Byredo Bibliothèque: Άρωμα παλιάς βιβλιοθήκης.

 

perfume-open

 

 

 

Μήπως θυμάστε ένα post πριν  λίγο καιρό όπου αναφερθήκαμε στο παλαιότερο βιβλιοπωλείο του Λονδίνου;

 

Μιλήσαμε τότε για το Hatchards, και μάλιστα στα σχόλια αναφέραμε ότι το συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο έχει μια ξεχωριστή δική του μυρωδιά, παλιό χαρτί , ταμπάκο, ξύλο πεύκου από τις βιβλιοθήκες, ίσως λίγο αλκοόλ και κάτι άλλο απροσδιόριστο αλλά τόσο ακαταμάχητο σε όσες αγαπούν τα βιβλία.

 

 

 

hatchards-620x495

 

 

Λοιπόν βιβλιοφάγες μου εδώ μέσα (και εμού συμπεριλαμβανομένης) φαίνεται ότι βρήκαμε το άρωμά μας: το  Byredo Bibliothèque το οποίο ξεκίνησε σαν κερί και τώρα ο δημιουργός του Ben Gorham αποφάσισε να μας παρουσιάσει και την αρωματική του έκδοση.

 

 

byredo-candle

 

 

Ο Ben Gorham από Καναδό πατέρα και Ινδή μητέρα μεγαλωμένος στη Στοκχόλμη,  μετά από ένα ταξίδι στην γενέτειρα της μητέρας του μαγεύτηκε από τις ανατολίτικες μυρωδιές, τα μπαχάρια, το λιβάνι, το πατσουλί και το 2006 δημιούργησε τον δικό του niche αρωματικό οίκο.

 

O Ben Gorham

 

Ben-Gorham

 

 

Όσο αφορά το άρωμα τώρα, ξεκινά γλυκά με νότες από ροδάκινο και δαμάσκηνο αλλά γρήγορα αναδύεται η μυρωδιά του πατσουλί στη σύνθεσή του. Η γλύκα δίνει τη θέση της σε πουδρέ vintage γοητεία χάρη στην καρδιά από παιωνία και βιολέτα, τελειώνοντας στη βάση του με βανίλια και φυσικά αρκετό δέρμα που του χαρίζει διάρκεια και αυτή την αίσθηση του δερματόδετου βιβλίου. Σύφωνα με τον δημιουργό του «φέρνει στο μυαλό μια ξύλινη βιβλιοθήκη γεμάτη παλιά  βιβλία»

 

 

 

 

landscape-1490030774-hbz-be

 

 

 

 

 

Μπορείτε να το βρείτε online εδώ και είτε υποκύψετε είτε όχι,  δεν γινόταν να κυκλοφορήσει άρωμα «Βιβλιοθήκη» και να μη σας ενημερώσω.

 

 

51 Σχόλια
  1. Wow….λίγο ακριβό δεν είναι;;;Βέβαια, είμαι σίγουρη πως αξίζει τα λεφτά του…το κερί με τα 25ευρώ μπαίνει στη wish list…άτιμη κρίση…καλημέρα,bb girls!!!

  2. …δεν το έχει και σε λιγότερα ml το άρωμα,να κόστιζε κατά λίγο λιγότερο τουλάχιστον για να το δοκιμάζαμε….πάντως, οι νότες απ’ αυτά που διαβάζω,θα μου ταίριαζαν…άσε που όπου βανίλια,πούδρα,πατσουλί απλά ξετρελαίνομαι~!!!!Αχ, τι μας έκανες πάλι….

  3. @Celia: Φθηνότερο πάντως από τα Private Blend του Tom Ford. Και τα αγοράζουν πολλές.

  4. …αχ,λατρεμένος Τom…πήραμε το tobacco vanille και το μοιραζόμαστε με το bb boy του σπιτιού…το τι τσακωμούς ρίχνουμε ,δεν σου λέω…άσε που κοντεύουμε να το τελειώσουμε κιόλας!!!

  5. Άρωμα φετίχ. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι εύκολη η απόκτησή του, όμως η πληροφορία της ημέρας προκαλεί οσφρητικό πανδαιμόνιο.

  6. Ω!!! ΝΑΙ!!!! Το θελω τώρα σαν τρελλή!!!!! ταμπάκο, λιβάνι, δέρμα, πατσουλί κι η πούδρα που αγαπω (όχι η baby powder, αλλά αυτη η σοφιστικέ εκδοχή της πλαιάς πούδρας καλλυντικών!!!!) Μ΄’εβαλες στα αίματα πάλι!!!!! Σαν τρελλή σου λέω…. είμαι και βιβλιοφάγα (ten points – dix points)!!!!

  7. @Stella ,αυτή η vintage powder εκδοχή κι εμένα με ξετρελαίνει!!!
    @Amalia ,ας όψεται η άτιμη η κρίση…χαχαχα…
    Πάντως στον σύνδεσμο που έβαλε η κυρία έχει κι ένα κερί στα 25ευρώ.

  8. @Celia Τι να το κάνω το κερί αγάπη μου? Εγω θελω να μοσχοβολάω! Το σπίτι το έχω φροντίσει με συσκευή διάχυσης κι αγνά αιθέρια πρώτης ποιότητας. Εγω είμαι αχόρταγη κι εκλεκτική με τα αρώματα και δεν συμβιβάζομαι με τα mass…. Πάντως τώρα που το σκέφτομαι λες να πάμε για κανένα δανειάκι… δίνουν οι τράπεζες αρωματοδάνεια? 😉

  9. @Julia Εμ ποιόν άλλον θα σκεφτοσουν? μόνο το όνομα μου δεν έχει…. Stella’s Bibliotheque…

  10. @Stella: Τι να κάνω; Είπα να σας “ταράξω” λίγο, γιατί σα να μας έπιασε η Άνοιξη (δασκάλα/ μαθήτριες) και βλέπω “υπνάκους” μέσα στην τάξη.. χαχαχχαχα!!

    Yes, yes, Stella’s Bibliothèque !!

  11. Εχθες τους ρωτησα εαν τα φερνουν στην Ελλαδα και μου ειπαν οχι.. Εαν τυχων και ερθουν και δεν το παρουμε χαμπαρι, παρακαλούμε να μας κανετε μία ενημέρωση!

  12. @Julia ,για ένα αρωματοδάνειο θα πρέπει να αιτηθώ στην τράπεζά μου επειγόντως νομίζω….λες να με πάρουν στα σοβαρά;;;
    Στην τάξη ποιες κοιμούνται;;;;Ααααα,δε θέλω τέτοια….
    @Julia ,έχει υπάρξει post με συσκευή διάχυσης και αιθέρια;;;Αν ναι, για δώσε link…αλλιώς δώσε πληροφορίες….

  13. Βιβλιοφαγος δηλώνω περήφανα και εγώ καθώς εχτές που έκανα την ετήσια εκκαθάριση στη βιβλιοθήκη μου μέτρησα 227 βιβλία! Και η αλήθεια είναι ότι το κερί θα είναι ιδανικό γιαυτό το χώρο μου γιατί μου αρέσει πολύ όπως το βλέπω και όπως πιστεύω ότι θα μοσχοβολαει..για το άρωμα βλέπουμε.. Προς το παρόν το κερί μπαίνει στην πασχαλινη λίστα αγορών

  14. @Celia @MariaM. Οχι, δεν ενοοω τα reed diffusers. Εννοώ το απόλυτο gadget για το σπίτι που δεν πιάνει τίποτα μπροστά του για Υγιεινό άρωμα, φρεσκάδα, ανανέωση του αέρα, αντικαπνιστική δράση και προπαντός αποστείρωση

    http://beautyblog.gr/2016/12/28/paramones-protochronias-ftiachnoume-l/

  15. μα που τα βρισκεις!?καντο και κανενα διαγωνισμο,ακριβουτσικο ειναι

  16. …kαλάάά…ό,τι να ‘ναι….διάβασα σχόλιο της Στέλλας νομίζοντας πως είναι της κυρίας….αν δεν έβλεπα το σχόλιο της Υπουργού μας,ούτε που θα το καταλάβαινα…
    @Stella μου, με συγχωρείς….πάω να διαβάσω αμέσως!!

  17. @άννα: Ψάχνω, ψάχνω και βρίσκω βρίσκω αγαπημένη μου, για να σας κρατάω σε εγρήγορση και να μη μου βαριέστε στην τάξη! 🙂

    (έχει δίκιο για τον διαγωνισμό, πρέπει να σκεφτώ κατι..)

  18. Τα παλιά βιβλία μου μυρίζουν dusty vanilla, moist musk. Νομίζω θα είναι εξαιρετικό για μενα που τα literal αρωματα με ενθουσιαζουν πχ. jo malone

  19. Μaria M: Συγχαρητήρια bb girl που ξέρεις και το Byredo Bibliothèque!! Άριστα με τόνο!

    Φυσικά και θα ενημερώσουμε αλλά δεν το βλέπω Ελλάδα, εκτός και αν μαζευτούμε τα bb girls βάλουμε στη μέση τις οικονομίες μας και το φέρουμε εμείς!

  20. @Celia: Το σχόλιο δεν ήταν της Υπουργού. Ήταν της Μαρίας Μ η οποία και αρίστευσε με τις γνώσεις της.

  21. @Εφη ΒΛΑΧΟΥ: Literature perfume??

    Μα εσείς ζωγραφίεται σήμερα!! Λοιπόν, απόγευμα θα ξεκινάνε τα μαθήματα από εδώ και στο εξής!!

  22. @Stella ,από πού την πήρες την συσκευή…ομολόγησε αμέσως….αφού λες πως είναι τόσο καλή….κι εγώ χαλάω αρκετά σε κεριά κι έχω και θέμα με το bb boy του σπιτιού που διαμαρτύρεται για τα sticks που καίω….Θιβέτ το έκανες,μου λέει…
    @Julia ,ποιες οικονομίες μαςXaxaxa….προτείνω να αιτηθούμε στην τράπεζα ένα αρωματοδάνειο,που λέει κι η Στέλλα!!!

  23. @Julia , ό,τι θέλω διαβάζω σήμερα….χαχαχα….ζαλίστηκα από τα αρώματα….δε φοράω και τα γυαλιά μου….διότι ως γνωστόν, ου γαρ έρχεται μόνον (μη δω σχόλια επ’ αυτού….χοχοχο)

  24. @Beautyblog ευχαριστώ πολύ για τα ευσημα! Επισης και για το “Blanche” έχω διαβασει ότι ειναι εκπληκτικο! τι κριμα να μας στερουν τετοιες απολαυσεις…

  25. @Stella παρακαλώ πολύ θελω και εγώ αυτή τη συσκευή!!!! Που μπορω να τη βρω?? βοηθείστε κορίτσια!!

  26. Νομιζω οτι υπαρχουν και καποιες “λαμπες” (oil diffuser lamps) οι οποιες αρωματιζουν τον χωρο αλλα παραλληλα καθαριζουν και την ατμοσφαιρα. Δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι το ιδιο με της @Stella. Ίσως μπορει να μας κατατοπισει η ιδια. Εγω χρησιμοποιω τα reed diffusers χρονια, απλα και μονο επειδη ξεχναω να αναβω κερια, diffuser lamps, etc. γιατι με τα reed diffusers δεν χρειαζεται να κανεις κατι, απλα αρωματιζουν τον χωρο οσο εχουν υγρο μεσα. Ξεφυγαμε απο το θεμα του αρθρου, απλα το αναφερω διοτι καποιες κυριες ρωτησαν για τα αρωματικα σπιτιου.

  27. Βρε κορίτσια διαβάστε λίγο πιο προσεκτικα… Ολα σας τα γράφω πάντα με κάθε λεπτομέρεια και βάζω κι ενεργά Links ως παραπομπές για κάθε περαιτέρω πληροφορία. Στο πρωτοχρονιάτικο post, του οποίου το link πόσταρα επάνω στο σχόλιο μου υπάρχει κι ενεργό link του αντιπρόσωπου, που τα φέρνει μαλιστα από Γαλλία σε εξαιρετική τιμή, Εψαχνα χρόνια να αγοράσω μια τέτοια συσκευή κι η τιμή της στην Ελλάδα ήταν πάντα στο θεό… Σας ξαναδίνω το Link του αντιπροσώπου που τα φέρνει κατόπιν παραγγελίας http://homecosmetics.gr/aksesouar/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%81%CE%B9%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE%BD-detail

  28. @MariaM Τα reed diffusers αν είναι με χημικά αρωματα είναι απίστευτα μπουκωτικά κι ανθυγιεινά. Αναπνέεις χημικό σε όλο το σπίτι. Αν πάλι βαλεις καθαρό αιθέριο έλαιο δεν υπάρχει επαρκής ένταση στο χώρο. εχω δοκιμάσει πολές φορές να φτιάξω και μόνη μου για να ελέγχω το άρωμα και την ποιότητα, αλλά εις ματην. Μιλάμε παντα για τα reed diffusers με τα ξυλάκια, όχι τον κοινό καυστήρα. Εγω με αυτη τη συσκευή διάχυσης σώθηκα. Είναι και απολυμαντήρας αλλά και αρωματιστής και προπαντός διαχέεις ωφέλιμα αιθερια έλαια για την αναπνοή, την υγεια, την ευεξία, την διάθεση και τον οργανισμό σε όλο το σπίτι. Μέχρι και για τις ιώσεις είναι ένα αντίδοτο. Επίσης, επειδη είναι ψυχρού ατμού τα αιθερια δεν καίγονται και δεν καταστρέφονται και όλα τα ωφελιμα συστατικά τους αναδύονται στην ατμόσφαιρα. Οτι άλλο θέλετε ευχαρίστως να σας το γράψω.

  29. @Stella έχεις απολυτο δικιο για τα χημικα στα reed για αυτο και εγω προσεχω και απο που τα παιρνω, και ποιες εταιριες επιλεγω και φυσικα εαν ειναι φτηνα σιγουρα δεν τα επιλεγω γιατι δεν εχουν καθαρα συστατικα. Η συσκευη διαχυσης ειναι σιγουρα στην wish list μου και θα την αποκτησω καποια στιγμη συντομα! Thank for the info!

  30. @Stella ,τώρα το πρόσεξα πως ο σύνδεσμος για την λάμπα ήταν πάνω πάνω στο πρωτοχρονιάτικο post στην ενότητα για τη συσκευή διάχυσης….είχα εστιάσει μόνο στις φωτό….πάω να διαβάσω…ευχαριστούμε!!

  31. @ΜariaM Εχεις απόλυτο δίκιο!!!! Το έχω ψάξει πάρα πολύ, χρόνια τώρα, όπως και με τα κεριά. Χώρια τα διάφορα sticks κ.λ.π. Ειδικά για τα κεριά ή που θα δώσεις μια περιουσία (που και κι αυτό δε λεει τίποτα, απλά είναι ποιοτική παραφίνη και άρωμα, ενώ στα φθηνά είναι φθηνή παραφήνη, η χείριστη του είδους και φθηνό άρωμα…) και θ’ αναπνέεις του κόσμου τα χημικά…. Πάντως σίγουρα δεν αναπνέεις μελισσοκέρι! Μόνο με τα κεριά σόγιας υπάρχει μια σχετική διαφορά αλλα και παλι εκεί έχουμε άλλα….

  32. @mariaM @Celia Θα κάνετε πολύ γρηγορα απόσβεση, ειδικά αν καίτε κεριά στο σπίτι και θα το χαρείτε πολύ! Το άρωμα βγαινει εξαιρετικά φυσικό αρκεί να χρησιμοποιήσετε γνήσια, καθαρά αιθέρια έλαια (δηλ. όχι αυτα που είναι αποκλειστικά και μόνο για καύση).

  33. Τι ωραια σχολια Αν ειχε παει καμμια σας στην βιβλιοθηκη Ελλαδος που ειναι στην Πανεπιστημιου θα μυριζε την αυθεντικη μυρωδια βιβλιου Οτι καλυτερο να διαβαζεις σε ενα τετοιο χωρο χειμωνα και εξω να βρεχει καταρακτωδως. Βεβαια πιστευω οτι οι δημιουργοι του αρωματος θα εκαναν πολλες επισκεψεις σε βιβλιοθηκες για να αιχμαλωτισουν αυτη την μυρωδια. Εμενα με εξεπληξε τελευταια σε καταστημα με ειδη κουζινας οτι μυριζε ολο το καταστημα φρεσκοψημενο κεικ. Δεν με χαλαει που και που να μυριζω τετοιες μυρωδιες και ας ειναι χημικες

  34. @rania , εγώ κάποια χειμωνιάτικα και βροχερά απογεύματα ανάβω κεριά με μυρωδιά cupcake,κανέλα-μήλο-σοκολάτα-βανίλια!!Τρελαίνομαι γι’ αυτού του είδους τις μυρωδιές…τι έξυπνη ιδέα αυτό στο κατάστημα με τα είδη κουζίνας & πόσο εύστοχο το σχόλιό σου για τη βιβλιοθήκη στην Πανεπιστημίου….το έκανα κιόλας εικόνα!!

  35. Υπεροχα και αυτα τα αρωματα @Celia Βεβαια δεν μπορει πλεον κανεις να ξαναπαει στο κτηριο της Πανεπιστημιου γιατι μεταφερονται ολα στο Ιδρυμα Νιαρχος Πιστευω οτι θα παρουν μαζι τους και το παλιο αρωμα τους στο νεο χωρο που φυσικα ειναι τελειος

  36. @Julia, μεγάλη μου τιμή.
    Κάποιες φορές δεν προλαβαίνω τις εξελίξεις στα σχόλια. Πολύ χαίρομαι για αυτό. Αλήθεια, και το Bibliothèque δεν είναι λίγο bb;

  37. Διαβάζοντας και τα τελευταία σχόλια ξαναθυμήθηκα τη μυρωδιά των εκκλησιαστικών βιβλίων που συντηρούσαν ειδικοί στο Μουσείο Ζακύνθου. Χαρτί, δέρμα, κόλλα, ύφασμα νοτισμένα από την υγρασία και το άρωμα των κεριών. Σαν να μύριζες την ιστορία.

  38. “Βιβλιοφάγος” παρούσα! Τρελαίνομαι για τη μυρωδιά των βιβλίων! Απίστευτα εθιστική! Αχ, το όνειρό μου είναι ένα σπίτι με μεγάλο κήπο και ένα δωμάτιο – βιβλιοθήκη! Σε πειρασμό με έβαλε το άρωμα (αν και τσιμπημένο, να τα λέμε και αυτά)! <3

  39. Καλησπέρα bbgirls!! ;Άργησα και το θέμα ήταν καυτό μέχρι να διαβάσω όλα τα σχόλια πέρασε ώρα!! Το άρωμα αυτό όντως έχει κάπως τη μυρωδιά του περίφημου βιβλιοπωλείου και δεν είναι το μόνο που έχουν φτιάξει οίκοι με θέμα τα βιβλία(πχ Old Books by Azzi Glasser). Η συγκεκριμένη σειρά αρωμάτων είναι καταπληκτική αλλά πολύ ακριβή, μπορείτε όμως να δοκιμάσετε τα αρώματα που επιμελήθηκε ο Ben Ghoram για το And other Stories , το ακριβότερο αδερφάκι του Η&Μ. Υπόσχομαι να επανέλθω δριμύτερη!!! xoxo

  40. @Sheena: Το ίδιο όνειρο έχουμε. Και εγώ θέλω δωμάτιο-βιβλιοθήκη και τα ταβάνια να είναι περίπου 3 μέτρα και ξέρεις, να έχουμε αυτες τις σκάλες τις συρόμενες, που πάνε από ράφι σε ράφι, στα ψηλά ράφια. Ε και αν έχουμε κάτι τέτοιο σίγουρα θα υπάρχει και κήπος απ έξω, οπότε μια χαρά η ολοκλήρωση του ονείρου (ο κύριος Ρωμανός πάντως, στη bb land του mine craft, δεν μπορώ να πω, την έφτιαξε τη βιβλιοθήκη μας!)

  41. @MariaA: Νομίζω το «Old Books» δεν είναι τόσο εκλεπτυσμένο και θηλυκό όσο το Byredo Bibliothèque. Οι νότες του παρά είναι στιβαρές για τα γούστα μου. Είπαμε ότι είμαστε βιβλιοφάγοι, αλλά όχι και να μυρίζω σαν τον Winston Churchill. Ενδιαφέρουσα πληροφορία τα αρώματα του Ben Ghoram για το and other stories. Θέλουμε και άλλες λεπτομέρειες.

  42. @Μaryl: Χερι, χέρι πάμε και που να δεις πόσα έχω αφήσει στο πατρικό…

  43. @Ju: katalavaino ti les, emena mou aresei poly to Old Books einai pio “kapnisto” eno to Bibliotheque exei kai to damaskino / vanilia einai pio glyko kai apalo opos kai na to kanoume. To And Other Stories exei eksaiterika rouxa (diplasia timi peripou ta perissotera apo to H&M ypologiste) kai exei mia poly sympathitiki seira kallyntikon kai aromaton / body spray / lotions klp pou epimelithike o Ben Ghoram logo tis sxesis pou exei me to H&M (montelo / menei Sweden klp)Oi syskevasies tous einai poly aples kai lites alla to periexomeno aksizei!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.