Pantone, το χρώμα του 2017: Greenery!

 

PANTONE-Color-of-the-Year-2017-Greenery

 

 

Kαι ναι λοιπόν, η Pantone για άλλη μια φορά ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς 2017 που δεν είναι άλλο από αυτό που ο ειδήμων των χρωμάτων, ονομάζει Greenery.

 

Μια απαλή πράσινο-κίτρινη, lemongrass απόχρωση, ένα χρώμα που αργά αλλά σταθερά θα μας εισάγει στην Άνοιξη ένα χρώμα που φέρνει στο μυαλό την αναγέννηση της φύσης και τον πλούτο της χλωρίδας.

 

Το Greenery προτρέπει όλους και όλες μας, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα, να γεμίσουμε οξυγόνο τα πνευμόνια μας και να αναζωογονηθούμε, μια που η Άνοιξη είναι σχεδόν μια ανάσα μακριά.

 

Ένα χρώμα που γιορτάζει τη ζωή, τις προσωπικές μας αναζητήσεις και την ζωντάνια.

 

Φυσικά δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του και στον κόσμο της ομορφιάς αφού ήδη η Clinique κυκλοφόρησε στη σειρά All about shadow,  αυτή την νέα απόχρωση lemongrass.

 

pantone-clinique

 

 

…και το αντίστοιχο χρώμα στη σειρά Pigments της Mac για πιο έντονο λαμπερό τελείωμα

 

mac_pigment-chartreuse

 

Εντυπωσιακό και το μακιγιάζ σε αυτές τις αποχρώσεις, από την Maybelline New York

 

greenery-maybelline -new-york

 

 

Αλλά και πολλές celebrities δείχνουν να το προτιμούν

 

kendal in greenery

 

 

Για τις πιο extreme το NYX Mararon Lippie

 

pantone NYX-MACARON LIPPIE

 

Mπορείτε να κάνετε την αρχή και να το εντάξετε στην καθημερινότητά σας με ένα βερνίκι νυχιών – έχετε 4 να διαλέξετε,  από την μόνιμη σειρά της Essie.

 

 

The More the Merrier και Stencil me in

 

 

 

1--

 

 

Vices Versa και Vibrant Vibe

 

 

 

2--

 

 

Και επειδή κοιτάμε πάντα μπροστά με βλέμμα στο μέλλον, αλλά δεν ξεχνάμε να εμπνευστούμε και από το παρελθόν, το παρακάτω ήταν το εξώφυλλο της Vogue τον Φεβρουάριο του 1961.

 

 

Οh yes. Mint Green the color of 1961.

 

vogue-1961-mint-green

 

 

 

25 Σχόλια
  1. Καλημέρα! Καλημέρα! Γιατί όλα μα όλα στο εξώφυλλο της Vogue μου φάινονται πιό σικάτα από ποτέ και πιο σικάτα συγκριτικά απ΄το σήμερα? Μάλλον είναι η αγάπη μου στο Vintage…. Σας φιλώ!

  2. Το πράσινο της ελπίδας και της αισιοδοξίας, πόσο όμορφο χρώμα! Βλέπω, “μπήκαμε” για τα καλά στην άνοιξη. Να προσθέσω επίσης ότι μου αρέσουν ιδιαίτερα οι πράσινες σκιές, θαρρώ πως είναι πολύ κολακευτικές για τις καστανομάτες. Και εκείνο το Vices Versa της Essie θα το τολμούσα άφοβα! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

  3. Καλημέρα!!!! Stella πόσο δίκιο έχεις φαντασου Φεβρουάριος του 1961!! Λες και δεν έχει περάσει μία μέρα το ίδιο καλόγουστο το ίδιο εντυπωσιακό!!!

  4. @Stella: Μόδα είναι και γυρίζει. Πάντως αν και μου αρέσει να το βλέπω το 1961 στυλ, το βλέπω περισσότερο “μουσειακά”. Μου κάνει πολύ “ατσαλάκωτο” και “στυλιζαρισμένο”. Προτιμώ την σημερινή deconstructive “ανεμελιά”. Τελικά είμαι του contemporary και του future περισσότερο από το past.

  5. @Julia Ναι είναι! Ωστόσο έχει μια διαχρονικότητα που δεν πληγώνει τα μάτια, το κοιτάς με θαυμασμό, σε αντίθεση με άλλα στυλ άλλων δεκαετιών π.χ 80’ς. Ασε που χαλαρά υιοθετείς τάσεις…

  6. Μου αρέσει πολύ το πράσινο το χρώμα της ελπίδας και το θεωρώ το απόλυτα ανοιξιάτικο χρώμα! Πολύ ωραία και φωτεινη η σκιά της Mac και το μακιγιάζ της Maybelline!

  7. ….καλημέραααα,bbworld…μην γελάσετε αλλά είναι το χρώμα που είναι βαμμένος ένας τοίχος στην κουζίνα μου(κι ένας ακόμα στο δωμάτιο του bbboy του σπιτιού…plus την ασορτί κουρτίνα)…πόσο φωτεινό,ξεκούραστο κι αναζωογονητικό χρώμα)…αλλά σε κραγιόν ομολογώ πως δεν το είχα φανταστεί….οκ,σε σκιά,βερνίκι νυχιών …άντε και σε πούδρα(πούδρα δεν είναι το pigment;;;)…αλλά σε κραγιόν;;;Το έχει δοκιμάσει καμιά;;;

  8. ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!!!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ , ΦΩΤΕΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ !!!ΑΝΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΑΝΟΙΞΗ …

  9. Χμ ισως οι κυκλοι της μοδας ειναι λιιιιγο πιο μικροι. Στη Θεσσαλονικη παντως το 2006 που βαφτισαμε τη μικροτερη κορη διαλεξα ενα φορεμα απο μεταξωτο ταφτα ακριβως σε αυτη την αποχρωση, ηταν τρελη μοδα τοτε εδω.
    Ευθυμο χρωμα, θελει λιγη προσοχη μονο στους συνδυασμους. Θα το φορουσα πολυ ευχαριστα σε αξεσουαρ, το κραγιον με ξενιζει λιγο (αγαπημενη, η Πολιτισσα μεσα μου δε με αφηνει να ξεφυγω πολυ απο τα κοκκινα)

  10. Καλημερα Ομορφο αισιοδοξο φρεσκο χρωμα Το θελω πιο πολυ ομως σε βερνικι. Αν και στο παρελθον ειχα σκια πρασινη σκουρα απο την ORLANE και μου πηγαινε πολυ. Καλη εβδομαδα σε ολες

  11. @Ju βαλε στην λίστα και ενα Mojito !!!
    Τέλειο χρώματακι αν και εγώ στις αποχρώσεις του πράσινου προτιμάω περισσότερο το χακί
    και τα παράγωγα του!!

  12. Παλιότερα είχα τιμήσει ένα μολύβι ματιών της Erre Due σε ένα τέτοιο φωτεινό πράσινο χρώμα. Τώρα δεν μου φαίνεται εύκολο να το εντάξω στο μακιγιάζ μου. Πάντως είναι από τα χρώματα που σου αλλάζουν τη διάθεση, όπου κι αν το πετύχεις (έστω και στο πιατάκι του μικρού μου που είχα μπροστά μου διαβάζοντας το άρθρο.

  13. @stella Αγαπημένη Στέλλα τι φοβερή φράση ήταν αυτή…΄΄δεν πληγώνει τα μάτια΄΄Με εκανες να συνειδητοποιήσω πόσες φορές ΄΄αιμοραγεί΄΄ η ψυχή μας με όσα βλέπουν τα μάτια μας γύρω μας!
    Το χρώμα αυτό μου φερνει στο μυαλό τη ΓΕΝΝΗΣΗ ,στη φύση,στον άνθρωπο,στην ελπίδα ,στα όνειρα…είναι η νέα αρχή,το ξεκίνημα,η αφετηρία για να μη σου πω οτι ποιήτικά θα έλεγα οτι είναι το ΠΡΩΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΦΡΑΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΕΛΕΙΑ…
    @julia μέσα στο καταχείμωνο κατάφερες και μας υπενθύμισες να τελειώνουμε με τις ΄΄τελείες΄΄ της ζωής μας και να πάρουμε φόρα για νεα ξεκινήματα… λοιπόν ας γραψουμε νέες φράσεις με το πρώτο κεφαλαίο γράμμα της επιλογής μας…Α..Θ…Τ..Κ…Μ…Ζ………

  14. @Panos Γεια σου Πάνο μας! Σε χάσαμε! Σ΄ευχαριστώ για την πνευματική συμπόρευση και κατανοήση. ΕΤσι δεν είναι? Πόσες φορές δεν πληγώνονται τα μάτια μας και η ψυχή μας από την έλλειψη της πάσης φύσεως αισθητική. Καλή συνέχεια στο 2017!

  15. @Panos, και αναρωτιόμουν γιατί εξαφανίστηκες. Μάλλον γιατί είχες να καταγράψεις όσα αξίζουν “τελεία”. Άξιζε η αναμονή για το σχόλιό σου.

  16. Καλησπέρα bbgirls!!!! Θα πρωτοτυπήσω και θα πω ότι το αντιπαθώ αυτό το χρώμα, ας αποφασίσει αν είναι πράσινο ή κίτρινο. όσο όμορφο είναι στην πραγματικότητα στη φυση τόσο αντιπαθές μου είναι σε ρούχα και μακιγιάζ. Αχχχ είναι τόσο μακριά η άνοιξη ακόμα στο Λονδίνο!!!
    Φιλιά πολλά bbgirls!!

  17. Καλημέρα!Ωραίο χρώμα για ρούχο γιατί φωτίζει αλλά για σκιά πρέπει να σου πηγαίνει.Το κραγιόν πολύ τολμηρό για τα γούστα μου.

  18. Ανακυκλωση τασεων;;ελειψη εμπνευσης;;τις βάτες μονο μην επαναφερουν και τι στον κοσμο…

  19. @Anastasia V: Φυσικά έχουν επανέλθει φέτος οι βάτες, δεν τις λέμε ακριβώς “βάτες”, αλλά “oversized shoulders” στα σακάκια. Ρίξε μια ματιά στις συλλογές Balenciaga, Celine και Jil Sander.

  20. @MariaA: Α, θα το φυλάξω αυτό το post ως classic μια που είναι η πρώτη φορά που σε ακούω να λες κάτι αρνητικό για οτιδήποτε και να μην τολμάς ένα εκκεντρικό χρώμα. Ok!

  21. @Ju: to eipa prototypisa!! Den einai oti den to tolmao apla to theoro poly antipathies!! Mpliax!!
    Filia polla agapimeni!!

  22. @Amalia Απο τελείες χορτάσαμε…αντε να δούμε και κανένα θαυμαστικό επιτέλους…

  23. @Panos, αυτό μετατρέπεται και σε ευχή: Μόνο θαυμαστικά το 2017.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.