να καταφέρουμε να πετύχουμε κάποιους – δε λέω όλους γιατί δε γίνεται – από τους στόχους μας, ό,τι κι αν αυτοί είναι!!!
    Φιλιά πολλά !!!!

  13. ….καλή χρονιά στον bb κόσμο…2017 ευχές σε όλες κι όλους…μακάρι να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι και τα θέλω μας τούτη τη χρονιά!!!

  14. Χρονια πολλα!!! Καλη Χρονια με πολλα χαμογελα!!!
    Ευχομαι αυτη η χρονια να ειναι υπεροχη για ολους
    Μας!!!!

  15. Καλησπερα σας Σχετικα με αυτα που λες Τζουλια για το εθιμο με τα καλαντα ειχα διαβασει καποτε μια συνεντευξη ενος πρεσβη που εφευγε απο την Ελλαδα και ελεγε οτι μπορει να μην ειναι ομορφα στολισμενη η Αθηνα αλλα θα ηθελε να βρισκεται εδω τις γιορτες μονο και μονο για να ακουει τα καλαντα απο τα παιδια Ειναι οντως μοναδικο θυμαμαι και εγω τον εαυτο μου να περιμενει να ερθει 6 το πρωι για να βγω να πω τα καλαντα στο χωριο Ηθελα να ειμαι η πρωτη που θα πηγαινε στα σπιτια για να εχω εγω και η παρεα μου καλυτερο φιλοδωρημα Καλη χρονια με πολυ αγαπη να ειναι αυτη που θα ερθει και θα πω κατι που σιγουρα θα ειναι ανεφικτο Θα ηθελα τα νοσοκομεια να υπαρχουν μονο ως κεντρα προληψης και οχι θεραπειας Υγεια και αγαπη σε ολες και ολους Καλο βραδυ

  16. Χρόνια πολλά ΒΒgirls & boys και καλά γιατί τι να το κάνεις το πολλά αν δεν είναι καλά? Να έχουμε καλή χρονιά με υγεία αγάπη και φωτεινές στιγμές!!

  17. Καλή μας χρονιά αγαπημένη bb παρέα! Μακάρι η ομορφιά να γεμίσει τις ψυχές και τις ζωές μας το 2017.

  18. Καλή χρονιά υπέροχη παρέα μου!! Εγώ ακούω υπέροχα κάλαντα πέρα από τα παιδάκια, από το υπέροχο αγοράκι μου που έρχεται με την φιλαρμονική του δήμου και μου κάνει καντάδα παίζοντας σαξόφωνο… τρελαίνομαι γιατι στέκονται κάτω από το σπίτι μας και παίζουναι… περιμένω με λαχτάρα την τελευταία τους εμφάνηση τα Φώτα!!!!

  19. Καλη χρονια κοριτσια/αγορια!!!!!! Με υγεία και τυχη πανω απο ολα!!!!!

  20. Χρόνια πολλά Καλή χρονια με υγεία και ευτυχία!!!Το νέο έτος να φέρει στον καθένα ξεχωριστά ότι επιθυμεί!!

  21. Εύχομαι το 2017 να μας φερθεί καλύτερα!Καλή χρονιά!

  22. χρονια πολλα,καλη χρονια,ευτυχισμενο το 2017 με υγεια,καλοσυνη,αγαπη κι ευτυχια σε ολους.

  23. Θα κατσω διακριτικα στην ακρη της ταξης. Ημουν απο μικρη ο πρασινος καλικαντζαρος που δεν αγαπουσε τις γιορτες και οσο μεγαλωνω χειροτερευω. Το ’16 ηταν η κορυφη του παγοβουνου, που εχασα και ενα κομματι της καρδιας μου. Φυσικα το συμπαν βαλθηκε να μου κανει καζουρα και το στεφανι μου το λες και βοηθο του αη βασιλη. Ολη η γειτονια λοιπον μας ξερει ως το πλεον ταιριαστο ζευγαρι στις γιορτες.
    Καλη χρονια bb με γαληνη στις ψυχες μας

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.