Tαξίδι στο Abu Dhabi με την Pantene και την Olay

modern-architecture[1]

 

Είμαι εντυπωσιασμένη. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν από αυτές τις λίγες εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χρόνου που οι εικόνες είναι τόσο ζωντανές και  εναλλάσσονται τόσο αστραπιαία που νιώθεις ότι χρειάζεσαι λίγο χρόνο αποστασιοποίησης για να μπορέσεις να τις αφομοιώσεις. Τώρα νομίζω ότι βρίσκομαι σε αρκετά καλό σημείο για να μπορέσω να σας μεταφέρω λίγη από την μαγεία αυτής της συγκεκριμένης εβδομάδας μιας εβδομάδας όπου η οικοδέσποινα εταιρεία Procter & Gamble ήθελε να την ζήσουμε στο Άμπου Ντάμπι σαν πρωταγωνίστριες του Sex and the City.

 

Kατ’ αρχήν να σας πω δυο λόγια για το σκηνικό. Ναι σκηνικό. Γιατί ειλικρινά έχω την εντύπωση ότι το Άμπου Ντάμπι δεν είναι ένα ακόμα κρατίδιο στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είναι σαν ένα τεράστιο πανάκριβο σκηνικό  ταινίας. Ο συνδυασμός της μοντέρνας αρχιτεκτονικής, των μεγαλόπρεπων τζαμιών, της λευκής άμμου του Περσικού Κόλπου, των τεράστιων αυτοκινητόδρομων, της χρυσής ερήμου και των υπερ εντυπωσιακών ξενοδοχείων και ρεστοράν είναι σχεδόν σουρεαλιστικός.

 

Πεντακάθαρο, ολοκαίνουργιο, περιποιημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και σχεδόν «αφιερωμένο» στον σείχη Zayed (πατέρα του σημερινού σεΐχη), τον οποίο οι ντόπιοι λατρεύουν αφού μέσα σε 50 χρόνια κατάφερε να κάνει την έρημο να ανθίσει και τον τόπο του παραμυθένιο προορισμό διακοπών. Το Άμπου Ντάμπι κατά την άποψή μου είναι πολύ ομορφότερο από το αδερφάκι Ντουμπάι. Εξ άλλου στο Άμπου Ντάμπι απόλαυσα και τα πανέμορφα πρόσωπα των γυναικών της Αραβίας οι οποίες αν και φορούν την παραδοσιακή μαύρη αμπάγια μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι στην πλειοψηφία τους αφήνουν ελεύθερο το πρόσωπό τους.

 

Με λίγα λόγια σε αυτό το ταξίδι ικανοποιήθηκε στο έπακρο η ταξιδιάρικη φύση μου και είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το Άμπου Ντάμπι είναι ένα μέρος που ευχαρίστως θα επέστρεφα για μια ακόμα γεύση (μόνο όμως τους μήνες που η αφόρητη ζέστη και η υγρασία είναι υποφερτές – Οκτώβριο- Νοέμβριο και Μάρτιο Απρίλιο).

 

Ικανοποιήθηκε όμως στο έπακρο και η δημοσιογραφική μου φύση αφού τα νέα της Olay αλλά του Pantene είναι εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Η μεν Olay εμπλουτίζει την σειρά Regenerist με ένα νέο σέρουμ, το δε Pantene παρουσίασε μια εξαιρετικά καινοτομική φόρμουλα για την οποία – δυστυχώς- δεν μπορώ να σας γράψω ακόμα κάτι αλλά να είστε σίγουρες μόλις έχω το οk θα είστε οι πρώτες που θα ενημερωθείτε!

 

Και τώρα μια μικρή γεύση από Άμπου Ντάμπι:

 

Το πορτραίτο του Σείχη Zayed στο εσωτερικό του ξενοδοχείου Emirates Palace

 

zayed-portait

 

Εσωτερικός διάδρομος στο Emirates Palace

 

inside-emirates

Ώρα για τσάι!

tea-time

Ο Περσικός Κόλπος

persian-gulf

Μοντέρνα Αρχιτεκτονική

modern-architecture

Η παράδοση συναντά τον ουρανοξύστη

paradosi-modern

Το τζαμί Sheikh Zayed Mosque (που η κατασκευή του δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα) ήταν ένα από τα πιο μεγαλεπήβολα έργα του σεΐχη ο οποίος όμως δεν κατάφερε να το δει να ολοκληρώνεται. Το εξωτερικό είναι εξ ολοκλήρου από λευκό ελληνικό μάρμαρο ενώ στο εσωτερικό του βρίσκεται το μεγαλύτερο χαλί του κόσμου

Sheikh_Zayed_Mosque

Ο ξεναγός μας Mohamed

mohamed

Είσοδος στον χώρο προσευχής

mosque-entrance

Το ρολόι με τις ώρες της ανατολής και των 5 μουσουλμανικών προσευχών κατά την διάρκεια του 24ωρου

clock

Ο κεντρικός πολυέλαιος

chandelier

Οι καμήλες της ερήμου

camels

Το μεταφορικό μας μέσον

transport

Dessert Sand

desert-sand

Dessert Sunset

desert-sunset

Dessert Fun!

desert-fun

belly-dance

Εγώ! (…αν είχα γεννηθεί Βεδουίνα)

bedouin-woman

Ροδοπέταλα στο μπάνιο στο Emirates Palace

rodopetala

Ρεστοράν στο Emirates Palace

restaurant

6 Σχόλια
  1. Το καλό είναι πως αν και δεν ήμασταν μαζί σου ή δεν θα πάμε σύντομα, ταξιδεύουμε διαβάζοντας τα post σου. Ευχαριστούμε πολύ!!! 🙂

  2. Πολύ ωραίες οι φωτογραφίες! Είναι όντως πολύ ενδιαφέρον προορισμός! Σου ευχόμαστε να πας και του χρόνου!!

  3. Αυτή είναι ζωή ! Και αυτά τα ροδοπέταλα στο μπάνιο τέλεια !! :-X :-*

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.