Review: To Vichy Mineral 89, μαζί μας.

 

Vichy-mineral89-open

 

 

O Albert Einstein είχε πει το εξής: «Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ το έχεις καταλάβει».

 

Και ειλικρινά νομίζω ότι όσο λυπηρό είναι να μη μπορείς να χειριστείς σωστά τη γλώσσα την οποία μιλάς και στην οποία γράφεις, το ίδιο λυπηρό αν όχι περισσότερο -είναι να τη χειραγωγείς,  χρησιμοποιώντας επί τούτου  ασύντακτες δυσκολονόητες έννοιες ή αοριστίες,  για να κρύψεις τη δική σου άγνοια.

 

Έκανα αυτόν τον σχετικά μεγάλο πρόλογο, γιατί σήμερα δεν θέλω απλά να σας μιλήσω για τη δική μου εμπειρία με το νέο «παιδί» της Vichy το Mineral 89 το οποίο χρησιμοποιώ από τις 6 Απριλίου, όταν βρέθηκα εκεί  στο international press trip της μάρκας.

 

Σήμερα, θέλω να σας πάρω μαζί μου σε ένα ενδιαφέρον μάθημα Χημείας, το οποίο όμως μόνο αν το καταλάβω εγώ πολύ καλά, θα μπορέσω να το εξηγήσω και σε σας και να σας φανεί και ενδιαφέρον.

 

Φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί αν στην πορεία αυτή εκτός από Επιστήμονες  Χημικούς και Βιολόγους  που γνωρίσαμε στην έδρα της Vichy δεν πρόσθετα και τον κύριο Τόλη Γιακουμάκη- τον δικό μου αγαπημένο από τα εργαστήρια VICHY στην Ελλάδα . Γιατί δε λέω, ένα μάθημα είναι πάντα καλό, αλλά άλλο να βρίσκεσαι με μια τάξη 30 ατόμων (τόσοι ακούσαμε την ομιλία στα εργαστήρια της Vichy) άλλο να κάνεις ένα «ιδιαίτερο» και σε αυτό το ιδιαίτερο κάποιος να είναι πρόθυμος να λύσει όλες σου τις απορίες.

 

Mαθήματα Χημείας στην Γαλλία στα εργαστήρια της Vichy

 

 

vichy-mineral-89-review-1

 

vichy-mineral-89-2

 

 

Vichy-mineral-89-3

 

 

 

Πριν ανακαλύψουμε μαζί  τι ακριβώς είναι το Mineral 89, πως δημιουργήθηκε και ποιες ανάγκες καλύπτει, θέλω να σας μεταφέρω κάτι πολύ ενδιαφέρον που άκουσα από την Elisa Simonpietri την Scientific Director των εργαστηρίων της Vichy:

 

 

«Συχνά σκεφτόμαστε την επιδερμίδα μας σαν μια βασική παράμετρο της ομορφιάς μας. Και φυσικά είναι. Όμως δεν είναι η ομορφιά η πιο βασική ιδιότητα της επιδερμίδας. Πρωτίστως, η επιδερμίδα λειτουργεί σαν μια επιφάνεια σύνδεσης ανάμεσα στο περιβάλλον και στο σώμα μας. Είναι ένα προστατευτικό περίβλημα, η καλή υγεία του οποίου είναι άκρως απαραίτητη. Η ομορφιά, ξεκινά από την υγεία.»

 

 

040601-0095

 

 

040601-0091

 

040601-0090

 

040601-0143

 

vichy-mineral-89-4

 

 

Είσαστε έτοιμες; Το μάθημα ξεκινάει.

 

 

Exposome- «Εκθεσίωμα»

 

Στο παρελθόν, αυτό που οι περισσότεροι επιστήμονες είχαν  αποδεχτεί, ήταν ότι  το γήρας σε πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι γενετικά καθορισμένο και  για κάποιους  θα έρθει πιο αργά ενώ για κάποιους άλλους πιο νωρίς. (πιο απλά η γνωστή φράση «έχει καλό-κακό γονίδιο»)

 

Την τελευταία όμως  δεκαετία κυκλοφορούν όλο και πιο συχνά μελέτες (σε κάποιες από αυτές   συμμετέχουν και οι επιστήμονες  από τα εργαστήρια Vichy) οι οποίες αλλάζουν τα μέχρι τώρα δεδομένα υποστηρίζοντας  ότι θα γεράσουμε (εσωτερικά και εξωτερικά)  εξαιτίας της καθημερινής μας έκθεσης  σε παράγοντες πολύ επιβλαβείς όπως: η ρύπανση της ατμόσφαιρας, ο καπνός, τα φυτοφάρμακα, το στρες, οι ιοί και τα βακτήρια, η κακή διατροφή,  οι διαφόρων ειδών ακτινοβολίες και πάνω απ όλα οι ακτίνες του ήλιου UVA, UVB, IR.

 

Αυτό το σύστημα παραγόντων που δεν είναι γενετικά προκαθορισμένο ονομάζεται από τους ερευνητές Exposome ή (o αδόκιμος ελληνικό όρος- αλλά κατανοητός) Εκθεσίωμα.

 

 

040601-0109

 

 

Όσο αφορά τον οργανισμό μας, είναι στο χέρι της κάθε μιας/ ενός,  το πώς μπορεί να αντισταθεί. Όσο αφορά το δέρμα μας τώρα εκεί πρέπει να αντιτάξουμε ένα «βαρύ» πυροβολικό που δεν είναι άλλο από έναν ενδυναμωμένο επιδερμικό ιστό  που θα μας προστατεύσει από τους παραπάνω βλαβερούς εξωγενείς παράγοντες.

 

Το πρώτο επίπεδο της επιδερμίδας ονομάζεται κερατίνη στοιβάδα και είναι αυτό που επιτελεί το έργο του φραγμού. Αυτό το σύνολο των διαρκώς ανανεωνόμενων κυττάρων πρέπει να είναι οργανωμένο και απόρθητο, ώστε να είναι αδιαπέραστο και ικανό να αντιμετωπίσει όλους τους παράγοντες καταπόνησης της καθημερινότητας.

 

(ελπίζω μέχρι εδώ να ήμουν  κατανοητή. Αν ναι, συνεχίζω)

 

 

Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι ο ενδυναμωμένος επιδερμικός ιστός λειτουργεί ως φραγμός στο Exposome. Kαι ως φραγμός θα πρέπει να μας προσφέρει αντι-μικροβιακή δράση,  αντι-οξειδωτική δράση, συγκράτηση νερού και φωτοπροστασία.

 

 

 

Και πως θα ενδυναμώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τον επιδερμικό ιστό?

 

 

Σε αυτή ακριβώς την ερώτηση έρχεται να απαντήσει το Mineral 89 αυτό το νέο προϊόν που εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό και πριν από την ιεροτελεστία ομορφιάς που θα επιλέξετε, μια που μπορεί να είναι συμβατό και με οποιοδήποτε άλλο προϊόν, ενισχύοντας παράλληλα και τη δράση του.

 

 

Και φυσικά αυτό το οφείλει στη φόρμουλά του,  μια φόρμουλα που μετά από πολύχρονες μελέτες κατάφερε να ενσωματώσει 89% Μεταλλικό Ιαματικό Νερό από την πιο διάσημη θεραπευτική πηγή της Vichy: Την Lucas.Μια πηγή που το ταξίδι της ξεκινά βαθιά στα γαλλικά ηφαίστεια της προστατευόμενης περιοχής της Auvergne.

 

040601-0023

 

 

 

040601-0024

 

040601-0026

 

040601-0025

 

Η πηγή Lucas

 

(c) Guillaume Murat T: +33 6 09 86 37 97 guillaumemurat@gmail.com www.guillaumemurat.com

 

 

 

Το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της συγκεκριμένης πηγής,  είναι πλούσιο σε 15 απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, ικανά να ενισχύσουν τη φυσική άμυνα της επιδερμίδας. Λόγω της εξαιρετικά υψηλής περιεκτικότητάς του σε μεταλλικά στοιχεία*, που φτάνει τα 5,2 γραμμάρια ανά λίτρο, αυτό το ενεργό συστατικό, γνωστό εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, είναι πολύ δύσκολο να ενσωματωθεί στη σύνθεση των προϊόντων σε πολύ υψηλή συγκέντρωση.

 

(*Μολονότι είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του σώματός μας, τα μεταλλικά στοιχεία, όπως ακριβώς ορισμένες βιταμίνες και λιπαρά οξέα, δεν συντίθενται από τον οργανισμό μας. Έτσι, η εξασφάλιση των συστατικών αυτών εξαρτάται από τη διατροφή μας. Μια ισορροπημένη διατροφή παρέχει επαρκή επίπεδα για να τροφοδοτήσει τα ζωτικά μας όργανα, όμως τα μεταλλικά στοιχεία δεν μπορούν να φτάσουν εύκολα στην επιδερμίδα, η οποία είναι πάντοτε η τελευταία που επωφελείται από τα αποθέματα του οργανισμού μας. Όντας, εκ φύσεως και κατά μοναδικό τρόπο, πλούσιο σε 15 μεταλλικά στοιχεία, το Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy συμβάλλει ενεργά στην υγεία της επιδερμίδας. Η καθημερινή φροντίδα της επιδερμίδας με Ιαματικό Μεταλλικό Νερό της Vichy την καθιστά σταδιακά πιο δυνατή. Η αξιοθαύμαστη αυτή δύναμη αποδεικνύεται, μάλιστα, από 16 επιστημονικές μελέτες.)

 

 

040601-0520

 

 

 

Και πως καταφέρατε τελικά να το ενσωματώσετε; «Μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια της Vichy οι επιστήμονες δημιουργούσαν πρώτα τις βασικές φόρμουλες των προϊόντων  και έπειτα πρόσθεταν σε αυτές το Ιαματικό Μεταλλικό  Νερό. Αυτή τη φορά οι έρευνες ξεκίνησαν  αντίστροφα  κράτησαν χρόνια και χρειάστηκαν 120 πρωτόκολλα μέχρι να καταλήξουν, γιατί δεν ήταν μια εύκολη διαδικασία. Πώς να σταθεροποιήσεις αυτή τη σύνθεση; Ουσιαστικά ξεκίνησαν με τo  Ιαματικό Μεταλλικό Nερό ψάχνοντας το δεύτερο βασικό συστατικό της φόρμουλας και τελικά κατέληξαν  στο υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους- ένα συστατικό που υπάρχει σε φυσική μορφή στον οργανισμό μας. Ανακάλυψαν ότι τα δύο αυτά ενεργά συστατικά έχουν μεταξύ τους μεγάλη συνάφεια άρα διεισδύουν βαθιά στην επιδερμίδα ενδυναμώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον επιδερμικό ιστό» απάντησε στην ερώτησή μου ο κύριος Γιακουμάκης.

 

 

Και κάπως έτσι, βρέθηκα να κρατάω στα χέρια μου αυτή την πραγματικά «κρυστάλλινη» καθαρή σύνθεση μεταφορικά και κυριολεκτικά. Κυριολεκτικά διότι εκτός από αυτά τα δυο βασικά συστατικά, περιλαμβάνει μόνο 11  συνολικά συστατικά – όταν μια οποιαδήποτε απλή ενυδατική μάρκα μπορεί να ξεπερνά και τα 40 συστατικά. Μεταφορικά,  γιατί έχει ένα από τα πιο όμορφα, minimal,  crystal clear packaging που έχω δει.

 

 

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για ένα προϊόν υπέρ- ενυδατικό, ενδυναμωτικό, αναζωογονητικό, καταπραϋντικό, ένα ενυδατικό booster, ιδανικό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, για άντρες και γυναίκες και για κάθε ηλικία- οι πολύ νέες θα βρουν σε αυτό το πρώτο τους προϊόν φροντίδας οι μεγαλύτερες αυτό που θα ενυδατώσει βαθιά, θα ενδυναμώσει και θα τονώσει τον επιδερμικό ιστό και θα βοηθήσει τα υπόλοιπα προϊόντα της καθημερινής ιεροτελεστίας να κάνουν καλύτερα τη δουλειά τους.  Και να μην ξεχάσω κάτι σημαντικό: η σύνθεσή του είναι κατάλληλη και για το περίγραμμα των ματιών και των χειλιών.

 

 

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το προϊόν ανοίγει μια νέα Κατηγορία στα προϊόντα περιποίησης (και μάλιστα θεωρώ ότι σε λίγο δεν θα μπορούμε χωρίς αυτό). Αν έπρεπε να του δώσω ένα όνομα θα το έλεγα «επίδεσμο που δεν αφήνει τίποτα βλαβερό να περάσει προς τα μέσα».

 

 

Φυσικά αυτό δε γίνεται, οπότε ας το πούμε όπως το λέει και η εταιρεία «Καθημερινή Δόση Δύναμης», Booster –αν και το booster μου κάνει «λίγο» για το συγκεκριμένο προϊόν- ειδικά τώρα που ξέρω ακριβώς τι κάνει.

 

 

Ελπίζω να ήμουν κατανοητή. Και επειδή καλή η Χημεία, αλλά αν δεν κάνω και την παρομοίωση δεν το κλείνω το post θα έλεγα, «το να μην εντάσσω στην καθημερινή μου ιεροτελεστία ομορφιάς,  το Mineral 89 είναι σα να πλένω τα δόντια μου, χωρίς οδοντόκρεμα».

 

 

 

21 Σχόλια
  1. Οποία σύμπτωσις, την αγόρασα χτες! Και μετά από όσα διάβασα ανυπομονώ να τη χρησιμοποιήσω! Καλημέρα!

  2. Καλημέρα!!!!
    @Τζουλια δεν νομίζω οτι μπορώ να πω κάτι παραπάνω για το νέο προιον της Vichy 89 !! Μιας και το
    Μάθημα που μας έκανες έλυσε ολες της απορίες που μπορούσε να ειχε κάποιος για το προιον!!!
    Το μονο που μπορώ να προσθέσω απο την δικιά μου εμπειρία ειναι οτι και μονο που πιάνεις το
    μπουκάλι ,νομίζεις οτι εχεις βουτήξει το χερι σου στην πηγή και το έβγαλες !!!! Ειναι ενα προιον που
    οταν αρχίζεις και το δοκιμάζεις απλα δεν μπορείς να το σταματήσεις και απορείς πως μπορούσες χωρις
    αυτο!! Εγω θα έλεγα ακομα ενα παράδειγμα για εμένα το vichy 89 ειναι σαν το ασταρι πριν το χρωμα η σαν
    το primer πριν το μέικ απ άκρως απαραίτητο αν θέλεις να χτίσεις σωστά την προστασία της επιδερμίδας σου!!

  3. @SofiaT: Έτσι ένιωσα και εγώ πάντως την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα. Σα να βούτηξα το πρόσωπό μου σε νερό.

  4. @SofiaT: Α και ξέχασα να σου πω, ότι έτσι το απλώνω κιόλας- σα να πλένω το πρόσωπό μου με νερό. Επειδή μπορεί να εφαρμοστεί παντού σε όλο το πρόσωπο- μάτια, χείλη, λαιμό, ρίχνω δυο τρεις σταγόνες στην παλάμη μου, ενώνω τις παλάμες μου και το απλώνω απαλά, με δυο τρεις κινήσεις παντού, μια και έξω.

  5. @Tzoulia αν σου πω οτι την πρώτη φορά που το δοκίμασα έβαλα δυό-τρεις δόσεις στο προσωπο
    μου και το άπλωσα ,αλλα μολις είδα την σύσταση του οτι απλώνεται πολυ κάτι σαν τζελ σερουμ!!
    Αυτόματος την επόμενη φορά έκανα ακριβώς αυτο που περιγραφής !!! έβαλα δυο δόσεις στις παλάμες μου και αμεσως το πέρασα στο προσωπο μου!! Φαντάζομαι το καλοκαιρι αν το βάλω στο ψυγείο θα ειναι
    καταπληκτικο !! Γιατι αν δροσίζει τωρα το προσωπο φαντάσου μετα!!!

  6. Τζούλια μπράβο!!! μου λύθηκε η απορία σε ποια φάση ενυδάτωσης χρησιμοποιείται και τι ακριβώς κάνει, γτ έχω ένα δείγμα εδώ και καιρό στο συρτάρι και περιμένει…

  7. Kalimera bbgirls!! Teleftaia exo pathey psyxosi me ta booster, exo dokimasei 2-3 alla oposdipote afto the einai to epomeno pou tha paro. Genika opote exo valei kapoio proion tis Vichy mou dinei tin aisthisi tou nerou kai aporrofatai teleia, opote an krino kai apo ta sxolia tha einai katapliktiko!!!!
    Filia polla bbgirls!!

  8. …kαλημέραααα….εγώ κι η Χημεία από τα μαθητικά μου χρόνια έχουμε σχέση μίσους….αλλά η παρομοίωση στο τέλος «το να μην εντάσσω στην καθημερινή μου ιεροτελεστία ομορφιάς, το Mineral 89 είναι σα να πλένω τα δόντια μου, χωρίς οδοντόκρεμα» με έκανε να κατανοήσω τα οφέλη του πλήρως…εύγε, κυρία…μας τα εξηγήσατε όλα τόσο απλά αφού τα είχατε κατανοήσει πρώτα εσείς….το Mineral 89 δεν είχα τη δυνατότητα να το δοκιμάσω ακόμα αλλά είμαι σίγουρη πως θα εκπλαγώ ευχάριστα.

  9. Απο τα πιο αναλυτικα και κατατοπιστικα κειμενα. Δεν ηξερα τοσο καιρο πως γινεται η χρηση τοτ και γιατι τοσος θορυβος γυρω απο αυτο. Ειναι στις επιλογες μου για μετα το καλοκαιρι Γεια σας

  10. Καλησπέρα..παραδόξως ενω μισούσα τα μαθηματικά και τη φυσική,στη χημεια είχα μεγάλη αγάπη,ίσως γιατί είχα έναν υπέροχο καθηγητή που μας εξηγουσε τα της χημειας τόσο κατανοητά όπως η Τζούλια! Δεν έχω δοκιμάσει το Mineral 89 μέχρι στιγμης,αλλα μετα από ότι διαβασα,σκοπεύω να το εντάξω στην καθημερινη μου περιποιηση,,

  11. @Maryl: Εντάξει.. απίστευτο!! Ακριβώς το ίδιο είχε συμβεί και σε μένα! Και μάλιστα θυμάμαι ακόμα και το όνομά του καθηγητή μου της Χημείας. Λεγόταν κύριος Σταματέλος. Λες να είχαμε τον ίδιο? (και μετά αγάπησα και τον καθηγητή μου της Φυσικής τον κύριο Κομνηνάκη, αλλά ήταν πλέον αργά. Η Τρίτη Δέσμη μου έκλεινε το μάτι από πολύ νωρίς)

  12. @Rania: Καταλαβαίνω πως το εννοείς για χρήση μετά το καλοκαίρι (που το δέρμα έχει υποστεί την ταλαιπωρία του) αλλά ίσως πρέπει να σκεφτείς και τη χρήση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού για να ταλαιπωρηθεί λιγότερο. Και μην ξεχνάς ότι εντείνει και τα αποτελέσματα του αντηλιακού.

  13. Εξαιρετικά κατατοπιστική παρουσίαση,η vichy όπως λες Τζούλια είναι μια ΄΄τίμια΄΄ μάρκα!
    Καλημέρα!

  14. Καλημερα Τζουλια Μαλλον εχεις δικιο απλα το καλοκαιρι επειδη βρισκομαι στο χωριο δεν ειμαι επιμελης σε ολες τις διαδικασιες με ολα τα προιοντα που πρεπει να χρσιμοποιω. Πραγμα που το πληρωνω τον Σεπτεμβρη

  15. ….τρίτη δέσμη,οέο….
    @Julia, κρύβε λόγια….διαβάζοντας ”δέσμες” ο καθένας μπορεί να μαντέψει την ηλικία μας…αχαχαχα….αλλά εμείς τα bb girls δεν έχουμε ηλικία…σωστά;;;

  16. Αγαπώ που αγαπώ τη vichy,γιατί να μην πάρω το booster μου; Όσο για το μάθημα χημείας,αν ήταν τόσο ωραία η χημεία στο σχολείο,δεν θα τη σιχαινόμουνα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.