Μαλλιά: Η “έξυπνη” βούρτσα του 2017.

addtext_com_MTEyMDA4MzY1OQ

 

 

 

Δεν θα σας πω ψέματα, δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα, αλλά πολύ θα ήθελα, έστω και μόνο για να έχω την εμπειρία. Ο λόγος για τη νέα Kerastase Ηair Coach την πρώτη «έξυπνη» βούρτσα, που δημιουργήθηκε από την Kerastase και την εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών και τεχνολογίας Withings.

 

Όλες γνωρίζουμε ότι το (λάθος) βούρτσισμα των μαλλιών μπορεί να προκαλέσει φθορά στα μαλλιά, σπάσιμο και κατεστραμμένες άκρες, αυτό που δεν γνωρίζαμε είναι το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η τεχνολογία μιας βούρτσας:

 

Η έξυπνη βούρτσα της  Kérastase χρησιμοποιεί πολλαπλούς αισθητήρες που αναγνωρίζουν την ποιότητα των μαλλιών κάθε γυναίκας περιορίζοντας το ρίσκο ευαισθητοποίησής τους. Η έξυπνη βούρτσα Kérastase συνδέεται με το κινητό σας για να σας παρέχει πληροφορίες για τα μαλλιά σας και το πως τα βουρτσίζετε.

 

 

smart-brush-3

 

 

Η βούρτσα ενσωματώνει ένα μικρόφωνο που «ακούει» τους ήχους των μαλλιών σας έτσι ώστε να παρέχει πληροφορίες για το πόσο ξηρά, ταλαιπωρημένα ή φριζαρισμένα είναι τα μαλλιά σας.

 

Παράλληλα, υπάρχουν διαφορετικοί ακόμα αισθητήρες που μετρούν την πίεση που ασκείτε στα μαλλιά σας και το τριχωτό σας και δονείται αν βουρτσίζετε πολύ δυνατά. Ταυτόχρονα μετριέται και ο αριθμός των κινήσεων σε κάθε βούρτσισμα. Υπάρχουν ακόμη αισθητήρες που μετρούν την υγρασία στα μαλλιά σας.

 

Όλες αυτές οι πληροφορίες συλλέγονται και παρουσιάζονται σε ειδικό application  για το κινητό που ταυτόχρονα παίρνει πληροφορίες για την θερμοκρασία του περιβάλλοντος, την UV ακτινοβολία, την υγρασία, τον άνεμο κ.τ.λ. από τα δελτία καιρού και σας παρέχει μια συνολική αξιολόγηση για την ποιότητα των μαλλιών σας. Το application προτείνει τρόπους για να βελτιώσετε το βούρτσισμά σας, προσωποποιημένες συμβουλές και τα κατάλληλα προϊόντα που ταιριάζουν στις ανάγκες των μαλλιών σας.”

 

smart-brush

 

 

Να σας πω ότι ήδη κυκλοφορεί στην Αμερική στην τιμή των 200 δολαρίων (ακόμα δεν έχει καθοριστεί τιμή για την Ελλάδα) ενώ στα κομμωτήρια Kerastase (όχι σε όλα, σε κάποια από αυτά) θα την βρείτε στα μέσα του 2017, αλλά καλό είναι να τα έχετε μάθει από τώρα, οπότε όταν την δείτε να ξέρετε περί τίνος πρόκειται.

 

 

hair-5

 

 

Όπως και να έχει πάντως είτε την δοκιμάσουμε σύντομα είτε όχι αυτή την βούρτσα, αν υπάρχει κάτι που κάνει τις γυναίκες ανά τον κόσμο ικανοποιημένες και σίγουρες για την εμφάνισή τους, αυτό είναι τα όμορφα μαλλιά.

 

Ακολουθούν δοκιμασμένα tips και  συμβουλές για όμορφα, υγιή, λαμπερά μαλλιά και περιμένουμε και τα δικά σας φυσικά στα σχόλια, ό,τι μαθαίνουμε για τα μαλλιά καλό είναι.

 

Cocktail!

Αν έχετε κανονικά μαλλιά και θέλετε να τα κάνετε να δείχνουν πιο λεία χωρίς όμως να βαρύνουν, υιοθετήστε ένα επαγγελματικό τρυκ: Σε κάθε ένα στα δυο λουσίματα (ή ένα στα τρία) αναμείξτε το σαμπουάν με το conditioner στην παλάμη σας και λουστείτε κανονικά.

 

Ενυδάτωση

Όσο πιο ξηρά και ταλαιπωρημένα τα μαλλιά σας, τόσο πιο επιτακτική είναι η χρήση μιας μάσκας τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Προσπαθήστε όμως να κάνετε την ιεροτελεστία ενός treatment, μην την χρησιμοποιήσετε απλώς λίγα λεπτά στο ντους: Αφήστε τη στα μαλλιά σας για 1-2 ώρες φορώντας ένα ειδικό σκουφάκι, κάντε άλλα πράγματα και έπειτα ξεβγαλθείτε. Τα αποτελέσματα θα είναι εκπληκτικά.

 

 

hair-mask-1

 

To Μήκος

Κατά την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ ότι είναι πολύ περιοριστικό να υπάρχουν συγκεκριμένα στυλ και μήκη ανάλογα με την ηλικία μια γυναίκας. Αν υπακούσουμε τυφλά σε αυτόν τον κανόνα μπορεί να αρχίσουμε να αισθανόμαστε πιο μεγάλες από όσο είμαστε στην πραγματικότητα.

Η μόνη ηλικία που πρέπει να δείχνεις είναι η δική σου, αλλά μπορείς να υιοθετείς αυτό που σε κολακεύει. Κάνε ότι πιο τολμηρό θέλεις αλλά το βασικό είναι να βασιστείς πάνω απ όλα στην προσωπικότητά σου. Ο παράγοντας δεν είναι η ηλικία αλλά το πώς αισθάνεσαι εσύ, τι βγάζεις προς τα έξω και ποιο είναι το στυλ της ζωής σου. Από την άλλη πλευρά η αλήθεια είναι ότι τα μαλλιά λεπταίνουν με την πάροδο του χρόνου έτσι αν είναι κάπως πιο κοντά δείχνουν πιο πλούσια και πιο υγιή. Τα πολύ μακριά μαλλιά σε γυναίκες άνω των 40 ετών μπορεί να «τραβήξουν» ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά προς τα κάτω. Το τέλειο μήκος σε αυτές τις ηλικίες είναι το ύψος του λαιμού και έως τους ώμους με απαλές ασύμμετρες τούφες γύρω από το πρόσωπο

 

Μασάζ σε στεγνά μαλλιά

Μια δυο φορές την εβδομάδα κάντε απαλό μασάζ στο κεφάλι με τα ακροδάχτυλα σας για να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσετε τα ευεργετικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης να εισχωρήσουν πιο εύκολα στην τρίχα.

 

 Μασαζ σε βρεγμένα μαλλιά

Κατά τη διάρκεια του λουσίματος κάντε μασάζ με τα ακροδάχτυλα σας ξεκινώντας χαμηλά στο λαιμό και γύρω – γύρω στη γραμμή των μαλλιών. Μια τεχνική που βοηθάει τα μαλλιά να  μακρύνουν πιο γρήγορα.

 

 

shampooinghair_1

 

 

Κόψτε τις άκρες

Ναι το λέμε, αλλά το θέμα είναι ότι δεν το κάνουμε όσο συχνά πρέπει. Κανονικά οι άκρες πρέπει να κόβονται κάθε 6 με 8 εβδομάδες αν θέλετε τα μαλλιά σας  να είναι υγιή και να μακραίνουν πιο εύκολα.

 

Ναι στο κρύο ξέβγαλμα, όχι στο καυτό λούσιμο.

Ξεβγαλθείτε με όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό αντέχετε  (καλά όχι αυτές τις μέρες με τους -3 βαθμούς) και ποτέ μην λούζετε τα μαλλιά σας με καυτό νερό.

 

 

 

 

(αφού “τύπου αποκλειστήκαμε” και τελικά έπεσε το πολυπόθητο χιόνι που περιμέναμε από παραμονή των Φώτων στην Αθήνα και έκλεισαν και τα σχολεία, τώρα εδώ στα ΒΠ βγήκε ήλιος και είναι χειρότερο γιατί θα γίνει πάγος και άντε να πεις στον Αθηναίο να περπατήσει με πάγο.. Αλήθεια, τι γίνεται με σας; Σε Πελοπόννησο, στην Κεντρική Ελλάδα, στα νησιά μας; Kάτι έβλεπα χθες με χιόνι έως την παραλία και δεν το πίστευα και μετά φαίνεται τόσο πολύ με επηρέασε που τη νύχτα είδα στον ύπνο μου ότι η θάλασσα είχε γίνει πάγος…Καλά για τη Βόρεια Ελλάδα, δεν σας ρωτάω καν εσάς τις Βορεινές, που πολύ λογικά πρέπει να γελάτε πολύ με μας τους Νότιους. Γέλασα ακόμα και εγώ, τόσο πολύ τις προάλλες πάλι. Είχαν ενημερωθεί οι δημοσιογράφοι για τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» της Αθήνας (που δεν ήρθαν ποτέ) και ήταν έτοιμοι για τα «συγκλονιστικά» ρεπορτάζ- που δεν έγιναν ποτέ- και ένα από τα κανάλια αποφάσισε αφού δεν μπορούσε να φέρει με το ζόρι το χιόνι στην Αθήνα να κάνει ένα φοβερό “αποκλειστικό θέμα” με τίτλο: «Χιονίζει στη…. Φλώρινα!!!»

Βοήθεια, βοήθεια, σε λίγο θα χιονίσει και στο Νευροκόπι!! Να’ ναι καλά οι άνθρωποι έκλαιγα από τα γέλια εκείνο το βράδυ)

 

 

It maybe winter outside but in my heart is Spring

 

 

 

 

Ξαναμπαίνω,ξαναμπαίνω για να σας δείξω σε απ’ευθείας σύνδεση υπέροχη πανοραμική φωτό από  χιονισμένο μπαλκόνι της Κατερίνης που μας έστειλε η αγαπημένη Χριστίνα. -5 βαθμούς Κελσίου αυτή τη στιγμή στην Κατερίνη! (Χριστίνα Σούζη έχω γίνει σήμερα αγαπημένες, να δω τι άλλο θα κάνω!)

 

 

snow-in-greece

 

 

22 Σχόλια
  1. Καλημέρα,από το σπίτι σήμερα, γιατί είμαστε -κυριολεκτικά όμως- αποκλεισμένοι. Είπαμε να χιονίσει, αλλά φτάνει πια τόσο κουράστηκα . Άντε να ανοίξουν και τα σχολεία να μπούμε σε πρόγραμμα ξανά. Πολλά χιονισμένα φιλιά σε όλους…

  2. @Ελένη: Τα φιλιά μας στον χιονισμένο Βόλο. Καλέ, γιατί δεν πάτε όλοι μαζί μια βόλτα στο Πήλιο για χιονοπόλεμο; Τόσο αποκλεισμένα είναι τα πράγματα;

  3. Καλημέρα! Ασπρομερα! Χιονομερα!!!!
    Είδαμε επιτέλους και εμείς χιονάκι!! Έχουμε αν θελουμε και άλσος για να το απολαύσουμε τι αλλο!!
    Βέβαια λιγο!! Που ειναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα οεεεοοο που μας τρομοκρατούν κάθε φορά?
    Αρχίζω να πιστευω οτι δεν ήταν τυχαία καθόλου απο τους αρχαίους προγόνους η επιλογή της Αθήνας μας ως πρωτεύουσα!! Παντού καταστροφές εκτος απο εδώ!!
    @Ju το προϊόν εξαιρετικό! Λατρευω οτι ειναι σε εξελιγμένο πολυπροϊόν γενικα!! Βέβαια όλη η λειτουργία
    μου μοιάζει σε τριχοριζογραμμα/τριχοσκοπηση ,θα ήθελα περισσότερο οταν τα χτενίζω με αυτο το εργαλείο να κανει μετα και κάποια καλλυντική χρήση οπως ενα ιονισμο/μασάζ/κ.λ.π
    Εντάξει θα μου πεις τωρα το παρατραβαω …….αλλα σίγουρα στο μέλλον όλα αυτά θα ειναι καθημερινότητα!!!
    Χιονοφιλακια πολλα

  4. Εμείς πάλι τόσο νότιοι που δεν πάει άλλο… γιατι το να χιονίσει στο Παλαιό Φαληρο σε τέτοιο βαθμό που να αποκλειστούμε… ούτε στα όνειρα μας, ζήτημα να έχει συμβει μια δύο φορές στην τελευταία τριαντακονταετία. Ωστόσο, δεν μπορώ να πω… Το μπαλκόνι του απέναντι με τα ελατάκια ήταν ένα “back to Xmas” σκηνικό…. Αλλά όπως και να το κάνουμε, όλη αυτη η υστερία περί βιβλικής καταστροφής που θα κατέβουν τα μαμούθ στο Σύνταγμα.. ε…. είναι διαστροφή πλέον…

  5. Μαλακτική και σαμπουάν πολυ ωραία λύση. A word of caution, όμως ποτέ στη ρίζα ποτε μα ποτέ κοντα σε φρεσκοβαμενες ριζες. Αλλεργια εγγυημενη

  6. @Effie: Συμφωνώ απόλυτα για το ποτέ σε φρεσκοβαμμένα μαλλιά αλλά κοντά στη ρίζα εγώ το κάνω όταν αναμιγνύω σαμπουάν με λίγο conditioner και δεν έχω πρόβλημα. Ίσως παίζει ρόλο ότι τα μαλλιά μου είναι αρκετά ξηρά και το δέχονται χωρίς να βαρύνουν.

  7. @SofiaT: Εχουν να δουν πολλά ακόμα τα ματάκια μας Σοφάκι, άσε που πρέπει να σκεφτούμε και εμείς τα bb girls κάτι….(αλλά να μην μας κλέψουν την ιδέα οι “μεγάλοι”…)

  8. Πες τα, χρυσόστομη! Κι εγώ στην αρχή έβλεπα τα ρεπορτάζ και έκλαιγα από τα γέλια, αλλά μετά γέλαγα από τα νεύρα μου!Η Φλώρινα είχε -23 βαθμούς Κελσίου προχθές, και ταυτόχρονα έλλειψη αλατιού, αλλά εμείς εδώ ρίχναμε αλάτι στους δρόμους (με θερμοκρασία εκείνη τη στιγμή +7 βαθμούς Κελσίου!)! Είμαι κατά το ήμισυ Αθηναία, αλλά έχω να πω πως η Αθήνα είναι αληθινά Φλωρούπολη σε ό,τι αφορά το κρύο και την αντιμετώπισή του – στις 10 νιφάδες το βαφτίζουμε παγετό! Αν δεν μεγαλώσεις με 8 μήνες χειμώνα όπως εγώ, σκεπές σχολείων να πέφτουν από το βάρος του χιονιού, σωλήνες να σπάνε από το ψύχος, ανθρώπους να μην βρίσκουν τρόπο και χρήματα για να ζεσταθούν και κυρίως να ζεστάνουν τα παιδιά τους, τότε σίγουρα δεν καταλαβαίνεις τι σημαίνει πραγματικός (και Φλωρινιώτικος) χειμώνας!

    Υ.Γ.: Συγνώμη για το ύφος μου, αλλά είναι από τα θέματα που πραγματικά με εξοργίζουν, ειδικά όταν σκέφτομαι την απόλυτη έλλειψη κρατικής μέριμνας για τις ακριτικές περιοχές. Αλλά, τι λέω? Υπάρχει οποιασδήποτε μορφής μέριμνα???
    Ας μην το συνεχίσω…καλημέρα σε όλες!!!

  9. Τα παιδάκια (από τα πιο μικρά μέχρι τα μεγαλύτερα) το ευχαριστιούνται σήμερα!! Τα αγόρια μου έπαιζαν χιονοπόλεμο χθες βράδυ!! Η μικρή έπαιξε σήμερα αλλά το κρύο συνεχίζει να είναι τσουχτερό και εγώ δεν το αντέχω.
    Ελπίζω σε λίγα χρονάκια η συγκεκριμένη βούρτσα να κυκλοφορεί περισσότερο στην αγορά. Έχουμε θέμα με τα μαλλιά της τόσο λεπτή τρίχα που μπερδεύεται με το παραμικρό. Πιστεύω το κόψιμο, το χρώμα και γενικά τα μαλλιά μπορούν να απογειώσουν ένα πρόσωπο και μια εμφάνιση!!

  10. @DebbieA: (Μην αρχίσεις γιατί θα αρχίσω και εγώ και αν αρχίσουμε και οι δυο μας βλέπω στο digital EΣΡ συμβούλιο που μάλλον δεν υπάρχει..)

    Εσάς ακριβώς σκεφτόμουν όταν τα έγραφα αυτά. Είναι ντροπή μας αν μη τι άλλο να μιλάμε εμείς για χιόνια και “δυσκολίες” Και φυσικά θυμάμαι πολύ καλά εκείνη τη χρονιά μου στην Κοζάνη στην Α’ Δημοτικού. Ότι γινόταν σωστό γινόταν από τους ίδιους τους ανθρώπους της πόλης…

  11. @Τina: Φαντάζομαι πριν βγει προς πώληση στην αγορά, θα την έχουν πρώτα οι κομμωτές. Θα την δοκιμάσουμε λοιπόν πρώτα στα κομμωτήρια και εφόσον δούμε ότι αξίζει, τότε ναι, μπορεί και να την αγοράσουμε για χρήση και στο σπίτι.

  12. Πολύ πρωτοποριακό προϊόν..είμαι σίγουρη ότι σε λίγο θα βγάλουν και βούρτσα που θα σε χτένισμα μόνη της χωρίς καν να την πιάνεις στα χέρια σου ;)!! Αφού είδα και στον Πειραιά χιόνι που είχα να δω 15 και χρόνια δε θέλω κάτι άλλο! Ελπίζω να βελτιωθεί αυτός ο καιρός γιατί μέχρι να πάω στη δουλειά υποφέρω καθότι τρομερά κρυουλιαρα!

  13. Θα σε χτενιζει ήθελα να γράψω παραπάνω αλλά το κινητό γράφει τα δικά του

  14. Καλό μεσημέρι και από τη χιονισμένη Λάρισα !! Συνεχίζει να χιονίζει ασταμάτητα από το πρωί και είναι υπέροχα! Βέβαια δεν ξέρω πόσο υπέροχα θα είναι τις επόμενες μέρες που το χιόνι θα γίνει πάγος αφού η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί-τις τελευταίες ημέρες- είναι το 0. Τώρα έχει -3… ενω το βραδυ θα φτασει -8

  15. Τι άλλο θα δούμε ακόμα απορώ!Και δεν μιλάω για το χιόνι που έχουμε εδώ αλλά για την έξυπνη βούρτσα.-6 κορίτσια και συνεχίζει να χιονίζει.
    Μουτςς

  16. @όλες:

    Ξαναμπαίνω,ξαναμπαίνω για να σας δείξω σε απ’ευθείας σύνδεση υπέροχη πανοραμική φωτό από χιονισμένο μπαλκόνι της Κατερίνης που μας έστειλε η αγαπημένη Χριστίνα. -5 βαθμούς Κελσίου αυτή τη στιγμή στην Κατερίνη! (Χριστίνα Σούζη έχω γίνει σήμερα αγαπημένες, να δω τι άλλο θα κάνω!)

  17. Καταπληκτική βούρτσα!! Αχ αυτή η Kerastase όταν έχει έμπνευση, μάς ξετρελαίνει! Εδώ στα νότια προάστια έχουμε 0 βαθμούς και παγωνιά, από χιόνι τίποτα… Ούτε μια άσπρη μέρα δεν μπορούμε να δούμε! χα χα Ελπίζω να φτιάξει ο καιρός σύντομα, γιατί θα γίνω παγάκι!!! Φιλιά ?

  18. Εξαιρετική ιδέα η βούρτσα, τι καλά θα ήταν κιόλας με το βούρτσισμα να τιθασεύει τα σγουρά μαλλιά και να τα κάνει ίσια (θα μου πεις, βέβαια, ότι μετά δε θα έχουν λόγο ύπαρξης τα κομμωτήρια).
    Επιτέλους χιόνισε και σε εμάς, είχαμε να δούμε χιόνι εδώ και χρόνια! Πολύ το χάρηκα – και ας είναι για λίγο!

  19. Ξεκινώ με τη ερώτηση για τη βούρτσα: καφέ φτιάχνει;
    Στη Ζάκυνθο, το πρωί έκανα ένα ελαφρύ αυτοκινητο-πατινάζ για να φτάσω σχολείο. Τελευταία φορά που θυμάμαι να παίζουνε χιονοπόλεμο σε σχολείο της πόλης ήταν όταν ήμουν στη Β Γυμνασίου, το 1992. Ασυνήθιστες εικόνες… Αύριο πάντως τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά (κάποια για τρίτη μέρα, οπότε χιονοπόλεμο δεν προβλέπεται…

  20. καλημερα σε ολους.καλο το χιονι αλλα,εγω σκεφτομαι τους αστεγους βρε παιδια.ειλικρινα πολυ στενοχωριεμαι.εδω κρυωνουμε εμεις που ειμαστε μεσα στα σπιτια μας,φανταστειτε αυτοι.εν ετι 2017 και να υπαρχουν αυτες οι εικονες κριμα.οσο για την βουρτσα ηθελα να πω οτι θα ηθελα πολυ να την δοκιμασω αλλα το κινητο μου δεν θα μου το επιτρεψει.πρεπει να παρω καινουριο και ειναι δυσκολο.η Kerastage παντως πρωτοπορει παντα.

  21. ….για να πω την αλήθεια….δε νομίζω να έδινα 200USD για την έξυπνη βούρτσα…πάντως, όλα τα άλλα tip τα γνωρίζω και τα ακολουθώ….τι bbgirl θα ήμουν άλλωστε;;;Και σαμπουάνμε μαλακτική μαζί και μάσκες ενυδάτωσης και συχνό φορμάρισμα/κούρεμα και μασάζ και το μήκος το ιδανικό για τα 40++
    Όσο για το χιόνι ,εγώ αισθάνθηκα πάλι παιδί….έπαιξα και χιονοπόλεμο….έχω και φωτό ντοκουμέντα…χοχοχο.

  22. Χμμ, να πω τη μαυρη μου αληθεια και εγω ενα κατιτις παραπανω θα το ηθελα, να κανει και ενα ισιωμα πχ.
    Εξτρα τιπ: αναμεσα σε 2 λουσιματα κανονικα 1 λουσιμο μονο με μαλακτικη

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.