Beauty Tips: Τα φρύδια και τα μάτια σου!

shiseido2

 

Φρύδια. Τα προσέχουμε για την απουσία τους (Μόνα Λίζα), την πληθώρα τους (Μπρουκ Σίλντς) ή την τελειότητά τους (Όντρευ Χέμπουρν). Όποιος και αν είναι ο λόγος ένα ζευγάρι φρύδια είναι ικανό να μεταμορφώσει όλο σου το πρόσωπο. Τα περιποιημένα φρύδια (είμαι σίγουρη ότι η Βίκυ και η Μαρία θα συμφωνήσουν μαζί μου) κάνουν θαύματα στο πρόσωπο. Και το καλό είναι ότι είναι πολύ πιο εύκολο να τα αποκτήσεις από ότι, ας πούμε, να χάσεις πολλά κιλά ή να αλλάξεις δραστικά το χρώμα των μαλλιών σου.

Αν λοιπόν λέμε ότι τα μάτια μας είναι τα παράθυρα της ψυχής τότε τα φρύδια δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από ένα ζευγάρι υπέροχες μεταξωτές κουρτίνες (Αν και μεταξύ μας, η Μόνα Λίζα – για πολλούς η ωραιότερη γυναίκα που υπάρχει σε πίνακα- δεν είχε καθόλου φρύδια)

Δεν είναι λοιπον περίεργο ότι πολλές σύγχρονες ντίβες της οθόνης μάλλον οφείλουν πολλά στα νέα καλοσχηματισμένα τους φρύδια. Αρκεί να ρίξεις μια ματιά στις φωτογραφίες των Jennifer Aniston, Courteney Cox, Salma Hayek, Jennifer Lopez , Demi Moore, Sara Jessica Parker, Sharon Stone πριν γίνουν διάσημες (και πλούσιες). Τα τέλεια φρύδια, σπάνια είναι φυσικά ακόμα και για τις πιο αναγνωρισμένες καλλονές. Οι περισσότερες σούπερσταρ του Χόλυγουντ για παράδειγμα τα οφείλουν στην – διάσημη πλέον και η ίδια- Anastasia Soare μια ρουμανικής καταγωγής αισθητικό με το δικό της Ινστιτούτο Ομορφιάς στο Beverly Hills και πελατολόγιο με ονόματα όπως η Cindy Crawford, η Helen Hunt η Jennifer Lopez η Elle Macpherson η Denise Richards η Kirstie Alley, ο κατάλογος είναι ατελείωτος και τα ραντεβού κλείνονται τουλάχιστον 2 μήνες πριν. Η σειρά για την περιποίηση των φρυδιών της ίδιας με το όνομά της (Anastasia) υπάρχει και εδώ αποκλειστικά στα Sephora.

Η ίδια πιστεύει ότι τα πολύ βγαλμένα φρύδια δείχνουν μαι γυναίκα μεγαλύτερη από την ηλικία της για αυτό προτιμά το φυσικό look αν και πιστεύει ότι σε λιγότερο από πέντε λεπτά μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο όλο το πρόσωπο μιας γυναίκας. Εκτός από το σωστό σχήμα αν το πρόβλημά σου είναι λίγα φρύδια τότε ίσως πρέπει να δοκιμάσεις την μέθοδο του τατουάζ. Μια μικρή βελόνα παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στην ηλεκτρόλυση βάφει μία -μία τρίχα έτσι ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει πολύ φυσικό. Άλλη μία μέθοδος είναι η βαφή των φρυδιών η οποία όμως καλό είναι όπως και το τατουάζ να γίνεται από κάποιον ειδικό για να μην έχεις ανεπιθύμητα αποτελέσματα αλλά και για να μην πάει οξυζενέ στα μάτια σου.

Αλλες μέθοδοι είναι η αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα για τις γυναίκες με έντονη τριχοφυία ενώ η αποτρίχωση με κλωστή μια αρχαία Κινέζικη τεχνική όπου με ακρίβεια μπορεί να αφαιρεθεί μια ολόκληρη σειρά από τρίχες και το αποτέλεσμα είναι μια πιο «καλογραμμένη» καμπύλη Ακολούθησε τις συμβουλές για τέλεια φρύδια στο σπίτι:

  1. Πρίν βγάλεις τα φρύδια σου βρέξτα απαλά τα με ένα πανάκι μουσκεμένο σε χλιαρό νερό. Θα ανοίξουν οι πόροι, και η διαδικασία θα είναι πιο εύκολη και λιγότερο οδυνηρή
  2. Αν και κάποιες δεν συμφωνούν, εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αν θέλεις να βγάλεις κάποιες τρίχες και από την επάνω σειρά των φρυδιών αρκεί να τις βγάζεις με την φορά που φυτρώνουν. Μην υπερβάλεις γιατί είναι πιθανόν οι τρίχες να μην ξαναβγούν.
  3. Μην βγάζεις τρίχες στο εσωτερικό γιατί θα καταλείξεις με κενά στα φρύδια που δεν θα μπορούν να καλυφθούν. Καλύτερα να ψαλιδίζεις τις τρίχες που “πετάνε”
  4. Αν υπάρχουν κενά στα φρύδια σου καλύψέ τα με ένα ειδικό μολύβι φρυδιών. Επέλεξε ένα που να ταιριάζει στην φυσική απόχρωση των φρυδιών σου
  5. Τέλος σταθεροποίησε το αποτέλεσμα με ένα ειδικό τζελ για τα φρύδια
5 Σχόλια
  1. Αϊ γειά σου beuatyblog! Πόσο πολύ με νιώθεις! και πάνω που σκεφτόμουν ότι πρέπει-επιτέλους-να απευθυνθώ σε μια επαγγελματία για αυτήν την “δουλειά”. και αποκαλώ την περιποίηση φρυδιών “δουλειά’-γιατί αγαπητή ΚΑΘΕ φορά που ξεκινώ να βγάλω τα φρύδια μου είναι ολόκληρη “τελετή”. πάρε το βουρτσάκι, το ψαλιδάκι, το τσιμπιδάκι, το καθρεπτάκι-ΟΥΦ! και όταν επιτέλους τελειώνω, το ένα δεν είναι ποτέ το ίδιο με το άλλο! Οπότε, σε ρωτώ, ποιά η ΄πολύτιμη γνώμη σου για την τεχνική με που βγάζουν τα φρύδια με κλωστή? και υπάρχει τέτοιος επαγγελματίας στην Άθήνα?

  2. Βάσω μου πραγματικά καμιά φορά το ξεχνάμε – εγώ δυστυχώς περισσότερο από όλες – αλλά τα καλογραμμένα φρύδια κάνουν θαύματα για το πρόσωπο!
    Φιλάκια
    Η blogger σου

  3. Όσον αφορά τη μέθοδο με τη κλωστή νομίζω υπάρχει ένας ειδικός στη δροσοπούλου και πήγαινε μια φίλη μου.
    Θα τη ρωτήσω και θα σας πω! 🙂
    Σχετικά με τα φρύδια πιστεύω πως όλο το μυστικό των ματιών βρίσκεται σε αυτά!
    Βρήκα κ ένα βιντεάκι πως να τα καλοσχηματίσεις: http://bit.ly/jamesfrud

  4. Ααααααχ, ρώτησες την φίλη σου για αυτήν την αισθητικό που ειναι εξπέρ στην αποτρίχωση με κλωστή;;; Που την βρίσκουμε;; Παντρέυομαι σε 3 μήνες και έχω αφινιάσει με τα φρύδια μου…:Ρ

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.