Καθαρισμός: H φύση συναντά την τεχνολογία και τη Rejuvance.

 

face-cleansing-open

 

Ο πιο λάθος μας σύμβουλος στην αποκάλυψη της αλήθειας είναι οι προκαταλήψεις.  Τα φαινόμενα και πολλές φορές τα λεγόμενα- όχι μόνο απατούν-, αλλά σου στερούν και δυνατότητες.  Είχα έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο που φοβόμουν τις μηχανικές συσκευές καθαρισμού.

 

Μήπως με τον καθαρισμό και το άνοιγμα των πόρων εισχωρούσαν τόσο βαθιά τα αιθέρια έλαια από τα προϊόντα Stella’s Recipy, που είχαν ως αποτέλεσμα να παρουσιάσω τσούξιμο, κοκκινίλες, ερεθισμούς, ακόμα και ακμή στην οποία είχα προϊστορία.

 

Μιλάμε για ένα πολύ ευαίσθητο δέρμα, παρότι λιπαρό, οπότε δεν ήμουν διατεθειμένη να διαθέσω χρήματα που ενδεχομένως στη δική μου περίπτωση, θα πήγαιναν χαμένα.  Αν δεν μου έκαναν δώρο πριν μερικούς μήνες μια μηχανική συσκευή καθαρισμού γνωστής μάρκας, το πιθανότερο ήταν να διατηρώ ακόμα αυτή την εντύπωση και φυσικά να μην τολμήσω να την αποκτήσω ποτέ.  Θα στερούσα έτσι από τον εαυτό μου ένα υπέροχο καθαρό κι αψεγάδιαστο δέρμα.

 

Απ΄ όλα όσα φοβόμουν τίποτα δε συνέβη! Ακριβώς το αντίθετο! Με τη χρήση της συσκευής  το δέρμα μου είναι αισθητά καθαρό, χωρίς να τραβάει ή να ξεραίνεται. Τα προϊόντα SR απορροφώνται άμεσα και βαθιά σε τέτοιο βαθμό ώστε η επιδερμίδα μου τα ρουφάει, όπως το νερό η ξεραμένη γη! Τέτοια ουσιαστική ενυδάτωση, απαλότητα  και λάμψη, δεν είχα ποτέ μέχρι πριν! Είμαι σίγουρη πλέον κρίνοντας από το αποτέλεσμα, ότι η δράση των SR φθάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, περισσότερο από ποτέ! Είμαι ενθουσιασμένη από το γεγονός, ότι το δέρμα μου εκμεταλλεύεται τα 100% αγνά και θρεπτικά φυσικά συστατικά των προϊόντων SR στο έπακρο.

 

Stella’s RecipY Radiant Pearls

 

 

stellas-recipy-radiant-pearls

 

 

Ερώτηση: Χαλαρώνουν οι ιστοί με την χρήση μηχανικών συσκευών καθαρισμού;

 

Ας εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους. Το δέρμα χαλαρώνει από την απώλεια κολλαγόνου, η οποία συμβαίνει με την πάροδο του χρόνου αλλά και εξ΄αιτίας άλλων παραγόντων, όπως οι ελεύθερες ρίζες, η ηλιακή ακτινοβολία, η γονιδιακή προδιάθεση, οι συχνές και απότομες αυξομειώσεις βάρους.  Χρόνο με το χρόνο τα κύτταρα επιβραδύνουν την διαδικασία μεταβολισμού –  ανανέωσης τους και τόσο η ποσότητα, όσο και η ποιότητα των ινών κολλαγόνου μειώνεται, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στη γήρανση.  Πρώτο σημείο που εμφανίζει τα σημάδια είναι ο λαιμός και το προγούλι, που ειδικά στα λιπαρά δέρματα είναι αυτά που «πέφτουν» και πρώτα. Ειδικά ο λαιμός όπως και τα χέρια, έχουν λεπτότερες στοιβάδες δέρματος, ελάχιστο ή και καθόλου σμήγμα και φυσικά κολλαγόνο στους ιστούς.

 

Αν θέλουμε να πούμε τα πράγματα με τ΄όνομα τους, η αιτία χαλάρωσης των ιστών και κατά συνέπεια η γήρανση του δέρματος είναι ακριβώς αυτή η απώλεια κολλαγόνου.  Το κολλαγόνο είναι μια αδιάλυτη, ινώδης πρωτεΐνη. Η ποσότητα της πρωτεΐνης αυτής στο δέρμα μας ισοδυναμεί, με το ένα τέταρτο της συνολικής πρωτεΐνης που υπάρχει στο σώμα μας. Είναι το βασικότερο συστατικό του συνδετικού ιστού του οργανισμού μας και είναι υπεύθυνο για το σφιχτό δέρμα, την ελαστικότητα, την απαραίτητη υγρασία και την συνεχή ανανέωση των κυττάρων.  Βρίσκεται στο χόριο και στο υποδόριο στρώμα, συνδέει και στηρίζει άλλους σωματικούς ιστούς, όπως στην προκειμένη το δέρμα.  Συνεπώς όλη η επιφάνεια κάτω από το δέρμα μας αποτελείται από συνδετικό ιστό.  Η πιο σημαντική βιταμίνη που είναι και το βασικότερο δομικό στοιχείο, με το οποίο κτίζεται το κολλαγόνο, είναι η βιταμίνη C.  Όταν η ποσότητα του κολλαγόνου στον συνδετικό ιστό μειώνεται, τότε κατά περιοχές σχηματίζονται χάσματα κι αυτά τα χάσματα δεν είναι τίποτα περισσότερο από την χαλάρωση.

 

Ερώτηση: Πόσο μπορεί λοιπόν η οποιαδήποτε κίνηση, εν προκειμένω μηχανική, να επηρεάσει αυτή την απώλεια και να χαλαρώσει τους ιστούς;

 

Κατά τη γνώμη μου δεν μπορείΤο κολλαγόνο παράγεται από τα ίδια τα κύτταρα κι έτσι μόνο έχει αξία και λόγω ύπαρξης κι αυτό να το έχετε κατά νου, όταν μιλάμε για εξωτερική χορήγηση κολλαγόνου, είτε αναφερόμαστε στο πόσιμο είτε στο ενέσιμο.  Σε αυτό το σημείο σημαντικότατη δράση επιτελούν τα αιθέρια έλαια κι αυτό γιατί μια βασικότατη λειτουργία τους είναι η διέγερση των κυττάρων και η συνεχή διαδικασία μεταβολισμού – ανανέωσης τους, η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να επιφέρει την δημιουργία κολλαγόνου και την επιβράδυνση της γήρανσης.

 

 

braunworlds1st-4

 

 

Ερώτηση: Ξέρουμε όμως, ότι οι συνεχείς κινήσεις – εκφράσεις – γκριμάτσες είναι αυτές που μπορούν να δημιουργήσουν ρυτίδες. Συνεπώς μήπως και οι λάθος κινήσεις στην διαδικασία καθαρισμού, μπορούν να επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα;

 

Oι επαναλαμβανόμενες κινήσεις- εκφράσεις – γκριμάτσες φυσικά και παίζουν μεγάλο ρόλο.  Γι΄ αυτό οι συμβουλές όλων των ειδικών υποδεικνύουν οι κινήσεις μας, είτε στον καθαρισμό είτε στην εφαρμογή των προϊόντων περιποίησης, να είναι ανοδικές και όχι καθοδικές.  Εκεί στηρίζεται το μασάζ κι εκεί στηρίζεται και η Rejuvance[1], η κορυφαία εναλλακτική μέθοδος φυσικού λίφτινγκ.

 

Φέρνοντας ως παράδειγμα ειδικά την Rejuvance θα σας πω, ότι οι κινήσεις μάλαξης που εφαρμόζονται κατά τη διαδικασία, επιφέρουν ένα θεαματικό αποτέλεσμα ανόρθωσης των χαρακτηριστικών.  Ωστόσο αυτό το αποτέλεσμα είναι πρόσκαιρο και όχι μόνιμο, αλλιώς μετά από μια σειρά συνεδριών Rejuvance, το πρόσωπο μας θα άλλαζε δια παντός.

 

Αντίθετα, αν αμελήσουμε τις συνεδρίες υπό τη μορφή της συντήρησης, το πρόσωπο θα επανέρθει στην αρχική του κατάσταση και θα χάσει την τόνωση και τη φρεσκάδα που αποκτά μετά από μια ολοκληρωμένη σειρά θεραπειών.

 

Σκεφθείτε λοιπόν, ότι αν στην συγκεκριμένη περίπτωση που αναφερόμαστε σε εξειδικευμένη θεραπεία μάλαξης, η οποία επικεντρώνεται στους βασικούς μύες του προσώπου μας, καθώς και σε συνεδρίες που διαρκούν περί τη μία ώρα, δεν μπορούμε να έχουμε μόνιμα αποτελέσματα, πόσο πιο ασφαλής είναι μια ειδική συσκευή σχεδιασμένη να κινείται απαλά στο δέρμα, με βουρτσάκι ειδικού υλικού, το οποίο δεν ασκεί πίεση περισσότερη απ΄ όσο είναι προγραμματισμένη, αλλά ταλαντεύεται και δη πολύ πιο απαλά απ΄όσο θα χρησιμοποιούσαμε το χειροκίνητο βουρτσάκι καθαρισμού.  Η χρήση της συσκευής δε, σύμφωνα και με τις οδηγίες, προορίζεται για μία με δυο φορές την εβδομάδα και για μερικά δευτερόλεπτα.

 

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, περισσότερη ζημιά μπορεί να προξενήσουμε στο δέρμα και τους ιστούς μας με τις κακές μας συνήθειες, με συγκεκριμένες εκφράσεις μας, π.χ με το κάπνισμα αν αναλογιστούμε πόσες χιλιάδες φορές τα χείλη μας συσπώνται γύρω απ΄το τσιγάρο σχηματίζοντας τις γνωστές ρυτίδες, με την δουλειά μπροστά στον υπολογιστή που μας αναγκάζει να γέρνουμε συνεχώς το λαιμό μας προς τα κάτω.  Πολύ δε περισσότερο με τον λανθασμένο ή βίαιο καθαρισμό που ασκούμε με τα χέρια μας ή με το χειροκίνητο βουρτσάκι σε καθημερινή βάση, που τραβούν τα χαρακτηριστικά μας πιέζοντας προς τα κάτω ή τραυματίζοντας τους ιστούς και τις ανώτερες στοιβάδες.

 

 

face-massage

 

 

Σήμερα, τα νεότερα στοιχεία στην κοσμετολογία βάζουν στο στόχαστρο και θέτουν υπό αμφισβήτηση μίαν άλλη συνήθεια καθαρισμού, που έχουμε όλες μας υιοθετήσει εδώ και χρόνια.  Το πήλινγκ!  Πλέον μπορούμε να αξιολογήσουμε, ότι το δέρμα μας καταστρέφεται στις ανώτερες στοιβάδες του με τη χρήση χοντρόκοκκων υλικών, που στην ουσία γδέρνουν και τραυματίζουν το δέρμα, βίαια και με πίεση, καταστρέφοντας τόσο το απαραίτητο στρώμα φυσικού προστατευτικού σμήγματος που δεν πρέπει να αφαιρείται, όσο και επιταχύνοντας τη δημιουργία ρυτίδων, κάνοντας το δέρμα μας λεπτότερο και πιο ευάλωτο.

 

Η σύγχρονη τάση στον βαθύ καθαρισμό του δέρματος, θέλει το πήλιγκ είτε με πολύ λεπτούς κόκκους, είτε ακόμα καλύτερα με την υφή του gommage δηλ. της ειδικής παχύρρευστης πάστας ορισμένων προϊόντων που επιφέρει απολέπιση.  Αναντικατάστατο βέβαια ως υλικό παραμένει ο άργιλος και τα συναφή υλικά π.χ ρασούλ.  Μια φορά την εβδομάδα δηλ. βαθύς καθαρισμός με κάποιο άργιλο και μια έως δυο φορές με μια μηχανική συσκευή, θεωρώ, ότι είναι η ιδανική πρακτική για να έχετε πάντα ένα άψογο λαμπερό δέρμα που θα αξιοποιεί στο έπακρο, όλα τα θρεπτικά συστατικά των προϊόντων περιποίησης.

 

Στα πλαίσια αυτά η διεθνής κοσμετολογική κοινότητα εξακολουθεί να επιβραβεύει, ως μέσο δραστικότατης απολέπισης τα οξέα φρούτων AHA με συχνότητα μία έως δυο φορές τον χρόνο, εφ΄ όσον μιλάμε για περιεκτικότητα πάνω από 20% στο προϊόν απολέπισης και φυσικά πάντα από τα χέρια ειδικού.

 

Αύριο θα σας παρουσιάσω το προσωπικό μου εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο εμπνεύστηκα μετά την επιτυχημένη χρήση της μηχανικής συσκευής και που παντρεύει υπέροχα τις δυνατότητες της τεχνολογίας με τα οφέλη της φύσης.

 

Συνδυάζω έτσι  βαθύ καθαρισμό, οξυγονοθεραπεία κι αρωματοθεραπεία, κάτι που ποτέ πριν λίγο καιρό δεν θα τολμούσα.  Αποδεικνύοντας έτσι, ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιουμε κάτι, πριν  εξετάσουμε διεξοδικά όλες τις παραμέτρους. 

 

 

 Stella

 

 

 

[1] Η Rejuvance  είναι φυσική τεχνική αναδόμησης του προσώπου, ένα φυσικό λίφτινγκ που γίνεται με πιέσεις σε ενεργειακά σημεία με βάση την παραδοσιακή κινεζική ιατρική.  Οι κινήσεις της τεχνικής αυτής επιδρούν τόσο στον συνδετικό όσο και στον μυϊκό ιστό της επιδερμίδας, εξαλείφοντας τα αποτυπώματα των εντάσεων που βιώνουμε στην καθημερινότητά μας αλλά και τα σημάδια του γήρατος.  Με την τεχνική αυτή αποκαθίσταται η μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας, βελτιώνεται η κατάσταση του συνδετικού ιστού και ενεργοποιείται η λειτουργία και η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης.  Αλυσιδωτά ενεργοποιούνται και οι φυσικοί μηχανισμοί ενυδάτωσης, δομικής υποστήριξης και κυκλοφορίας του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στους ιστούς του δέρματος, και φυσικά βελτιώνεται η ελαστικότητα της επιδερμίδας και αποτρέπεται η χαλάρωση.

 

 

30 Σχόλια
  1. @Stella: Και τώρα επιτέλους κατάλαβα τι εννοούσες όταν έκανες λόγο για εναλλακτικές θεραπείες ομορφιάς. Να σε ρωτήσω. Που μπορούμε να κάνουμε Rejuvance; (αν φυσικά μπορείς να μας πεις)Αν θελεις στείλε και email.

  2. Υπάρχουν εναλλακτικοί αισθητικοί κι αρωματοθεραπευτές που εφαρμόζουν τη μεθοδο. Εγω την έχω κάνει και τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά! Ισως αργότερα μπορέσω να σας δώσω περισσότερες πληροφορίες.

  3. @Stella: Και τα teaser συνεχίζονται… Καλά… καλά… κάτσε θα σε περιλάβουν τα bb girls, σε λίγο, εγώ δε μιλάω.

  4. @Στελλα μου Εξαιρετικα ενημερωμένο αθρο!!! Περιμένω να ακούσω
    στο επόμενο αθρο σου για την νεα μέθοδο ακούγεται πολυ ενδιαφέρουσα!!!
    Υ.γ ο καθαρισμός προσωπου με μηχανικές βούρτσες ειναι ολες επιτρεπτές η πρέπει
    να χρησιμοποιούμε κάποιες συγκεκριμένες?

  5. @SofiaT Εγω Σοφία μου έχω εμπειρία μονο από μία συσκευή, την Clarisonic MIA fit και σ’ αυτήν αναφέρομαι στο κείμνεο μου. Δεν μπορώ να εκφράσω άποψη για όλα όσα κυκλοφορουν.

  6. @Στελλα μου τωρα μπαίνω σε σκέψεις?? δηλαδή,αν τελικά αξίζουν ολες οι ηλεκτρικές
    βούρτσες η αν υπάρχουν κάποιες καλές /μέτριες ? Η γενικα αν (κατα την άποψη μου ) ειναι
    καλύτερος ο τρόπος καθαρισμού να γίνεται μονο με αυτές?
    ΕΣΥ περισσότερο είδες αποτελέσματα πρώτα απο την χρήση της βούρτσας και μετα εφαρμοσες την
    τεχνική που αναφέρεις! Η απο μόνη της η θεραπεία ήταν αρκετή?

  7. @SofiaT Σοφία μου δεν καταλαβαίνω ακριβως την ερώτηση. Τι εννοείς ακριβώς?

  8. @Στελλα μου εννοώ ότι αποτελέσματα ειδες μόνο απο την θεραπεια?η απο των συνδιασμο και των δυο
    βουρτσας+θεραπεια?
    Σίγουρα οπως είπες δεν μπορείς να εκφερεις γνωμη(λογικό) για τις υπόλοιπες βουρτσες!! Θα ηθελα
    όμως αν κάποιο bbgirl εχει χρησιμοποιήσει κάποια βουρτσα να μας πει την γνώμη της?
    Φιλια

  9. Δεν εχω άποψη για άλλες μηχανικές συσκευές πλην της clarisonic γιατι δεν τις έχω χρησιμοποιήσει. Πιθανότατα καποιες να είναι εξαιρετικές, αλλά δεν το γνωρίζω έγω εμπειρικά.
    Τώρα σε σχέση με τη Rejuvance, μάλλον εκεί αναφέρεσαι ως θεραπεία δεν είναι μέθοδος καθαρισμού ούτε θεραπεία, αλλά μέθοδος φυσικού λιφτινγκ, όπως αναφέρω και στην υποσημείωση. Ενα μασάζ προσώπου, μέσω του οποίου ανορθώνονται τα χαρακτηριστικά. Την αναφέρω ως παραδειγμα σε σχέση με το πόσο μπορεί κι αν μπορεί μία βούρτσα να χαλαρώσει τους ιστούς του δερματος. Και γράφω, ότι κατα τη γνώμη μου δεν μπορεί, γιατί αν για παράδειγμα η rejuvance που ειναι εστιασμένη σε αυτο (δηλ. στην ανόρθωση) δεν προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, πολυ περισσότερο δεν μπορει να είναι καταστροφικό ενα βουρτσάκι που είναι σχεδιασμένο για καθαρισμό και για χρήση μόνο μερικών δευτερολέπτων. Το έγραψα ως αντίλογο στο ερωτημα που τέθηκε παλαιότερα στο ΒΒ, για το αν το clarisonic έχει τη δυνατότητα να χαλαρώνει τους ιστούς.
    Εγω έκανα rejuvance ανεξάρτητα, δεν την συνέδεσα με τον καθαρισμό, δεν έχει και καμμία σχεση άλλωστε το ένα με το άλλο σε αυτο που κάνουν.
    Αυτο που έκανα και είδα εκπληκτικά αποτελέσματα, ως προς τον καθαρισμό και την απορρόφηση και δράση ενυδατικών – αντιγηραντικών προιόντων είναι αυτο που θα δείτε αυριο, ως το προσωπικό μου πρόγραμμα εβδομαδιαίου βαθύ καθαρισμού με τη χρήση 1. μηχανικής συσκευής 2. οξυγονοθεραπείας 3. αρωματοθεραπείας.
    Ελπίζω να είναι περισσότερο κατανοητά τωρα.

  10. Υπέροχο άρθρο ..ειχα ακούσει για τη θεραπεία Rejuvance αλλα δεν γνώριζα πώς ακριβώς γινόταν έτσι τώρα ενημερωθηκα και θα ήθελα πολύ να τη δοκιμασω..σε τετοιες εναλλακτικες φυσικές μεθόδους δηλώνω πάντοτε παρούσα!

  11. @Maryl Κι εγω Μάρυλ μου μόνο κάτι τέτοιο θα έκανα! Κάτι απόλυτα φυσικό κι εναλλακτικό. Καθώς και βελονισμό. Το έχω γράψει στο παρελθόν, οτι δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα στο θέμα ρυτίδες και φυσικού λιφτινγκ. Θέλουν βέβαια και τα δυο τη συντήρηση τους, αλλά δεν κινδυνεύεις να ξανασυστηθείς στο περιβάλλον σου… 😉

  12. @Στελλα μου σε ευχαριστω για την επεξήγηση σου επί του θέματος!!!
    Θα περιμένω αυριο να διαβάσω για το προγράμμα σου!!!
    Οξυγόνοθεραπεία διαβασα μαζι με τα αλλα !!! Μου ακούγεται πολυ ενδιαφέρουσα!!!!!!
    Φιλια

  13. @SofiaT Οξυγονοθεραπεία με τον πιο φυσικό τρόπο… θα δεις! θα σ΄αρέσει είμαι σίγουρη!

  14. ….kαλημέρα σε όλες….εγώ έχω το προηγούμενο μοντέλο απ’ αυτό της Στέλλας (ξέρει η κυρία) και έχω να πω πως αισθάνομαι και βλέπω πιο αισθητά τα αποτελέσματα….κι από τον καθαρισμό κι από την όποια περιποίηση εφαρμόζω μετά.
    @Stella, περιμένουμε με αγωνία το αυριανό άρθρο….αυτή η οξυγονοθεραπεία με φυσικό τρόπο ακούγεται ενδιαφέρουσα.

  15. Καημερα και απο μενα Ειμαι η δευτερη που εχει τις επιφυλαξεις της για τον μηχανικο καθαρισμο. @Stella αν και τα εξηγεις πολυ παραστατικα δεν πειθομαι και φυσικα δεν μπορεις να κανεις κατι για αυτο. Θα μου πεις γιατι πιστευω τις 2 αισθητικους που μου το ειπαν και οχι εσενα που εχεις σπουδασει κιολας το αντικειμενο “καλλυντικα” Δεν πιστευω καμμια περισσοτερο απο την αλλη Απλως μου μπηκε στο μυαλο η αμφιβολια και δεν μπορει να μου φυγει Βρισκεται εκει και παντα θα λεω τη λεξη “μηπως” Επειδη λατρευω τα καλυντικα και δη τις κρεμες και τα λαδια περιποιησης θα ηθελα πολυ η εισχωρηση τους να γινεται οσο το δυνατον στα βαθυτερα στρωματα Δεν ξερω αν θα μου φυγει η αμφισβητηση αυτη Οσο για την θεραπεια Rejuvance δεν εχω αποψη Θα διαβασω και θα περιμενω αυριο να δω τι θα γραψεις και θα πω την γνωμη μου η οποια δεν σημαινει οτι ειναι η πιο σωστη η η καλυτερη.

  16. @rania Ράνια μου δεν προσπαθησα να πείσω κανέναν, τουλάχιστον δεν ήταν αυτός ο στόχος συγγραφής του άρθρου. Κατέθεσα την δική μου άποψη κι εμπειρία, αφού πρωτα έψαξα διεξοδικα το θέμα, γιατί ίσως κι εγω να μην είχα ολοκληρωμένη και εις βάθους εικόνα. Ο καθένας μας διαβάζει, ενημερώνεται, ακουει, ακόμα και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και κριτικές κι αποφασίζει τι του κανει και τι θα εφαρμόσει. Εδώ γιατροί και κανουν εκ διαμέτρου αντίθετες διαγνώσεις…

  17. @Stella Φυσικα και δεν προσπαθησες να πεισεις κανενα Λυπαμαι αν καταλαβες αυτο απο το κειμενο μου Εννοειται και απο το γεγονος οτι δεν εισαι ουτε ο κατασκευαστης ουτε ο αντιπροσωπος που φερνει το συγκεκριμενο προιον Αν ησουν αυτοι θα ηταν λογοι για να μας πεισεις για την αγορα του

  18. εξαιρετικο αρθρο.μπραβο σου!!!!

  19. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά και θα χαλαρώνουμε και θα ξανανιώνουμε ένα πράμα??Αυτό ακούγεται πάρα πολύ καλό.Στέλλα μπράβο!
    Μουτςς

  20. Καλησπέρα! Όπως πάντα εξαιρετικό και ενδιαφέρον το άρθρο σου Στέλλα μου! Δεν πίστευα ότι αυτές οι συσκευές κάνουν δουλειά, και λόγω του ότι δεν είναι και φτηνές, δεν τόλμησα να αγοράσω κάποια. Τώρα μάλλον πρέπει να αναθεωρήσω, για να απορροφούνται και σε μένα καλύτερα τα SR. Όσον αφορά το rejuvance, πέρα απο το φυσικό lifting που προσφέρει, αποσυμφορεί από την ένταση και το stres. Ηρεμεί και χαλαρώνει. Κάνω rejuvance, και στα χέρια μου αφέθηκε η πολυαγαπημένη μας Στέλλα. Η δικηγόρος μου που της κάνω μου λέει ότι πηγαίνει στη δουλειά πιο ήρεμη.

  21. @Stella Μπράβο βρε Στέλλα με τα ωραία και ενημερωμένα post κάθε φορά!Είναι απόλυτα κατατοπιστικά.
    Προσωπικά με τον μηχανικό καθαρισμό δεν γνωριζόμαστε και για να είμαι ειλικρινής αν τον δω στο δρόμο θα του πω μια καλημέρα και θα προσπεράσω, ως εκεί και αυτό γιατί υπάρχει προϊόν στην αγορά που κάνει θαύματα και μιλάω για το μαύρο φυσικό-βιολογικό σαπούνι NORTHERN Soap-Detox της NATURA SIBERICA.Το χρησιμοποιείς σαν μάσκα για 2-3 λεπτά μια φορά την εβδομάδα μη σου πω και ανα 2 εβδομάδες και έχεις ένα απίστευτα καθαρό και λαμπερό πρόσωπο! Μετά εφαρμόζεις τα έλαια στο πρόσωπο και αποροφούνται στο λεπτό.Αν συνδιάσεις το συγκεκριμένο προϊόν για βαθύ καθαρισμό με βραδινή περιποίηση με έλαια-λάδια δεν θα πιστεύεις τα αποτελέσματα.Με την πρώτη ευκαιρία ρίξε μια ματιά και πες μου εντυπώσεις!

  22. @ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Αφού το είπες μόνη σου μπορώ κι εγω να προσθέσω τις εντυπώσεις μου.
    Οντως την rejuvance την γνώριζα πολύ καλα ως μέθοδο, αλλά την εφάρμοσα πρώτη φορά, απο τα χέρια της αγαπημένης μας Αλεξάνδρας πριν ένα χρόνο, η οποία την σπουδασε, οφείλω να το πω, στην μία εκ των δύο καλύτερων σχολών εναλλακτικών θεραπειών αυτη τη στιγμή στην Ελλάδα. Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά κι επιφυλάσσομαι για περισσότερες λεπτομέρειες γιατι βλέπω σας ενδιαφέρει πολυ.
    @Panos Καλώστον κι ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου. Ξέρω πολύ καλά για τι πράγμα μιλάς, συμφωνώ κι επαυξάνω. Το συγκεκριμένο σαπούνι είναι επι της ουσίας αργιλώδες, συνεπώς κάνει τη δουλειά των αργίλων απλά σε διαφορετική υφή! Οπότε έρχεσαι στα λόγια μου για την ανεκτίμητη αξία των μασκών ως μέθοδος εβδομαδιαίου βαθύ καθαρισμού. Πάντως μου έκανε εντύπωση, ότι ουτε κι εσυ, όπως και τα κορίτσια μας σήμερα δεν σχολιάσατε τα νεότερα συμπεράσματα περι πήλιγκ…

  23. @Ολες Σας ευχαριστώ όλες και όλους σήμερα για τα σχολια και τα καλά σας λόγια!

  24. @Stella Έχεις απόλυτο δίκιο για το πήλινγκ…οι νεώτερες θεωρίες στον Beauty κόσμο το έχουν ενοχοποιήσει για φθορά του επιδερμικού φραγμού…μάλιστα υπάρχουν και skin care εταιρείες που δεν το περιλαμβάνουν καθόλου στα προϊόντα τους ,τουλάχιστον στη μηχανική-κόκους μορφή τους αλλά προτείνουν προϊόντα για χημική μόνο απολέπιση όπως η ENVIRON.
    Διαβασμένη και ψαγμένη όσο δεν πάει φίλη Στέλλα.Σε παραδέχομαι γιατί εφαρμόζεις αυτό που πάντα πίστευα για το χώρο της ομορφιάς…μπορείς πάντα να την κατακτήσεις με προσωπική προσπάθεια,ενημέρωση,μελέτη και έρευνα!Σου βγάζω το καπέλο φίλη μου!

  25. @Pano! Τα υπέροχα λόγια σου είναι παράσημο τιμής για μένα φίλε Πάνο!

  26. Stella για άλλη μια φορά έκανες το θαύμα σου!! Αγαπώ την απολέπιση και πολύ πρόσφατα αγάπησα κι εγώ το μηχανάκι μου που προσφέρει καθαρό, λαμπερό και έτοιμο να δεχτεί τα ευεργετικά συστατικά των κρεμών, σερουμ, κλπ πρόσωπο.Υπάρχει πάντα η ιδανική λύση για τον καθένα που μπορεί να διαφέρει για κάθε μία ή έναν μας αλλά χρειάζεται ψάξιμο!! Έχω αρχίσει να ψάχνω μανιωδώς για rejuvance κοντάμου!!
    Φιλιά πολλά!!

  27. Σε έναν σχεδόν καθημερινά ενημερωμένο μεν, αλλά μικρό δε site, θα ήταν δύσκολο κάθε μέρα και κάθε άρθρο που γράφεται να είναι βιωματικό.

    Είναι σχεδόν αδύνατο, όσο και να το θέλουμε οι τρεις ή τέσσερις από εμάς που γράφουμε, να δοκιμάζουμε 5 -6 αρώματα την εβδομάδα, 10 προϊόντα περιποίησης, 20 προϊόντα σώματος, 30 προϊόντα μακιγιάζ και αυτά είναι κάποια μόνο, από τα δεκάδες προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν κάθε μήνα.

    Αυτός είναι και ο λόγος που κάποια από τα posts δεν μπορούν παρά να είναι ενημερωτικά.

    Καταλαβαίνετε λοιπόν όλες ότι όταν τα posts είναι βιωματικά, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία.

    Σημαίνει ότι κάτι το έχουμε ψάξει πολύ, το έχουμε δοκιμάσει οι ίδιες και μετά με χαρά ενημερώνουμε εμείς εσάς και πολλές φορές εδώ μέσα, ακόμα και εσείς, εμάς σε μορφή guest post.

    Τα άρθρα φυσικά δεν είναι προσωπικά, δεν γράφονται για μια, αλλά για τις χιλιάδες από σας που διαβάζετε καθημερινά και δεν σχολιάζετε αλλά που θέλετε να έχετε μια σφαιρική άποψη τουλάχιστον όσο αφορά τον χώρο της ομορφιάς. Και όταν είμαστε σε θέση τότε πολλές φορές κατευνάζουμε και φήμες που κυκλοφορούν, χωρίς καμία σοβαρή υπόσταση ή και το αντίθετο.

    Σε ευχαριστώ θερμά Στέλλα γι’ αυτό το εξαιρετικό, βιωματικό post.

    Ίσως είναι πλεονασμός το να ευχαριστώ εγώ, μια από τις βασικές μας συνεργάτιδες σε αυτό το site, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά. Ευχαριστώ θερμά και πάλι.

  28. @Stella, κάθε φορά με τα άρθρα σου ανοίγεις νέους δρόμους.
    Με τα προϊόντα peeling δεν τα είχα ποτέ καλά. Οι τελευταίες σας αναφορές στην Clarisonic με έχουν βάλει σε πολύ μεγάλο πειρασμό.

  29. ευχαριστουμε για το καταπληκτικο αρθρακι! περιμενουμε εναγωνιως το δευτερο μερος!

    Στελλα αγορασα τις κρεμες σου προσφατα κ χαιρομαι πολυ που το εκανα!
    Εχω πλεον καταληξει οτι αυτη η συσκευη καθαρισμου ειναι εξαιρετικα χρησιμη. και οχι πεταμενα λεφτα, το ιδιο μου λενε κ οσες γνωστες μου τη χρησιμοποιουν!

    Ωστοσο εχω μπερδευτει με τα peeling? τελικα δεν κανουμε???

  30. @μαρια Επέλεξε πηλιγκ με πολύ λεπτούς κόκκους ή σε μορφή πάστας ή ακόμα καλύτερα μάσκες καθαρισμού με αργιλο, με λεπτό αλάτι Ιμαλαίων (Saltic), με ρασούλ. Δες τα ενεργά Links μέσα στο post που παραπέμπουν σε προηγούμενα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.