Vichy: Ομορφιά, από ένα θαύμα της φύσης.

 

Flat bottom flask

 

 

Σε αυτή την εποχή που ζούμε, όταν ακούμε τη λέξη Vichy, φυσικά το πρώτο που έρχεται στο μυαλό μας είναι η comfort αγαπημένη μάρκα φαρμακείου,  που βρίσκεται με κάποιο από τα πολλά προϊόντα της , σχεδόν σε κάθε  γυναικείο νεσεσέρ.

 

Σήμερα όμως θα μιλήσουμε για κάτι άλλο. Σήμερα θα κάνουμε ένα μικρό αλλά θέλω να ελπίζω πολύ ενδιαφέρον «ταξίδι» στην πολύ αρχή αυτής της μάρκας στην καρδιά της,  βαθιά στα γαλλικά ηφαίστεια της προστατευόμενης περιοχής της Auvergne.

 

Εκεί, το νερό της βροχής προχωρά μέσα από μικροσκοπικές ρωγμές, πραγματοποιώντας μια μεγάλη και αργή πορεία μέσα από τα κρυσταλλικά πετρώματα. Ερχόμενο σε επαφή με μια μοναδική ποικιλία μαγματικών πετρωμάτων, εμπλουτίζεται στην πάροδο των αιώνων, με έναν εξαιρετικό συνδυασμό μετάλλων και ιχνοστοιχείων.

 

 

vichy-volcano-2

 

 

Καθώς κυκλοφορεί στα έγκατα της γης, η θερμοκρασία του ανεβαίνει, κατά 3-4°C κάθε 100 μέτρα. Η διαδρομή του το οδηγεί ως τα 4.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, όπου φτάνει ως τη θερμοκρασία των 140°C και εμπλουτίζεται με διοξείδιο του άνθρακα. Από εκεί, υπό πίεση, ακολουθεί ταχύτατη ανοδική πορεία, φτάνοντας στην επιφάνεια μέσα σε μόλις μερικές ημέρες χωρίς να χάνει ούτε στο ελάχιστο τις ιδιότητες και την περιεκτικότητά του σε μέταλλα. Από την πηγή του, αντλείται αγνό κι ανέπαφο, παρθένο από οποιαδήποτε μορφή ρύπανσης, από βάθος 15 μέτρων.

 

 

vichy-volcano-3

 

 

 

Και σκέφτομαι και χαμογελάω μόνη μου, ότι ενώ η Vichy είναι μια μάρκα αδιάρρηκτα συνδεδεμένη στο μυαλό μας με το φαρμακείο, τελικά η δύναμή της προέρχεται από τη φύση, πολύ πριν τα «φυσικά» ή και όχι τόσο, προϊόντα ομορφιάς,  κατακλύσουν την αγορά,  αφού από μια ηφαιστειακή περιοχή, αναδύεται μια σπάνια δύναμη: το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy, το σημαντικότερο συστατικό που βρίσκεται σε όλα τα προϊόντα της μάρκας.

 

 

 

 

vichy-volcanic-water-

 

 

 

Οι δύναμή του αυτή, μας πάει αιώνες πίσω, από τον Ιούλιο Καίσαρα και τις εκστρατείες του ως τη διάσημη μαρκησία του Σεβινιέ που ανήκε στην αυλή του Λουδοβίκου ΧΙV, to 1677. Ήταν από τότε, που οι θεραπείες με το νερό της Vichy αποτελούσαν σημείο αναφοράς για την ευρωπαϊκή αριστοκρατία.

 

Οι πηγές ιαματικού νερού της Vichy δηλώθηκαν πηγές «δημόσιου ενδιαφέροντος» μέσω μιας συνθήκης που υπογράφηκε από το Ναπολέοντα III στις 23 Ιανουαρίου 1861. Εκείνη την εποχή, το «Vichy-les-Bains» έγινε το πρώτο Spa στην Ευρώπη για θεραπείες με ιατρική συνταγή και είχε 20.000 επισκέπτες το χρόνο.

 

Το 1931, ο Δρ. Haller, ένας Γάλλος γιατρός από την πόλη Vichy της Auvergne, ανακάλυψε τις απίστευτες επουλωτικές ιδιότητες του νερού της Vichy. Εμπνευσμένος από την εξαιρετική αποτελεσματικότητα του νερού σε αυτό το πεδίο, άρχισε να μελετά τις ιδιότητές του, δημιουργώντας τη μάρκα Vichy.

 

 

vichy-2

 

 

Το Μεταλλικό νερό της Vichy δεν είναι, ένα οποιοδήποτε νερό. Δημιουργείται από τη φύση και δε μπορεί να αναπαραχθεί τεχνητά, ενώ είναι μοναδικό λόγω του ασυνήθιστου πλούτου και της αποτελεσματικότητάς του. Είναι ένα νερό αγνό, πλούσιο, ενεργό, που κάνει την επιδερμίδα ισχυρότερη.

 

13 επιστημονικές μελέτες πραγματοποιήθηκαν για να αποδείξουν τις ασύγκριτες ιδιότητες του Ιαματικού Μεταλλικού Νερού της Vichy. Τα αποτελέσματα ήταν ακόμη πιο εκπληκτικά απ’ ότι είχαν φανταστεί οι επιστήμονες.

 

 

vichy-product-range

 

 

Το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy διαθέτει 4 σημαντικές δράσεις για την επιδερμίδα: την εξισορροπεί, την ενδυναμώνει, την αναζωογονεί και την καταπραΰνει.

 

Όσο αφορά την αποτελεσματικότητα των προϊόντων Vichy που είναι βασισμένη σε όλα τα παραπάνω που έγραψα, θα μιλήσουμε σε άλλο post.

 

Εγώ να σας πω ότι βρέθηκα σε αυτό το μέρος του κόσμου πριν περίπου 10 χρόνια και τώρα ξανά είμαι εδώ στην πόλη Vichy της Auvergne, καλεσμένη σε διεθνές δημοσιογραφικό ταξίδι με συναδέλφους από όλο τον κόσμο. Εδώ στην καρδιά της μάρκας, στα εργαστήρια της και στα ηφαίστεια της γαλλικής ενδοχώρας.

 

Την προηγούμενη φορά όμως ήμουν εργαζόμενη σε περιοδικό και ήταν δύσκολο να «πάρω μαζί» και τις αναγνώστριές μου. Δεν υπήρχε η αλληλεπίδραση ενός ψηφιακού μέσου, όπως σήμερα.

 

Χαίρομαι, γιατί αυτό δεν ισχύει πια. Όπως πάντα, θα «έρθετε μαζί μου» και  σε αυτό το ταξίδι  και θα επιστρέψω με πάρα πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες , τις οποίες είμαι σίγουρη θα τις κάνετε ακόμα πιο ενδιαφέρουσες εσείς,  με τις απορίες και τα σχόλιά σας.

 

To be continued…

 

 

 

 

 

 

 

Logo_Vichy_vecto_2015

 

 

 

 

15 Σχόλια
  1. H Vichy είναι από τις αγαπημένες μάρκες εδώ και χρόνια και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από ότι προιόντα της έχω χρησιμοποιήσει..Ανυπομονώ να “ταξιδέψω”νοερά μαζί σου Τζούλια μου,μέσα από τα τόσο περιγραφικά σου άρθρα και τις υπέροχες φωτογραφίες σου!

  2. …πολλές φωτό από τα spa θέλουμε!!!Enjoy it, bb girl!!

  3. Σίγουρα θα μας δείξεις νεα προιοντα της Vichy!!! Ανυπομονώ !!!
    Να περάσεις τέλεια !!! Και να πιεις και ενα καφεδάκι για μένα!!!
    Bisous!!!!!

  4. Αυτα ειναι!!!!καλα να περασεις και περιμενουμε νεα!!!!

  5. @Maryl: ΝομιΖω αυτή ειναι η δύναμη της Vichy. Ικανοποιεί πάντα αλλά χωρις πολλες φανφάρες.

  6. @Celia: Ευχαριστώ για τις ευχές σου αγαπημεμγ. Και εδώ και στο Fb. Φιλια!

  7. @SofiaT: Εχω παρα πολλα και ενδιαφεροντα να σας πω Σοφακι.. τωρα κοίτα, καφέ δεν πίνω αλλα υπόσχομαι ενα ποτήρι κρασι στην υγεία σου!

  8. @Anastasia v: Θα γυρισω με πολλά νεα Αναστασία μου!

  9. Αγαπημένη Vichy και πολυαγαπημένη Τζούλια σε αγαστή συνεργασία. Μπορεί να έχω χάσει τη live αναμετάδοση του ταξιδιού, σπεύδω, όμως, να δω τα πάντα σε fb, instagram κλπ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.