Καλημέρα από τη Νάξο!

naxos-1

 

Λοιπόν, όπως θα καταλάβατε βρίσκομαι στο νησί των κούρων, εκεί που γεννήθηκαν τα δίδυμα Απόλλωνας και Άρτεμη και επίσης εκεί που εγκατέλειψε ο άκαρδος Θησέας την Αριάδνη -μετά από τόση βοήθεια που του έδωσε η καημένη και παράτησε και τους δικούς της για να κλεφτεί μαζί του – αλλά τι τα θέλετε, όλες μας έχουμε αδυναμία στα «κακά παιδιά».

 

Είναι η πρώτη μου φορά στην Νάξο, μόλις έφτασα και δεν έχω προλάβει να δω και πολλά πράγματα αλλά χθες πριν φύγω ρώτησα την φίλη μου την Μαρία -που είναι Ναξιώτισσα από τη μητέρα της – και με την οποία δουλεύουμε μαζί στο περιοδικό ΟΚ! και μου είπε για τις πανέμορφες παραλίες, με καλύτερη αυτή του Άγιου Προκόπη, την κουκλίστικη χώρα με το κάστρο και την ενετική επιρροή, την καταπράσινη ενδοχώρα του νησιού και βέβαια (επειδή ξέρει ότι δεν μπορώ να αντισταθώ στο καλό φαγητό) μου είπε ότι πρέπει οπωσδήποτε να προμηθευτώ γραβιέρα Νάξου πριν γυρίσω στην Αθήνα η οποία καμία σχέση δεν έχει με αυτή που πωλείται στην πρωτεύουσα…

Αλλά και ο λόγος που βρίσκομαι στην Νάξο με την τόσο πλούσια Αρχαία Ιστορία συνδέετε κατά κάποιο τρόπο με μια πιο μοντέρνα ιστορία αυτή που ξεκίνησε να γράφεται πριν από περίπου 50 χρόνια με μια προσωπική συνταγή για σιρόπι ενός παππού. Του παππού του Γιώργου Κορρέ.

 

Ναι, καλά καταλάβατε: όπως λέμε «Φυσικά Προιόντα Κορρέ». Ο Γιώργος λοιπόν και η γυναίκα του η Λένα αποφάσισαν να καλέσουν φίλους, συμφοιτητές, και δημοσιογράφους ομορφιάς στη Νάξο – την γενέτειρα του παππού – για να γιορτάσουν μαζί τα 15α γενέθλια της μάρκας η οποία ξεκίνησε το 1996 από ένα μικρό ομοιοπαθητικό φαρμακείο στο Παγκράτι για να φτάσει να είναι σήμερα μια από τις πιο γνωστές μάρκες φυσικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο (μην μου πεις ότι δεν σε πιάνει μια εθνική περηφάνια; Εγώ πάντα το παθαίνω αυτό με τον Κορρέ.)

Γυρίζοντας θα έχω πολλά να σας γράψω αλλά προς το παρόν κορίτσια θέλω να απολαύσω το νησί οπότε  τα λέμε σε λίγο..

By the way, διαβάζει καμία φίλη από Νάξο ή καμία φίλη που να έχει πάει Νάξο και να έχει να μου πει κάποιο tip?

 

ΥΓ: Ότι κάνουν αυτά τα παιδιά το κάνουν με μεράκι… απλά ρίξε μια ματιά στην πρόσκληση που μας έστειλαν για το δημοσιογραφικό ταξίδι και θα καταλάβεις τι εννοώ.

 

 

NAXOS2

8 Σχόλια
  1. καλημέρα! Νάξος – τί ωραία! το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα για φαγητό και γω ήταν το waffle house! απίστευτες βάφλες!! μην χάσεις το ηλιοβασίλεμα από την Πορτάρα, είναι μαγευτικά! είναι φανταστικό νησί, είχα πάει πρόπερσι και μου άρεσε πολύ. αν μείνεις μέρες έχει πολλά να δεις, αξίζει να πας και στο σπήλαιο του Ζα, (απαραίτητα τα αθλητικά παπούτσια και μπουφάν γιατί έχει κρύο!!!).
    Εύχομαι να περάσεις καλά και να μας φέρεις δωρα από τον Κορρέ!!!!!!!

  2. Λατρεύω Νάξο!!! Λοιπόν, να φας βάφλα ή παγωτό ή να πιείς milk shake στο Waffle House στο λιμάνι (τα φτιάχνει μόνος του τα παγωτά) και να κάτσεις για φαγητό στην ταβέρνα “Η καλή καρδιά”, η οποία είναι επίσης στο λιμάνι! Είχα πάει το 2005 και το 2006 και είχα περάσει πολύ ωραία!!

    Εννοείται ότι και εμένα με πιάνει περηφάνια όταν λένε για τον Κορρέ! Έχω γράψει 1-2 άρθρα για τον Κορρέ στο blog μου και πάντα τραβάνε το ενδιαφέρον!! 🙂 I love Korres!!!! 🙂

  3. Sumfwnw me ta koritsia, PREPEI na peraseis apo Waffle House!! Exw katagwgi apo Naxo, exw paei kamposes fores, sou proteinw na guriseis ta xwria eidika ta oreina, piges kai se wraia epoxi, xwris zesti, oi voltitses sta xwria tha einai teleies!!

  4. Aaaa xexasa, apo turia, an katafereis na vreis prepei oposdipote na dokimaseis to arseniko! Vari turi se lipara alla para polu nostimo.

  5. Loipon sou grafw apo Naxo, tha tin latrepseis, na fas waffle opws lene kai ta koritsia, na pas stin apeiran8o poy einai ena ekseretikis omorfias xwrio paradosiako me kritiki dialekto, 8a peraseis kai apo to Xalki, emai sto monadiko periptero, pou uparxei ekie, rwtame oti 8es.Kali diamoni!!!!!

  6. Να περάσεις πολύ πολύ ωραία και να μας έρθεις με φρέσκα νέα, περιμένουμε!!!!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.