Jo Malone: Φθινοπωρινή Αρωματική Σονάτα

IMAG_INGREDIENT_PEAR_EP&F_P

 

Πρέπει να είμαι από τις λίγες που μου αρέσει πολύ το φθινόπωρο. Όχι δεν μελαγχολώ, μάλλον χαίρομαι όταν ο καιρός συννεφιάζει και γίνεται μουντός.  Ίσως επειδή ξέρω ότι έρχεται ο χειμώνας η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω να σας πείσω για την ομορφιά που κρύβουν κάποιες φθινοπωρινές μέρες και γι αυτό προτιμώ να σας δείξω εικόνες. Εικόνες υπέροχες που συνόδεψαν ένα πραγματικά εξαιρετικό Δελτίο Τύπου, των νέων προϊόντων της εταιρείας αρωμάτων Jo Malone.

Η συλλογή ονομάζεται English Pear & Freesia, και αντιγράφω το δελτίο: «Πρόκειται για ένα άρωμα που κλείνει μέσα του,  ένα τοπίο και μια εποχή του χρόνου που είναι αδιάρρηκτα συνδεδεμένα με τη Βρετανική ψυχή. Με πηγή έμπνευσης έναν από τους τελευταίους μεγάλους Άγγλους Ρομαντικούς ποιητές και ένα από τα πιο όμορφα μικρά ποιήματα της αγγλικής λογοτεχνίας –την ωδή «Στο Φθινόπωρο» του John Keats– το English Pear & Freesia εκφράζει τέλεια αυτή τη σύντομη εποχή «της καταχνιάς και της μεστής καρποφορίας», τότε που τις τελευταίες μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται οι δροσερές, διαυγείς φθινοπωρινές αύρες.”

 

Για αυτό το νέο άρωμα που στην καρδιά του κυριαρχεί η ζουμερή νότα του αχλαδιού, η δημιουργική ομάδα της Jo Malone επέλεξε ως δημιουργό και «μύτη» την Christine Nagel, βραβευμένη Master Perfumer η οποία μίλησε για την νέα της δημιουργία:

 

«Είναι ασυνήθιστο να έχει τον πρώτο ρόλο το αχλάδι σε ένα άρωμα αλλά η καρδιά του English Pear & Freesia είναι μία σύνθετη και χαρακτηριστικά φθινοπωρινή νότα αχλαδιού. Η πρόκληση για εμένα ήταν να καταφέρω να αναδημιουργήσω το άρωμα του αχλαδιού ακριβώς τη στιγμή της τέλειας ωριμότητάς του.

 

Χρησιμοποιήσαμε ως αφετηρία τη διπλή φύση του αχλαδιού –την τραγανή υφή της φλούδας σε αντίθεση με το μαλακό, χυμώδες εσωτερικό του. Η άμεση εντύπωση του αρώματος θυμίζει την τραγανή πρώτη αίσθηση του φρέσκου φρούτου, που αμέσως μετά οδηγεί στη χυμώδη σάρκα.

 

Αυτή η ολοκληρωμένη νότα του αχλαδιού είναι μια τεχνολογική καινοτομία. Σε συνδυασμό με μια μελωμένη, υγρή νότα κυδωνιού, το αχλάδι εξισορροπείται από τη λεπτή φρεσκάδα της λευκής φρέζιας και του άγριου τριαντάφυλλου. Οι νότες βάσεις –πατσουλί, άσπρο κεχριμπάρι και musk– προσθέτουν ένα διακριτικό, θερμό φόντο. Μία απρόσμενη νότα από δροσερό ραβέντι –με οξύτητα αλλά και απαλότητα ταυτόχρονα– δίνει μία ασυνήθιστη και χαρακτηριστικά μοντέρνα διάσταση σε ένα γνήσια Αγγλικό άρωμα –«ήσυχο» αλλά και υπαινικτικό»

 

 

 

perfumes

 

Και για να ξανα γυρίσω στο δικό μου θέμα (της αγάπης προς το Φθινόπωρο) ρίξτε μια ματιά στις φωτογραφίες της αγγλικής φθινοπωρινής εξοχής και τα ξαναλέμε.

 

IMAG_100ML_EP&F_PR_ONLY

 

 

IMAG_MOOD2_EP&F_PR_ONLY

 

 

IMAG_MOOD3_EP&F

 

 

IMAG_MOOD_EP&F_PR_ONLY

 

 

IMAG_INGREDIENT-FREESIA_EP&

 

 

IMAG_INGREDIENT_ROSES_EP&F

ΙΔΕΑ! Μήπως αν κάποια από εσάς γίνει νύφη του φθινοπώρου, πρέπει να λάβει σοβαρά υπ όψιν της αυτή την αριστουργηματική διακόσμηση των τραπεζιών;

decoration

decoration2

2 Σχόλια
  1. Πολύ δελεαστική η περιγραφή, και η φωτογράφίες πολύ ωραίες αλλά μου θυμίζουν αρχές άνοιξης και ίσως να μου αρέσει περισσότερο. Σύγουρα μόλις βρεθώ σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών θα το δοκιμάσω.

  2. Πόσο συμφωνώ με τις πρώτες φράσεις…
    Και τί ωραίες φωτογραφίες….!!
    (Ναι, καλά κατάλαβες….Σκαλίζω παλιότερα άρθρα….Πω πω..Τα περισσότερα τα θυμάμαι…Και θυμάμαι και που ντρεπόμουν να σχολιάζω και γενικά, ήμουν πολύ διστακτική….Τώρα, γλώσσα δε βάζω μέσα μου…Περνάει ο καιρός……)

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.