Μαίρη Καραχάλιου: Make up artist

mary

 

Τη Μαίρη την θυμάμαι από όταν δούλευα στο Cosmopolitan (ναι, έχω περάσει και από εκεί) πριν από περίπου 11 χρόνια. Ένα γελαστό, αεικίνητο, χαρούμενο και μέσα στη θετική ενέργεια κορίτσι, το οποίο, αν και με σπουδές φιλολογίας, έτρεφε πάθος για οτιδήποτε είχε σχέση με ομορφιά και μακιγιάζ.

 

Τη θυμάμαι ακόμα να ψάχνει με ενδιαφέρον ό, τι καλλυντικό και κρέμα περιποίησης ερχόταν στο γραφείο για φωτογράφηση, να με ρωτάει χιλιάδες πράγματα για τη δουλειά μου, να θέλει να μάθει τα πάντα για τις διάφορες μάρκες καλλυντικών που κυκλοφορούσαν στην αγορά.

 

Η Μαίρη επιπλέον είχε ένα φοβερό ταλέντο (που δυστυχώς δεν είχα ποτέ εγώ). Με το που σε κοίταζε ήξερε ακριβώς τις αποχρώσεις που σου ταιριάζουν στο μακιγιάζ και με ποιες τεχνικές θα αναδεικνύονταν καλύτερα τα χαρακτηριστικά σου. Θυμάμαι ακόμα κάποια απογεύματα, όταν η πολλή δουλειά είχε τελειώσει και αρχίζαμε τις κοριτσίστικες ψιλοκουβέντες (που θα πάμε – με ποιον θα βγούμε – τι θα φορέσουμε), τη Μαίρη ν’ ανοίγει τα ντουλάπια με τα προϊόντα και ν’ αρχίζει να μας βάφει μία-μία, να μας βγάζει τα φρύδια και με λίγα λόγια να μας ετοιμάζει για τη βραδινή μας έξοδο (που όπως καταλαβαίνετε, 11 χρόνια πριν, ήταν μια καθημερινή πρακτική, τι θυμήθηκα τώρα… ωραίες εποχές…)

 

Πολλές φορές όλες εμείς οι δημοσιογράφοι στο γραφείο που είχαμε αφεθεί στα «μαγικά» της χέρια, την προτρέπαμε (μόνο και μόνο για να τελειοποιήσει το χόμπι της, αν μη τι άλλο) να γραφτεί σε κάποια σχολή μακιγιάζ. Τα χρόνια πέρασαν, εγώ βρέθηκα σε άλλα περιοδικά, και εκείνη σε άλλα, και όπως συνήθως δυστυχώς συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις την έχασα τη Μαίρη.

 

Πριν από περίπου 5 χρόνια την ξαναβρήκα και αυτή τη φορά η Μαίρη (που τελικά άκουσε την συμβουλή μας, και πολύ χαίρομαι γι’ αυτό) ήταν πια μια καταξιωμένη επαγγελματίας make up artist, με υπέροχες δουλειές στο ενεργητικό της, και πολύ πετυχημένη καθηγήτρια μακιγιάζ –τώρα πια αντί για εμάς, έχει για μοντέλα τις μαθήτριές της. Χάρηκα πάρα πολύ με την απόφασή της, γιατί πραγματικά θεωρώ ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο κρίμα από το να αφήνεις κάποιο ταλέντο σου να πηγαίνει χαμένο.

 

Η Μαίρη έχει πλέον και τη δική της ιστοσελίδα στο internet το www.makeupartistgr.com που πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις. Σε αυτή τη σελίδα δίνει tips και συμβουλές μακιγιάζ, διδάσκει τεχνικές, ενώ πολύ σύντομα θα ανεβάσει και εκπαιδευτικά video με οδηγίες και συμβουλές για πρωινό, βραδινό αλλά και νυφικό μακιγιάζ.

 

Και επειδή λαμβάνω πολλά μηνύματα στο προσωπικό μου mail από πολλές από εσάς που μου ζητάτε να σας προτείνω make up artist για διάφορους λόγους – είτε γιατί παντρεύεστε (με ακούς Θεοδώρα που θα γίνεις νυφούλα το καλοκαίρι;) είτε γιατί γίνεστε κουμπάρες, είτε γιατί θέλετε να πάτε σε ένα σημαντικό event, είτε γιατί θέλετε να βγείτε με έναν νέο θαυμαστή, είτε γιατί απλά θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε μόνες σας καλύτερα το μακιγιάζ σας – εγώ σας συστήνω ανεπιφύλακτα τη Μαίρη (θα την βρείτε στο  6972-270537)

 

ΥΓ: Stay tuned. Σύντομα σας περιμένει μια έκπληξη. Εξάλλου, οι γιορτές και τα αλλεπάλληλα παρτάκια πλησιάζουν, οπότε ποια δεν θέλει να δείχνει στα καλύτερά της;

1 Comment

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.