Bobbi Brown: Συμβουλές και Μυστικά του Μακιγιάζ

bobbibrown

 

Πρόσφατα διάβασα στο Αμερικανικό In Style μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε μια από τις αγαπημένες μου make up artists, η Bobbi Brown (σας το είπα και τις προάλλες όταν ανέβασα post με το φθινοπωρινό της μακιγιάζ)  όπου αποκαλύπτει φοβερά tips και τρυκ για πετυχημένο μακιγιάζ.

 

Ρίξτε μια ματιά γιατί ακόμη και εγώ μετά από τόσα χρόνια που είμαι δημοσιογράφος ομορφιάς μαθαίνω συνεχώς κάτι καινούργιο από αυτή τη γυναίκα. Ειδικά την πρώτη της συμβουλή θα την ακολουθήσω από αύριο κιόλας, όσο αφορά την δεύτερη συμβουλή της εγώ έκανα ακριβώς το αντίθετο και θα αλλάξω την τακτική μου άμεσα, ενώ η τέταρτη συμβουλή της είναι απίστευτα σωστή και έξυπνη!

 

1. Ξεκινήστε με απλή ενυδατική

Για να δημιουργήσετε μια απαλή και φωτεινή βάση για το μακιγιάζ σας είναι καλύτερα να απλώσετε στο πρόσωπό σας μια απλή και ελαφριά ενυδατική κρέμα αντί για μια ενισχυμένη αντιρυτιδική φόρμουλα. Πολλές ενυδατικές κρέμες με ενεργά συστατικά δεν ενυδατώνουν όσο πρέπει το δέρμα. Μια μη-λιπαρή φόρμουλα αυτόματα θα «γεμίσει» και θα χαρίσει ομοιομορφία στο δέρμα σας έτσι ώστε να αποκτήσει άμεσα καλύτερη υφή. Καλύτερα να χρησιμοποιείτε τα σέρουμ και τις κρέμες με ενισχυμένη φόρμουλα, το βράδυ.

2. «Χτίστε» το χρώμα

Για ροδαλά, σέξι μάγουλα που θα διατηρήσουν το χρώμα υγείας όλη μέρα, απλώστε ένα κρεμώδες ρουζ πάνω από ένα κόμπακτ. Αν και αυτό ακούγεται περίεργο πραγματικά «κάνει δουλειά». Αν απλώσετε μόνο το ρουζ σε κρέμα δεν πρόκειται να διατηρηθεί αρκετά, ενώ ανάλογα με την απόχρωσή του συνήθως δείχνει ή πολύ έντονο ή πολύ απαλό. Αν όμως από κάτω έχετε απλώσει το κόμπακτ ρουζ σας, και το χρώμα θα είναι τέλειο και φυσικό, και το ρουζ σας θα μείνει στη θέση του όλη μέρα.

3. Λάμψη στα Μάτια

Οι μεταλλικές λαμπερές κρεμώδης σκιές δίνουν την πιο όμορφη και φυσική λάμψη στο δέρμα αρκεί να μην είναι σε παγωμένες αποχρώσεις του λευκού που μπορεί να «χλωμιάσουν» το πρόσωπο σας. Επιλέξτε ένα ζεστό χρώμα όπως χρυσαφί, μοβ ή μπλε. Απλώστε το κατά μήκος του βλεφάρου σας με το δάκτυλό σας. Θα δώσει άμεσα ένα κολακευτικό χρώμα στα βλέφαρα και θα προσθέσει αυτήν την έξτρα λάμψη στο βλέμμα σας.

4. Αγαπήστε τα lip balms

Ετοιμάζεστε για έξοδο; Αποφύγετε το κραγιόν. Είναι πολύ πιο έξυπνη κίνηση να βάψετε έντονα τα μάτια σας και να δώσετε ένα πολύ όμορφο χρώμα στα μάγουλά σας γιατί έτσι κι αλλιώς το κραγιόν μετά από λίγη ώρα και αφού φάτε και πιείτε θα εξαφανιστεί. Συμβουλεύω για το βράδυ να έχετε πρόχειρο και πάντα μαζί σας ένα lip balm σε απαλή φυσική ροδί απόχρωση και να το ρετουσάρετε συχνά για να είναι τα χείλη σας όλο το βράδυ απαλά και να δείχνουν «γεμάτα».

Πριν λίγο καιρό η Bobbi Brown δημοσίευσε το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Beauty Rules όπου απευθύνεται σε έφηβες και εικοσάρες . Στο βιβλίο αυτό δεν έχει ποζάρει κανένα απολύτως μοντέλο αλλά κανονικά κορίτσια της διπλανής πόρτας. Φανταστήτε ότι η κοπέλα στο εξώφυλλο είναι η σερβιτόρα από το ρεστοράν που πηγαίνει συχνά η Bobbi Brown στην περιοχή του ζει.  Πάντως κάποιες  από τις συμβουλές του βιβλίου έχουν εφαρμογή σε κάθε ηλικία:

bobbi brown book

 

 

  • Για να δώσετε λάμψη στην περιοχή των ματιών φροντίστε το κονσήλερ σας να είναι έναν τόνο πιο ανοιχτό από το make up σας.
  • Μην απλώνετε ποτέ eyeliner στο μισό μάτι. Ξεκινήστε από την εσωτερική και καταλήξτε στην εξωτερική γωνία του ματιού, αλλιώς τα μάτια σας θα δείξουν μικρότερα.
  • Επιλέξτε μπρόνζερ σε καφέ και όχι πορτοκαλί απόχρωση.

 

2 Σχόλια
  1. Πολύ καλές συμβουλές! Όμως απ’όσο ξέρω όμως αν βάλεις κρεμώδες προϊόν πάνω από πούδρα το αποτέλεσμα είναι λίγο cakey (δε μου έρχεται η ελληνική λέξη) ! Αν απλώσεις όμως πρώτα το κρεμώδες ρουζ και μετά το ρουζ σε μορφή πούδρας, τότε τα μαγουλάκια θα έχουν χρωματάκι ΟΛΗ μέρα! 😉

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.