Οκτώβριος: Ο ροζ μήνας του beautyblog

pink-ribbon-vera-wang

 

Η γιαγιά μου είναι 88 ετών. Πριν από δυο χρόνια διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού. (Μια χαρά είναι πάντως, και μας τα λέει και χύμα…) Όταν ήμουν δώδεκα ετών η πρώτη ξαδέρφη της γιαγιάς μου και θεία της μητέρας μου, η γοητευτική Βιβή, έπειτα από την διάγνωση των γιατρών για καρκίνο του μαστού, έφυγε σε ένα χρόνο, σε ηλικία 60 ετών.

 

Η πιο όμορφη γυναίκα της οικογένειάς μου η πρώτη ξαδέρφη της μητέρας μου και δική μου θεία, η Ναυσικά (στα νιάτα της, την φώναζαν Άβα Γκάρντνερ) έχασε την μάχη με την ίδια αρρώστια στα 52 της χρόνια όταν εγώ ήμουν 16 ετών και εκείνη ακόμα μια κούκλα. Σαν σήμερα 5 Οκτωβρίου πριν από ακριβώς 7 μήνες στις 5 Μαρτίου του 2010 «έφυγε» από καρκίνο (που ξεκίνησε από τον μαστό) μόλις στα 49 της, μια αγαπημένη συνάδελφος, beauty editor,  που πολέμησε σαν παλικάρι μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτό το post της το αφιερώνω με όλη μου την ψυχή, την καρδιά και την αγάπη. (Εις Παρισείους αγαπημένη, εις Παρισείους…)

 

O Οκτώβριος είναι ένας μήνας αφιερωμένος στο Breast Cancer Awareness. Ένας μήνας αφιερωμένος σε αυτή την απόλυτα γυναικεία μάστιγα που δεν κάνει διακρίσεις σε ηλικίες, φυλές και κοινωνικές τάξεις. Εγώ με το συγκεκριμένο post δεν θέλω να σας στεναχωρήσω. Θέλω απλά να σας αφυπνίσω. Το συγκεκριμένο post δεν είναι σε καμιά περίπτωση απαισιόδοξο. Είναι μόνο αισιόδοξο.

 

Γιατί αν και έχουν χαθεί πολλές μάχες, αυτό που μετράει είναι στο τέλος να κερδίσουμε τον πόλεμο. Και θα τα καταφέρουμε. Είμαι σίγουρη γι αυτό. Ας ευχαριστήσουμε εταιρίες ομορφιάς που χρόνια παλεύουν για αυτόν τον σκοπό όπως η Estee Lauder και η Avon ας καλωσορίσουμε στο cause  την Clinique, τον Ralph Lauren (και τα ροζ αλογάκια του – Pink Ponies  για αυτό το μήνα) την Bobbi Brown και το Pink Shimmer Brick Compact, τις πανέμορφες ροζ κορδέλες της Vera Wang, το ροζ shower gel της Philosophy,  που με τον δικό τους τρόπο και δίνοντας μεγάλο μέρος από τα έσοδά τους βοηθούν ώστε κάποια στιγμή αυτή η μάστιγα να νικηθεί.

 

Αυτός ο μήνας είναι ροζ. Με λίγα λόγια όπου δείτε ροζ και όπου δείτε αυτό το κορδελάκι δώστε προσοχή. Μην αδιαφορήσετε. Είναι δικός μας ο σκοπός. Της κάθε μιας από εμάς ξεχωριστά.

5 Σχόλια
  1. 14 Σεπτεμβρίου (την ημέρα της γιορτής μου) πέθανε η μητέρα της κολλητής μου σε ηλικία 63 ετών από καρκίνο του πνεύμονα… το ανακάλυψε σε πολύ προχωρημένο στάδιο, γι’αυτό και έχασε τη μάχη…

    Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ.

  2. Τωρα που εχω δυο παιδακια εχει αρχισει να με αγχωνει πολυ αυτη η ασθενεια, παντου γυρω μας, παντου…και θεραπεια??Δυσκολο..

  3. Είναι χρέος όλων μας, για τον εαυτό μας… για όλους! καλημέρα!
    Αφιερωμένο σε όλες όσες πάλεψαν, έχασαν ή κέρδισαν… δίνοντας κουράγιο και δύναμη!

  4. Σε ηλικία 10 ετών διαγνώστηκα με καρκίνο στα κόκκαλα με μεταστάσεις στους πνεύμονες. Παρότι στο τέταρτο στάδιο κ με λιγοστές ελπίδες, ξεκίνησα χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες. Τώρα, μετά από εκείνα τα δύσκολα χρόνια, είμαι μια χαρά! Έμαθα να προσέχω τον εαυτό μου, να κάνω τακτικά τους ιατρικούς ελέγχους για σωστή πρόληψη, να τρώω υγιεινά, να γυμνάζομαι, μα πάνω απ΄όλα να χαμογελάω και να αγαπάω τους άλλους. Έμαθα να αφιερώνω χρόνο στους δικούς μου ανθρώπους και να τους λέω, όχι μόνο να τους δείχνω, ότι τους αγαπάω πολύ..
    Έμαθα τελικά, ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο στην ζωή, χρειάζεται αγώνας από μέρους μας κ αγάπη, πολύ αγάπη για την τόσο δύσκολη ζωή μας, γιατί μόνο με αυτήν μπορούμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια..

    Κάθε μέρα λοιπόν, με ένα νέο χαμόγελο κάθε φορά, ας αγωνιστούμε όλοι ενάντια σε αυτή την μάστιγα του αιώνα μας, για να κερδίσουμε όχι μόνο τις μάχες, αλλά και ολόκληρο τον πόλεμο κάποια στιγμή.

    Καλή δύναμη σε όλες!!!

  5. Σε ευχαριστούμε για τα υπέροχα λόγια σου και για το κουράγιο που μας δίνεις! Keep smiling κούκλα!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.