Coloristas and more: ένα σπίτι-κομμωτήριο.

 

colorista-open

 

 

Γράφω Coloristas στον πληθυντικό  γιατί δεν είχε μόνο ένα μέλος της οικογένειας την εμπειρία των στιγιαίων βαφών L’Oreal Paris Colorista τις προηγούμενες μέρες. Θα μπορούσα να πω ότι την περασμένη εβδομάδα,  η οικία μας έγινε ένα μικρό Κολοριστάν.

 

Κατ’ αρχήv οι πρώτες κόλορ δοκιμές (εντελώς τυχαία)  έγιναν ενώπιον σχεδόν σύσσωμης της οικογένειας, ήταν από αυτά τα απογεύματα που έχεις full house. Εγώ όμως δεν μπορούσα να κρατηθώ άλλο και εκείνο το απόγευμα έκανα την πρώτη δοκιμή  με το σπρέι 1 day color που φεύγει από το πρώτο λούσιμο.

 

Ψεκάστηκα γενναιόδωρα με την απόχρωση Hot Pink Hair,

 

julia-colorista

 

julia-2

 

 

και άρχισα να παρελαύνω στο σπίτι περιμένοντας αντιδράσεις, οι οποίες ήταν οι εξής:

 

Ο μπαμπάς του κυρίου Ρωμανού: “She devilish!” ( Καλό; Κακό; Υπέρ; Κατά; Του ύψους; Του βάθους; Υπομονή φίλοι μου, μεχρι να … αποφασίσει ο Ζυγός.)

 

Ο δικός μου μπαμπάς: «Α, πολύ ωραία, πολύ ωραία, πολύ μου αρέσουν- να και κάτι το διαφορετικό!» (καλά δεν περίμενα τίποτα άλλο απ’ τον προχώ Τοξότη- λίγο ακόμα θα ψέκαζα και τον ίδιο- αλλά μου ξέφυγε αυτή τη φορά)

 

Η μαμά μου «Εμένα πάντως αυτά τα πολύχρωμα μαλλιά, δεν είναι του στυλ μου» (φυσικά δεν την ρώτησε κανένας αν είναι του ΔΙΚΟΥ ΤΗΣ στυλ, για το δικό μου μιλάγαμε- κλασσική Ιχθύς)

 

Ο κύριος Ρωμανός (και ευτυχώς ακόμα my No 1 fan, όπως η Annie Wilkes ήταν η νούμερο ένα θαυμάστρια του συγγραφέα Paul Sheldon, στο  μυθιστόρημα Misery του Stephen King) “Tα λατρεύω!! Τα λατρεύω μαμά! Πάντα έτσι να τα έχεις!!”

 

Φυσικά ως σωστός Καρκίνος, έδειξε τεράστιο ενθουσιασμό γιατί κάτι είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του, το οποίο και δεν άργησε να μου το πει:

 

«να σου πω μαμά… ξέρεις στη Γαλλική γιορτή του σχολείου ο ρόλος μου είναι ροκ τραγουδιστής του γκρούπ “Les Innocents” σε συναυλία.. και να σου πω… αυτοί οι ρόκερς δεν κάνουν  διάφορα πράγματα με τα ρούχα τους, με τα τατουάζ , με τα μαλλιά τους; “(ήξερα φυσικά ήδη που ήθελε να καταλήξει και είναι νωρίς για τατουάζ.)

 

“Μάλιστα, κάνουν”, απάντησα εγώ

 

“Τότε τι θα έλεγες να μου ψεκάσεις και τα δικά μου μαλλιά το Σάββατο, αφού έτσι κι αλλιώς θα φύγει η μπογιά μόλις λουστώ, αλλά θα σου πω εγώ πως τα θέλω! Θέλω και τα 3 σπρέι που έχεις και το φούξια, και το πράσινο και το γκρι!»

 

Τυλιχτήκαμε με την πετσέτα- μη λερώσουμε και το αγαπημένο t-shirt με τη νεκροκεφαλή- και άρχισαν οι οδηγίες προς την κολορίστ της οικογένειας: “Λοιπόν θέλω φούξια στην μπροστινή τούφα, πράσινο στα πλαϊνά, γκρι ασημί στις άκρες και στα πίσω θέλω μια γραμμή φούξια, μια γραμμή πράσινη, μια γραμμή φούξια, μια γραμμή πράσινη» (μάλλον ήρθε η ώρα να του μάθω τη λέξη «ανταύγειες»)

 

Και κάπως έτσι, είχαμε το αποτέλεσμα που βλέπετε παρακάτω βγήκαμε και τραγουδήσαμε και χορέψαμε στη σκηνή ως ρόκερς και  ομολογουμένως τα μαλλιά,  πήραν διθυραμβικές κριτικές, από συμμαθητές, δασκάλους και γονείς.

 

 

roman-colorista

 

 

IMG_5951

 

 

 

 

Colorista 1 day Color spray ή αλλιώς, ψεκάστε, βουρτσίστε, τελειώσατε.

Tip 1:  Ακούστε τώρα τι μπορείτε να κάνετε, αν θέλετε όμορφες ανταύγειες έστω για ένα βράδυ (το έκανα, γι αυτό σας το λέω). Θα ψεκαστείτε πολύ με το χρώμα που θα επιλέξετε. Ψεκάστε 5 τούφες από την μια πλευρά και 5 από την άλλη, ή όπου τέλος πάντων θέλετε. Μετά λούστε πολύ απαλά και με ελάχιστο σαμπουάν τις βαμμένες τούφες. Το χρώμα θα ξεθωριάσει ελαφρώς και θα βρεθείτε με θαυμάσιες ανταύγειες της μιας μέρας. Αν δε, επιλέξετε το φούξια, αυτό θα ξεθωριάσει σε ένα απαλό κόκκινο- εξαιρετικά φυσικό (λέω «φυσικό» γιατί το κόκκινο υπάρχει σαν χρώμα στα μαλλιά- το πράσινο πάλι όχι-αλλά μπορεί σαν πράσινο να γίνει πιο διακριτικό.)

 

 

Τip 2: Αν έχετε μανία να πιάνετε τα μαλλιά σας την ώρα που ας πούμε μιλάτε, (εγώ δηλαδή) ξεχάστε το. Ξεφάβει πάνω στα χέρια, ειδικά αν το έχετε ψεκάσει γενναιόδωρα. Ε, δεν είναι και ότι καλύτερο να έχεις χρωματιστά δάχτυλα- μέχρι τουλάχιστον να γίνει και αυτό τάση- όλα τα περιμένουμε.

 

 

Colorista Wash Out

 

Εδώ τώρα μιλάμε για βαφές που κρατάνε περίπου 2 εβδομάδες (από 7 ως 15 λουσίματα λέει η μάρκα) και σιγά -σιγά ξεθωριάζουν μόνες τους μέχρι που φεύγουν τελείως. Το έκανα και αυτό και έχω και γι αυτό να σας πω.

 

ορίστε, ορίστε!

 

colorista-hair-strand

 

 

Εδώ μέσα στο κουτί,  περιέχονται και γάντια. Τι γίνεται τώρα. Απλώνεις το χρώμα. Όσο περισσότερα χέρια χρώματος απλώσεις τόσο πιο έντονο θα είναι το αποτέλεσμα- δηλαδή η τρίχα θα «ρουφήξει» περισσότερη βαφή και άρα το χρώμα θα την βάψει πιο έντονα.

 

Δείτε τι εννοώ με την απόχρωση Pink Hair (το ίδιο ισχύει φυσικά για όποια απόχρωση μαλλιών έχετε και όποια βαφή επιλέξετε- εγώ απλά επέλεξα βαφή για τη δική μου απόχρωση μαλλιών)

 

Ξανθιά τούφα στην αρχική της μορφή

 

blond

 

Τούφα βαμμένη με ένα μόνο χέρι και λίγο προϊόν (όσο περίπου ένα ευρώ σε ποσότητα). Ένα απαλό ροζ παστέλ (το αγαπημένο μου, αυτό θα έχω σίγουρα στις διακοπές)

 

pink

 

Τούφα βαμμένη με δυο χέρια και περισσότερο προϊόν (ένα δίευρω ας πούμε). Ένα πιο έντονο χρώμα,  ροζ προς φούξια.

 

 

fushcia

 

 

Tούφες παρέα.

 

all hair

 

 

(συγνώμη! συγνώμη! Μέχρι φυσικές τούφες βρήκα για να κάνω το πείραμα και να σας το δείξω, αν δεν λάβω επιβράβευση γι’ αυτό, πολύ θα στεναχωρηθώ!)

 

 

Anyway είναι πολλές οι  αποχρώσεις στις βαφές και πάρα πολλές οι επιλογές που έχουμε – άλλες αποχρώσεις για ξανθά μαλλιά, άλλες αποχρώσεις για καστανά ή πιο σκούρα μαλλιά και φυσικά υπάρχουν και αποχρώσεις που «δείχνουν» μόνο σε ξανθά μαλλιά όπως πχ το Gray Hair και το Rose Gold. Όπως είπα παραπάνω, διακοπές θα πάω με απαλό παστέλ Rose Gold μαλλί.

 

Και σε περίπτωση λάθους ή αν απλώς το μετανιώσω, θα προμηθευτώ το Fader Shampoo που βοηθάει τις Wash Out Colorista βαφές, να ξεθωριάσουν μια ώρα αρχύτερα.

 

 

fader

 

Τα Colorista  paints και permanent colors ( πιο μόνιμες βαφές) δεν τα τόλμησα. Και ούτε βλέπω να τα τολμάω. Βέβαια, καλοκοιτάζω το Ombre (ξάνοιγμα σε μήκη και άκρες)  που έχει και μια φανταστική απόχρωση και με τρώνε τα χέρια μου.. δε νομίζω να το κάνω όμως. Το αφήνω σε πιο θαρραλέες που βάφονται μόνες τους, έτσι κι αλλιώς.

 

 

 

 

colorista ombre

 

 

 

Πάντως και εδώ που έφτασα δεν το πιστεύω. Ότι  στο τσακ θα μου άλλαζε το επάγγελμα  η L’Oreal Paris, ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα!  Έγινα όμως πολύ καλή! Τα κατάφερα με επιτυχία! Είμαι colorist και βάφω και όποια από σας θέλει!

 

 

 

1703 HONDOS TVC

 

 

¨Les Innocents¨ δεν είναι, αλλά είναι το αγαπημένο της οικογένειας (δηλαδή του ρόκερ παραπάνω) τον τελευταίο καιρό και με έβαλε εκείνος να το ανεβάσω χθες το βράδυ (έχουμε και άποψη τώρα, κατάλαβες φίλε μου;)

 

 

 

 

 

26 Σχόλια
  1. Καλημέρα , τα λατρεύω τα ροζ μαλλιά σου , είναι απίθανα!!! Όσο για τον κ.Ρωμανό τι να πω , το παιδί είναι αστέρι και γεννημένος για rock star. Φιλιά πολλά

  2. Εντάξει!!! Κορυφαίο review από την κορυφαία beauty editor! Αλλά, τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς τον απόλυτο rock star!!!! Εκλεψε την παράσταση και νομίζω το αξίζει! Είμαι περίεργη να δω το μελλον αυτού του παιδιού… 🙂

  3. @ΕΛΕΝΗ: Aχ ευχαριστώ πολύ αγαπημένη μου Ελένη!Φιλιά και στα κουκλάκια σου!

  4. @Stella: Kαι με αυτά και με εκείνα αγαπημένη μου και χάρη στην madame L’Οreal Paris, δεν χρειάζεται να περιμένουμε ως τα 70. Θα μπορούμε να έχουμε μοβ μαλλιά, όποτε θέλουμε έστω και για μία μέρα!

  5. @Julia: Μου έφτιαξες τη μέρα με τις αντιδράσεις της οικογένειας!
    Τελικά το συμπέρασμα είναι οτι όλες οι ελληνικές οικογένειες βγαίνουν με καρμπόν…σκέτη φωτοτυπία!
    Ο γιός κούκλος…να τον καμαρώνεις Τζούλια πάντα με υγεία!
    Καλημέρα bb κόσμε!

  6. @Panos: Τι να πω.. τι να πω.. ο καθένας με τα δικά του στην οικογένειά μου.. Καλημέρα Πάνο μας!

  7. kalispera julia bbgirls!!
    tin dikia sou foto tin eixa dei prin to post k mou arese toso poly pou psilozilepsa an k den einai tou stil mou (ixthis) xaxaxa!!!
    oi toufitses sou yperoxes k se eyxaristoume gia tis foto alla o kyrios Romanos eklepse opos panta tis entiposeis!!!kouklos!!! filakiaaa

  8. @nansy: Χαχχααχαχχαχ!! Ωραίο!! Ωραίο!! Ιχθύες όλου του κόσμου, ενωθείτε!!

  9. Τελικά απ’όλη την ανάρηση ο κ.Ρωμανός έκλεψε την παράσταση… αληθινό ροκ αστέρι και φυσικά κούκλος (και με άποψη)! Να τον χαίρεσαι Τζούλια μου και να τον καμαρώσεις όπως επιθυμείς! Τελικά τα ροζ μαλλιά σου είναι φοβερά και σου ταιριάζουν πολύ! Για τις μόνιμες βαφές ούτε και γω θα τολμήσω…αλλά το Color spray θέλω πολύ να το δοκιμάσω!!! Ποιες είναι οι αποχρώσεις για καστανά ή πιο σκούρα μαλλιά; Φιλιάαααα… 🙂

  10. @Τζουλια απλά ειναι ένας κούκλας και με βαμμένο και με φυσικό το μαλλί!!!!
    Και βλέπω όσο μεγαλώνει άλλο τόσο ομορφαίνει!!!! Βλεπω στο μέλλον να γίνεται παρέλαση
    στο σπίτι απο κορίτσια!!! Τότε θα ειχα μεγαλη περιέργεια να δω αντιδράσεις σου!!!
    Καλα το μαλλί σου όμως άπαιχτο βλέπω το καλοκαίρι να το ξαναβαφεις!!
    Πάντως το ομπρέ κουτάκι σαν να μου κλείνει το μάτι!!!

  11. @Elena: Για τα καστανά μαλλιά, ταιριάζουν όλες οι αποχρώσεις, εκτός από αυτές που ανέφερα στο post. Άρα έχει να κάνει με την δική σου επιλογή αγαπημένη.

  12. @SofiaT: Αν μπορείς και τα βάφεις μόνη σου, δεν το συζητώ. Το συγκεκριμένο Ombre είναι απίθανο! ( για τον κύριο R, όλο και κάτι έχω σκεφτεί για το μέλλον, που θα έχει να κάνει με πολλα,πολλά, beauty δώρα!! κάπως και με κάποιον τρόπο, πρέπει να την γλιτώσω…)

  13. @Ju τότε θα το δοκιμάσω σίγουρα το Ombré!
    Ξεκινά όμως απο τώρα το στοκαρισμα για να πρόλαβεις!!!

  14. …από την σειρά έχω δοκιμάσει μόνο το spray…ήθελα μόνο στις άκρες να το εφαρμόσω…διάλεξα το hot pink…παιδεύτηκα λίγο γιατί τα μαλλιά μου στις άκρες είναι σκούρα αλλά το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό…ξεβάφει όμως…αλλά ευτυχώς φεύγει εύκολα από τα χέρια…από τα ρούχα δεν ξέρω…ευτυχώς δεν είχα τέτοιου είδους ατύχημα…

  15. Τζουλια μου είσαι ακριβώς σα νεράιδα σου παει πολύ το ροζ!!!!Ο υπέροχος κ.Ρωμανός εγινε σωστό αντράκι,στο μέλλον προβλέπω οτι οι νυφούλες θα κάνουν σειρά εξω από το σπίτι σας!!.Να τον χαίρεσαι!! Νομίζω ότι θα τολμήσω να δοκιμάσω το μπλε!

  16. Εύγε αγαπημένη μου,μια χαρά τα κατάφερες και σου πάνε πολύ τα ροζουλί.Νομίζω πως φέτος δεν θα βαρεθούμε ποτέ,όλο το καλοκαίρι θα αλλάζουμε χρώματα.Τέλεια η επιλογή του τραγουδιού από τον ρόκερ του bb.
    Μουτςς

  17. Ju το αγόρι σου είναι υπέροχο και δεν έχω λόγια να περιγράψω πόσο τον αγαπώ (γιατί μου θυμίζει και κάποιον!) αλλά επίσης θαυμάζω τον κο Κωνσταντίνο!! Τα μαλλιά σου τέλεια, τελικά ενώ κι εγώ είχα σκοπό να αγοράσω το σπρει δεν το έχω πάρει ακόμη γιατί δε βρήκα το μωβ που ήθελα και ελπίζω να το πάρω το επόμενο ΣΚ που κάθομαι για να προλάβω να λουστώ και να φύγει ! Δυστυχώς δεν μπορώ να προχωρήσω σε πιο μόνιμες λύσεις ακόμη!!
    Φιλιά πολλά!!!

  18. Τέλειο το οικογενειακό post. Είστε επαναστατικά κλασική αξία.
    Ήμουν έτοιμη να σε ρωτήσω για το πως βγαίβει το γκρι, γιατί χρόνια τώρα φλερτάρω με το γκρι μπεζ, αλλά δεν ενδίδω. Απογοητεύτηκα πογ οθτε με αυτή τη λύση θα το δοκιμάσω…

  19. …βγαίνει… που ούτε…
    Όποιος βιάζεται σκοντάφτει… πολλές φορές…

  20. Δεν εχω λογια!!!!!! Ο μικρουλης μεγααλη μορφη!!!! Να τον χαιρεσαι!!!!

  21. Τέλειο post JULIA και κ.Ρωμανέ!Σας απόλαυσα και τους δύο! Παντού κυκλοφορούν αυτές οι βαφές ,οι αφίσες στο κομμωτήριο που πηγαίνω είναι καταπληκτικές,σε σημείο που να δελεαστώ.Στο χρώμα κολλάω…κάτι που να ταιριάζει με το φυσικό μου ,να μην είναι και πολύ extreme…

  22. Ενα εχω να πω τα μαλλακια σου ειναι φοβερα!!! Σου πανε παααααρα πολυ!! να τα κανεις συχνα… οσο για τον μικρο τα λογια νομιζω ειναι περιττα, απλα απιστευτος

  23. @MariaA: ξέρεις εσύ.. “Καρκίνοι όλου του κόσμου ενωθείτε”! (α, νόμιζα ότι το είχες ήδη κάνει το σπρέι.. κάντο, θα σου αρέσει πολύ!)

  24. @Amalia: Δεν “γράφει” πολύ έντονα το γκρι σε ανοιχτά μαλλιά, αλλά ίσως και καλύτερα για να κάνεις μια πρώτη δοκιμή.

  25. @Μarianna: Για τις δικές μας ανοιχτές αποχρώσεις θα σου πηγαίνει πολύ το ροζ wash out. Kαι πολύ διακριτικό είναι (αν απλώσεις λίγο προιόν, όπως έγραψα παραπανω) και μάλιστα δίνει και μια πολύ όμορφη λάμψη στα μαλλιά. Άπλωσέ το σε λίγες τούφες σαν ανταύγειες.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.