Η τεχνική Ombre Hair, o Νικόλας Βιλλιώτης και η Garnier.

Περίεργος τίτλος, σωστά; Και ειδικά επειδή το post αφορά μαλλιά, προφανώς σας φαίνεται ακόμα πιο περίεργος. Πως μου ήρθε η ιδέα; Θυμήθηκα όταν ήμουν στην Β’ Γυμνασίου, όπου η φιλόλογος μας είχε βάλει Θέμα Έκθεσης «Η Άμαξα, το Πέταλο και το Καζάνι» και μας είχε ζητήσει να γράψουμε μια ιστορία. Μάλλον καλή ήταν η ιστορία μου γιατί την επόμενη φορά την διάβασε δυνατά στην τάξη.

Επιστροφή λοιπόν στον τίτλο, αλλά και την ιστορία αυτού του post. Πριν από κάποιο καιρό έλαβα ένα mail από την Ελένη Τζιόλα  η οποία μου ζήταγε πληροφορίες για την τεχνική βαφής μαλλιών Ombre Hair. Πρόκειται για μια νέα τάση στο hair coloring  που θέλει τα μαλλιά πιο σκούρα στις ρίζες και την κορυφή και πιο ανοιχτά στο μέσον και τις άκρες σαν να έχουν  «ξανοίξει» φυσικά από τον ήλιο. Μια τεχνική που κερδίζει έδαφος και ήδη την έχουν υιοθετήσει αρκετές celebrities στο εξωτερικό – και μια από τις πρώτες ήταν η Drew Barrymore όπως βλέπετε και στην φωτογραφία. Η Ελένη όμως είχε μελετήσει καλά. Ήξερε ότι ένας από τους πρώτους hair-stylists που την εφάρμοσε με επιτυχία στην Ελλάδα ήταν ο Νικόλας Βιλιώτης ο οποίος μάλιστα βάφει με αυτόν τον τρόπο την φίλη και πελάτισσά του Έλλη Κοκκίνου. Αυτό λοιπόν που κατ αρχήν μου ζήτησε ήταν αν εγώ μπορούσα να έρθω σε επαφή με τον Νικόλα και να του ζητήσω –αν του ήταν εύκολο- να βάψει με αυτόν τον τρόπο τα μαλλιά της. Η Ελένη για να συμβεί αυτό ήταν διατεθειμένη να έρθει στην Αθήνα (μένει μόνιμα στην Λάρισα), να πάει σε όποιο κομμωτήριο εργάζεται ο Νικόλας και να πληρώσει όποια τιμή της ζητηθεί. Εντάξει, καταλάβατε όλες, ότι ήταν κάτι που το ήθελε πολύ. Αυτό που δεν ήξερε η Ελένη είναι ότι ο Νικόλας είναι ο επίσημος hair-stylist της Garnier, οπότε εγώ μόλις έλαβα το mail της, έκανα δυο τηλέφωνα. Ένα στον Νικόλα και ένα στις υπεύθυνες της Garnier, κατ αρχήν ενημερώνοντας τους και κατά δεύτερον προσπαθώντας να βρω έναν τρόπο για να  μπορέσει η Ελένη να κάνει Ombre Hair που τόσο ήθελε. Τα παιδιά της Garnier αλλά και ο Νικόλας (με ομολογουμένως μεγάλη γενναιοδωρία) αποφάσισαν ότι για μια κοπέλα που θέλει κάτι τόσο πολύ και που είναι αναγνώστρια του beauty blog θα της έκαναν την βαφή της δώρο και μάλιστα όχι οπουδήποτε αλλά στο ίδιο το τεχνικό τμήμα  της Garnier! Kαταλάβατε την χαρά της Ελένης όταν της ανακοίνωσα το νέο. Η ημερομηνία κλείστηκε, η Ελένη ήρθε από την Λάρισα, όπου την περιμέναμε εγώ, ο Νικόλας και τα κορίτσια της Garnier και ξεκίνησε η «επιχείρηση ombre hair». Νομίζω όμως, ότι επειδή μια φωτογραφία αξίζει όσο χίλιες λέξεις, θα συνεχίζω με φωτογραφίες για να μπείτε στο πνεύμα της συγκεκριμένης μέρας:

 

Η Ελένη φτάνει στο τεχνικό τμήμα της Garnier με μαλλιά “φορτωμένα” με ανταύγειες

 

 

Τα μαλλιά της Ελένης πριν

 

Η Ελένη προετοιμάζεται … ψυχολογικά!

 

 

Ο Νικόλας ξεκινά την διαδικασία

 

 

 

 

 

Τα Μαλλιά της Ελένης μετά

 

 

Ο Νικόλας ψεκάζει, βάζοντας την τελευταία πινελιά

 

 

Κούκλα δεν είναι;

 

 

 

Επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει και όλες θέλουμε μια αλλαγή και είναι και η εποχή για πιο ανοιχτά μαλλιά τα οποία τονίζουν πιο όμορφα το μαύρισμά μας, ίσως σας φανεί ενδιαφέρουσα αυτή η μικρή συνέντευξη που πήρα από τον Νικόλα. Μπορεί να σας δώσει ιδέα!

 

 

 

 

Επίλογος: Το επόμενο βράδυ η Ελένη πήγε στο κέντρο που τραγουδά η Έλλη Κοκκίνου και χάρη στον Νικόλα, γνώρισε από κοντά και την αγαπημένη της τραγουδίστρια.

 

24 Σχόλια
  1. trellainomai gia autes tis metamorfwseis prin-meta! tuxeri i Eleni wraio dwro ths kanate:-))))

  2. Την τεχνική ombre την κάνω στα μαλλιά μου τα τελευταία τρία χρόνια. Αλλάζοντας κομμωτή κι αναζητώντας έναν τρόπο να βαφω τα μαλλια μου, χωρίς να χρεάζονται ανταυγειες κάθε δυο μηνες και φυσικά προσπαθωντας να τα περισσώσω απο την καταστροφη που είχαν υποστει από τη συνεχόμενη χημική επέμβαση. Τότε μου σύστησαν μέσω μιας φίλης, μια καταπληκτική προχωρημένη και ενημερώμενη hair stylist, που μόλις είχε έρθει απο το Λονδίνο, όντας κι η ίδια μισή Ελληνίδα μιση Αμερικάνα. Εχοντας θητευσει στον vidal sasοon αλλά και σε μεγάλα κομμωτηρια του Λονδίνου, εκεινη μου πρωτομίλησε για την τεχνική Ombre. Στην αρχη δεν μπορούσα να καταλάβω πως θα φαίνοταν αυτο για το οποιο μου μιλούσε, με επεισε όμως και δοκίμασα. Περαν του υπέροχου αισθητικού αποτελεσματος, εσωσα τα μαλλια μου που δυναμωσαν και πάλι…. έγιναν φυσικά και “διαφορετικά”. Μεσα απ΄αυτο όμως έμαθα ότι δυστυχως στην Ελλάδα αφ΄ενός όλα έρχονται αργά, ακόμα και στις μέρες μας, αφ΄ετερου οι κομμωτες μας, σπάνια ξέρουν και προτείνουν κάτι διαφορετικό. Γι΄ αυτο πριν μερικά χρονια είχαμε όλες τα ίδια καροτι μαλλια και πριν λίγο καιρο τις ίδιες ριγες στο κεφάλι για ανταυγειες….στυλ συνοικιακού κομμωτηρίου…. Κανεις δεν προτεινει δεν πειραματίζεται και δεν μας βαζει στη διαδικασία της δοκιμής… ο.κ ας μην είμαι απόλυτη, ίσως ελάχιστοι να είναι διαφορετικοί…. Εμένα παντως μου έχει τύχει να ξενίσουν τα μαλλια μου άλλη κομμωτρια που έβλεπε για πρωτη φορά την τεχνική ombre, που σημαίνει ότι δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για τα τεκταινόμενα, ακόμα κι αν αυτά δεν είναι τόσο καινούργια στο εξωτερικό… Α… και κατι ακομα… Ειμαι η μονη που διαπιστώνω, ότι στην Ελλάδα μόλις πρωτοπάς σε ένα κομμωτήριο σου κανουν τεμενάδες και μόλις “παλιώσεις” λίγο… δε δίνουν σημασία κι αρχιζουν να σου τα “πασαλείβουν” στο αποτέλεσμα? Ευκαιρία ίσως να γινουμε εμεις πιο τολμηρές κι ενημερωμένες κι ακόμα πιο συνειδητες καταναλώτριες !

  3. Επειδή έχω γνωρίσει τον Νικόλα προσωπικά, είναι πραγματικά εξαιρετικός (Σκορπιός και αυτός!) και εξαιρετικά πνευματώδης! Μπράβο και σε αυτόν και στη Garnier!

  4. @ Stella: Με έχεις αφήσει άφωνη για μια ακόμα φορά με το κριτικό σου πνεύμα και τις εμπειρίες σου.. Πόσο δίκιο έχεις όταν λες ότι από ένα σημείο και έπειτα σαν να “παραγνωριζόμαστε” με τους κομμωτές μας και εκείνοι πλέον να κάνουν μηχανικά και χωρίς έμπνευση πράγματα στο κεφαλάκι μας…Σε ευχαριστώ πολύ που μοιράστηκες την εμπειρία σου μαζί μας Στέλλα μου!

  5. mou aresei poly h texnikh ombre !!!latrevw ta mallia ths kokkinou!!!edw k ena xrono ta exw fysika kk 8elw poly na ta kanw!!ta kentrika ths l;oreal sta opoia stegazetai k h garnier einai fantastikaaaa!!eixa parei meros se mia epeidiksh prin xronia gia alla proionta k ta paidia ekei exoun poly fantasia k einai epaggelmaties!!

  6. @Anglelina: Σε κάποια από τις παρουσιάσεις της Garnier όπου έπρεπε οι δημοσιογράφοι ομορφιάς να φτιάξουν μια διαφήμιση (κανονική- με σενάριο, διαλόγους, παραγωγή και καμεραμαν) ο Νικόλας έπαιξε τον ρόλο του παππά. Είχα γελάσει τόσο πολύ εκείνη την ημέρα με το απίστευτο, πηγαίο χιούμορ του, που θα μου μείνει αλησμόνητη!

  7. η τεχνικη δεν με τρελενει αλλα για να παρουν μια ανασα τα μαλλια ειναι ωραια.
    @stella ακουγετε παρα πολυ καλυ η κομμωτρια σου!!και ναι τα περισσοτερα κομωτηρια ειναι του στιλ εγω ξερω εσυ κατσε, πληρωσε,φυγε..και ποσο στοίχημα θες οτι το στιλ ομπρε θα το δεις παντου μεσα σε ενα χρονο?χαχα!

  8. @ Γιάννη: Πράγματι Γιάννη, συμφωνώ απόλυτα!! Και μάλιστα χωρίς μακιγιάζ και χωρίς το γνωστό ρετους των φωτογραφιών!!

  9. Julia mou nomizw oti i ekklisia tha eixe allon aera & alli dunamiki ean eixe stous kolpous tis ton Nicola!!! Nomizw oti ekeini tin mera pou moirastikame auto tin monadiki empeiria eis to onoma tou fructis kai tou garnier itan apo tis pio hilarious imeres tis zwis mou. Kapoia stigmi nomizw oti tha prepei na to anevaseis sto blog sou gia na paroun mia mikri idea oi files sou pws pernane oi beauty editors OTAN EXOYN KEFIA… stis parousiaseis!!!

  10. Poli oraio to apotelesma!! Tyxeroula Elenh!! Bravo k se sena k sto Nikola k sth Garnier gia to yperoxo dwro pou tis kanate!

    @Stella exeis apolito dikio! den einai enimeromenoi, molis
    paliwseis paei h extra peripoihsh kai epipleon oi kommotes/kommotries se genikes grammes stin Ellada exoun tin kaki sinithia na kovoun 3 daxtyla, enw tus les 1 k genikws na kanun tu kefaliou tous!! Ase pou arketoi sou xreonun k trela lefta. Ena kourema mou ekanes, de mou ekanes k kanena thauma! Ouffffff ta pa k isixasa!

  11. Φοβερη η τεχνικη! Μπραβο για το δωρο!! Με ‘γεια το μαλλι Ελενη!!

  12. Δεν εχω βαψει ποτε τα μαλλια μου,ουτε καν ανταυγιες,και δεν ειναι μεσα στα άμεσα σχεδια μου να το κανω..Ομως η τεχνικη Ombre hair μπορω να πω οτι με βαζει σε σκεψεις!! διοτι οι αναστολες που εχω με το να τολμησω να βαψω τα μαλλια μου βασιζονται στο οτι εχω αρκετα μακρυα μαλλια και μ’αρεσει αυτο το μηκος,δε θα ηθελα με συνεχεις βαφες να ασθενησουν κ να αναγκαστω να τα κοψω…ομως απ’οτι μου λετε,με αυτην την τεχνικη δε ταλαιπωρειται πολυ η τριχα και βλεπω οτι το εφαρμοζουν οι μακρυμαλλες..αρα,μηπως ειναι καιρος να κανω μια πολυ μοδατη αλλαγη????ιδου το ερωτημα!!!

  13. @christie
    @Stavroula Plag

    Ναι είναι αλήθεια κορίτσια, ότι η αγαπημένη μου η Liz είναι καταπληκτική. Ισως γιατί δεν είναι η συνηθισμένη κομμώτρια, έχει ευρωπαική νοοτροπία είναι της ποιότητας κι όχι της αρπαχτής, κι ίσως γιατι δεν διατηρεί κομμωτήριο. Δουλεύει κατα βάση με session styling και φωτογραφίσεις κι έχει έναν στενό κύκλο από τυχερές πελάτισσες που γίνονται στη συνέχεια και παραμένουν φίλες. Μπορείτε να δείτε εδώ τη δουλειά της http://www.lizbumgarner.com, κι ίσως αν ζητήσετε τη γνώμη της και τη βοήθεια της κι έχει το χρόνο, ν’ αλλάξει τη ζωή και την εμφάνιση των μαλλιών σας!

  14. Κορίτσια, καλησπέρα! Σας παρακαλώ, εάν κάποια μπορεί, ας μου στείλει contacts από κάποιο καλό κομμωτήριο! Θέλω να κάνω την τεχνική ombre… Για την ακρίβεια την έκανα… Πήγα στην κομμώτριά μου (στην οποία πηγαίνω επί χρόνια και ήμουν πολύ ευχαριστημένη) και της ζήτησα αυτή τη συγκεκριμένη τεχνική, δείχνοντάς της φωτογραφίες και τα πάντα, και το μόνο που έκανε ήταν να μου πετάξει μερικές ανταύγειες στα μαλλιά, απ’ τη μέση και κατω. Της είπα ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα αλλά, απ’ ό,τι κατάλαβα, δεν είχε ιδέα πώς να το κάνει. Παρακαλώ, βοήθεια! Για να βγει και το μαλλί σωστό και να μην τρέχω από κομμωτήριο σε κομμωτήριο πληρώνοντας έναν σκασμό χρήματα…

  15. hi guys!!!eimai k egw treli thaumastria tou ombre k oxi mono!!mexri twra exw allaksei 3 kommwtries gia na to petixw k to mono pou vlepw einai APOTYXIA!exw dwsei tosa lefta k tipota…mou arkei ena tilefwno kommwthriou pou na kserei na kanei thn texnikh ombre!!!tha sas to xrwstaw!!!xxx

  16. teleio to apotelesma pragmatika!thelw ki egw!!!tha mporousate na mou sustisete k emena kapoio kalo kommwtirio pou kserei apo thn texniki? eyxaristw!

  17. apistefto to malli!!thelo paaaaaaaaaaaaaara polu na to kano ki ego!sas parakalo apantiste mou kai susteiste mou ena kalo kommvthrio!!meno athina!ta mallia mou einai ligo pio konta apo tis kopelas alla i basi mou einai idia!bebaia tora ta exo bapsei ena kastano -xruso-xalkino, alla to barethika thelo epeigontos allagi!sos! euxaristo poluuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!

  18. thelo k go!!!susteiste mou ena kalo kommwthrio oles oi prospatheies po exo kanei edo k ena xrono einai apotuximenes

  19. Φαίνεται πολύ εντυπωσιακό!!!Και το παρουσιάζουν και διάφοροι κομμωτές στην ΤV το πέτυχα πρόσφατα!ΧΜΜ..μπορεί να το δοκιμάσω 🙂

  20. καλησπερα, την τεχνική ombre που μπορεί κανείς να την κάνει από κάποιον ειδικό που να ξέρει πραγματικά να το κάνει? Υπάρχει κάποιο κομμωτήριο που θα μπορούσατε να μου συστήσετε γιατί σ΄αυτό που την κάνω τώρα δεν έχω μείνει ευχαριστημένη. Επίσης, το κ. Βιλλιώτη που τον βρίσκει κανείς?? Ευχαριστώ.

  21. ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ 13 ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΝ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΤΟΥΣ TONI & GUY ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΣΤΕ ΛΙΓΟ ΑΥΣΤΗΡΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΑ Η ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ…

  22. εαν θελετε κομμωτηριο στη θεσσαλονικη στειλτε μου μειλ [email protected].εψαξα και γω πολυ για να βρω καποιον που να ξερει να μου κανει ομπρε

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.