Sunsilk Σαμπουάν: Το μεγάλο comeback

Sunsilk-shampoo1

Στα χρόνια που εργάζομαι σε μεγάλα περιοδικά ως δημοσιογράφος ομορφιάς έχω παρακολουθήσει μεγάλα λανσαρίσματα, έχω καλωσορίσει πολλές μάρκες που έκαναν την είσοδό τους στην ελληνική αγορά, έχω δει μικρές μάρκες που ενώ ξεκίνησαν δειλά-δειλά, να μεγαλουργούν και μεγάλες μάρκες με τρομερή υποστήριξη να μην έχουν το αναμενόμενο αποτέλεσμα στην συνείδηση του καταναλωτή.

 

Αν με ρωτήσετε ακόμα και τώρα μετά από τόσα χρόνια τι είναι αυτό το κάτι που μπορεί να κάνει μια μάρκα να ξεχωρίσει, δεν θα μπορέσω να σας απαντήσω με ακρίβεια. Η συλλογική διάθεση του καταναλωτικού κοινού και ειδικά των γυναικών ήταν και θα είναι απρόβλεπτη.

 

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες μάρκες που με την είσοδό τους στην αγορά- αν θέλετε ακόμα και από ένστικτο και μόνο, νιώθω ότι η επιτυχία τους είναι μονόδρομος. Για μένα το μεγάλο νέο της επόμενης χρονιάς είναι η επαναφορά στην ελληνική αγορά της τεράστιας μάρκας περιποίησης μαλλιών Sunsilk. Και το μόνο που έχω να πω είναι “it was about time”.

 

Νομίζω ότι πρέπει να ήμουν στις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου όταν το Sunsilk αποσύρθηκε από την ελληνική αγορά και την θέση του έπειτα από λίγο πήρε το Organics. Παρόλα αυτά σε κάθε μου ταξίδι στο Λονδίνο το έβλεπα στα μπάνια σχεδόν όλων των φιλενάδων μου. Η αλήθεια είναι ότι μου «έλειπε» από τα ράφια των ελληνικών καταστημάτων.

 

Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί μια μάρκα περιποίησης μαλλιών τέτοιας εμβέλειας δεν υπήρχε και εδώ. Αρκεί να σας πω ότι η σειρά Sunsilk που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία το 1951(και το πρώτο της διαφημιστικό σποτ «έπαιξε» στις αγγλικές τηλεοράσεις το 1955) πωλείται αυτή τη στιγμή σε 69 χώρες σε όλον τον κόσμο.

 

Και για να αναφέρω κάποιες μόνο από τις καινοτομίες του Sunsilk – ήταν το πρώτο σαμπουάν όπου η φόρμουλά του ήταν τέτοια ώστε να καθαρίζει τα μαλλιά με ένα μόνο «χέρι», το πρώτο που ενσωμάτωσε το συστατικό allantoin για υγιές τριχωτό της κεφαλής, ενώ το 1962 δημιούργησε σειρές για διαφορετικούς τύπους μαλλιών. Το 1966  ήταν το πρώτο σαμπουάν που περιείχε στην σύνθεσή του ελαιόλαδο για απαλά και ευκολοχτένιστα μαλλιά αλλά και φυσικό χυμό λεμονιού για λιπαρά μαλλιά.  Με λίγα λόγια το Sunsilk έχει γράψει ιστορία.

Και η επαναφορά του όμως στην ελληνική  αγορά δεν είναι καθόλου απλή και αναμένεται να «ταράξει» τα νερά της αγοράς. Από τις αρχές του 2009 ( εδώ και σχεδόν 2 χρόνια) η ολοκαίνουργια σειρά Sunsilk Co – Creations ξεκίνησε την συνεργασία και την συν- δημιουργία προϊόντων με επτά από τους πιο διάσημους hair-stylists και experts του κόσμου για να δημιουργήσει νέες και πολύ πιο εξελιγμένες φόρμουλες.

 

Κάθε διαφορετικό «πρόβλημα» μαλλιών θα αντιμετωπίζεται με την αντίστοιχη σειρά η οποία όμως έχει δημιουργηθεί μαζί με τον ειδικό hair-expert με την αντίστοιχη γνώση και  πελατολόγια που συμπεριλαμβάνουν τους διασημότερους celebrities. Για παράδειγμα η Dr Francesca Fusco, διάσημη δερματολόγος και τριχολόγος στην Νέα Υόρκη συν-δημιούργησε σειρές για υγιές τριχωτό της κεφαλής και ενδυνάμωση λεπτών μαλλιών. Ο Jamal Hamadi  συν-δημιουργεί σαμπουάν για έντονη λάμψη. Η Rita Hazan  για βαμμένα μαλλιά, ο Teddy Charles για πλούσιο όγκο, ο Thomas Taw για ταλαιπωρημένα μαλλιά, η Ouidad για τέλειες μπούκλες και η Yuko Yamashita εφευρέτης του πιο διάσημου συστήματος ισιώματος και λείανσης συν δημιουργεί σαμπουάν για τι άλλο; Τέλεια ίσια μαλλιά.

Tα προϊόντα δεν τα έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά δεν σας κρύβω ότι περιμένω όπως φαντάζομαι και εσείς με ανυπομονησία να δοκιμάσω τουλάχιστον δυο σειρές, του Thomas Taw και της Yuko. Και μόλις το κάνω θα σας έχω και άλλα νέα «από πρώτο χέρι». Υπομονή μέχρι τον Νοέμβριο.

Sunsilk-conditioner1

5 Σχόλια
  1. Είναι πραγματικά πολύ καλά προϊόντα και χαίρομαι για το come back τους στην αγορά μας.Για όσες φίλες δεν τα γνωρίζουν, τα συνηστώ θερμά.

  2. Σήμερα, βρέθηκα αντιμέτωπη μ’ένα δίλημμα που τελικά, δεν απάντησα…
    Τα μαλλιά μου είναι σπαστά..’Ισως πλέον, προς το ίσια….Το χειμώνα φριζάρουν πολύ, πάρα πολύ κι εκνευρίζομαι απίστευτα…Μ’αρέσει να τα ισιώνω, αλλά μ’αρέσει και να τα κάνω μπούκλες…Και ιδού το δίλημμα…Sunsilk για ίσιωμα ή για μπούκλες? Πότε έβαζα το ένα στο καλάθι και πότε το άλλο….Αυτό για τις μπούκλες είναι για πολύ σγουρά μαλλιά ή κάνει και για σπαστά? Κι αυτό για το ίσιωμα θα τα καταφέρει τώρα με τις βροχές…??…Κι έχω κι άλλη απορία…Θα μπορούσα να πάρω και τα δύο και, ανάλογα με τα κέφια, να χρησιμοποιώ είτε το ένα είτε το άλλο ή στο τέλος, τα μαλλιά μου δε θα “πειθαρχούν” σε κανένα??

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.