Μυστική Χριστουγεννιάτικη Συνταγή (Part Two): Homemade Χριστουγεννιάτικο άρωμα για το σπίτι

christmas-candles

 

Τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που θέλω να την απολαμβάνω με όλες μου τις αισθήσεις. Θέλω να βλέπω τα πολύχρωμα φωτάκια στο σπίτι μου, στους δρόμους, στα μπαλκόνια, να ακούω χριστουγεννιάτικη μουσική, να τρώω χριστουγεννιάτικες λιχουδιές (όσο μπορώ και  με μέτρο) και να τα μυρίζω (κυριολεκτικά) παντού γύρω μου.

 

Πριν από λίγα χρόνια είχα ανακαλύψει στην Apivita ένα απίθανο αποσμητικό χώρου το Essential Air με αιθέρια έλαια, κανέλα και πορτοκάλι το οποίο μύριζε υπέροχα και χριστουγεννιάτικα και το ψέκαζα ανελέητα κάθε μέρα μέχρι που μέσα σε δέκα μέρες τελείωσε και αγόρασα και ένα δεύτερο. Δυστυχώς πέρυσι έμαθα από την φίλη μου την Έλσα ότι αυτό το αποσμητικό αποσύρθηκε από την γκάμα τους και πολύ στεναχωρήθηκα.

 

Ο άλλος τρόπος για να μυρίζει το σπίτι Χριστούγεννα είναι τα αρωματικά κεριά – που τα λατρεύω  αλλά η αλήθεια είναι ότι πρέπει να τα καίς πολλές ώρες για να μυρίσει το σπίτι και μυρίζουν μόνο στο χώρο που τα έχεις ανάψει (αν τα ανάψεις στο σαλόνι δύσκολα φτάνει η μυρωδιά μέχρι την τραπεζαρία) και μεταξύ μας αν το κερί είναι ακριβό- λυπάσαι να το κάψεις όλο μέσα σε δυο βράδια. Και συνεχίζω: Θέλεις να μυρίζει όλο το σπίτι σου υπέροχα και χριστουγεννιάτικα χωρίς να σου φύγει μια περιουσία στα κεριά;

 

Σήμερα θα σου αποκαλύψω μια συνταγή που μου έμαθε πριν από λίγα χρόνια μια φίλη μου από την Αμερική και από τότε κάθε Χριστούγεννα την εφαρμόζω και όλο το σπίτι μου, μην σου πω όλος ο όροφος μυρίζει υπέροχα και όποιος έρχεται για να με δει είναι το πρώτο πράγμα που σχολιάζει: την υπέροχη χριστουγεννιάτικη μυρωδιά του σπιτιού μου.

 

Ξεκινάω: Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, θα βάλεις νερό μέχρι την μέση και μέσα θα κόψεις φλούδες από 2 πορτοκάλια, 2 μανταρίνια, και 2 μήλα (σίγουρα θα σου βρίσκονται στο σπίτι). Θα προσθέσεις 5-6 ξυλαράκια κανέλας και άφθονο γαρίφαλο (ξέρεις αυτά τα μικρά ξυλάκια που έβαζαν οι γιαγιάδες μας σε κάτι συνταγές). Θα βάλεις το μάτι στο φουλ θα το αφήσεις να βράσει σε σημείο ατμού και θα το αφήσεις έτσι για περίπου 10 λεπτά. Μετά, αν το πολύ νερό έχει εξατμιστεί, προσθέτεις ακόμα λίγο μέχρι την μέση και απλά χαμηλώνεις την θερμοκρασία και το αφήνεις πάνω στο μάτι να σιγοβράζει μόνο του απλά προσθέτοντας λίγο νερό (αν το έχεις σε χαμηλή θερμοκρασία δεν καίει πολύ ρεύμα).

 

To αποτέλεσμα; Υπέροχη χριστουγεννιάτικη μυρωδιά σε όλο το σπίτι! Παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων εννοείται ότι η κατσαρολίτσα μου βράζει non-stop και μάλιστα σε κάποιες φίλες μου που το έχω πει το κάνουν και εκείνες κάθε Χριστούγεννα και έχουν ενθουσιαστεί. Δοκίμασέ το. Αξίζει και θα με θυμηθείς.

5 Σχόλια
  1. akougetai uperoxo..sigoura 8a to efarmosw ki egw fetos…kales giortes se olous mas loipon!
    euxaristw 🙂

  2. και τη ΔΕΗ ποιος την πληρώνει? χεχε!
    πάντως αισθάνομαι ότι το μυρίζω ήδη!

  3. ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ!!!ΙΣΩΣ ΟΤΑΝ…ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ,ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ,ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ,ΒΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ…(ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ!!!)

  4. εχω δοκιμασει παρομοιο μιγμα και ειναι καταπληκτικο.
    ευχαριστω που μου το θυμησες!θα το κανω οπως το λες..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.