Manolo: Το αγόρι που έφτιαχνε παπούτσια για σαύρες.

 

The-Boy-Who-Made-Shoes-For-Lizards- Manolo-2

 

«Δεν θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που φόρεσα παπούτσια κάποιου άλλου σχεδιαστή, η αλήθεια είναι ότι ούτε καν τα κοιτάω» Anna Wintour

 

Μετά από αρκετούς μήνες και πολλά teasers το ντοκιμαντέρ  – μια αναδρομή της ζωής και της καριέρας του Manolo Blahnik, του πιο διάσημου σχεδιαστή παπουτσιών  του 20ου και 21ου αιώνα, θα είναι στον αέρα την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου.

 

Στο ντοκιμαντέρ σκηνοθετημένο από τον προσωπικό του φίλο Michael Roberts, πρωταγωνιστής και αφηγητής είναι ο ίδιος ο σχεδιαστής.

 

 

manolo-1

 

 

Ξεκινώντας με την  λατρεία που είχε από την παιδική του κιόλας  ηλικία στα παπούτσια αλλά και στις σαύρες, το φιλμ ακολουθεί ένα «ταξίδι» διάρκειας 40 ετών με πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες όπως η προτροπή της Diana Vreeland να κάνει τa σκίτσα του, σχέδια, το γεγονός ότι ήταν ο πρώτος άντρας που εμφανίστηκε στο εξώφυλλο της Αγγλικής Vogue φωτογραφημένος από τον David Bailey το 1974  φτάνοντας στο σήμερα και το γεγονός ότι το όνομά του και μόνο φτάνει αναστατώσει τις απανταχού shoe-aholics, του πλανήτη.

 

Φυσικά πολλές και οι cameo εμφανίσεις , από την Anna Wintour και τη Rihanna, στη Naomi Campbell , την Paloma Picasso, τον Rupert Everett, τον André Leon Talley, οι οποίοι μιλούν για το ταλέντο και τη δύναμη της δουλειάς του Manolo και το πώς αυτή έχει επηρεάσει τη μοντέρνα κουλτούρα.  Ο ίδιος πάλι λέει ότι οι πιο ευτυχισμένες του στιγμές είναι αυτές που βρίσκεται κλεισμένος στο εργαστήριο του.

 

Πάρτε μια γεύση εδώ:

 

 

 

 

 

8 Σχόλια
  1. Καλημέρα!!
    Βλεπωντας τον κύριο Manolo με τις μαρινιερες του, μου θύμισε το στυλ του Πικασο!!
    Ε τότε σίγουρα αν κανω τον συνειρμό μου… ειναι ο Πικασο των παπουτσιών!!!
    Φιλιαααα

  2. @SofiaT: Έχε υπόψιν σου ότι και ο Νο 1 της Vogue André Leon Talley, είπε ότι ο Manolo είναι «ποιητής» παπουτσιών και παρομοίασε την επιρροή του με αυτή του Baudelaire. Θεά, Sofia με τις ατάκες σου!

  3. @Celia: Και την σκηνή επίσης στο SATC και την Carrie να αναφωνεί “Not my Manolo’s!!”

  4. Συμφωνώ με Celia!!!Το ντοκιμαντέρ πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον!

  5. Θέλω εκείνα τα manolo,τα γνωστά, σε μπλε ελεκτρικ με την αγκράφα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.