Coco Mademoiselle, Chanel για πάντα.

coco-chanel

 

 

Σύμφωνα με την επίσημη βιογραφία της, η Gabrielle Chanel, όταν έφυγε σε ηλικία 18 ετών από το ορφανοτροφείο στο οποίο μεγάλωσε, πήγε στην πόλη Moulins για να γίνει τραγουδίστρια σε καμπαρέ. Ήταν εκείνη την εποχή που απέκτησε το παρατσούκλι «Coco».

 

Κάποιοι λένε λόγω των τραγουδιών της ενώ η ίδια παραδέχτηκε αργότερα σε συνέντευξή της, ότι ήταν συντομογραφία της λέξης “cocotte” που στα γαλλικά σημαίνει «ερωμένη». Όποια και να είναι η αλήθεια η ζωή αυτής της μεγαλοφυούς προσωπικότητας δεν παύει να μας συναρπάζει και εγώ περιμένω με ανυπομονησία να δω την ταινία Coco Before Chanel με την Audrey Tautou.

 

Συμπτωματικά πάντως σήμερα έπεσε στα χέρια μου το υλικό με τις φωτογραφίες της καμπάνιας του Coco Mademoiselle και για άλλη μια φορά σκέφτηκα ότι αν και η Coco έχει πλέον φύγει απ΄ τη ζωή ο οίκος της εξακολουθεί να είναι ίσως ο πιο μοναδικά εμβληματικός οίκος υψηλής ραπτικής και προϊόντων περιποίησης.

Mε μούσα την Keira Knightley η καμπάνια του αρώματος διηγείται μια μοναδική ιστορία ενός αρώματος που «πρέπει να ψεκαστεί στα σημεία που πιστεύετε ότι θα φιληθείτε» σύμφωνα με τον δημιουργό του, τον διάσημο αρωματοποιό Jacques Polge, τη «μύτη» του οίκου Chanel.

 

Το Coco Mademoiselle δημιουργήθηκε για να υμνήσει την διάνοια μιας μοναδικής γυναίκας και την ικανότητά της να βλέπει μπροστά, πολύ πιο μπροστά από την εποχή της. Μια γυναίκα δυναμική με έντονη προσωπικότητα που δεν έχασε όμως ποτέ την θηλυκότητα και την γοητεία της.

 

Το Coco Mademoiselle με νότες από σιτσιλιάνικο πορτοκάλι και περγαμόντο, τριαντάφυλλο, ανατολίτικο γιασεμί , ινδονησιακό πατσουλί, βανίλια  και λευκό μόσχο ενσαρκώνει το ίδιο το πνεύμα της Chanel – είναι αισθησιακό, σαγηνευτικό αλλά και απόλυτα μοντέρνο, είναι ένα άρωμα που αντιπροσωπεύει μια σύγχρονη γυναίκα, μια σέξι πλανεύτρα.

 

 

coco1

 

 

coco4

 

coco2

 

 

coco6

 

 

coco7

 

 

coco8

 

 

coco9

 

Το άρωμα Coco Mademoiselle μπορείτε να το βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα καλλυντικών www.beautypaths.eu με 20% έκπτωση. (Σημειώστε: Το Eau de Toilette 100ml από 101,39E  θα το βρείτε 81,10Ε  και το Eau de Parfum 100ml από 118,70Ε θα το βρείτε 94,90Ε)

 

 

1 Comment
  1. Είναι το αγαπημένο μου άρωμα. Χειμώνα καλοκαίρι. Αισθησιακό, κομψό και γαργαλιστικό. Σίγουρα δεν περνάω απαρατήρητη όταν το φοράω!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.