Guest Post: Η Βίκυ Κ. και οι Μαύροι Κύκλοι

under-eyes

Η Βίκυ Κ. έστειλε μια πολύ ενδιαφέρουσα ερώτηση στο beautyblog που λίγο πολύ – αυτές ειδικά τις μέρες -μας ενδιαφέρει όλες:

Η Ερώτηση της Βίκυς

Αχ… Santablog έχω μια απορία: Με τόσο ξενύχτι αυτές τις μέρες, βοήθησε με , τι να κάνω με αυτούς τους μαύρους κύκλους, που πλέον έχουν φτάσει μέχρι τα γόνατα μου? Πως μπορώ να τους καλύψω με όμορφο τρόπο, ώστε να μην διώξω τον επίδοξο έρωτα, όταν με δει με “ασβεστωμένα ” μάτια μου απ’ τους τόνους κονσίλερ? Και γιατί κάθε φορά που βάζω κονσίλερ, πάντα φαίνεται?
Προφανώς κάτι δεν κάνω σωστά, ε?

Η Απάντηση στη Βίκυ

Βίκυ διάβασε προσεκτικά:

Νο 1: Το κονσήλερ που θα διαλέγεις να κοιτάς να είναι πάντα σε υγρή μορφή και όχι σε στικ γιατί αυτά είναι που δημιουργούν το εφέ του στόκου. Πολλές γυναίκες δεν το ξέρουν αλλά τα στικ είναι για να καλύπτουν σπυράκια και κοκκινίλες και όχι μαύρους κύκλους.

Νο 2: Ψάξε για κονσήλερ με χρώμα. Τι εννοώ: Μπορεί να λέμε “μαύροι” κύκλοι αλλά στην ουσία η κάθε μια από εμάς ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας της έχει διαφορετικό χρώμα κύκλων. Σε άλλες είναι πιο μοβ, σε άλλες πιο καφέ, σε άλλες πιο μπλε κλπ. Υπάρχουν λοιπόν κονσήλερ σε αποχρώσεις ροζ, πορτοκαλί, κίτρινες και μπεζ που ανάλογα με το δικό σου χρώμα επιδερμίδας θα σου “καλύψουν” (conceal – concealer) πολύ καλύτερα το πρόβλημα σου. Κονσήλερ σε διαφορετικές αποχρώσεις θα βρεις στην Radiant Proffessional. Οι αισθητικοί της μάρκας θα δουν ποιά ακριβώς απόχρωση θα καλύψει τους δικούς σου κύκλους.

Νο 3: Εννοείτε ότι πριν από το κονσήλερ χρειάζεσαι μια καλή κρέμα ματιών – με φόρμουλα ειδική για τους μαύρους κύκλους. Εγώ θα σου προτείνω μερικές αλλά το καλύτερο είναι να πιέσεις να σου δώσουν δείγματα για να δοκιμάσεις εσύ η ίδια και να δεις ποιά είναι αυτή που θα σου δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα (οι κρέμες είναι ένα πολύ προσωπικό πράγμα Βίκυ)

(ΠΑΡΕΝΘΕΣΗ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ: Καλά τι πρόβλημα και αυτό στην Ελλάδα που οι αισθητικοί τσιγκουνεύονται να δίνουν δείγματα στις πελάτισσες και σου δίνουν μόνο αν κάνεις λογαριασμό άνω των 100Ε; Ντροπή μας επιτέλους σε όλα να είμαστε τόσο πολύ πίσω… Σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα οι πωλήτριες σε γεμίζουν με δείγματα για να μπορείς να δοκιμάσεις και να επιλέξεις – αμάν πια. Θα κάνω ένα post σύντομα για αυτό το χάλι!)

Λοιπόν οι κρέμες ματιών:

StriVectinSD Eye Cream για πρώτες ρυτίδες και μαύρους κύκλους 66Ε τα 40 ml (την βρίσκεις στα Sephora)

Clinique All About Eyes για πρήξιμο και μαύρους κύκλους 47,50 τα 15 ml

EyLiplex -2 Είναι δυο κρέμες μαζί. Μια για το πρωί που κάνει σύσφιξη και καταπολεμά τις πρώτες ρυτίδες και μια για το βράδυ ειδικά και μόνο για τους μαύρους κύκλους 41,80 τα 20ml (την βρίσκεις στα Sephora)

Και μια πιο ακριβή που δεν έχω δοκιμάσει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια είναι η Estee Lauder Ultimate Lifting Eye Cream 130E (έχει πολύ ενισχυμένη φόρμουλα και η απόχρωση της είναι μπεζ που με το που την απλώνεις βλέπεις μια μικρή διαφορά “λευκαίνει” κάπως τους κύκλους. (Αν την θέλεις στείλε μου comment και το beautyblog θα ζητήσει να σου γίνει μια έκπτωση 15%).

Τέλος αν πραγματικά έχεις τρομερά μεγάλο πρόβλημα υπάρχουν και οι πιο ακραίες λύσεις του πλαστικού χειρουργού αλλά δεν νομίζω ότι θέλεις να ακολουθήσεις από τώρα αυτό το μονοπάτι. Αρκεί να ξέρεις ότι πλέον – όλα γίνονται!

Φιλάκια

H blogger σου

1 Comment
  1. Έτσι εξηγέιται bb……
    Κι εγώ για να καλύψω τους μαύρους κύκλους χρησιμοποιούσα κονσήλερ σε στικ γι΄ αυτό δεν μπορούσα να το απλώσω με τίποτα.
    Το αφήνω στην άκρη για τα σπυράκια και τρέχω να πάρω ένα σε υγρή μορφή!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.