Revlon: Μακιγιάζ με “Φωτιά και Πάγο”

eterna27

 

 

«Eterna 27, ακούς;;;;; Ε-t-e-r-n-a 27!!!!! Ναι, ένα βαζάκι για μένα και ένα για την Χαρά!!! Ναι, ναι της Revlon!! Ακούς;;;;; Ακούς σου λέω;;;;;; Εterna 27!!!!! Εντάξει, εντάξει, κλείνωωωω, θα τα πούμε την άλλη βδομάδααα!!!».

 

Αυτή η τηλεφωνική στιχομυθία η οποία ακουγόταν πολύ συχνά στο σπίτι μου κάποτε, μου έμαθε δυο πράγματα. Πρώτον κατά τα μέσα της δεκαετίας  του 1980  για κάποιο λόγο, οι υπεραστικές τηλεφωνικές επικοινωνίες δεν είχαν εξελιχτεί, τα παράσιτα ήταν το νορμάλ και για να μιλήσει η μαμά μου με την γιαγιά μου στο Λονδίνο έπρεπε να ουρλιάζει, να ξεσηκώνει όλη την πολυκατοικία και να ξεκουφαίνει και μένα που (σίγουρα) κάποιο παραμύθι θα διάβαζα στον καναπέ.

 

Το δεύτερο, είναι το γεγονός ότι είναι πραγματικά άξιο απορίας τι μπορεί να αποθηκεύσει ο σκληρός μας δίσκος στο πέρασμα του χρόνου. Εγώ ας πούμε μέχρι να πεθάνω δεν υπάρχει περίπτωση να ξεχάσω ποτέ την κρέμα περιποίησης της Revlon με την ονομασία Eterna 27 που εκείνη την εποχή δεν κυκλοφορούσε στην Ελλάδα (ή και να κυκλοφορούσε μπορεί να ήταν πιο φθηνή στο Λονδίνο) και έτσι και η μαμά μου αλλά και όλες οι φίλες της την παράγγελναν στην γιαγιά μου να την φέρει σε κάποιο από τα ταξίδια της γιατί πίστευαν ότι έκανε θαύματα. Τα χρόνια πέρασαν και όταν άρχισε το δικό μου ταξίδι σαν δημοσιογράφος ομορφιάς δεν υπήρχε περίπτωση να δω κάποιο νέο προϊόν της Revlon και να μην χαμογελάσω και να μην σιγοψιθυρίσω στον εαυτό μου… Eterna 27…  Eterna 27…Σε αυτά τα χρόνια όμως έμαθα κι’ άλλα.

 

Έμαθα,   ότι ακόμα πιο παλιά, την δεκαετία του 1970 ένα ήταν το απόλυτο, το αδιαμφισβήτητο, το Νο 1 άρωμα της αγοράς: Το legendary «Charlie», και αυτό προϊόν της Revlon. Έμαθα ότι η Revlon ήταν και εξακολουθεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών του κόσμου.

 

Έμαθα ότι ιδρύθηκε την εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην Αμερική την δεκαετία του 1930, γνωστή και σαν “Depression”, από τους αδερφούς Revson.

 

Έμαθα ότι αυτοί οι δύο σε συνεργασία με τον χημικό Lachman (από το L του ονόματός του το όνομα έγινε αντί για Revson, Revlon) πατενταρίσανε το πρώτο ανεξίτηλο  βερνίκι νυχιών και έγιναν εκατομμυριούχοι.

 

Έμαθα ότι το 1952 η Revlon λάνσαρε την απίστευτα πετυχημένη συλλογή μακιγιάζ Fire and Ice που περιλάμβανε ένα κραγιόν και ένα βερνίκι νυχιών σε φλογερό κόκκινο χρώμα της φωτιάς.

 

 

Πριν από 58 χρόνια τo πρόσωπο αυτής της συλλογής ήταν η θρυλική Dorian Leigh – ένα από τα πρώτα super models, που ενσάρκωσε τότε τη νέα Αμερικανίδα γυναίκα, δυναμική και ντροπαλή ταυτόχρονα, και φωτογραφήθηκε από τον Richard Avedon για την καμπάνια της Revlon Fire and Ice. Όλα αυτά τα χρόνια αργότερα, το κραγιόν Fire & Ice παραμένει μέσα στις 10 καλύτερες αποχρώσεις κραγιόν στην Αμερικάνικη αγορά και έτσι η Revlon αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει  στην Ευρωπαϊκή αγορά αυτά τα δυο προϊόντα αυτή τη φορά με μοντέλο την πανέμορφη Jessica Biel και φωτογράφο τον Mario Testino.

 

H  Jessica υποβάλλει φόρο τιμής στη Dorian Leigh, το πρόσωπο της αρχικής καμπάνιας αποδεικνύοντας ότι “true glamour never goes out of fashion”. Και επειδή ίσως σας ανοίξει η όρεξη για λίγη φωτιά και πάγο να σας ενημερώσω ότι τα δύο προϊόντα θα κυκλοφορήσουν στην Ελληνική αγορά τον Ιανουάριο. Κάντε λίγη υπομονή.

 

Η διαφήμιση του 1952 με πρωταγωνίστρια την Dorian Leigh

 

Slide1

 

Η διαφήμιση του 2010 με πρωταγωνίστρια την Jessica Biel

 

jessica

 

Fire and Ice Lipstick

 

Fire_&_Ice-lipstick

 

 

All Fired Up Nail Polish

 

 

All_Fired_Up-nailpolish

7 Σχόλια
  1. απολαυστικότατο άρθρο:)
    παρόμοιες εμπειρίες είχα και εγω με τη θεία μου στο εξωτερικό και τη μαμά μου να παραγγέλνει, εμείς όμως προς “max factor” πλευρά!

  2. Πολύ ωραίο το άρθρο!! Λατρεύω τη Revlon, έχει πολύ ωραία πραματάκια! Έχω και το Charlie και μυρίζει πολύ όμορφα! 🙂

    xxx

  3. ΑΧ….ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕ ΤΟ ΑΡΩΜΑ CHARLIE………ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΑΡΩΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ.ΤΟ ΦΥΛΑΓΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΗΣ & ΟΛΑ ΕΥΩΔΙΑΖΑΝ…ΩΡΑΙΕΣ ΘΥΜΗΣΕΣ!!!!!!

  4. Revlon ! Απλά υπεροχη, τη θυμάμαι κι εγω αππο την μαμα και τη γιαγιά μου, ωτόσο το Charlie πρόλαβα και το φόρεσα κι εγω… Θυμάμαι ακόμα την διαφημιστική καμπανια με τη Cindy Crawford, πολλά χρόνια πριν… Αλήθεια, η Eterna 27 κυκλοφορεί ακόμα?

  5. Ισως ομως να μην ξερεις οτι εκτος απο το μυθικο charlie,των 70ς η Revlon hταν η Number one μαρκα στης δεκαετιες 50ς, 60ς μαζι με την Helena Rubinstein ,Dorothy Gray ,και Elizabeth Arden.H Revlon ειχε ενα απιστευτα τελειο αρωμα το Moon Drops που ηταν η φθηνοτερη εκδοση του Estee (super),oπως και οι πιο παλιες θα θυμουνται το κλασσικο Intimate,και το απιστευτα ρομαντικο johtou που στην δεκαετια των 70ς και μεσα 80ς πουλουσε τρελα στα ραφια των καλλυντικων.Δυστυχως και αληθως ειναι μια απο της καλυτερες εταιρειες καλλυντικων που στην Ελλαδα εχασε την διαφημιση της, οι νεοτερες ουτε καν την γνωριζουν….ας ειναι εμεις εχουμε πολλα να θυμομαστε απο μια αξεπεραστη καλη μαρκα σαν την Revlon.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.