Ομορφιά: Στην κουζίνα σου με συνταγές από τσάι (ναι, κάνει καλό στην ομορφιά σου…)

Έτσι θα είμαι μετά από 40 χρόνια κα θα πίνω το τσαγάκι μου!

lady-with-tea

 

Δεν ξέρω αν έχει τύχει να σας το αναφέρω ποτέ αλλά δεν πίνω ποτέ καφέ. Κανενός είδους και –το ξαναλέω – ποτέ. Aυτό είναι ένα γεγονός που γενικά ξαφνιάζει, αλλά δεν είναι κάτι παράξενο για μένα, διότι απλώς δεν τον έμαθα και δεν τον συνήθισα ποτέ. Εξάλλου ούτε η μαμά μου πίνει ποτέ καφέ, (πίνει τσάι) αλλά και ο μπαμπάς μου – άντε να πιει μια-δυό φορές την εβδομάδα έναν καπουτσίνο γλυκό.

 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πίνω και εγώ κάποιο αφέψημα το πρωί για να μου ανοίξει το μάτι. Πίνω τσάι ζεστό με γάλα (όχι οποιοδήποτε τσάι αλλά ένα βαρύ μαύρο αγγλικό τσάι που λέγεται Tetley) και κατά την διάρκεια της μέρας στο γραφείο πίνω Lipton, ή το Linea ή αυτά τα νέα τσάγια της Lipton (πράσινο, λευκό, κόκκινο) με γεύσεις και σχήμα πυραμίδας (δεν ξέρω αν τα έχει πάρει το μάτι σας στα σούπερ-μάρκετ).

 

Η αλήθεια είναι βέβαια ότι πολλές φορές όταν σε κάποιο café παραγγέλνω τσάι, συνήθως με ρωτάνε αν είμαι άρρωστη-  αλλά τέλος πάντων αυτό το αντιπαρέρχομαι. Πάμε παρακάτω. Προχθές λοιπόν μου ήρθε στο γραφείο το εφημεριδάκι “The Lipton Tea Times” ένα ομολογουμένως πολύ χαριτωμένο έντυπο με διάφορες συνταγές για κοκτέιλ και μαγειρική με τσάι. Και επειδή εδώ που τα λέμε το τσάι όντως κάνει καλό και στην υγεία και στην ομορφιά  ρίξτε μια ματιά στις συνταγές που ακολουθούν, και θα έχετε και το τέλειο άλλοθι!

Βασική πληροφορία: Για να φτιάξετε το τσάι πρέπει πρώτα να ρίξετε το φακελάκι σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό, για να γίνει σωστά η εκχύλιση και μετά, αν θέλετε να το σερβίρετε κρύο, (icetea) απλώς προσθέστε παγάκια.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΟΚΤΕΙΛ

lipton-coctails

Τσάι Ντάκιρι

Ετοιμάζουμε το τσάι χρησιμοποιώντας 2 πυραμίδες Lipton Peach Mango σε ½ φλιτζάνι νερό ανά μερίδα. Αφαιρούμε το τσάι και αφήνουμε να κρυώσει. Στο μπλέντερ λιώνουμε, ανά μερίδα, 2 φράουλες, λίγη ζάχαρη και 1-2 παγάκια. Σε μια κανάτα, ανακατεύουμε τις λιωμένες φράουλες με το τσάι. Σερβίρουμε σε ποτήρι με σπασμένο πάγο και γαρνίρουμε με 1-2 ολόκληρες φράουλες. Προσθέστε μισό ή ένα σφηνάκι λευκό ρούμι ή βότκα με κάθε μερίδα.

Τσάι Μοχίτο

Ετοιμάζουμε το τσάι χρησιμοποιώντας 2 πυραμίδες Lipton Morocco σε 1/5 φλιτζάνι νερό ανά μερίδα. Αφαιρούμε το τσάι και αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα ψηλό ποτήρι με βαρύ πάτο, βάζουμε 2 με 3 φύλλα μέντας, 1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη και λίγες σταγόνες lime. Με το πίσω μέρος του κουταλιού, τρίβουμε την μέντα για να βγάλει άρωμα και υγρά. Προσθέτουμε ένα σφηνάκι ρούμι και ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη. Γεμίζουμε το ποτήρι με τσάι, προσθέτουμε λίγα παγάκια και σερβίρουμε

Τσάι Σανγκρία

Ετοιμάζουμε 10 φακελάκια Lipton Bangalore Palace σε 2 φλιτζάνια νερό και 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Μέχρι να ετοιμαστεί το τσάι, γεμίζουμε μια κανάτα με 3 ποτήρια παγάκια και περιχύνουμε το τσάι αφού αφαιρέσουμε τις πυραμίδες. Προσθέτουμε 1 μήλο κομμένο σε κύβους, 1 πορτοκάλι κομμένο σε ψιλές ροδέλες και 1 ποτήρι γλυκό κόκκινο κρασί τύπου μαυροδάφνη.

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ

Ζυμαρικά με πέστο τσαγιού

Ο δυόσμος υπάρχει σαν συστατικό στο πέστο σε αρκετές περιοχές της Ιταλίας. Σε συνδυασμό με το τσάι, δίνει μια ακόμα πιο καλοκαιρινή γεύση σε αυτή την σάλτσα.

pesto-pasta

Υλικά για 4 άτομα

3 ματσάκια φρέσκο βασιλικό

1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο

1 κεφάλι σκόρδο

2  κ.σ. μαύρο τσάι, σκέτο ή αρωματισμένο με μέντα

½ κ.σ. μαύρο πιπέρι ολόκληρο

1φλ.τσαγιού κουκουνάρι

1 φλ. Τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη

1 φλ. Τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα γουδί χτυπάμε το κουκουνάρι με το πιπέρι και το τσάι. Αδειάζουμε το γουδί. Βάζουμε μέσα το σκόρδο και το λιώνουμε. Χτυπάμε αυτά τα υλικά στο μπλέντερ. Όταν σχηματιστεί ένας πυκνός πολτός προσθέτουμε την παρμεζάνα. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα μέχρι να πετύχουμε την ρευστότητα που θέλουμε. Βράζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας. Σουρώνουμε και ανακατεύουμε με όση ποσότητα πέστο θέλουμε. Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι.

Βερίκοκα ποσέ σε τσάι

Lipton-pyramid

Για 4 μερίδες

8 φακελάκια πυραμίδες Lipton Peach Mango

8 βερίκοκα

4-6 κομμάτια φλούδα λεμονιού

4 κ.γ. μαύρη ζάχαρη

1 κ.σ. κονιάκ ή Μαυροδάφνη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό με τη ζάχαρη και το λεμόνι. Προσθέτουμε το τσάι και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το λεμόνι και το τσάι. Πλένουμε τα βερίκοκα. Τα κόβουμε στη μέση. Αφαιρούμε το κουκούτσι και τα τοποθετούμε στο σιρόπι. Σιγοβράζουμε για

4-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Αφαιρούμε τα βερίκοκα με τρυπητή κουτάλα και τα μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Ραντίζουμε με το κονιάκ ή το κρασί. Συνεχίζουμε να βράζουμε το σιρόπι για 8-10 λεπτά ή μέχρι να δέσει και να μειωθεί στο μισό. Περιχύνουμε τα φρούτα και αφήνουμε να κρυώσουν. Σερβίρουμε χλιαρά ή τα αφήνουμε πρώτα στο ψυγείο να κρυώσουν

1 Comment
  1. Χαχαχαχα η φωτό όλα τα λεφτά!! Ούτε εγώ πίνω καφέ, οπότε δεν είσαι η μόνη! (δεν πίνω ούτε τσάι όμως χεχε) ! Ωραίες συνταγούλες πάντως! 😉

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.