“Οι κερασιές θ’ ανθίσουν και φέτος”

cheery-open

 

Aν και την Παρασκευή σας είπα ότι θα τα πούμε από την Τρίτη (και το πίστευα κιόλας) τελικά,  θα αλλάξουν λίγο τα δεδομένα. Και όχι, αυτό  δεν είναι post, για το διάσημο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη.

 

Σήμερα θα μιλήσουμε για τα άνθη στις κερασιές του Kawazu στην Ιαπωνία.

 

Έβλεπα λοιπόν τις προάλλες στο site Nonde Nast Traveller, αυτές τις μοναδικές φωτογραφίες και σκεφτόμουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να αποδώσει την συγκλονιστική ομορφιά της φύσης, όσα φίλτρα και αν βγουν, όσα applications και αν κατεβάσουμε.

 

Οι διάσημες σε όλο τον κόσμο κερασιές του Κawazu γνωστές ως η ποικιλία δέντρων Kawazu- zakura   ( Kawazu -μια πόλη περίπου 3 ώρες μακριά από το Τόκιο με τρένο) διαφέρουν από τις άλλες «αδερφές» τους αφού όχι μόνο είναι οι πρώτες που ανθίζουν και στην Ιαπωνία αλλά και σε ολόκληρο τον  πλανήτη, αλλά επιπλέον έχουν και το πιο έντονο χρώμα, ένα ροζ-φούξια με πολύ μπλε, πιο έντονο από κάθε άλλη πόλη της Ιαπωνίας, ακόμα και από το Τόκυο.

 

Και αν στο Τόκυο συνήθως τα cherry blossoms ανθίζουν γύρω στα τέλη Μαρτίου (που είναι και η βασική τουριστική περίοδος της χώρας, με πολλά φεστιβάλ να διοργανώνονται γι’ αυτό το λόγο) στο Kawazu ήδη η μαγεία έχει ξεκινήσει και θα φτάσει στο peak της με το “Kawazu-zakura Cherry Blossom Festival” στις 10 Μαρτίου.

 

Φυσικά το Instagram έχει ήδη κατακλυστεί από φωτογραφίες αυτής της μοναδικής πανδαισίας, που ήθελα σήμερα να μοιραστώ μαζί σας.

 

 

cherry-2

 

 

cherry-3plus

 

 

cherry-4

 

 

cherry-5

 

 

cherry-6

 

 

cheery-open

 

 

cherry-japan

 

 

To να βρεθείς στην Ιαπωνία αυτή την εποχή του χρόνου δεν μπορεί παρά να είναι όνειρο ζωής σε έντονο ροζ-φούξια  χρώμα.

 

 

Ας γεμίσουμε και το bb με αυτό το χρώμα σήμερα και ποτέ δεν ξέρεις. Τα όνειρα πολλές φορές πραγματοποιούνται. Μην ξεχνάτε ότι οι κερασιές, πιστές στο ραντεβού τους, ανθίζουν πάντα.

 

 

Άμα δεν είχαμε χρήματα για να θρέψουμε τον εαυτό μας, τον θρέφαμε με όνειρα. Και τα όνειρα ήταν χορταστικά.”

Μενέλαος Λουντέμης.

 

 

 

 

cherry-open

 

 

 

 

Hirosaki Park, Aomori

 

 

1

 

 

 

Mint, Sakura Avenue, Osaka

 

 

2

 

 

Thousand Birds, Tokyo

 

 

3

 

 

Omura Park, Nagasaki

 

 

4

 

 

Yoshinoyama, Nara

 

 

5

 

 

Peace Shrine, Kyoto

 

 

6

 

 

Wulongguo Park, Hokkaido

 

 

7

 

 

Καλή Κυριακή της Aποκριάς, αγαπημένα bb girls.

 

 

13 Σχόλια
  1. Με αποτελειωσεςςςςςςςςς
    Θελω τώρα να πάω εκεί!!!!!

  2. Καλημέρα ! Πριν σε γνωρίσω είχα μόνο το San Francisco προορισμό όνειρο ζωής ! Τώρα έχω ήδη δυο! Και την Ιαπωνία την άνοιξη ! Τα όνειρα είναι δωρεάν και ταξιδεύουν την ψυχή μας ! Thank you Julia !

  3. … και με ταξιδια θρέφεις τον εαυτό σου κι είναι τροφή για μια ζωή! Ευλογημένοι, οι άνθρωποι που ταξιδεύουν στη ζωή τους…

  4. Ονειρεμένες εικόνες και ονειρεμένος προορισμός.. Ενώ είχα ως στόχο μου να επισκεφθώ κάποια στιγμή κάποιο εξωτικό νησί τώρα στο στόχο μου θα προστεθεί η Ιαπωνία.. Όποιος μπορεί και ταξιδεύει ανά τον κόσμο είναι υπερτυχερος!

  5. Τι ανέλπιστο ταξίδι στο όνειρο το σημερινό.

  6. Υπέροχες φωτό, ονειρικό τοπίο. Ονειρά,δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αυτά. Εμένα το όνειρο μου είναι να τιμωρούνται οι κακοί και οι αγνωμονες.Θέλω πολλά;

  7. Ταξίδι ζωής!!! Πάντα ήθελα να επισκεφθώ την Ιαπωνία και ειδικά την άνοιξη για τις κερασιές ! Το έχω ξαναπεί πρέπει οπωσδήποτε να δείτε το ντοκυμαντέρ τη Joanna Lumley για το BBC2 με το οδοιπορικό της στην Ιαπωνία- απλά μαγικό!!

  8. Η φύση ποτε δεν σταματα να μας εκπλησσει, ακόμη κι αν το θέαμα ειναι αναμενόμενο.Και οι Ιάπωνες το ίδιο.Το τραινάκι γιατί είναι του βρεφονηπιακού σταθμού οεο?

  9. …υπέροχα χρώματα…παρόμοια ποικιλία έχω δει και στον Καναδά(Alberta και BC)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.