Ο καλλιτέχνης, Φώτης Πεχλιβανίδης

 

Άλλο post ήθελα να κάνω σήμερα που αφορούσε σε ένα ακόμα καλοκαιρινό μακιγιάζ αλλά ξύπνησα το πρωί και δεν πίστευα στα μάτια μου όταν είδα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα καταχνιά και βροχή. Και εντάξει, μπορεί να σας έχω πει στο παρελθόν ότι μου αρέσει ο μουντός, βροχερός  και γκρίζος καιρός- αλλά αυτό ισχύει για τον Νοέμβριο, τον Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο άντε και λίγο τον Μάρτιο. Όταν όμως αυτό συμβαίνει στις 6 Μαΐου ε, τότε στη χώρα μας τουλάχιστον, είναι κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου.

 

Ήθελα λοιπόν, αντί για το γκρίζο εδώ πάνω στο Μαρούσι να δω χρώμα. Χρώμα έντονο που μόνο οι λαμπερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να ζωγραφίσουν στη φύση. Και τότε σκέφτηκα τον φίλο μου τον Φώτη Πεχλιβανίδη, που οι ζωηρές, λαμπερές, πολύχρωμες, ζωντανές εικόνες του, πάντα μου φτιάχνουν την διάθεση. Και κάποιες από αυτές θέλω να τις μοιραστώ σήμερα μαζί σας.

 

Να σας πω όμως πρώτα λίγα πράγματα για τον Φώτη ο οποίος εδώ και χρόνια δημιουργεί εικόνες για περιοδικά πολλά από τα οποία έχει σχεδιάσει ο ίδιος σαν καλλιτεχνικός διευθυντής, έχει πάρει μέρος σε εκθέσεις ζωγραφικής και κόμικς, έχει σχεδιάσει εξώφυλλα βιβλίων, αφίσες και έχει πάρει μέρος με τα έργα του σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Επιπλέον ο Φώτης το 2001 δημιούργησε ο ίδιος το κόμικ-άλμπουμ “Luna” το μοναδικό ελληνικό κόμικ που κυκλοφόρησε στην Αμερική. Σε όλα αυτά τα χρόνια οι δουλειές του έχουν πάρει βραβεία ενώ συμμετείχε και στην έκθεση «Λαβύρινθοι» που έγινε στο Πεκίνο στο πλαίσιο του πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα.

 

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι από την περσινή έκθεση με έργα του Φώτη στον Αστρολάβο με την ονομασία «Επιδερμίδα». (ταιριαστή ονομασία και για post του beautyblog. Δεν συμφωνείτε;) Απολαύστε λοιπόν και αφήστε το χρώμα να σας ταξιδέψει όπου θέλετε.

 

Shhhhh!

 

 

Debutante

 

 

Some Light

 

 

De Sade

 

 

Pretty in Pink

 

 

I will follow

 

 

The Wave

 


 

 

Τι να πω; Μόλις τέλειωσα αυτό το post, βγήκε ήλιος. Τυχαίο;

 

 

13 Σχόλια
  1. tyxaio? den nomizw! pragmati kai me emena mou eftiaksan to kefi:-))))otan me to kalo kanei kapoia ekthesi na mas enimerwseis beautyblog!

  2. Τέλεια είναι όλα , τόσο όμορφα και ζωντανά . Μακάρι να τα βλέπαμε τυπωμένα σε μπλουζάκια ή φορεματάκια ( και σε σεντόνια ή πετσέτες θα μου άρεσαν για να πω την αλήθεια ) . Αχ αυτή η Άνοιξη φέτος μας έχει τρελάνει με τις εναλλαγές ζέστης – κρύου και επηρεάζει και τη διάθεσή μας . Άντε να φτιάξει ο καιρός να ηρεμήσουμε ….

  3. @ Mous Mous: Τι είπες τώρα Αγάπη??? Είναι απλώς απίστευτο αυτό που είπες αλλά δυστυχώς ακόμα δεν μπορώ να σου αποκαλύψω τι εννοώ… Καλά έχω μείνει άφωνη με το ένστικτό σου!! Μήπως να παίξεις Λότο σήμερα?

  4. Είναι υπεροχα… ελα πες μας ότι θα βγουν σε ρούχα… τσαντες….θα είναι τέλειο….. και όταν γινει καποια έκθεση, πες το μας please..

  5. @ Στέλλα: Αχ, με έχετε ενθουσιάσει… θα σας πω, θα σας τα πω όλα… λίγη υπομονή.. είσαστε απίστευτες…

  6. Είναι όντως πολύ ωραία! Σου φτιάχνουν τη διάθεση! Νομίζω και σε γαλότσες, ομπρέλες, τσάντες αλλά και μαγιώ σετ με πετσέτα θαλάσσης… Εγώ πάντως θα τα αγόραζα 🙂

  7. ΤΕΛΕΙΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!ΣΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΗ ΜΕΡΑ ΟΣΟ ΜΟΥΝΤΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ!!!

  8. ela pes mas oti tha vgoun se rouxa na trelathwwwwwwwwwwwwwwwww!!!!!!!!!!!!!!

  9. Katholou tuxaio nomizw!apo ekei p dn t perimeneis polles fores erxetai auto p panta elpizeis.pl wraies oi photos t post.m toso xrwma dn einai dunaton n mh s ftiaksoun t diathesh 🙂

  10. Τέλειες εικόνες και ακόμα πιο τέλεια αυτά που διαβάζω στα σχόλια! 😉 Περιμένω λεπτομέρειες!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.