Lifestyle: Τι λέτε για glamping;

 

glamping-tent-fb

 

 

 

Bάλτε δίπλα στη λέξη glamorous, τη λέξη camping. Κάντε τη συντομογραφία και το αποτέλεσμα είναι το glamping, Η νέα τάση διακοπών που συνδυάζει φύση, αλλά και ανέσεις.

 

Φύση, check. Σκηνή, check. Τέντα, check.  Check και σε άλλα όμως. Όπως: υπερυψωμένο ξύλινο deck. Μικρή χαριτωμένη  βεραντούλα.  Επιπλωμένος χώρος. Κρεβάτι με ουρανό. Άνετοι καναπέδες. Ρομαντικός φωτισμός. Σε κάποιες extreme περιπτώσεις, μπανιέρα, Jacuzzi και πολυέλαιοι.  To cut a long paragraph short,  το είπαμε και στην αρχή του post. Εδώ, μιλάμε για ανέσεις.

 

bb girls, αυτή είναι η νέα τάση διακοπών στα εξωτερικά και εδώ που τα λέμε, μια χαρά δείχνει.

 

 

(το λέω εγώ που από τη μια δεν με είχαν στείλει ποτέ οι δικοί μου κατασκήνωση και από την άλλη, έκανα το πρώτο και μοναδικό μου camping σε ηλικία 20 ετών το οποίο διήρκεσε περί τις  7 ώρες: μια ώρα να στήσουμε τη σκηνή σε camping της Κεφαλονιάς , μια δυο ώρες βόλτα στο Αργοστόλι για ποτάκι, επιστροφή στο camping, μια ώρα μέσα στη σκηνή και οι υπόλοιπες 2-3 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μετράω τα λεπτά να ξημερώσει  για να ξεστήσουμε τη σκηνή και  να κάνουμε check in στο κοντινότερο ξενοδοχείο. True  story. Τι να κάνω; Δεν το έχω και τόσο, με τόση πολύ φύση γύρω μου. Μπορείς να βγάλεις το urban απ’ το girl, αλλά δύσκολα βγαίνει το girl απ’ το urban)

 

Δείτε παρακάτω. Έτσι μάλιστα. Ζήτω το glamping.

 

 

 

glamping-1

 

 

glamping-4

 

 

glamping-7

 

GlampingStory_01_v2

 

 

glamping-5

 

 

glamping with bath tub

 

 

Και στα δικά μας όμως, δεν μένουμε πίσω. Φυσικά όπως όλα τα προχώ και αυτό κάνει την αρχή από Βόρεια Ελλάδα, όπου έγκυρες πληροφορίες μιλάνε για το πρώτο camping- glamping μόλις μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη. Και 5 αστέρων, βεβαίως – βεβαίως. Το πρόγραμμα ξεκινάει με τη δημιουργία camping και αργότερα τη δημιουργία ενός «πράσινου» ξενοδοχείου, καθώς και συνεδριακό κέντρο αλλά και Spa. Μέσα στις εγκαταστάσεις τώρα, θα ενταχθούν και 8 με 10 τύπου glamping σκηνές.  Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας που έχει αναλάβει αυτό το  έργο κάνοντας μια επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ, το camping- glamping αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2019.

 

 

glamping-

 

 

 

Not bad at all, to be quite honest.

 

 

20 Σχόλια
  1. @Julia και εγω μαζι σου σε αυτο το νεο glamping!!!
    Γιατι στο κανονικο δεν το εχω με τιποτα αν και αγοροκοριτσο
    θελω τις ανεσεις μου!!!
    Οσο για την επιχειρηση self tan την πρωτη φορα ενω εκανα
    σωστα ολη την διαδικασια μονο το μισο σωμα.μου αντφρασε σωστα!!
    Αποφασησα να δοκιμασω αναμιξει λαδιου αυτομαυριστικου
    και απλης κρεμα σωματος .Εδω επιασε καλητερα και απλωθηκε
    ποιο σωστα και σε 6 ωρες πηρε ενα απαλο μπρονζε χρωμα!!
    Βεβαια για βραβευμενο αυτομαυριστικο εγω δεν του δινω το
    βραβειο !!! Ενω δινει χρωμα δεν συνχωρει τα λαθη και αποκτας
    ευκολα καποια ασπρα κενα!!Που θα παει θα βρω το καταλληλο!!!
    Φιλια.πολλα

  2. ….εγώ δεν πάω πουθενά χωρίς a/c, bb girls…να το ξέρετε…χοχοχο…

  3. @Litsa: Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και εγώ όταν έγραφα το post! Χίλιες και μια νύχτες! Και μάλιστα είχα στο μυαλό μου, τη σκηνή με τον Άραβα φίλο του Ben Hur στην ομώνυμη ταινία, που του έδωσε τα άλογά του για να τρέξει στο στάδιο. Την εχεις δει την ταινία; Θυμάσαι την αριστουργηματική σκηνή του? Με τα περσσικά χαλιά κλπ κλπ κλπ.. Είπαμε. Ετσι ναι!Camping, glamping!

  4. @SofiaT: Εγώ να δεις ποσο αγοροκόριτσο! Αλλά άλλο το ένα, άλλο το άλλο!

    (μμμ.. δεν είμαι πολύ ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα του Organic Tan.. νιώθω ότι σε ταλαιπώρησε.. και δυστυχώς τα περισσότερα self tan που χρησιμοποιούσα χρόνια, δεν κυκλοφορούν πια. Υπαρχει μια (λανθασμένη) αντίληψη κατ εμέ, ότι στην Ελλαδα δεν τα χρειαζόμαστε..

  5. @Celia:

    (μεταξύ μας… bb girls είμαστε,σιγά μη μας άρεσε το camping ή η όλη διαδιακσία του roughing it…- μην τρελαθώ κιόλας..)

    Από την άλλη βρε φίλη, μέσα στη δροσερή φύση θα είμαστε. Ούτε ο κύριος Ρωμανός δεν μπορεί να σου φτιάξει A/C στο Mine Craft, από ότι μου είπε.

    Να σου δώσουμε το Jacuzzi?

  6. Ετσι ναι! Με τα χίλια! Για το γνωστό camping ούτε λόγος. Οταν ήμουν παιδί ήταν οι καλύτερες διακοπές της ζωής μου. Μεγαλώνοντας όμως…. μέχρι που παράτησα στα κρυα του λουτρού το “αντικείμενο του πόθου” εκείνης της εποχής κι επέστρεψα Αθήνα σχεδόν με το επόμενο καράβι…. 😉

  7. @Stella: Λογικό. Με το που έγινε “αντικείμενο του camping” έπαψε να είναι “του πόθου”. Μαζί σου!

  8. @Julia πολυ λανθασμένη αυτη η άποψη εεεε μα πια!!! Γιατι δεν χρειαζόμαστε αυτο αυτομαυριστικα
    επειδή έχουμε τον ήλιο με το κιλό!!! Και αυτοί που δεν θέλουν να ψήνονται με τις ώρες η αυτοί που
    θέλουν απο τον Μάιο βρε παιδί μου λίγο χρωματακι τι να κάνουν εεεε
    Πρεπει οι εταιρίες να αλλάξουν άποψη είμαστε πολλές που θέλουν χρωμα χωρις ήλιο!!!!

  9. kalispera julia bbgirls!!
    @julia nomizo oti k ego mono etsi tha me pithane na kano camping….!!! filakiaaa

  10. Την πρώτη φορά που είδα Glamping ήταν στους Persuaders όπου ο Roger Moore & ο Tony Curtis κανονίσανε να πάνε για camping και ενώ ο Tony ως και αμερικανάκι έκανε το κλασσικό sleeping bag/ φωτιά / αλουμινένια κεσεδάκια ο πολυαγαπημένος μου Roger ήρθε με τον μπάτλερ και σκηνή τεραστίου μεγέθους / κουζίνα / μπάνιο! Επειδή κι εγώ στα 23 μου είπα τέλος το κάμπινγκ διότι δεν μπορώ και πολύ τηνταλαιπωρία και πήγαινα με σακ βουαγιάζ για μπάνιο στα ντουζ και έκανα 2 ώρεςνα τακτοποιηθώ στη σκηνή. Όταν όμως είδα το επεισόδιο είπα κι εγώ έτσι πάω!!! Λοιπόν να κανονίσουμε bbgirls!!

  11. Πρώτη φορά κάμπινγκ έκανα με γονείς,θείους και ξαδέρφια στα 12 μου και δεύτερη και τελευταία πάλι με γονείς,φίλους τους και τα παιδιά τους δικοί μας φίλοι στα 15..Παρόλο την υπέροχη θάλασσα και την ομορφη παρέα,σαν εμπειρία δεν μου άρεσε καθόλου γιατί μου έλειπαν οι ανέσεις και ειδικά το δικό μου μπάνιο,που όταν μπαίνω θέλω να βγαίνω μετά από μια ώρα(από τότε φαίνεται έκανα προπόνηση για να γίνω ένα καλομαθημένο bbgirl,xaxaxa)! Glamping ομως έτσι όπως το βλέπω και έχω θαμπωθεί και έτσι όπως το διαβάζω,κάνω εδώ και τώρα,αν τύχει!

  12. Παρότι αρνούμαι πεισματικά την εμπειρία του camping, καταλαβαίνω τη χαρά της ένωσης με τη φύση αυτών που το αγαπούν. Έχω ακούσει απίστευτες ιστορίες από τη μαμά μου που ήταν λάτρης του είδους. Γι’ αυτό και έχω την αίσθηση ότι με το glamping χάνεται ο στόχος. Βέβαια, δεν παύει να είναι μια νέα πρόταση προς δοκιμή.

  13. @MariaA: Δεν έχω δει την ταινία αλλά φαντάζομαι τη σκηνλη που περιέγραψες. Φλεγματικός, English gentleman Sir Roger Moore!

  14. @Maryl: Φυσικά αυτό με το μπάνιο και τα κοινά ντους, το Νο 1 στη λίστα για no-camping.

  15. @Amalia: Καταλαβαίνω τι λες. Το ελεύθερο camping (πραγματικά ελεύθερο όμως με μια μικρή σκηνή σε μια παραλία) ίσως έχει το γούστο του, για μια δυο μέρες. Τα οργανωμένα, πάλι..όχι και τόσο. Δική μου άποψη φυσικά.

  16. Για camping λέω όχι στα σίγουρα,αν και έχω πάει κατασκήνωση για μία εβδομάδα στη Δ’ δημοτικού.Για glamping λέω ναι με τα μπούνια!

  17. Αγαπημένη μου, έχω κάνει πολύ περισσότερες μέρες camping από αυτό που αναφέρεις και το αποτέλεσμα είναι ότι το μισώ πολύ περισσότερο από σένα!!! Αλλά το glamping που αναφέρεις είναι πολύ τέλειο. Μας φαντάζομαι ήδη σε lodge στους καταρράκτες της Βικτόρια.

  18. @Μαρίλη: Δεν είχα αμφιβολία ότι θα συμφωνούσαμε. Όσο για το glamp-lodge που αναφέρεις, το έχω ήδη κάνει εικόνα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.