Fitness: Τα πρωινά που αδυνατίζουν.

 

healthy-breakfast

 

 

Όχι δεν εννοούμε, αυτά που βοηθούν στο χάσιμο βάρους αν ακολουθείς μια σωστή διατροφή.

 

Σήμερα θα μιλήσαμε γι αυτά  που ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και τρώγοντάς τα, χάνεις βάρος. (άλλο το ένα, άλλο το άλλο)

 

 

Αυγά

 

 

eggs

 

 

Πηγή πρωτεΐνης, που δίνει ενέργεια χωρίς να νιώθεις πείνα για πολλές ώρες. Το τέλειο πρωινό πριν την πρωινή γυμναστική ή μια που είμαστε σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, πριν το κολύμπι. Πραγματικά, καίνε θερμίδες.

 

 

Φρούτα

 

 

MixedFruit

 

 

Οι φυτικές ίνες, τα κάνουν ότι καλύτερο και πιο υγιεινό για την πρωινή επιλογή. Επίσης ενεργοποιούν τον μεταβολισμό και βοηθούν στην καύση των θερμίδων πολύ πιο εύκολα.

 

 

Ολική άλεση

 

 

Best-Breakfast-To-Speed-Up-Your-Metabolism3

 

 

Είτε στο ψωμί, είτε στα δημητριακά, είτε στα ζυμαρικά, προτίμησε ολική άλεση. Δεν είναι και τόσο δύσκολο εδώ που τα λέμε αφού πλέον τα βρίσκεις παντού. Πολύ λιγότερες θερμίδες,  περισσότερο αίσθημα κορεσμού, ενργοποίηση του μεταβολισμού που είναι και το ζητούμενο.

 

 

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

 

 

greek -yoghurt

 

 

 

Το αγαπημένο μας γιαούρτι, απλά μην το αγοράζετε με 10% λιπαρά, πάρτε καλύτερα το 2%. Φουλ πρωτείνη, χαμηλά λιπαρά, υπέροχα νόστιμο ενώ συνδυάζεται υπέροχα και με φρούτα και με δημητριακά ολικής άλεσης.

 

 

Βρώμη (oatmeal)

 

 

oatmeal

 

 

Άλλο το να ακούς πόσο βοηθάει η βρώμη στο χάσιμο βάρους και άλλο να το βλέπεις με τα ίδια σου τα μάτια. Και το λέω αυτό γιατί πολύ καλή μου φίλη έχασε 15 κιλά μέσα σε 3 μήνες κάνοντας τα εξής απλά: έτρωγε κάθε πρωί βρώμη ( με λίγο γάλα)  και μετά ότι ήθελε για μεσημεριανό και βραδινό, απλά προσέχοντας λίγο τις μερίδες της. Θεαματική διαφορά και η ίδια ορκίζεται στις ιδιότητες αυτού του δημητριακού.

 

 

Εγώ πάντως από τα πέντε παραπάνω, επιλέγω αυγά. Το αγαπημένο μου πρωινό.

 

 

 

16 Σχόλια
  1. Ωραίες ιδέες για πρωινό και λαχταριστές!Μόνο τη βρώμη δεν πολυσυμπαθώ αλλά τα άλλα είναι super.Αυγουλάκια χορταστικά και νόστιμα,γιαουρτάκι με μέλι και ψωμί ολικής με ελάχιστο βούτυρο ,μέλι και κανέλα είναι τα αγαπημένα μου για το πρωινό γεύμα.Το χειμώνα πίνω αρκετά συχνά και χυμό πορτοκαλιού μετά το ψωμί.Εντούτοις,αυτο με τη βρώμη με εντυπωσίασε!

  2. Καλημέρα! Αν μου επιτρέπεται, να προσθέσω στα tips αυτά και ένα ακόμη: ένα ποτήρι νερό με λίγο στιμμένο λεμόνι κάθε πρωί, πριν το πρωινό. Είναι θαυματουργό, πιστέψτε με. Καλή εβδομάδα να έχουμε!

  3. Δεν μπορώ με τίποτα να φάω αυγό εκτός αν είναι ομελέτα, αλλά όλα τα υπόλοιπα τα αγαπάω!!!

  4. @Marianna: Είναι πράγματι έτσι. Θαυματουργή η βρώμη στο χάσιμο βάρους. Ούτε εγώ το ήξερα μέχρι το είδα!

  5. @Sheena: Το ξέρω αυτό με το νερό και το λεμόνι (και μάλιστα ειδικά αν το νερό είναι και λίγο χλιαρό) και ενώ είναι εξαιρετικό – όχι μόνο για το βάρος αλλά για τη συνολική υγεία και ευεξία, κάθε μα κάθε φορά, ξεκινάω να το κάνω και μετά το ξεχνάω.. Τεμπελιά είναι, βαριεστημάρα είναι ούτε εγώ ξέρω τι είναι. Θα το προσπαθήσω πάλι.

  6. ….τα αυγουλάκια αν είναι με bacon είναι ok???Καλή εβδομάδα, bb girls…

  7. Ναι, είναι καλύτερα το νερό να είναι λίγο χλιαρό, αλλά όταν ξυπνάς από τα χαράματα αυτό είναι πολυτέλεια. Απλώς, θέλει καλό ανακάτεμα, να διαλυθεί στο νερό, γιατί μπορεί να κατστρέψει το σμάλτο των δοντιών. Κατά τα άλλα, είναι εξαιρετικό και για αδυνάτισμα, βοηθάει στην καύση λίπους και αφήνει και μια ωραία λάμψη στην επιδερμίδα. Επίσης, προσωπικά με βοήθησε και σε κάποιο θέμα δυσπεψίας που είχα (και το οποίο οφειλόταν σε ψυχολογικό παράγοντα και στρεσάρισμα). Μια ιδέα είναι, σαν το χαπάκι της πίεσης ή του θυρεοειδή – αν το κάνεις καθημερινά με λίγο ζόρι, μετά θα το κάνεις εντελώς μηχανικά. Αυτά! Α, και πολύ νερό, κορίτσια και αγόρια, δεν υπάρχει καλύτερη αποτοξίνωση και τόνωση του οργανισμού.

  8. Συνταγή για σούπερ πρωινό διατροφης: χτυπάτε με τον αβγοδαρτη 1αυγο + 2ασπραδια, βάζετε μέσα μια χούφτα βρώμη κ ψήνετε στο αντικολλητικο τηγάνι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά! Νοστιμότατο! βάζω κ λίγη κανέλα κευλανγς από πάνω! και για τις κύριες που δεν κάνουν διατροφή, Προσθέστε λίγο μέλι σε αυτή τη νόστιμη πιτσουλα! Καλή όρεξη!

  9. Πολύ παρεξηγημενη τροφή τα αυγά κι απείρως ενοχοποιημένη. Χρόνια τα αποφεύγαμε ως υπεύθυνη τροφή για χοληστερίνη, ενώ αυτό το οποίο είναι επιζήμιο είναι ο τροπος μαγειρέματος. Μακριά λοιπόν από τα τηγανητά, αλλά μπορούμε αφοβα να καταναλώνουμε και μάλιστα καθημερινά, βραστά ή ποσέ.

  10. @Sheena: Εχεις δίκιο. Αρκεί να γίνει συνήθεια. Στο μεταξύ είναι και εύκολο για μένα αφού έτσι κι αλλιώς βράζω νερό στον βραστήρα κάθε πρωί για το τσάι μου. Από Σεπτέμβριο θα το εντάξω και αυτό στην καθημερινότητά μου, όπως και κάποιες βιταμίνες.

  11. @mariapan: Τι ωραία και εύκολη συνταγή! Να φανταστώ γίνεται και αλμυρή και αν προτιμάς και γλυκιά. Αλμυρή με αλάτι, γλυκιά με μέλι και κανέλα. Το λέω, γιατί εγώ είμαι περισσότερο του αλμυρού.

  12. @Stella: Γι αυτό και δεν έδωσα ποτέ σημασία στις “ενοχοποιήσεις” τροφών. Παν μέτρον άριστον.

  13. @Beautyblog. Πράγματι, μπορεί να γίνει και αλμυρή! Καλύπτει όλα τα γούστα κ έτσι μπορώ να φάω τη βρώμη που αλλιώς δεν τη μπορώ με κανένα άλλο τρόπο! Α και επίσης μια χούφτα μέσα στα μπιφτέκια μοσχαριου ή λαχανικών την ώρα της παρασκευής τους. .. απλά τέλεια!

  14. @mariapan: “Μπιφτέκια λαχανικών με βρώμη;” Εξαιρετική ιδέα! Αν βρεις λίγο χρόνο, θα ήθελα πολύ τη συνταγή, ή εδώ, ή στο [email protected]

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.