Άρωμα: Πως να επιλέξετε σωστά αυτό που σας ταιριάζει

YSL_Paris_BTS794

YSL_Paris_BTS794

Πολλές και πολύ συχνά με ρωτάτε ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος για να ψωνίσετε ένα άρωμα. Η αλήθεια είναι ότι το άρωμα είναι το πιο προσωπικό beauty item μιας γυναίκας. Αυτό που μπορεί να πηγαίνει τέλεια σε κάποια μπορεί να μην μυρίζει καν σε κάποια άλλη.

 

Παρόλα αυτά εγώ θα σας δώσω κάποιες βασικές συμβουλές γιατί είναι σίγουρο ότι τώρα- αυτή τη στιγμή που διαβάζετε – έχετε ήδη αποφασίσει ότι χρειάζεστε ένα νέο σέξι άρωμα για τις γιορτές

 

 

1. Δοκίμασε μέχρι τρία αρώματα τη φορά: Μετά τα τρία, αρχίζεις να μπερδεύεσαι. Η μύτη σου σταματά να ξεχωρίζει τις διαφορετικές χροιές. Στα καταστήματα καλλυντικών να ψεκάζεις το άρωμα πάνω στα ειδικά χαρτάκια (blotters) για να μην αναμιγνύεται με άλλα αρώματα.

 

2. Κάνε ένα διάλειμμα μεταξύ των ψεκασμών: Όταν αγοράζεις άρωμα, να έχεις μαζί σου ένα μάλλινο φουλάρι ή ένα πουλόβερ. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το να μυρίζεις το μαλλί ανάμεσα στα δείγματα αρωμάτων, βοηθά τη μύτη σου να προσαρμοστεί στις διαφορετικές ευωδιές. Ακόμη και το να μυρίσεις ένα μικρό σημείο γυμνού δέρματος θα σε σας βοηθήσει να μυρίσεις πιο καθαρά.

 

3.Μην σε  ξεγελάσει η νότα κορυφής: Η αρχική μυρωδιά όταν πρωτοψεκάζεις ένα άρωμα συχνά έχει πολύ μικρή ομοιότητα με την τελική ευωδιά του αρώματος όταν στεγνώσει (θα μυρίζει διαφορετικά μετά από λίγες ώρες). Εξοπλισμένη  με τα blotters, κάντε μια βολτίτσα και ρίξε μια ματιά στα καλλυντικά μέχρι να στεγνώσουν πριν τα μυρίσεις.

 

4.Δοκίμασε το αγαπημένο σου στο βασικό σου χέρι: Είναι το χέρι με το οποίο γράφεις, βουρτσίζεις τα μαλλιά σου- γενικά αυτό που κάνεις όλες τις δουλειές και πολύ απλά  είναι πάντα μπροστά από τη μύτη σου. Περπάτησε έξω από το κατάστημα και πρόσεξε πως αλλάζει η μυρωδιά καθώς αναμιγνύεται με τη χημεία του δέρματος σου. Αν λίγες ώρες αργότερα εξακολουθεί να σου αρέσει είναι καλό σημάδι. Αγόρασέ το! Το βρήκες.

 

 

2 Σχόλια
  1. πόσο εύστοχα είναι τα tips σου Beauty blog! προσωπικά ανήκω στην κατηγορία ανθρώπων που -νομίζω- ελάχιστα αρώματα διατηρούνται πάνω στο δέρμα μου.
    Πάντως δεν είναι οι λίγες οι φορές που έχω μπει σε γνωστό κατάστημα καλλυντικών & και έχω ψεκάσει -σε κάθε-γωνιά του σώματος μου και απο ένα άρωμα-desperately seeking for “the one”.
    στο τέλος μπερδεύομαι ΤΟΣΟ πολύ , δεν θυμάμαι που ψέκασα τι, και φεύγω παραπατώντας-λες και έχω πιεί ένα μπουκάλι τεκίλας.
    Οπότε τα Tips σου -στην περίπτωση μου-είναι πάααρα πολύ χρήσιμα!

  2. Χάρηκα πολύ που βρήκες τα tips εύστοχα Βίκυ. Η αλήθεια είναι ότι με περίπου 700!!! (μάλιστα δεν έχω κάνει λάθος το νούμερο) αρώματα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά τι να πρωτοψεκάσεις η άμοιρη beauty addict??

    Φιλάκια
    Η blogger σου

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.