Eικόνες ενός καλοκαιριού που φεύγει.Part one:Tα ελληνικά νησιά


santorini

 

Ξέρω ότι «επιστρέφουμε» όλες και όλοι σιγά –σιγά και σε λίγες (πολύ λίγες) μέρες, θα αρχίσω να σας ζαλίζω (ευχάριστα ελπίζω όπως μου είπε τις προάλλες και η Georgia) με νέα προϊόντα, καινούργιες συλλογές μακιγιάζ, τεχνικές εργασίες και βαφές μαλλιών, φθινοπωρινά μανικιούρ και πεντικιούρ, φρέσκες αποχρώσεις για το νεσεσέρ κλπ, κλπ, κλπ. Μέχρι τότε όμως και επειδή έχουμε ακόμα λίγες μέρες μέχρι να αποχαιρετίσουμε το καλοκαίρι του 2011, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες από τις καλοκαιρινές εικόνες που μου έκαναν εντύπωση.

 

Και σήμερα, επιλέγω ελληνικά νησιά. Φέτος έβαλα τρία στην ατζέντα μου: Την Φολέγανδρο, τη Μήλο και τον Πόρο. Από τα τρία περισσότερο «μου μίλησε» η Φολέγανδρος (ίσως γιατί στην Μήλο έμεινα μόνο δυο μέρες, ενώ ο Πόρος – τον οποίο επισκέπτομαι από 14 ετών είναι πλέον κάτι σαν το χωριό μου- τον αγαπώ πάρα πολύ αλλά τον έχω συνηθίσει και λίγο…) Γι αυτό και ξεκινώ με τη Φολέγανδρο.

 

Η Φολέγανδρος

Είχα ξαναπάει στην Φολέγανδρο πριν από περίπου 11 χρόνια όταν η αγαπημένη μου φίλη Χριστίνα είχε αρχίσει να πρωτολειτουργεί τον πανέμορφο Πήγαδο, έναν παραδοσιακό ξενοδοχείο με αυτόνομες κατοικίες, τρία λεπτά από το κέντρο της χώρας αλλά (για να μην πω  και ψέματα) ουσιαστικά το μόνο που θυμόμουν από αυτό το ταξίδι ήταν πρώτον ότι το μικροσκοπικό νησάκι μου άρεσε πολύ και δεύτερον ότι κάναμε ωραία ξενύχτια στην πλατεία της Χώρας.

Φέτος αποφάσισα να ξαναπάω (αν δεν το έκανα και φέτος μάλλον θα μου έκοβε την καλημέρα η Χριστίνα) και αυτή τη φορά με παρέα την κολλητή μου Ιβάνα (που ήρθε από το Λονδίνο γι αυτόν τον λόγο) και τον Χάρυ. (ο Χάρυ είναι θείος μου αλλά με καμία παραδοσιακή έννοια του όρου και αυτός θέλει ένα ολόκληρο post δικό του, οπότε θα σας πω άλλη φορά…)

 

Φτάσαμε λοιπόν ένα πρωί στο μικρό (πιο μικρό δεν γίνεται) λιμανάκι, αφήσαμε στο ξενοδοχείο τα πράγματά μας και αρχίσαμε σιγά – σιγά να «εξερευνούμε» το νησί. Λοιπόν, ξέρετε πως είναι όταν όλοι σκέφτονται το ίδιο πράγμα αλλά κανένας για κάποιο λόγο δεν λέει τίποτα; Αυτό ακριβώς συνέβη και στους τρεις μας όπου το πρώτο 24ωρο στην Φολέγανδρο είχαμε ήδη βαρεθεί (ένα εικοσάλεπτο θέλει όλο κι όλο το νησί για να το δεις από άκρη σε άκρη) και ο καθένας για τους δικούς του λόγους δεν ήθελε να πει στον άλλο, ότι αντί για τις τέσσερις μέρες που είχαμε αποφασίσει να μείνουμε, θέλαμε να φύγουμε την επόμενη κιόλας. Εγώ ντρεπόμουν γιατί ήμουν η οργανώτρια, η Ιβάνα γιατί δεν ήθελε να με στεναχωρήσει και ο Χάρυ… (ο Χάρυ δεν επιτρεπόταν να εκφέρει γνώμη γιατί τελευταία στιγμή αποφασίσαμε να τον πάρουμε μαζί μας – οπότε δεν του έπεφτε σε εκείνη τη φάση λόγος…). Το νησί? Ξερό, άγονο μέχρι εκεί που δεν παίρνει (νομίζω από την Φολέγανδο πρέπει να ονομάστηκε η γραμμή- άγονη) και αν εξαιρέσω την γραφική Χώρα και το κάστρο, είχε ελάχιστες παραλίες, δυο τρία χωριουδάκια (ο Θεός να τα κάνει- κάθε χωριουδάκι εννοώ πως είχε 5 σπίτια) και βέβαια αέρας, αέρας, αέρας και εγώ να προσπαθώ να θυμηθώ – τι μου είχε αρέσει τόσο πολύ σε αυτό το νησί και αποφάσισα να επιστρέψω…

Κυρίες μου, τόσο θέλει η Φολέγανδρος… Είκοσι τέσσερις ώρες (και ίσως λέω και πολλές) για να σε αρπάξει στα γοητευτικά της δίχτυα με τέτοια απίστευτη ορμή, που κάποιες φορές σε αφήνει άναυδο. Ποια θα μου απαντήσει τι είναι αυτό μοναδικό, το περίεργο, το ενεργειακό, το μεταφυσικό, -πως ακριβώς να το περιγράψω, ούτε ξέρω πια σε αυτή την χώρα -και ένας ξερός, μικροσκοπικός βράχος, στο μέσο του Αιγαίου για εμάς τους Έλληνες, του πουθενά για τον υπόλοιπο πλανήτη, μπορεί να κρύβει τόση ιδιαίτερη, άγρια, ασυνήθιστη ομορφιά; Πως σε αυτό το άγονο μέρος οι άνθρωποι καλλιεργούν παραδοσιακά και εσύ μπορείς να φας τις νοστιμότερες ελίτσες, τα μικρά αγγουράκια που μοσχομυρίζουν, την απίθανη πίτα με καραμελωμένα κρεμμύδια, την ματσάτα; (παραδοσιακό πιάτο με σπιτικά μακαρόνια. Πως, κάθε πρωί που ξυπνάς και αγκαλιάζει το μάτι σου αυτό το βαθύ μπλε της θάλασσας, ψηλά από την καλντέρα, η απόλυτη σχεδόν ευλαβική ησυχία σε κάνει να καταλαβαίνεις ότι είσαι και εσύ μέρος της φύσης; Και ότι ένα κομμάτι σου είναι μέρος του αέρα, της θάλασσας, των βράχων;

Θα ολοκληρώσω με την Φολέγανδρο και θα σας πω αυτό που έγραψα στην Kat όταν μου ζήτησε τη γνώμη μου για το νησί: Η Φολέγανδρος είναι ένα άγριο, αραιοκατοικημένο, γυμνό, ατμοσφαιρικό και ρομαντικό νησί όπου σε κάποια σημεία νιώθεις ότι ο χρόνος έχει σταματήσει…(Τέλος εύχομαι να μην αμπελοφιλοσοφώ, έχω και ειδικό post- μνεία στις αμπελοφιλοσοφίες και θα το ανεβάσω σύντομα…)

Η συνέχεια αναμενόμενη τελικά. Στις τρεις μέρες κανείς μας δεν ήθελε να φύγει- εξομολογηθήκαμε ο ένας στον άλλο το πώς νιώσαμε στην αρχή και πως αυτό άλλαξε τόσο δραστικά αλλά ευτυχώς στο επόμενο λιμάνι μας περίμενε η Μήλος, (και η στεναχώρια μετριάστηκε κάπως…) αλλά υποσχέθηκα στην Χριστίνα ότι θα είμαι εκεί και του χρόνου… Η Φολέγανδρος κατάλαβα ότι δεν χορταίνεται εύκολα, όχι γιατί έχει τόσα να δεις, αλλά γιατί έχει πολλά να νιώσεις…και θυμήθηκα τι ήταν αυτό που με είχε κάνει να την λατρέψω πριν από έντεκα χρόνια…

 

 

Η Μήλος

Μπορεί να γεννήθηκε στην Κύπρο η Θεά της Ομορφιάς αλλά μάλλον τελικά το κορίτσι ερωτεύτηκε τη Μήλο και ίσως γι αυτό βρέθηκε εκεί μερικές χιλιάδες χρόνια αργότερα..

 

 

Το αρχαίο, πανάρχαιο νησί με τον θαυμαστό ορυκτό πλούτο είναι κατοικημένο από τη Νεολιθική εποχή και τα ευρήματα φτάνουν πίσω, στα 7.000 χρόνια. Κατ αρχήν η Μήλος είναι μεγάλη. Καμία σχέση με την Φολέγανδρο και δυστυχώς δυο μέρες (τόσες μας είχαν απομείνει) δεν φτάνουν ούτε για αστείο για να την εξερευνήσεις.  Αν κάποιες από εσάς έχετε πάει παρακαλώ θα ήθελα κάποιες παραπάνω πληροφορίες γιατί εγώ τουλάχιστον, για να πω ότι πραγματικά την είδα, πρέπει οπωσδήποτε να ξαναπάω. Έχω όμως την εντύπωση (και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος) ότι η Μήλος φιλοξενεί τις ομορφότερες παραλίες του Αιγαίου. Και εδώ πραγματικά το μικρό μου οδοιπορικό μπορεί να είναι μόνο φωτογραφικό…

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Πόρος

Είναι ιδέα μου ή ο Πόρος είναι το μόνο αρσενικό ανάμεσα σε πάμπολα θηλυκά και κάποια ουδέτερα νησάκια; Τον αγαπώ πολύ τον Πόρο και τον αγάπησα από δεκατεσσάρων ετών όταν με πρωτοπήγε εκεί ο Χάρυ, (ο θείος που λέγαμε παραπάνω…) αν και όταν ήμουν περίπου δεκαοκτώ, δεκαεννιά – το ξέρω και το παραδέχομαι – τον σνόμπαρα λίγο… πως μπορούσα άλλωστε τότε να τον συγκρίνω με την Σαντορίνη, την Μύκονο, την Πάρο έστω και τις Σπέτσες – τα αγαπημένα μου «κοσμοπολίτικα» μέρη;

 

 

 

Και μου το έλεγε ο Χάρυ ο οποίος τότε ήταν τριανταεπτά και μετά από δεκάδες «κοσμοπολίτικα» ταξίδια ανά τον κόσμο, ανακάλυψε τον έρωτα σε αυτό το μικρό καταπράσινο νησάκι του Σαρωνικού (που είναι σαν ένα καλά κρυμμένο μυστικό). Θα δεις… θα δεις… πρέπει να μεγαλώσεις λίγο ακόμα για τον εκτιμήσεις… Δίκιο είχε. Γιατί κάθε χρόνος που περνάει τον αγαπώ και περισσότερο τον Πόρο- ο οποίος τελικά έχει από κάτι για κάθε γούστο.

 

 

 

Για τους ιστιοπλόους είναι ο παράδεισος και κάθε χρόνο μαζεύονται στο λιμάνι του. Για τους αθλητικούς έχει μεγάλη παράδοση στο σκι και στην κωπηλασία ενώ ένα από τα γνήσια τέκνα του νησιού είναι και Ολυμπιονίκης στο συγκεκριμένο σπορ. Πολλά εστιατόρια, καλό και φθηνό φαγητό, στο λιμάνι στη Χώρα, στο Νεώριο, στο Ασκέλι, όμορφα μπαράκια, ένα από τα ομορφότερα clubs σε νησί, το Sirocco με την εκπληκτική θέα στον Σαρωνικό –ειδικά τις νύχτες με φεγγάρι- παραλίες που μοιάζουν φτιαγμένες για μικρά παιδιά με τα πεντακάθαρα αλλά και ρηχά νερά τους και μια θάλασσα «λάδι», αλλά και την πιο άγρια και ενήλικη παραλία της Βαγιωνίας στο πίσω μέρος του νησιού, ο Ρωσικός Ναύσταθμος (ερείπιο πια αλλά με μοναδική γοητεία) η Ναυτική Βάση (εκεί και το ωραιότερο Πάσχα του νησιού, στην εκκλησία της Βάσης)  ο αρχαίος ναός του Ποσειδώνα, το γραφικό και ιστορικό Μοναστήρι, τεράστια πλατάνια, πανέμορφο δάσος και βουνό,  οk, ο Πόρος έχει κάτι για κάθε ηλικία είτε είσαι τριών είτε ενενήντα τριών ετών.

 

 

 

 

Όπου και να πάω κάθε καλοκαίρι, θέλω οπωσδήποτε να περάσω και λίγες μέρες εδώ και πόσο μάλλον τα τελευταία τέσσερα χρόνια (ο κύριος Ρωμανός την πρώτη φορά που ήρθε ήταν 20 ημερών!) που και εκείνος έχει πλέον γνώμη και όλο τον χειμώνα περιμένει το ταξίδι του στον Πόρο- το αγαπημένο του μέρος- όπως λέει και ο ίδιος… (Συγνώμη για τις φωτογραφίες γιατί αν και συνήθως ανεβάζω φωτογραφίες που έχω τραβήξει εγώ η ίδια, σήμερα για κάποιο λόγο η φωτογραφική μου μηχανή δεν θέλει να συνεργαστούμε και αν αυτό μου το ξανακάνει, προβλέπω να διακοπεί για πάντα η συνεργασία μου μαζί της.)

 

Τώρα για αύριο, θα σας μιλήσω για τα δυο προϊόντα που  χρησιμοποιώ ανελλιπώς αυτές τις 20 μέρες διακοπών και τα έχω λατρέψει.

 

 

 

Άσχετο, αλλά… εντελώς άσχετο, όμως. Το βλέπετε αυτό το νεσεσέρ στην φωτογραφία; Μη γελάσετε με αυτό που θα πω… Το κουβαλάω μαζί μου στις διακοπές και περιέχει περίπου 50 με 60 καλλυντικά (χρώμα, όχι περιποίηση). Δεν είναι το δικό μου νεσεσέρ. Είναι απλά ένα νεσεσέρ γεμάτο μέχρι πάνω. Τα καλλυντικά αυτά δεν τα χρησιμοποιώ ποτέ, είναι άθικτα και ανήκουν σε καλοκαιρινές συλλογές. Γιατί το κάνω αυτό θα με ρωτήσετε τώρα. Θα σας πω άλλη φορά. Διότι προς το παρόν και επειδή θα πνιγώ όπως κάθε χρόνο με τις νέες φθινοπωρινές συλλογές, αυτό το νεσεσέρ πρέπει σύντομα να έχει αδειάσει για να γεμίσει με τα φρέσκα. Σήμερα λοιπόν και μέχρι τις 10 το βράδυ, δύο από εσάς θα με βοηθήσετε να αρχίσω να το αδειάζω… Και αυτό θα συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα μέχρι το νεσεσέρ να αδειάσει εντελώς. Καταλάβατε; Διότι αν δεν βάλετε εσείς ένα χεράκι στο beauty ξεκαθάρισμα ποιος θα το βάλει;

 

 

 

 

A, να μην ξεχάσω: To ποιες θα βοηθάτε θα το βλέπετε κάθε μέρα σαν σχόλιο στο ίδιο το post.

 

73 Σχόλια
  1. Τζούλια καλώς επέστρεψες! Αχ η Φολέγανδρος και η Μήλος είναι τα 2 νησιά που έχω στη wishlist μου να επισκεφτώ εδώ και χρόνια αλλά δυστυχώς δεν τα έχω καταφέρει…το ποστ σου με ταξίδεψε ακριβώς εκεί που ήθελα να πάω…να έχεις ένα όμορφο φθινόπωρο!!!

  2. Kalimera, Julia! Simera epestrepsa prwti mera apo tis diakopes kai katalavaineis pws einai i diathesi mou…Vevaia fetos eixa kati kalo na me perimenei…ta nea apo to beautyblog…itan to prwto pragma pou koitaksa me to pou anoiksa to pc!!! Theloume na fortiseis oso to dunaton perissotero tis mpataries sou gia na mas ertheis ksekourasti kai me nees idees!
    Sxetika me ti Milo, pou aneferes sto arthro, epeidi kaname to “lathos” kai perasame me ton suzugo mou pleon, tis prwtes mas diakopes ws zeugaraki s’ auto to nisi, prin apo 7 xronia, den tha sou pw polla…apla kai mono oti eprepe na perasoun 7 xronia kai mia Kefalonia, mia Skopelos, mia Limnos kai mia Leukada gia na apofasisoume telika na stamatisoume na sugkrinoume ta upoloipa nisia me ti Milo kai na euxaristithoume to kathe nisi ksexwrista!!!! Me mia leksi mageutiki…den exw ksanadei toses toso wraies paralies se ena nisi! Thelw toso polu na ksanapaw alla distazw mipws xalasw auto to oneiro pou zw otan skeftomai tis panemorfes meres pou perasa ekei!
    Se filw pros to paron kai sou euxomai kali sunexeia!!!!!!!

  3. Ο Πόρος είναι το λατρεμενο μου νησί των φοιτητικών χρόνων, τότε που τα λεφτά δεν έφταναν για κατι πιο μακρινό, αλλα ένα σαββατοκύριακο στον Πόρο με τους αγαπημένους φίλους, γίνοταν παντα μια υπεροχη περιπετεια! Οσο για το νεσεσεράκι σου Τζούλια μου, ευχαρίστως να στο αδειάσω, με ότι θες και όσα θες….καλοδεχούμενα !!!
    Καλή επιστροφή και καλως σε βρήκαμε!

  4. Δεν έχω πάει σε κανένα απ΄τα νησιά αυτά.Η περιγραφή σου ήταν διαφωτιστική για επόμενη επιλογή(του χρόνου!).Χαχα αυτό με το νεσεσέρ μου θυμίζει τώρα που “άδειαζα” το δικό μου σπίτι.Φώναξα τους πάντες να ρθουν να πάρουν κυριολεκτικά από κάτι.Από πηρούνι μέχρι έπιπλο.Χάριζα χάριζα και όλο μένανε.Ασχετο,τώρα που έγραφα το ποστ ήρθε η ανηψούλα 1,5 χρονών και ήθελε “βάλω” τις κρέμες μου και τις κουβαλούσε κοντά μου!Seconds later κουβάλαγα εγώ την σφουγγαρίστρα καθότι καλοκαίρι έμεινε..αέρινη!

  5. επιστροφή στην πραγματικότητα χωρίς να έχουμε κάνει διακοπές…. εδώ προσπαθούμε να στήσουμε δουλειά σε δύσκολους καιρούς ….τα ταξίδια που ονειρευόμαστε είναι αυτά που θα κάνουμε στο μέλλον…κι αυτά κάπου εδώ κοντά και σε περίοδο χαμηλή, δηλαδή λέω να πάω σε καμία κάρπαθο , κάσο , γαύδο (κοντά στην Κρήτη που μένω) απο Σεπτέμβρη και μετά.. αλλά ότι κάνουμε , το κάνουμε με χαρά!!! προσπαθούμε για τη ζωή και σιγά σιγά την κατακτάμε! εύχομαι μόνο ο κόσμος να έχει υπομονή και να χαμογελάει καθώς κοιτάει μπροστά! καλή επιτυχία σε όλα τα κορίτσια που θέλουν να βάλουν χέρι στο νεσεσέρ σου!!! θα προσπαθήσω να βάλω κι εγώ ένα χεράκι στο άδειασμα…. 🙂

  6. Δηλώνω πρόθυμη να βοηθήσω στο άδειασμα του νεσεσέρ! 🙂

  7. Καλώς ήρθες Τζούλια ! Πολύ όμορφες φωτογραφίες !Τα ελληνικά νησιά είναι πανέμορφα !Όσο για το νεσεσέρ αν θες βοήθεια , εδώ είμαστε εμείς να σε βοηθάμε , χαχαχα

  8. Καλώς όρισες λοιπόν!!! Στην Μήλο και στον Πόρο έχω πάει και μου αρέσανε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!!!! Εντάξει λίγο παραπάνω η Μήλος. Φολέγανδρο θέλω να πάω εδώ και πολύ καιρό αλλά δυστυχώς δεν τα ‘χω καταφέρει ακόμα… Ελπίζω σύντομα!!! Όσο για το νεσεσερ φίλη μου Τζούλια έχω ένα μοναδικό ταλέντο στο ξεκαθάρισμα και ειδικά καλλυντικών!!! 😉 Καλή επιτυχία σε όλους και καλή συνέχεια!!!! 🙂

  9. εννοείται πως θα σε βοηθήσω!!!το θελώ πολύύύύύύύύ!!!

  10. Καλώς ήρθες πίσω! Φέτος – ίσως για πρώτη φορά στη ζωή μου – δε με πειράζει καθόλου η ευχή καλό χειμώνα… Το σκάλισμα – άδειασμα του νεσεσέρ είναι μια πρώτης τάξης απασχόληση, προσωπικά τη λατρεύω, οπότε, αν θες βοήθεια…

  11. Αχ, μας ταξίδεψες σε ονειρεμένους ελληνικούς προορισμούς, έστω και εικονικά σε τετοιες δύσκολες εποχές! Μακάρι να μου έδινες και κάποιο δωράκι από το νεσεσέρ σου να παρηγορηθώ λιγάκι!

  12. κι εγω θελω να βοηθησω το εχω αναγκη ειμαι πολυ ξεκουραστη :))

  13. Τζούλια για άλλη μια φορά 8α δώσουμε όλες μια χείρα βοηθείας!!!!!

  14. Άντε λοιπόν και καλό φθινόπωρο να έχουμε! Ωραία η περιγραφή σου για τα νησιά. Έχω να πάω διακοπές 5 χρόνια και βάλε (λόγο παιδιών) και με ταξίδεψες λιγάκι! 20 ΗΜΕΡΏΝ!!! Είσαι τολμηρή θα έλεγα, η μικρή μου έκλεισε τα 2 και ούτε φέτος τόλμησα να την απομακρύνω από τη βολή του σπιτιού!!! Το ξέρω πως είμαι υπερβολική χιχιχιχ!!!

  15. ax!!!!prepei na einai yperoxoi proorismoi giati apoti katalabes den tous exo episkeytei!!!!!oso gia to adiasma tou neseser dilono paroooooooon!!!! xixixi :-)))

  16. Καλή επιστροφή σε όλες και κυρίως καλή προσαρμογή. Για μένα είναι πάντα δύσκολη μετά τις διακοπές. Ευχαριστούμε για τα δωράκια! 🙂

  17. Εμείς που δεν πήγαμε στα μαγευτικά αυτά νησιά θα παρηγορηθούμε με τις φωτό και τα όνειρα μας!

  18. Πρέπει να ήτανε ένα μαγικό καλοκαίρι…Μόνο οι προορισμοί και τα καταγάλανα νερά …Πωωωωωωωωωω αλοίμονο σε εμάς 😀

    Πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω να ξεπακετάρεις και να αδείασεις ακόμα και το νεσεσέρ 😀

  19. ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…..

    ΑΚΟΥΣΑ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΧΕΡΑΚΙ… ΦΙΛΙΑ

  20. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑ! ΚΑΛΑ,ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙΣ ,ΠΕΡΑΣΕΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!ΗΤΑΝ ΣΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ!ΑΧ!!!!!!!!ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ!ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΩ ΤΟ ΝΕΣΕΣΕΡ ΣΟΥ!ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ!!!!

  21. ΘΕΛΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ!!!ΕΛΠΙΖΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ!!!ΒΟΗΘΕΙΑ?????ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ????ΕΓΩ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ!!!!!!!!!!!

  22. τρελαινομαι να βοηθαω στο ξεκαθαρισμα των νεσσεσερ 🙂 φιλια απο σεριφο!

  23. Welcome back,Julia!Πολύ ωραίες φωτογραφίες,όπως πάντα!Δυστυχώς δεν έχω επισκεφθεί κανένα από τα 3 νησιά που αναφέρεις-αναδεικνύεις. Εννοείται δε πως όλες έχουμε μια πελώρια λαχτάρα-όχι για Nesquik!- αλλά για να συνδράμουμε σ΄αυτό που μας ζήτησες! Πολλά φιλιά!

  24. Πολύ όμορφες φωτογραφίες! Καλώς επέστρεψες!
    Τέλειο νεσεσέρ.

  25. Υπέροχες οι φωτό και θέλω πολύ να επισκεφτώ την Φολέγανδρο!!! Όσο για το άδειασμα του νεσεσέρ δηλώνω και εγώ εθελόντρια!!! Καλό χειμώνα να έχουμε!!! 🙂

  26. ΩΩΩΩ!!! Θέλώ και εγώ να βοηθήσω στο άδειασμα!!!

    Πόσο σε ζηλεύω με τα τόσα μέρη… Μήλο λέγαμε να πάμε του χρόνου με το amore…αλλά τελικά τα σχέδια μας αλλάζουνε…χεχε!!!

  27. Του χρονου σε περιμενω για ωραιότατες διακοπες στην Κρητη!! Αποψε το βραδακι δεν κανω κατι οποτε αν θες βοήθεια στο νεσεσερ ειμαι διαθέσιμη! Φιλιά!

  28. Ευχαριστούμε πολύ!Είσαι τέλεια!!!!!
    Καλή προσαρμογή στην εκτός διακοπών πραγματικότητα!

  29. Αααααχ….Τί έρωτας κι αυτός φέτος με τη Φολέγανδρο…Πόσο δίκιο είχες που είπες ότι είναι ιδανικό μέρος για ρομαντικά ζευγαράκια….Τη λατρέψαμε…Να’μαστε καλά και σκεφτόμαστε να επιστρέψουμε….Kαι μας είπαν ότι είναι πανέμορφη και το Πάσχα…Η Μήλος είναι σίγουρα μές στη λίστα για επόμενες διακοπές…Αααχ…Ἀντε, σιγά σιγά, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του….:-)
    ΥΓ: Προθυμοποιούμαι να σε βοηθήσω πολύ άμεσα στο ξεκαθάρισμα του νεσεσέρ…Με πολλή χαρά!!Ἀλλωστε,μερικά προιόντα του νεσεσέρ με φωνάζουν…Τ’ακούς κι εσύ??:-D

  30. kalokairines diakopes gia panta :))))
    mporw na voithisw me prothimia gia oses wres xreiastoyn sto na kathariseis to nesseseraki soy 🙂

  31. Akomi den irthes agapimeni kai amesos kollisame! kollisame me ti folegandro, me ti mulo, ton latremeno poro, to gemato neseser sou! pali ta kataferes!

  32. τρελαινομαι να βοηθαω στο ξεκαθαρισμα των νεσσεσερ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  33. Ego,ego!oti thes edo se mena!xD
    ostoso prepei na pao sth mhlo oposdipote!fenetai teleia!tou xronou omos!filia se oleeeees!

  34. κι εγώ,κι εγώεδώ είμαι αν θέλεις βοηθεια!!!!καλη διαθεση υπαρχει!!!!ελπίζω να πέρασες και να περνάς ένα υπεροχο καλοκαίρι!!!

  35. Julia geia sou!
    Fainetai na ta perases poly kala stis diakopes sou!
    Den exo paei sti Folegandro kai ton Poro alla gia ti Milo tha symfoniso kai me to parapano. An kai proerxomai apo nisi (ti Samo) kai oi oraies paralies den eleipsan pote apo tis diakopes mou oi paralies sti Milo einai to kati allo!Monadika nera kai idiaiteri omorfia pou tin vriskeis spania.
    Ante kai tora kali epistrofi stous gnorimous rythmous!

  36. Μακάρι να κράταγε το καλοκαιράκι 6 μήνες αντί για 3!!!!Με το καλό να επιστρέψεις!!

  37. εχω παει πορο,στα αλλα δυο οχι.αχ,αχ,αχ,τι μας κανεις με τις διακοπές …πανέμορφα τοπία και μαγευτικές θάλασσες!!!!

  38. welcome back julia! σε ευχαριστω που με ταξιδεψες σε αυτα τα υπεροχα νησια! δεν πηγα φετος πουθενα και ηταν σαν να πηγα εκει!!! και οπως παντα αυτη η περιοδος ειναι περιοδος ξεκαθαρισματος! φυσικα να σε βοηθησω 🙂 🙂 🙂 ειναι νωρις για καλο φθινοπωρο… κλπ γιατι απλα το καλοκαιρι δεν εχει τελειωσει ακομη!!!

  39. ΑΧ, ΤΖΟΥΛΙΑ.
    ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΝΕΣΕΣΕΡ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!
    ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ?

  40. Είμαι σε άδεια και τρέχω σε οδοντιάτρους… Πραγματικά χρειάζομαι κάτι για να ανακουφίσει τον πόνο μου! Κάνε κάτι …

  41. θέλω και εγώ να βοηθήσω στο ξεκαθάρισμα του νεσεσερ!!!

  42. Julia welcome back!Ζηλεύω για την Μήλο γιατί ήθελα πολύ να πάω φέτος πέρασα όμως τέλεια στην Σαντορίνη και στην Χαλκιδική οπότε δεν γκρινιάζω!Φιλάκια!Αναμένουμε φθινοπωρινά post!

  43. Καλώς μας ήρθες και πάλι!!!!Και φυικά όπως πάντα με πολλά πολλά για εμάς καλή μας Τζούλια!!!!!Ποια δεν θέλει να βοηθήσει στο άδειασμα του νεσεσέρ???
    Δεν έχω πάει ακόμα πουθενά διακοπές και σας ζηλεύω όλες όσες τα καταφέρατε.Εύχομαι να περάσατε τέλεια κορίτσια!

  44. Καλησπέρα, η Μηλος είναι εδω και χρόνια το αγαπημενο μου νησι και το τιμησα και φετος. Σιγουρα δυο μερες δεν αρκουν για να το ευχαριστηθεις αλλα και παλι αυτο το νησι ειναι ο μεγαλος μου ερωτας.. Δεν ξερω ποια μερη επισκεφτηκες και τι προλαβες να κανεις , παντως οτι απορια εχεις μην διστασεις να ρωτησεις, θα χαρω να βοηθησω!

  45. HELLO κι απο μενα!Η Μηλος ειναι ο μεγαλος μου ερωτας και κλασσικα την τιμησα και φετος!Σιγουρα δυο μερες δεν αρκουν για να βιωσεις και να εξερευνησεις την μοναδικοτητα και την ομορφια αυτου του ποικιλομορφου νησιου. Δεν ξερω ποια μερη προλαβες να επισκεφτεις και τι προλαβες να κανεις αλλα θα χαρω να σε διαφωτισω σε οποιαδηποτε απορια και πληροφορια χρειαστεις για το συγκεκριμενο νησι, καθως σου συστηνω ανεπιφυλακτα να το ξαναεπισκεφτεις. Και μετα χαρας μπορω να βοηθησω στο αδειασμα του νεσεσερ! By the way, οι φωτογραφιες ειναι καταπληκτικες και αυτα ακριβως μου ελειπαν οσο εμενα στην Αυστρια, αυτο το αρωμα Ελλαδας, τετοιες εικονες..

  46. Η Μηλος εχει τις καλυτερες παραλιες στον κοσμο!!!!
    Η Σιφνος, οπου βρισκομαι τωρα εχει αλλες ομορφιες…
    Οσο για το νεσεσερ… βλεπω και benefit μεσα??? Μμμμμ!

  47. @Flora: Το παρατήρησες κι εσύ το benefit, ε?? χιχιχι!!!

  48. Like:-) από ένα όμορφο ελληνικό νησί- ίσως το ομορφότερο -την Ρόδο !!!

  49. Θα σε βοηθήσω σίγουρα με το ξεκαθάρισμα καλό μου blogaki!

  50. περιμενε να σου φερω την κορη κου να στο αδειασει στο πιτσ φιτίλι, Τζουλια μου περιμενω πως και πως το χειμωνα να αδειάζεις εσυ και να γεμιζουμε εμεις!!!!!!!!!

  51. τελεια ολα τα ελληνικα νησια.
    δηλωνω και εγω εθελοντρια στο αδειασμα του νεσεσερ.

  52. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!!!ΜΟΝΟ Ο ΑΕΡΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ ΛΙΓΟ.ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ Ο ΗΛΙΟΣ ΛΑΜΠΕΙ!!!ΤΖΟΥΛΙΑ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΣΕΣΕΡ!!!

  53. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΗΣΑΚΙΑ!ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ BLOGGER ΤΖΟΥΛΙΑ,ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΛΩΣΕΙΣ!!
    ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΒΟΗΘΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΣΕΣΕΡ??ΦΙΛΙΑ!

  54. Το καλοκαιρινο νεσεσερ εχει μονο χρωμα 😀

  55. Kalhmeraaaaa teleio to arthro sou Tzoulia mas taxidepses gia akoma mia fora!!!!
    Eimai prothymh na voithisw sto adeiasma tou nesseser!!! Filia Polla!!

  56. Κοριτσάκι μου,

    Φολέγανδρο δεν έχω πάει οπότε και δεν έχω άποψη, στη Μήλο πήγα όταν το κοριτσάκι μου ήταν σχεδόν ενός έτους και το είχα αφήσει πίσω στη γιαγιά! Είχα περάσει ΤΕΛΕΙΑ αν και με πόναγε λιγάκι το ότι δεν έβλεπα το παιδάκι μου…

    Στον Πόρο δεν έχω πάει… ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ! Εκεί μεγάλωσα! Εκεί γνώρισα τί θα πεί να παίζεις ανέμελα στη γειτονιά (κάτι που τα παιδάκια μας δεν νομίζω πως θα μπορέσουν να ζήσουν), εκεί πρωτοερωτεύθηκα, εκεί ξεφάντωνα και αλήτευα!
    Μ’αρέσει ο τόπος μου, με τα γιασεμιά, τις βουκαμβίλιες, το γαλάζιο της θάλασσας και την εικόνα της ωραίας κοιμωμένης!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.