Καλημέρα από το Άμπου Ντάμπι!

abu dahbi1

 

Η ξαδερφούλα μου που εργάζεται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος, μου το έχει πει: Μήπως να στήσεις καμία σκηνούλα απ’ έξω και να κοιμάσαι εκεί για να γλιτώσεις και τα μεταφορικά έξοδα; (λόγω της θέσης της μπορεί και να με «καλύψει» άλλωστε).

Ναι, λείπω πάλι. Αυτή τη φορά βρίσκομαι στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στο Άμπου Ντάμπι, καλεσμένη του Pantene Pro-V και της Olay για να πάρω μια πρώτη γεύση των νέων προϊόντων και να σας μεταφέρω τα νέα πάραυτα με το που θα επιστρέψω.

 

Πάντως είναι γνωστό ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα που «βρέχονται» από τον Περσικό Κόλπο θέλουν να γίνουν ο νέος ultra chic τουριστικός προορισμός του πλανήτη (η αρχή έγινε με το Ντουμπάι και ακολουθούν το Ομάν και το Άμπου Ντάμπι) και ένας από τους σοβαρούς λόγους που οι άραβες της περιοχής θέλουν να υλοποιήσουν σύντομα τα σχέδιά τους είναι ότι σε λιγότερο από εβδομήντα χρόνια τα αποθέματα πετρελαίου της περιοχής θα τελειώσουν και με αυτά και οι πόροι αυτών των μικρών κρατιδίων που αυτή τη στιγμή είναι από τα πιο πλούσια μέρη του κόσμου (Κάποιοι λένε ότι το πιο πλούσιο μέρος του κόσμου είναι το Άμπου Ντάμπι αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να εξακριβωθεί).

Βέβαια για να συμβεί αυτό (να γίνουν δηλαδή οι τουριστικοί παράδεισοι του πλανήτη) θα χρειαστούν πολλά χρόνια ακόμα γιατί καλό είναι να μην  ξεχνάμε ότι πρόκειται για αραβικούς πολιτισμούς με αντίστοιχη κουλτούρα και πολύ αυστηρή θρησκεία όπου κάποια πράγματα ειδικά αν είσαι γυναίκα –dress code- τρόπος συμπεριφοράς κλπ. (εκτός και αν είσαι κλεισμένη σε πολυτελή «δυτικότροπα» ξενοδοχεία) απλώς είναι ανεπίτρεπτα και μπορεί να «προσβάλουν» τα ήθη της χώρας με απρόβλεπτες κάποιες φορές συνέπειες. Εντάξει, δεν υπερβάλω, ούτε κοπιάρω το Sex and the City διότι εκτός από το Ντουμπάι έχω επίσης επισκεφτεί, την Ιορδανία, την Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο και λίγο πολύ ξέρω τι σας λέω. Το παραδέχομαι άλλωστε. Δεν λατρεύω την αραβική κουλτούρα, αλλά σίγουρα την σέβομαι.

 

 

abudhabi 2

 

To Emirates Palace, το δεύτερο πιο ακριβό ξενοδοχείο του κόσμου που χτίστηκε ποτέ.

 

emirates

 

 

Το Sheikh Zayed Mosque, είναι το μεγαλύτερο τζαμί της χώρας και το όγδοο μεγαλύτερο στον κόσμο

 

 

mosque

 

 

 

4 Σχόλια
  1. Άμπου Ντάμπι – τί ωραία! Να περάσεις τέλεια! Πόσο ωραίο είναι να βλέπεις καινούρια μέρη και διαφορετικούς πολιτισμούς! Τα ταξίδια είναι φανταστικά! Προσωπικά προσπαθώ κάθε χρόνο να πηγαίνω διαφορετική χώρα για να δω όσο περισσότερα μέρη μπορώ – με μότο:

    “Ο κόσμος είναι ένα βιβλίο. Όσοι δεν ταξιδεύουν διαβάζουν μόνο μια σελίδα του” (Αγ. Αυγουστίνος)

  2. SO Sex & the City beautyblog!!!! περπατάτε και εσείς με τακούνι στην άμμο? μήπως πετύχατε κανέναν “άσχημο” που δεν βλέπετε Δανό????

    πολλά ΦΙΛΙΑ! και ανέβασε και άλλες φωτό PLEASE

  3. Τζούλια θέλω τη δουλειά σου!!! Χαχαχα!! Τι τυχερή που είσαι, όλο ταξίδια!! 🙂 Καλά να περνάς!! 😉

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.