La Roche Posay: Μάσκαρα Respectissime: Μήπως φοράς και εσύ, φακούς επαφής;

mascara

Φοράω φακούς επαφής από 18 ετών. Πολλά χρόνια. Βεβαίως έχω μυωπία -4,50 βαθμούς και στα δυο μάτια και νομίζω ότι είναι αρκετά υψηλή, παρόλο που έχω ακούσει και χειρότερα (μυωπία που φτάνει τους -12 βαθμούς και ακόμα παραπάνω…). Με τα γυαλιά μυωπίας είμαι σαν κουκουβάγια οπότε καταλαβαίνεις ότι τα αποφεύγω όπως ο διάβολος το λιβάνι και τα φοράω μόνο αργά το βράδυ όταν βγάζω τους φακούς επαφής για να ξεκουράσω τα μάτια μου.

 

Κάποτε αγόραζα μηνιαίους φακούς επαφής αλλά τα τελευταία χρόνια έχω βολευτεί με τους ημερήσιους που από ότι ξέρω είναι και πιο υγιεινοί για τα μάτια γιατί τους πετάω κάθε βράδυ πριν προλάβουν να γεμίσουν βακτήρια. Και μετά έρχεται ο Μάιος. Αλλεργίες δεν μπορώ να πω ότι έχω (ούτε και είχα ποτέ) αλλά μου συμβαίνει κάτι περίεργο – λες και κάθε Μάιο τα μάτια μου κάνουν την δική τους επανάσταση και ερεθίζονται, κοκκινίζουν, κουράζονται με που πάω να κάτσω μπροστά σε υπολογιστή, δακρύζουν (όχι από συγκίνηση)  και γενικά δεν περνάνε καθόλου καλά ενώ τα πράγματα χειροτερεύουν δραματικά όταν πάω να κάνω μακιγιάζ και ειδικά όταν απλώνω την μάσκαρα.  Έλα όμως που λατρεύω τη μάσκαρα.

 

Από όλα τα καλλυντικά προϊόντα για το μακιγιάζ των ματιών (σκιές, μολύβια, eyeliner) η μάσκαρα είναι by far το αγαπημένο μου γιατί μόνο οι μακριές βλεφαρίδες μπορούν πραγματικά να αναδείξουν το βλέμμα και να κάνουν τα μάτια να φαίνονται μεγαλύτερα. Φαντάσου λοιπόν τη σκηνή, εγώ με τα μάτια του βρικόλακα να προσπαθώ επιπλέον να βάλω και μάσκαρα.   Αλλά δεν υπήρχε περίπτωση. Θα την έβρισκα τη λύση.

 

Kαι τελικά την βρήκα (και την λύση και την μάσκαρα). H υποαλλεργική μάσκαρα της La Roche Posay Respectissime Mascara Extension (17,20Ε) πραγματικά είναι ιδανική για την περίπτωσή μου γιατί δεν ερεθίζει παραπάνω τα ήδη κουρασμένα μάτια μου.   Ο άλλος λόγος βέβαια που μου αρέσει τόσο πολύ είναι ότι πραγματικά μακραίνει τις βλεφαρίδες μου. Δηλαδή και φιλική προς το πρόβλημά μου είναι, αλλά και ικανοποιεί την ματαιόδοξη φύση μου.

 

Μάλιστα πρόσφατα η φίλη μου η Ελένη που είναι ειδήμων στα προϊόντα La Roche Posay μου πρότεινε να δοκιμάσω και τις ειδικές αμπούλες ντεμακιγιάζ Toleriane Demaquillant Yeux (16,25Ε)  και πραγματικά με έσωσε γιατί τα πράγματα χειροτέρευαν δραματικά κάθε φορά που έκανα ντεμακιγιάζ και έτριβα τα μάτια μου.   Αν πάντως φοράς και εσύ φακούς επαφής και έχεις ευαίσθητα μάτια, σου συστήνω ανεπιφύλακτα αυτά τα δυο προϊόντα (τα οποία εδώ που τα λέμε και τα δυο μαζί στοιχίζουν όσο μια ακριβή μάσκαρα). Θα με θυμηθείς.   stagones

1 Comment
  1. Τις αμπούλες ντεμακιγιαζ της Posay τις εχω δοκιμασει(λογο φακων επαφης) και ειναι οπως περιγραφεται στο παραπανω post.Να συμπληρωσω οτι δεν ειναι για αδιαβροχη μασκαρα και
    Οσον αφορα την παραπάνω μάσκαρα δεν την εχω δοκιμασει, διοτι οι βλεφαριδες μου ειναι πολύ ισιες και δεν “γυριζουν” με τιποτα.
    Εγω εχω μεινει πολύ ευχαριστημενη απο δυο εταιρειες:
    HR(στη λεοπαρ συσκευασια)+
    Lancome( οπου μπορεις να “δουλεψεις” απειρες φορες τη μασκαρα πανω σου).

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.