Good evening from London (Part Three) Καλησπέρα από το Λονδίνο

 

Σάββατο σήμερα και για βρεθείς στην καρδιά του shopping δηλαδή στην Oxford Street (και μετά στην Bond Street και την Regent Street) το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ξυπνήσεις κατά τις επτά το πρωί, να ετοιμαστείς, και γύρω στις 9 με 9.30 να βρίσκεσαι εκεί (τα καταστήματα ανοίγουν κάποια στις 9 αλλά τα περισσότερα στις 10 το πρωί) γιατί αλλιώς αν δεν ποδοπατηθείς από τους χιλιάδες shoppers είναι απλά σχεδόν ακατόρθωτο να ψωνίσεις (η ουρά κάποιες φορές στα δοκιμαστήρια μπορεί να ξεπεράσει και τα είκοσι λεπτά αναμονής- το έχω πάθει).

 

Αυτό ακριβώς λοιπόν έκανα και εγώ και στις 9.30 ήμουν ήδη στο Marble Arch ανηφορίζοντας προς τα πάνω και κάνοντας στάσεις σε αυτά που μου φάνηκαν ενδιαφέροντα. Για αρχή οι τεράστιες βιτρίνες του Selfridges διακοσμημένες με έργα από τους The John Hour (τρεις νέοι σχεδιαστές που έχουν καταπλήξει- εμένα μου άρεσαν πολύ τα μουσικά όργανα) , life size φωτογραφίες των νέων σχεδιαστών του Λονδίνου (εδώ αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη το London Fashion Week ενώ την προηγούμενη Κυριακή ήταν η βραδιά των Bafta Awards- τα αντίστοιχα Όσκαρ της Αγγλίας- γενικά μεγάλη κινητικότητα όπως καταλάβατε στο Λονδίνο).

 

Και συνεχίζω: Μια άλλη βιτρίνα με τεράστιες μέλισσες και μια με την Wonder Woman που είναι η πρωταγωνίστρια της Ανοιξιάτικης συλλογής μακιγιάζ της Mac (θυμάστε που σας είχα γράψει γι αυτό σε προηγούμενο post). Για τα ωραία και θαυμαστά στο εσωτερικό του Selfridges θα σας γράψω στο επόμενο post.

Selfridges: Τα μουσικά όργανα των The John Hour

Selfridges: Young English Designers

Selfridges: Τεράστιες μέλισσες καλωσορίζουν την Άνοιξη

Selfridges: H Wonder Woman και το μακιγιάζ της Mac

Λίγο πιο πάνω στην βιτρίνα του Debenhams (άλλο μεγάλο πολυκατάστημα) είδα την προσφορά της Clinique και ειλικρινά ζήλεψα πολύ που δεν κάνουμε και στην Αθήνα κάτι ανάλογο. Λοιπόν, με την αγορά δυο προϊόντων περιποίησης Clinique, η μάρκα δίνει δώρο το υπέροχο τσαντάκι της Milly που μέσα περιέχει σε μικρό μέγεθος όλο(!) το ανοιξιάτικο μακιγιάζ (λιπ-γκλος, μάσκαρα, παλέτα και πινέλα…). Ζήλια, ζήλια, ζήλια…Συνεχίζοντας φωτογράφισα την σούπερ ονειρεμένη, ανοιξιάτικη, ρομαντική βιτρίνα του Accessorize.

Η προσφορά της Clinique στην βιτρίνα του Debenhams

H ανοιξιάτικη βιτρίνα Accessorize

Φτάνοντας ψηλά στην Oxford Circus, προσπέρασα το Top Shop (για το συγκεκριμένο μαγαζί θα σας κάνω ένα ξεχωριστό post – γιατί αξίζει και σας έχω και έκπληξη..) έστριψα δεξιά στην Regent Street, θαύμασα για άλλη μια φορά το απίστευτο κατάστημα σε αρχιτεκτονική Tudor – Liberty (βρίσκεται εκεί από το 1874) και μετά κατ ευθείαν στο Hamleys το πιο απίστευτο παιχνιδάδικο στον κόσμο πολύ πιο παλιό ακόμα και από το Liberty –φέτος έκλεισε 250 χρόνια παρουσίας από το 1760 ακριβώς στο ίδιο κτίριο και εγώ φαντάστηκα κυρίες με κρινολίνα και κύριους με ημίψηλα να ψωνίζουν ξύλινα αλογάκια πριν από 150 χρόνια αλλά και τον Κάρολο Ντίκενς να μην βρίσκει άκρη τα Χριστούγεννα ψωνίζοντας δώρα για τα 10(!) παιδιά του. Όπως καταλάβατε η στάση στο Hamley’s επιβάλλεται σε κάθε ταξίδι για τον κύριο Ρωμανό.

Η Regents Street

To κατάστημα Liberty

H life-size καμήλα στο Hamleys

Baby- shopper στο Hamleys

Πριν κλείσω για τώρα να σας πω τι ωραία να είναι να ψωνίζεις στο σούπερ μάρκετ και μετά απλά να σκανάρεις μόνος σου τα προϊόντα, να τα βάζεις σε τσάντα, να πληρώνεις και να σου δίνει το μηχάνημα ακριβώς τα ρέστα. Σας ορκίζομαι τελειώσαμε σε 10 λεπτά και ήταν Σάββατο μεσημέρι!! (Αυτό είναι το νέο σύστημα στο Λονδίνο στο Marks & Spencer Food Hall και σε άλλα σούπερμάρκετ) Και μετά σκέφτηκα τις ώρες που ξοδεύω στην Αθήνα το Σάββατο για να κάνω τα ψώνια της εβδομάδας…

Ψωνίζεις, σκανάρεις, πληρώνεις, φεύγεις σε 20 λεπτά!

To be continued….

10 Σχόλια
  1. axxx vre tzoulia mmm…prepei na einai uperoxa…thelw k egw londinooo…thelw kai egw tn prosfora tis clinique!!!kala na pernass..filia :*

  2. Bravo! Apo oti fainetai perases poli oraia kai ekanes kai ta super psonia sou! Na’sai kala pou mas taxidepses kai mas ligaki!!!

  3. Εχω περπατησει αυτους τους δρομους εκατοστο – εκατοστο αρκετες φορες. Παντα το ιδιο μαγικες. Παντα το ιδιο ονειρεμενες. Δεν ξερω τι εχει το γκριζο Λονδινο, αλλα εμενα με τραβαει σαν μαγνητης. Το λατρευω και σε ευχαριστω που με ξαναταξιδεψες εκει που εχω να ερθω δυο ολοκληρα χρονια. Να περασεις καταπληκτικα!

  4. 1)Τί ωραία που τα λες….Σαν να είμαστε κι εμείς εκεί νιώθουμε….
    2)Η προσφορά της Clinique είναι απλά…..Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α!!!
    3)Τί έκπληξη μας έχεις…?????!!
    4)Απίστευτο το σύστημα στα σουπερμάρκετ….Που θα πάει?!Σε κάποιες δεκαετίες, θα έρθει και στην Ελλάδα….:-/
    5)Kαλά να περνάάάάάςςς!!!

  5. Εξακολουθώ να ζηλεύω αφόρητα… εξυπακούεται! Ευτυχώς βλέπω ότι σας έκανε καλό καιρό…

  6. ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ,ΖΗΛΕΥΟΥΜΕ ΛΙΓΟ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.ΦΙΛΑΚΙΑ.ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ…

  7. Απίστευτο!δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο σύστημα!! όντως πολύ ωραίο, πρακτικό και trendy!!!

  8. ΟΤΑΝ ΕΙΔΑ ΤΟ HAMLEYS ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΙΧΝΔΑΔΙΚΟ!!!! ΧΑΘΗΚΑ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΑΓΙΚΕΣ ΩΡΕΣ…ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟ MEGA ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!! ΟΝΤΩΣ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΙΚΟ!! ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ…!!!!

  9. Περίργο Λιάνα, αλλά εχθές έμαθα και εγώ από μια φίλη ότι το σύστημα το έχει και ο Βερόπουλος στην Λεωφ. Πεντέλης και πολύ χάρηκα που δεν μένουμε πίσω! χχχ

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.