Rubee Handmade: Ελληνικά, unique και χειροποίητα.

rubee-handmade-open-2

 

 

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν ένα μικρό κοριτσάκι που ερωτεύτηκε την πρώτη της κούκλα Cindy, που έφτασε στα χέρια της από τη θεία της στο Λονδίνο.

 

Αγαπημένο της παιγνίδι ήταν να την ντύνει με διάφορα ρούχα που της έφτιαχνε η ίδια, πολλές φορές πλέκοντάς τα  με το χέρι.

 

Τα χρόνια πέρασαν το κοριτσάκι μεγάλωσε, σπούδασε αρχιτέκτονας, ξεκίνησε μια πετυχημένη σταδιοδρομία, ταξίδεψε πολύ και σε πολλά μέρη του κόσμου, αλλά η αγάπη της για το πλέξιμο και τις χειροποίητες δημιουργίες συνεχίστηκε.

 

Οι  κροσέ τσάντες που με τόση έμπνευση και μεράκι έπλεκε για τον εαυτό της και τις φίλες της, την ώθησαν να ξεκινήσει το 2012 το brand Rubee Handmade.

 

Η παραπάνω ιστορία, αφορά  την αρχιτέκτονα στο επάγγελμα αλλά σχεδιάστρια μόδας στην καρδιά,  Άννα Τσατσούλη  την οποία είχα την τύχη να γνωρίσω από κοντά, στο  Greek Fashion Pop Up Store του Golden Hall στις αρχές Ιουνίου.

 

Greek Fashion Pop Up Store Rubee Handmade

 

rubee-1

 

 

rubee-2-

 

 

rubee-3-

 

 

rubee-11

 

 

rubee-12

 

 

rubee-bags-2

 

 

rubee-bags-3

 

 

 

Ήταν εκείνη τη μέρα, που το μάτι μου έπεσε σε μια  κολεξιόν από υπέροχα κροσέ μαγιό μπικίνι και ολόσωμα αλλά και tops και shorts και φυσικά  σε αυτή την υπέροχη καλοκαιρινή κροσέ τσάντα σε έντονο κίτρινο χρώμα- την τέλεια τσάντα για καλοκαιρινές εμφανίσεις από το πρωί έως το βράδυ από τη σειρά Love!

 

 

julia-rubee

 

 

H ίδια η Άννα με πλησίασε και αφού πιάσαμε την κουβέντα μου εξήγησε το όραμά της και πως από ένα μικρή γωνιά στο σπίτι της όπου υλοποιήθηκαν οι πρώτες της δημιουργίες τώρα πια βρίσκεται σε ένα μεγάλο design studio ενώ μαζί της εργάζονται από το σπίτι τους γυναίκες οι οποίες έχουν πάθος με το πλέξιμο έτσι ώστε το τελικό προϊόν που φτάνει τελικά στα δικά μας χέρια να είναι 100% χειροποίητο και ελληνικό.

 

Βέβαια η Άννα δεν αφήνει τίποτα στην τύχη αφού πριν οι τσάντες, τα μαγιό, τα ρούχα παραλίας  φτάσουν στα χέρια μας , όλα θα περάσουν και από εκείνη για τις τελικές unique λεπτομέρειες. Πραγματικά δεν έχω δει καλύτερη δουλειά σε χειροποίητα αξεσουάρ.

 

«Κάνουμε ακόμα και κατά παραγγελία τσάντες» μου είπε η Άννα. «Όποιο σχέδιο σκεφτείς, ό,τι χρώμα, μέγεθος ή ακόμα και κάποιο κέντημα, μας το λες και σύντομα μπορείς να έχεις την απόλυτα δική σου sur mesure δημιουργία»  (ίσως για το χειμώνα μια μοβ τσάντα με το bb κεντημένο πάνω, σκέφτηκα εγώ…)

 

 

rubee-handmade-open-3

 

Η έμπνευση της Άννας πηγάζει από το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι, από τα ταξίδια της ανά την υφήλιο και με υπέροχα χρώματα, σχέδια και υφάσματα, δίνει μια μοντέρνα και μοναδική πνοή στην  τεχνική του κροσέ πλεξίματος κρατώντας ζωντανή μια κληρονομιά που περνάει από γενιά σε γενιά, συνδυάζοντας τη με μοντέρνο design, προσφέροντας παράλληλα μια εναλλακτική λύση στην μαζική  παραγωγή ρούχων του σήμερα.

 

Τα Rubee Handmade τα βρίσκεται στο ομώνυμο site καθώς και στην αντίστοιχη σελίδα τους στο facebook αλλά και σε επιλεγμένες κομψές μπουτίκ σε διάφορες πόλεις στην  Αθήνα, στην Ύδρα, στην Μύκονο, στην Πάρο και στην Κύπρο.

 

Ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω δημιουργίες που σίγουρα θα ερωτευτείτε και εσείς όπως και εγώ  και πείτε μου αν έχω δίκιο που πιστεύω ότι πολύ σύντομα η Rubee Handmade θα περάσει τα σύνορα της Ελλάδας. Φυσικά αν στις καλοκαιρινές σας διακοπές θέλετε κάτι διαφορετικό –ένα μαγιό μόνο για σας, look no further.

 

 

Και τέλος να σας ενημερώσω ότι αν μπείτε σήμερα στη σελίδα της Rubee Handmade στο facebook   και κάνετε like στη σελίδα, θα έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε ένα από αυτά τα υπέροχα χειροποίητα μαγιό σε διαγωνισμό που “τρέχει” έως αύριο 5 Ιουλίου. Good Luck bb girls! Είναι γνωστό ότι είστε τυχερές!

 

 

Beach Wear

 

rubee

 

 

clothes-2

 

 

clothes-3

 

 

 

 

 

clothes-5

 

clothes-6

 

 

 

Bikinis

 

 

 

bikini-1

 

bikini-2

 

 

bikini-3

 

 

 

bikini-4

 

 

bikini-5

 

bikini-6

 

 

 

One Piece

 

 

 

rubeee-handmade-one-piece-2

 

 

rubee-handmade-onepiece-1

 

 

rubee-handmade-one-piece-3

 

 

 

Bags

 

 

rubee-handbag-1

 

rubee-handbag-2

 

rubee-handbag-4

 

 

rubee-handbag-clutch-3

 

 

 

 

rubee-handmade-logo

 

 

 

26 Σχόλια
  1. Που την θυμήθηκες την Cindy….τι ωραίες αναμνήσεις. Η κίτρινη τσάντα όλα τα λεφτά για το καλοκαίρι.

  2. @NANCY ANDRITSOPOULOU: Δεν τη θυμήθηκα εγώ! Μου τη θύμισε η Άννα, αλλά η αλήθεια είναι ότι και μένα το αγαπημένο μου παιγνίδι ήταν να ντύνω με ρούχα της κούκλες μου. Thank you dearest!

  3. Υπέροχα!!!! Υπέροχα όλα!!!! Κι επειδη αυτά τα εκπληκτικά μαγιω πρέπει να μπορείς να τα υποστηρίξεις…. λέω να ξεκινήσω με μια απο τις απίθανες τσαντούλες κροσέ!

  4. ΤΕΛΕΙΑ !!!
    ΠΗΡΑ ΜΕΡΟΣ ΗΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ !
    ΣΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΜΩΣ BIKINI ΣΤΟ ΓΚΡΙ ΣΙΕΛ ΧΡΩΜΑ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ !!!
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ANNA !

    ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΔΑ ?
    ΔΕΝ ΚΡΑΤΙΕΜΑΙ ΤΟ ΛΕΩ !!!

  5. @Stella: Πράγματι είναι πολύ το στυλ σου οι τσάντες κροσέ. Και αν τις δεις απόν κοντά είναι με τόση λεπτομέρεια φτιαγμένες…

  6. @christina: Μηχανικοί, αρχιτέκτονες, interior designers.. ‘Όλοι εσείς είσαστε συγκοινωνούντα δοχεία και λάτρεις της καλαισθησίας. Άρα το βρίσκω απόλυτα λογικό να αγαπάτε και τη Μόδα.

  7. Τη SofiaT δεν βλέπω ακόμα και ανησυχώ.. Ως εργαζόμενη μέσα στη Μόδα, θα ήθελα πολύ τη γνώμη της.

  8. Αγαπημένη κούκλα μου η Cindy,πόσα παιχνίδια μαζί της!!! Μπηκα στο site και δεν ήξερα τι να πρωτοθαυμάσω,συγχαρητηρια,το ένα πιο όμορφο από το άλλο!Και εννοείται ότι έλαβα μέρος στο διαγωνισμό..

  9. Τι μου θύμησες τώρα! Καλοκαίρι όπως τώρα, εγώ από τη μια να παίζω με τη Σιντυ μου και η γιαγιουλα μου από την άλλη να μου πλέκει με τις βελόνες της λιλιπουτεια μπλουζάκια και παντελονακια για την κουκλα- μπέμπη μου! Ακόμα τα εχω αυτα τα ρουχαλάκια με τα οποία τώρα ντύνουν τις κούκλες τους οι δικές μου κόρες.
    Τα μαγιω ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΆ!

  10. @ΜΑΡΊΑ Ζ: Αλήθεια λες; Τι γλυκιά ιστορία και ακόμα πιο γλυκιά γιαγιούλα! Εμένα δυστυχώς η μια γιαγιά ήταν πιο πολύ του κεντήματος και η άλλη δεν ήξερε από χειροτεχνίες. Αλλά μου έφερνε κάθε χρόνο έτοιμα ρουχαλάκια για κούκλες από το Λονδίνο και φυσικά τα φροντίζαμε, τα κρεμάγαμε, τα πλέναμε, τα πάντα! Αναμνήσεις έφερε σε όλες μας αυτό το post και έχεις δίκιο για τα μαγιό.

  11. @Μaryl: Με πρόλαβες!! Ήθελα να σου πω να πάρεις οπωσδήποτε μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό, γιατί αυτά τα μαγιό, μοιάζει να φτιάχτηκαν ακριβώς για τον δικό σου σωματότυπο (τον τέλειο δηλαδή..) Αχ, θα κάνω προσευχές να κερδίσεις!!

  12. Υπέροχη δουλειά. Πολύ ενδιαφέρουσα η προσφορά δουλειάς σε γυναίκες στο σπίτι αυτή τη χρονική περίοδο. Μπράβο!

  13. @Amalia: Θέλω κάποια στιγμή να μου εξηγήσεις γιατί σου είναι τόσο εύκολο να διαβάζεις ανάμεσα στις γραμμές (read between the lines..) Όταν μου είπε την ιστορία των Rubee Handmade η Άννα, το πρώτο που της είπα ήταν “δίνεις εργασία σε δύσκολες εποχές”.. – απλά δεν ήθελα να το τονίσω στο post. Θα έλεγα το εύκολο, ότι το κατάλαβες λόγω της εκπαιδευτικής σου ιδιότητας, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εγώ ξέρω τι είναι.

  14. ΜΠΡΑΒΟ!!!!! Υπεροχες δημιουργιες!!!!Παραδοσιακες τεχνικες με μοντερνα αποδοση!!!!

  15. Καλησπέρα!!!
    @Ju να μην ανησυχείς αγαπημένη καθολου!!! Απο την ορωτη στιγμή που σε είδα να κρατάς την τσάντα!
    έψαξα και βρήκα την δημιουργό του!! Και με εχει μαγέψει η δουλειά της απο την πρωτη στιγμή!!!
    Ολα τα κομμάτια ειναι μοναδικά στην κυριολεξία!! Το boho style ειναι απο τα αγαπημένα μου για το καλοκαίρι!! Και τα μαγιο οπως και οι τσάντες της rubee το αντιπροσωπεύουν απόλυτα!!
    Εκτιμώ ιδιαίτερα τους ανθρώπους που τολμούν να κάνουν το ονειρο τους πραγματικότητα!!!
    Εδω και πολυ καιρό με την κολλητή μου προσπαθούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο εεε κάποια
    στιγμή ελπίζω να τα καταφέρουμε!!!
    Φιλια

  16. @BB:Αγαπημενη μου Τζούλια με τα υπέροχα λόγια σου νιώθω πάντα κερδισμένη!

  17. Υπέροχα όλα και τα τσαντάκια ιδίως το κίτρινο καταπληκτικό!! Χαίρομαι που βλέπω μια τέτοια πορσπάθεια με ένα προιόν ιδιαίτερο και πανέμορφο!
    Μπράβο!

  18. @SofiaT: Excuse me??? Τι εκπληκτικά νέα είναι αυτά που ακούω Σοφάκι?? Δεν τα λένε έτσι απότομα! Φυσικά και πρέπει να βάλεις μπρος αυτό που έχεις στο μυαλό σου και σύντομα μάλιστα! Χωρίς καθυστέρηση! Με το δικό σου γούστο θα μεγαλουργήσετε! (πράγματι τα Rubee είναι η επιτομή του boho chic ένα στυλ που και εγώ αγαπώ πολύ για καλοκαίρι!)

  19. @Julia, θα μου πεις κι εμένα; Μα να μη μπορώ να απολαύσω το θέαμα και να σκέφτομαι τις κοινωνικές προεκτάσεις; Απελπίζομαι… Δεν υπάρχει σωτηρία…

  20. Τι ωραίες αναμνήσεις μου ξυπνήσατε!Όλες μας νομίζω πως έχουμε κάνει ρούχα για τις κούκλες μας!Μπράβο σας που για ακόμη μια φορά στηρίζετε ελληνικές εταιρείες!Και τα προιόντα απλά υπέροχα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.