Mακιγιάζ χωρίς Κανόνες

Μου φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να ξεχάσεις  αυτά που έχεις ακούσει κατά καιρούς και να πειραματιστείς και πάνω απ όλα να «παίξεις» με το μακιγιάζ σου. Εξάλλου η Άνοιξη είναι και η καλύτερη εποχή για παιγνίδι … γενικά.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι όπως το χιλιοειπωμένο «μην τονίζεις και τα μάτια και τα χείλια» κάποιοι ακόμα δήθεν«κανόνες» της ομορφιάς εξακολουθούν να κρατούν καλά. Για παράδειγμα «το μπλε eyeliner δείχνει φτηνό» ή «πες αντίο στα παστέλ αν είσαι μελαχρινή». Μην ξεχνάς ότι κάποιοι από αυτούς τους κανόνες δημιουργήθηκαν σε περασμένες εποχές όπου τα πρότυπα της ομορφιάς ήταν πιο στεγανοποιημένα ενώ κάποιοι άλλοι επικράτησαν με τον γνωστό τρόπο του «από στόμα σε στόμα». Αλλά σήμερα πλέον οι περισσότεροι είναι έτοιμοι για απόσυρση. Εγώ θα σου πω το εξής: Ένας είναι ο κανόνας, ότι δεν υπάρχει κανόνας.

Και τελοσπάντων, μακιγιάζ είναι, διασκεδάσέ το!

Ο κανόνας: Το χρωματιστό eyeliner ταιριάζει μόνο στην Barbie

Γιατί επικράτησε? Οι παλαιότερες φόρμουλες δημιουργούσαν μουτζούρες και οι έντονες αποχρώσεις στο εσωτερικό του βλεφάρου φάνταζαν εξωπραγματικές.

Γιατί να τον σπάσεις? Τα ανοιχτόχρωμα μολύβια τονίζουν τα μάτια φωτίζοντας το λευκό τους και δίνουν ζωντάνια σε όλο το πρόσωπο. Επιπλέον οι φόρμουλες έχουν εξελιχθεί και γλιστράνε πιο απαλά και άρα πιο φυσικά.

Ο σωστός τρόπος: Διάλεξε το χρώμα που κολακεύει τα μάτια σου. Το μπλε μολύβι  κολακεύει τα γαλάζια μάτια, τo μοβ-λιλά χρώμα ταιριάζει στα πράσινα μάτια όπως το και το πράσινο χρώμα φωτίζει τα καστανά. Κάνε απαλές κινήσεις όταν γεμίζεις το εσωτερικό βλέφαρο. Προσοχή να μην το παρακάνεις γιατί μπορεί τα μάτια σου να δείξουν μικρότερα. Κάνε μια γραμμή στην εξωτερική γωνία των κάτω βλεφαρίδων και «σβήσε» τη απαλά με το δάκτυλό σου. Τέλειωσε με μαύρη μάσκαρα

eyeliner

Ο κανόνας: Οι παστέλ αποχρώσεις δεν ταιριάζουν στις μελαχρινές

Γιατί επικράτησε?  Τα παστέλ ρουζ, οι σκιές και τα γκλος είχαν πιο βαριές φόρμουλες με αποτέλεσμα να δημιουργούν το εφέ «στόκος»

Γιατί να τον σπάσεις? Οι νέας τεχνολογίας φόρμουλες επιτρέπουν στο μακιγιάζ να απλώνεται πιο εύκολα,  να δείχνει πιο φυσικό και να αφήνει μια απαλή και φυσική λάμψη στο δέρμα. Οι τωρινές παστέλ αποχρώσεις «ζεσταίνουν» τις σκούρες επιδερμίδες.

Ο σωστός τρόπος Επέλεξε μια σκιά κρεμώδη και διάφανη σε ένα ζεστό τόνο όπως το κίτρινο, το ροζ, το μοβ ή το πράσινο. Απέφυγε τις σκιές σε μορφή σκόνης καθώς και τις λευκές και γκρι αποχρώσεις.

pastel

Ο κανόνας Η μπλε σκιά υπονοεί ότι θέλεις να το «παρακάνεις»

 

Γιατί επικράτησε? Στο παρελθόν οι μπλε σκιές είχαν βαριά υφή που έδειχνε ψεύτικη και «βάραινε» τα μάτια

Γιατί να τον σπάσεις? Σήμερα οι μπλε σκιές έχουν πιο διάφανη και απαλή υφή. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά τονίζουν τα μάτια και τους χαρίζουν φυσική λάμψη

Ο σωστός τρόπος Επέλεξε μια ιριδίζουσα μπλε σκιά και άπλωσέ τη μέχρι την πτυχή του βλεφάρου (μην ξεχνάς ότι το μπλε χρώμα είναι επίσης και μια καλή εναλλακτική λύση αντί του μαύρου και του γκρι όταν κάνεις smoky look)

blue-shadow

Ο κανόνας Οι υπερβολικά μεγάλες βλεφαρίδες σε κάνουν να μοιάζεις με drag queen

 

Γιατί επικράτησε? Όπως κάποτε ήταν ανήκουστο να φοράς βαριά υφάσματα όπως βελούδο ή μεταξωτό κατά τη διάρκεια της μέρας το ίδιο συνέβαινε και με την μάσκαρα. Όχι πια.

Γιατί να τον σπάσεις? Οι πλούσιες βλεφαρίδες τονίζουν τα μάτια και δίνουν μια αίσθηση αθωότητας. Ακόμα καλύτερα οι αδιάβροχες μάσκαρα που μένουν σταθερές.

mascara

 

Ο Κανόνας:  Οι φακίδες, πρέπει οπωσδήποτε να κρύβονται

Γιατί επικράτησε? Κάποτε οι φακίδες θεωρούνταν ατέλεια. Οι γυναίκες τις έκρυβαν κάτω από στρώσεις φον-ντε τεν.

Γιατί να τον σπάσεις? Το λαμπερό φυσικό δέρμα είναι ο νέος κανόνας της ομορφιάς. Το να φαίνονται οι φακίδες σου σημαίνει ότι χρησιμοποιείς ελάχιστο φον ντε τεν και αυτό σου χαρίζει νεανική όψη

Ο σωστός τρόπος. Χρησιμοποιήστε ένα πολύ απαλό και διάφανο φον ντε τεν που θα ομαλοποιήσει το δέρμα σου χωρίς να «σβήσει» το πρόσωπό σου.

TUBE-FOND-DE-TEINT-VOILE-LE

Ο κανόνας: Μην τονίζεις ποτέ ταυτόχρονα και τα μάτια και τα χείλια σου

Γιατί επικράτησε? Το έντονο μακιγιάζ στα μάτια σε συνδυασμό με κόκκινο κραγιόν έδειχνε πολύ σκληρό γιατί παλιότερα οι φόρμουλες των καλλυντικών ήταν πιο βαριές. Το αποτέλεσμα ήταν γυναίκες όχι μακιγιαρισμένες αλλά «μπογιατισμένες»

Γιατί να τον σπάσεις? Όταν οι αποχρώσεις έχουν αρμονία το look μπορεί να είναι πολύ όμορφο αφού τονίζονται τα καλύτερα χαρακτηριστικά σου.

Ο σωστός τρόπος Η παλέτα των αποχρώσεων για τα μάτια και τα χείλη θα πρέπει να είναι της ίδιας οικογένειας χρωμάτων για να μην δημιουργηθεί σύγκρουση . Έπειτα άφησε να σε καθοδηγήσει το χρώμα των ματιών σου. Στις γυναίκες με καστανά μάτια ταιριάζουν πολύ οι μπρονζέ και χάλκινες αποχρώσεις. Αν τα μάτια σου είναι μπλε ή πράσινα δοκίμασε αποχρώσεις πιο μοβέ και δαμασκηνί.

Δεν υπάρχουν σχόλια προς το παρόν..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.