Εικόνες ενός καλοκαιριού που φεύγει. Part three: Τα τατουάζ… τότε και τώρα.

 

Όχι τα μεταφορικά, (γιατί υπάρχουν και αυτά, που μας σημαδεύουν και πολύ δύσκολα τα ξεφορτωνόμαστε), μιλάω για τα κανονικά τατουάζ, τα tattoo… αυτά… Πριν από ένα χρόνο και παραπάνω, νομίζω ήταν πέρυσι τον Ιούλιο, (η Kat μπορεί να θυμάται καλύτερα από μένα) έγραψα γι αυτά και εσείς μπορείτε να δείτε πότε ακριβώς ανέβασα αυτό το σχετικό post αν κάνετε κλικ στο search πάνω δεξιά. Τότε, είχα κάνει ένα αφιέρωμα στο bb, όπου το θέμα ήταν τα τατουάζ με χέννα, αυτά είναι ιδανικά για το καλοκαίρι αλλά και αν δεν θέλετε να γίνει το δέρμα σας καμβάς για κάτι πιο μόνιμο.

 

 

 

Η δική μου εμπειρία και η πρώτη μου εικόνα από τατουάζ ήταν πολλά χρόνια πριν… Πρέπει να ήμουν γύρω στα οκτώ. Ο νονός μου, ο Νίκος (και θείος μου, πρώτος ξάδερφος της μητέρας μου) ένα «καλό» παιδί, από σοβαρή, αστική, συντηρητική οικογένεια των Αθηνών, μοναχοπαίδι και μοναχογιός και με έναν πάρα πολύ αυστηρό πατέρα (τον θείο Σωτήρη αδερφό της γιαγιάς μου…) ξεκίνησε να υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία στο Βασιλικό Ναυτικό (έτσι ήταν τότε…) γύρω στα τέλη των 60’ς,  κάπου εκεί φαντάζομαι… Ως ναύτης πλέον -σοβαρός, ενήλικας, αυτόνομος, ή έτσι νόμιζε τότε – όταν ήταν γύρω στα 18-20, όφειλε να κάνει την δική του προσωπική επανάσταση (και καλά έκανε…).

 

Η οποία επανάσταση, είχε την μορφή του τατουάζ- μια διπλή άγκυρα με τη ελληνική σημαία, ψηλά στο δεξί του μπράτσο και αν ο ίδιος επέστρεψε στο σπίτι του με μεγάλη περηφάνια γι’ αυτό, δεν συνέβη το ίδιο και στον πατέρα του (τον θείο Σωτήρη που λέγαμε πριν ) ο οποίος μπορεί να μην το έπαθε, αλλά στα 40 τόσα του, ήρθε πολύ κοντά στο εγκεφαλικό. Τατουααααάζ???? Ο γιος μου??? Το καμάρι μου????? Ο καλοαναθρεμένος??? Το καλό παιδί της οικογένειας??? Η περηφάνια μου??? Τι παιδί μεγάλωσα τελικά??? Πρεζάκια??? Ναρκομανή??? Φυλακόβιο??? Τρισάθλιο??? Μετά από όλα αυτά καταλάβατε ήδη φαντάζομαι (και επειδή πραγματικά ήταν και είναι πολύ καλό παιδί…) ότι του βγήκε πάρα πολύ ξινό αυτό το τατουάζ του νονού μου… Και το λυπηρό είναι, ότι αυτό κράτησε για πολλά χρόνια…

 

Θυμάμαι τον νoνό μου να μην κάνει μπάνιο στη θάλασσα, να ντρέπεται και ενώ όλοι ξέραμε πόσο καλός κολυμβητής ήταν, να μην μπορούμε να καταλάβουμε τον λόγο που δεν έμπαινε στην θάλασσα… Να φοράει μόνο μακρυμάνικα πουκάμισα ντάλα καλοκαίρι και  όταν τελικά παρατηρούσαμε το τατουάζ του, εκείνος να μην θέλει να μιλάει για αυτό και όταν εγώ και η Τζωρτζίνα – η κόρη του- τον πιέζαμε,  να τον βλέπουμε να αισθάνεται απίστευτα άσχημα και να αλλάζει θέμα… Στο τέλος, τέλος, τι σκληρά μπορεί καμιά φορά να γίνονται τα μικρά παιδιά, θυμάμαι ότι το κάναμε επί τούτου για να βλέπουμε πόσο άσχημα αισθανόταν…  Αχ, και που να ήξερε… που να ήξερε ότι τώρα σαράντα χρόνια μετά, στα 60 τόσα του, είναι πλέον τόσο προχωρημένος, το τατουάζ του (αυτή η άγκυρα με την ελληνική σημαία) είναι τόσο όμορφη, αυτό που έκανε εκείνος σαν επανάσταση τότε, είναι τόσο φυσιολογικό και νορμάλ το 2011…

 

Και μετά την βόλτα (που ελπίζω να μην σας κούρασε) down memory lane, φτάνουμε εδώ. Στο 2011. Και είμαι σίγουρη ότι θα με ρωτήσετε: Και εσύ Τζούλια; Ποια είναι η γνώμη σου για τα τατουάζ; Σου αρέσουν ; Έχεις κάνει; Αν όχι σκέφτεσαι να κάνεις; Αν ο γιος σου θελήσει να κάνει μια μέρα, όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, αλλά να γεμίσει το σώμα του με τατουάζ πως θα το πάρεις; Χαλαρά; Αδιάφορα; Με φόβο; Με βαθύτερο νόημα (όπως ο θείος Σωτήρης πριν από 40 χρόνια;)

 

Όλα αυτά, που σας έγραψα παραπάνω, πέρασαν από το μυαλό μου σχεδόν σε κλάσματα δευτερολέπτου (έτσι είναι και είναι και το λογικό, αν το σκεφτείτε) όταν είδα στην παραλία που συνήθως κάνουμε μπάνιο με τον κύριο Ρωμανό, να περνάει Κινέζος καλλιτέχνης στην τέχνη των τατουάζ με χένα (αμάν!! Με ένα ή με δυο ν???). Και εκείνη την στιγμή σε δευτερόλεπτα, αποφάσισα ότι ήθελα ένα τατουάζ. Και μάλιστα όχι μόνο να το κάνω εγώ, αλλά βασικά, να κάνει ένα ο κύριος Ρωμανός, ένα ο φίλος του στις διακοπές ο οκτάχρονος Χρήστος, άλλο ένα, ο διπλανός μου (θα σας εξηγήσω άλλη φορά τι σημαίνει για μένα «διπλανός») και ήμουν έτοιμη να κεράσω και οποιαδήποτε άλλη ομπρέλα έκανε κέφι να κάνει τατουάζ με χένα (καλά μην τρελαθείτε κιόλας με την γαλαντομία μου, 2Ε έκανε το ένα τατουάζ με χένα με τα κινέζικα ιδεογράμματα… δεν θα έπεφτε έξω ο προϋπολογισμός μου….)

 

Ο κύριος Ρωμανός αποφάσισε ότι στα Κινεζικά ιδεογράμματα ήθελε να είναι «Λύκος», ο Χρήστος ο οκτάχρονος κολλητός του, «Δράκος» ο «διπλανός» μου λόγω ηλικίας λίγο πιο σοφιστικέ έκανε δυο: Ένα στον έναν καρπό που έγραφε «Σεβασμός» και έναν στον άλλον που έγραφε «Καρχαρίας». Και εγώ κορόιδευα για ώρα και του έλεγα ότι ουσιαστικά έγραψε πάνω του, «Σεβασμός στον Καρχαρία» και έτσι πρέπει, αν χωρίς φόβο, κάνεις surf στα άγρια νερά της Ινδονησίας.

 

Το απίστευτο ήταν, ότι για άλλη μια φορά κατάλαβα την δύναμη της συλλογικής σκέψης, διότι δεν είχαν περάσει ούτε τρεις μέρες και ξαφνικά όλα τα παιδάκια στον Πόρο είχαν σε κάποιο σημείο του σώματος τους ένα τατουάζ με χένα (κάπου να φαίνεται πάντως…)

 

Και συνεχίζω. Μου αρέσουν τα τατουάζ; Θέλω ο γιος μου να γεμίσει μια μέρα με αυτά; Να μην μπορώ να βλέπω το πανέμορφο κορμί του αλλά μόνο ζωγραφιές (αμφιβόλου αισθητικής…) Κοιτάξτε. Για τους λόγους του θείου μου 40 χρόνια πριν (καλές οικογένειες, σεβασμός, ντροπή, τα «καλά παιδιά»  κλπ, κλπ, κλπ) σκασίλα μου πολύ μεγάλη. Για λόγους αισθητικής πάλι (αυτό το πανέμορφο κορμάκι να γεμίσει με μελανά σημάδια, που μπορεί να μη είναι και όλα πετυχημένα) όχι. Δεν θέλω.

 

Γι’ αυτό και αποφάσισα ότι ο κύριος Ρωμανός έπρεπε τώρα στα 4 να κάνει τατουάζ έστω και με χένα (2νν ή 1???) που ήδη για να σας πω και την αλήθεια έχει κιόλας ξεθωριάσει… Όμως μου ήρθε ιδέα και μαζί με αυτή και κόλπο. Ποιο ήταν αυτό; Θα σας εξηγήσω αμέσως. Έχω την εντύπωση ότι οτιδήποτε απομυθοποιούμε νωρίς είναι μόνο για το καλό μας. (Είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα μας, που δίνουμε στα παιδάκια μας να δοκιμάσουν κρασάκι από τα δέκα τους,  έχουμε πολύ μικρό ποσοστό αλκοολισμού, ενώ αντίθετα οι ΗΠΑ, που το ποτό επιτρέπεται μόνο μετά τα 21, οι έφηβοι έχουν την εντύπωση ότι διασκεδάζω σημαίνει, γίνομαι τύφλα στο μεθύσι, με ότι και αν επιφέρει αυτό;)

 

Από τη στιγμή που κάτι δεν θα είναι επικίνδυνο για την υγεία του γιού μου (τατουάζ, σκουλαρίκι στη μύτη ή άλλου, φούστα σε βραδινό ραντεβού, λίγο μάσκαρα για να δείχνει πιο όμορφος – γιατί,,, ορκίζεται καμία από εσάς ότι αυτό δεν θα συμβεί μετά από 15 χρόνια;;; και μην ακούσω σαχλαμάρες για αντρισμό, ο αντρισμός λλού φαίνεται..)  δεν τραβάω κανένα, μα εντελώς κανένα ζόρι. Και αν ήθελα να κάνει τατού (έστω και χένας) από τα τέσσερα του είχα τους λόγους μου: Όταν απομυθοποιείς κάτι, δεν μπορεί να γίνει τόσο σημαντικό στην πορεία της ζωής σου.  Είμαι σχεδόν σίγουρη (θα τα ξαναπούμε βέβαια, ελπίζω σε καμία δεκαετία, αν είμαστε όλες εδώ) ότι ο γιος μου, έχει ήδη απομυθοποιήσει τα τατουάζ. Γιατί όχι άλλωστε; Όταν η μαμά του, όχι μόνο δεν του τα απαγόρεψε, αλλά του «αγόρασε» και ένα αυτή η ίδια. Μου αρέσουν τα τατουάζ; Ναι βεβαίως, μέχρι ένα σημείο. Εδώ όμως ταιριάζει ένα από τα αγαπημένα μου αρχαία γνωμικά: «Παν μέτρον άριστον».

 

Τι τατουάζ έκανα εγώ;;;…. (Ναι!! Και βέβαια έκανα και εγώ κινέζικο, ιδεογράφημα,  τατουάζ με χένα. Στον καρπό μου…) Λοιπόν… το τατουάζ μου, λέει Ρωμανός, στα Κινέζικα… και για πρώτη φορά, σκέφτομαι σοβαρά, μήπως το κάνω και μόνιμο… (και μην τολμήσει καμιά σας έστω και για αστείο, να με πει χαζομαμά…

 

Το τατουάζ ‘Wolf” – «Λύκος» του κύριου Ρωμανού…

 

 

 

Το τατουάζ  “Dragon” – «Δράκος» του κολλητού του Ρωμανού του οκτάχρονου Χρήστου και ο αγαπημένος Κινέζος καλλιτέχνης «επί τω έργω»

 

 

 

Ο «διπλανός» με δυο τατού: «Σεβασμός» στον ένα καρπό, «Καρχαρίας» στον άλλο.

 

 

Το δικό μου tattoo είναι απλό… Το όνομα Ρωμανός στα Κινέζικα…

 

 

 

(Btw, σιγά- σιγά αδειάζει το νεσεσέρ του καλοκαιριού… αλλά χρειάζομαι άλλες δύο «νοικοκυρές» σήμερα για βοήθεια…)

 

 

73 Σχόλια
  1. Kalimera Julia!
    Niwthw polu ksekourasti simera kai exw diathesi na se voithisw!
    Ti wra na perasw? 🙂

  2. Φέτος στην παραλία είδα ακριβώς το ίδιο πράγμα μια οικογένεια με τρια μικρά κουκλιά σταμάτησαν τον κύριο με τα ΤΑΤΟΟ και έκανε ο καθένας από ένα δεν με παραξένεψε καθόλου η εικόνα γιατί αν και το σκέφτομαι χρόνια για εμένα δεν το έχω κάνει ακόμα πάντως αν θα έκανα κάτι θα ήταν σίγουρα κάτι σχετικό με το παιδί μου και ναι ίσως το όνομα του….

  3. Kalimera Julia!
    Niwthw polu ksekourasti simera kai exw diathesi na se voithisw!
    Ti wra na perasw? 🙂
    (epeidi kapoio provlima exei to pc mou, to ksanastelnw giati to prwto den emfanistike kai to neseser thelei douleia!)

  4. ego me to mono poy de eimai symfoni einai me to na kaneis tatto stin paralia eida me ta matia moy na kanoyn tatto stin paralia kai to xeri toy neoy filoy moy se ekeino to seimio metatrapike se ena amorfo pragma
    mporei na min eftege o k.tatto alla oso na einai prepei na prosexoyme poy kai pos to kanoyme !!!

  5. Δεν το είχα σκεφτεί αυτό με την απομυθοποίηση αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σωστό τελικά!

  6. Φίλη μου διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το post σου και πραγματικά αισθάθηκα…περίεργα όμορφα. Είμαι 27 και έχω ήδη τρια Tattoo αληθινά και όχι χένα) και τα τρια στους καρπούς των χεριών μου.Είναι σε λογικό μέγεθος και τα τρια και είναι σε στιλ όπως του οκτάχρονου Χρήστου. Και τα τρια σημαίνουν και δείχνουν στιγμές της ζωής μου… και ναι τα λατρεύω!Και ναι δεν έχω μετανιώσει (και ούτε πρόκειται!) στιγμή! Όταν με ρωτάνε πολλοί για να κάνουν κι αυτοί Tattoo ΠΑΝΤΑ και ΑΥΣΤΗΡΑ του λέως ότι αν θέλουν να κάνουν να είναι πρώτα 100% σίγουροι γιατί αυτό θα είναι μόνιμο, αλλιώς μην το κάνουν και δεύτερον μην το κάνουν απλά για να δείξουν κάτι άλλο απ’ αυτό που είναι. Εξάλλου μην ξεχνάμε πως η τέχνη των Tattoo υπάρχει από τα πολύ παλιά χρόνια και υπάρχει μεγάλη ιστορία γύρω απ’ αυτά! Είμαι υπέρ των Tattoo αλλά κατά όταν υπερβάλλεις και γεμίζεις όλο σου το σώμα. Αυτά! Χαίρομαι να διαβάζω τα post σου, γιατί πάντα νιώθω κάτι!
    Καλή σου μέρα!

  7. Προς το παρον θελω να βοηθησω στο ξεσκαρταρημα…σαν τρεληηηηη….. χρειαζομαι κατι καινουργιο στο νεσεσερ μου….. μολις ξεπηξω θα επανελθω να σου πω τη γνωμη μου γαι τα tatoo.
    Παντως ο “μικρος” ειναι γλυκα με το tatoo του!!!

  8. ΤΖΟΥΛΙΑ, ΚΙ ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ 1 ΤΑΤΤΟΟ (ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!).
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΣΕΣΕΡ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΠΑΛΙ!

  9. Σε βοηθάω μετά χαράς blogaki μου! Να κάνεις και ένα κανονικό tattoo!!!

  10. Καλημέρα!!! Μπορώ και εγώ να βοηθήσω!!!! 🙂

  11. JULIA,συμφωνω μαζι σου,οτι ολα θα πρεπει να γινονται με μετρο.Η ΧΕΝΝΑ γραφεται με 2 νν,αλλα και με 1 μια χαρα καταλαβαινει ο αλλος την λεξη!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩς να σε βοηθησω στο γεματο σου ακομα νεσεσερ…..

  12. Τι ώρα να είμαι παρούσα σπίτι σου για το συμμάζεμα…Και μετά φυσικά κους κουσάκι και καφεδάκι 😛

  13. ΚΑΛΟ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΤΟΟ ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟ ΜΟΝΗΜΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!;)

  14. Ουφ ουφ άντε να ξεακετάρουμε τα πραγματάκια που είαμε στις διακοπές μας!! 😀

  15. και πριν 10 χρονια που εκανα και εγω το πρωτο μου αληθινο τατοο καπως ετσι αντεδρασαν και οι δικοι μου,ειναι βλεπεις αυστηροι και εκει που ημουν το καλο και μελετηρο κοριτσι εγινα αλλητισσα και σατανιστρια.ειναι δυνατον?ολα αυτα απο ενα τατοο?μου δημιουργησαν και εμενα αυτο το ψυχολογικο οτι πρεπει να το εχω κρυμενο κτλ.
    τωρα εχω ακομη δυο με τα ονοματα απο τις κορες μου και καθε τοσο η μεγαλη μου,μου ζητα να της κανω ταττοο-αυτοκολλητο.εγω της το κανω με μεγαλη χαρα και χαιρομαο οταν μου λεει τι σχεδιο θα ειναι αυτο που θα κανει οταν μεγαλωσει.
    αντε να προλαβουμε πριν αδιασει ολο το νεσεσερ.

  16. Το μονο που με ενοχλει με τα tattoos ειναι οτι εχω βαρεθει να τα βλεπω κακοφτιαγμενα πανω σε απεριποιητα κορμια…
    Τι νεα απο το νεσεσερακι? Ολα καλα?…

  17. ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΟΥ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΑΚΟΜΗ!!ΠΟΣΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΣΕΣΕΡ!!!

  18. Είμαι πολύ υπέρ της απομυθοποίησης διαφόρων πραγμάτων από μικρή ηλικία. Η μητέρα μου θυμάμαι ποτέ δεν μου μίλησε απαγορευτικά για το τσιγάρο (ίσα ίσα που με άφηνε να “παίζω” με αυτό) κι έτσι δεν έγινα – και πιστεύω δεν θα γίνω ποτέ – καπνίστρια. Όσο για τα τατού, πιστεύω ότι ταιριάζουν σε αυτούς που έχουν και το ανάλογο στυλ.
    Και φυσικά να μην ξεχάσω να προσφέρω την πολύτιμη βοήθειά μου για το άδειασμα του νεσεσέρ! 🙂

  19. Αχ τι πλάκα έχουν τα τατουάζ από χέννα!Όταν ήμουν στην εφηβεία ήταν πολύ της μόδας, είχα κάνει πάνω από 10. Τώρα για πραγματικό τατουάζ, όταν τα βλέπω σε άλλους πολλές φορές μου αρέσουν και σκέφτομαι ότι θα ήταν πολύ ωραία να κάνω και εγώ ένα άλλα μετά δεν τολμάω…

  20. ΠΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΒΛΕΠΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ….ΕΜΕΙΣ COOL!!!!!

    ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ;

  21. εμενα δε με ενοχλει το τατου, αρκει να γινονται ολα με μετρο και με τις αναλογες συνθηκες υγιεινης (ειτε γινεται με χενα ή μονιμο). αν εμενα δε με ενοχλει αυτο που κανει ο αλλος, γιατι να μην το κανει ?? το τατου ειναι το λιγοτερο που θα πρεπει να μας ενδιαφερει ή να μας κανει να ντρεπομαστε, υπαρχουν αλλα πραγματα πιο σημαντικα στη ζωη!!

    και φυσικα ειμαι και εγω εδω να σε βοηθησω! χαρα μου!

  22. My dear Julia,συμφωνώ απόλυτα μαζί σου: η απομυθοποίηση όλων όσων θεωρούνται απαγορευτικά επικίνδυνα και άρα γοητευτικά είναι η μόνη λύση αποφυγής του πειρασμού.Χάνεται η μυστηριώδης γοητεία που αναδύουν,οπότε & καταλήγουν βαρετά αδιάφορα.
    Όσο για τη βοήθεια,always at your services,dear!
    Kisses!

  23. αχ αυτοι οι πειρασμοι….ειναι τοσο γλυκοι οι ατιμοι!!!! εγω παντως μικρη ειχα αρκεστει στα τατουαζ που ειχαν οι μαστιχούλες!!!πολυ μου αρεσαν!!!οσο για τα κανονικα τατουαζ`κ αυτα περασαν απ το μυαλο μου,αλλα μαλλον κ εκει θα μείνουν….όσο για τα παιδια μου.. υγεια να εχουν κ το μυαλουδακι τους στο κεφαλακι για να ξέρουν και να κανουν σωστες επιλογες!!

  24. Κατ’αρχάς, θυμάμαι ένα τατουάζ Wonder Woman που είχες κάνει και νομίζω, ότι κάτι λέγαμε για τη χένα(Ας τη γράψουμε με ένα “ν”…) και πέρσι το καλοκαίρι…
    Φέτος, έλεγα για μήνες ότι θα κάνω ένα τατουάζ με χένα, αλλά πάλι τίποτα…Δεν πέτυχα κάποιον καλλιτέχνη και δεν το επιδίωξα κιόλας…Κανονικό, θα έκανα μόνο αν έβρισκα κάτι που θα σήμαινε πολλά για μένα κι όχι απλά, μια ζωγραφιά…
    Κατα τ’άλλα, εδώ είμαι και σήμερα για το άδειασμα!!!
    Και τί καλά που γύρισες ορεξάτη κι έχουμε κάθε μέρα νέο ποστ!! 😀

  25. Κι επίσης….Εννοείται πως, και σε 10 χρόνια, εδώ θα είμαστε – αν μας θέλεις….:-)

  26. Από παιδί ονειρεύομαι να κάνω ένα περίγραμμα δελφινιού στο εσωτερικό μέρος του δεξιού αστραγάλου μου, αλλά μέχρι τώρα δεν την έχω πάρει την απόφαση …
    Χέννα πήγα να κάνω, αλλά κοκκίνησε το δέρμα μου από τα 5 λεπτά, και το σχέδιο εγκαταλείφθηκε…
    Μήπως δεν είμαι εγώ για τέτοια τελικά? Μήπως κάποιος θέλει να μου πει κάτι με όλα τούτα?

    ΥΓ Το όνομα του ρωμανού είναι σούπερ σε ιδεόγραμμα! Κάποιος κινεζάκος στο Παρίσι, μου είχε φτιάξει ένα μικρό πινακάκι με το όνομά μου, αλλά φοβάμαι να ψάξω να βρω τι ακριβώς έγραψε … λες να με έβριζε στα κινέζικα γιατί είχα περίεργο όνομα?

  27. Νοικοκυρά σε απόγνωση έτοιμη να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα 😉

  28. δεν ξέρω για όμορφο.. μάλλον αδιάφορα για όποιον τα βλέπει,
    αλλά που ήξερες πως γράφεται ο Ρωμανός στα κινέζικα ;

    ευτυχώς δεν είναι μόνιμο γιατί μπορεί να έγραψε αρλούμπες και να το δει κανένας κινέζος και να γελάει.

  29. Τζούλια , γράφεις καταπληκτικά ! Σκέψου το 😉 Tatoo μόνιμο δεν ξέρω αν θα έκανα , ποτέ μη λες ποτέ, αλλά χέννα μάλλον ναι .Ωραίο το Ρωμανός στα κινέζικα , αλλά και στα Ελληνικά σαν όνομα 🙂

  30. Τζούλια ο γιος σου είναι πανέμορφος!Αυτό που θέλω να πω είναι πως θέλει πάρα πολύ προσοχή με τα τατουάζ στην παραλία γιατί η χέννα είναι αγνώστου προέλευσης.Το λέω αυτό γιατί το 10 χρονών ξαδερφάκι μου μπήκε στον πειρασμό να κάνει ένα στην παραλία και έπαθε μόλυνση και είναι και αλλεργικός και θα υπήρχε σοβαρή περίπτωση να του κόψουν και το χέρι.Οπότε τα πράγματα δεν είναι αστεία.Είχε πρηστεί το μπράτσο του και ήταν γεμάτο με πύων.Ευτυχώς είναι μια χαρά ο γλυκός μου και μου υποσχέθηκε να μην κάνει ποτέ ξανά τατουάζ.Συγγνώμη αν σας ξενέρωσα με το post μου αλλά όφειλα να σας τα πω!Καλό απόγευμα!

  31. Και γω είμαι αυτής της λογικής με τα ποτά που ανέφερες αλλά ποτέ δεν το σκέφτηκα για tatoo ή οτιδήποτε άλλο.I’ll keep the idea for future use!M’αρέσει να βλέπω τα tatoo άλλων να δω αν είναι ωραία γιατί πρέπει να βρεις καλιτέχνη να στο κάνει!Εμένα πάλι δεν μ’αρέσει η μονιμότητα οπότε χένα και μόνο.Πώς νιώθω το θείο Νίκο,είχα ανάλογη αντίδραση με ένα μαγιό με λουράκια στο πλάι(τα κλασικά)..

  32. Και μένα μου αρέσουν τα tattoo αλλά όχι τα μόνιμα. Και δυστυχώς ότι αφορά την χένα έχει δίκιο η φίλη Elen-Ka. Έχω ακούσει κι εγώ παρόμοιες ιστορίες με μολύνσεις κτλ.

  33. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ.
    ΙΣΩΣ ΚΕΡΔΙΣΩ!

  34. πολυ ομορφο το αρθρο σου Τζουλια μου!!!!Χεννα εχω κανει αρκετες φορες και μαλιστα παντα επεφτα σε μεγαλο καλλιτεχνη και μου κραταγε πολυ! ελπιχω καπποια στιγμη να κανω και το αληθινο μιου! 🙂 φυσικα και να βοηθησω στο νεσσεσερ. ειπααμε βοηθαμε παντα τις φιλες μας!!!!!! 😀

  35. Κι εγώ θα συμμετάσχω!! Γιατί όχι;; Εχω και τα γενέθλιά μου σήμερα!!..

  36. ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΩΣΤΟ,”Ο,ΤΙ ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΟΥΜΕ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ”…
    ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΣΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑ!

  37. Σε κάποια άτομα έχω δει τατουάζ που πράγματι μου αρέσουν πολύ, εγώ δεν ξέρω αν θα έπαιρνα τέτοια απόφαση. Ενα τατουάζ που θα μου πήγαινε τώρα που είμαι νέα δεν ξέρω πώς θα φαίνεται σε 5-10-20 χρόνια..Είμαι υπέρ της χένας,ίσα-ίσα για να φύγει το απωθημένο..!

  38. pisth sto rantevou mou irtha pali gia na voithiso!!!!ego pantos tattoo de tha kana pote:P

  39. ο κυριος Ρωμανός ειναι ένα κουκλί!!!!!!! α,σήμερα είμαι σε mood για ένα καλό ξεσκαρτάρισμα!

  40. δεν ειμαι φαν των τατουαζ ειμαι φαν της καθαριοτητασ ομως

  41. Ξαναγράφω και γω σαν απλή νοικοκυρά που είμαι!!!Ο Ρωμανός όντως είναι κουκλί και έχω νύφη με προίκα κιόλας την 21 μηνών κορούλα μου.
    Και να σου πω ότι εγώ λατρεύω τα tatoo και έχω κανονικά Κινέζικα ιδεογράμματα στη αριστερή ωμοπλάτη μου και είναι κάτι που λατρεύω πολύ και αν μπορούσα θα έκανα και άλλο ένα…..και άλλο ένα…..

  42. Καταπληκτικά τα σχόλιά σας σήμερα… νομίζω ότι κάποιες από εσάς γράψατε και συμπληρώσατε το post μαζί μου…
    Ευχαριστώ, Maria Avon Girl, σε νιώθω απίστευτα Ioanna,συμβαίνουν και αυτά KRYSTALL,κάνουμε τις ίδιες σκέψεις ΠόπηΜαΖ, ευχαριστώ Xrysanthi για την ορθογραφία της χέννας (!!!), Electra gr, εντελώς σε περιμένω και για κους κουσάκι, Maria Mor, σε ζηλεύω που δεν είσαι καπνίστρια, AgelikiK, τόλμα!! τόλμα!!! γενικά και όχι μόνο στα tatoo, ΜelinaR και Theodora… μέσα πρέπει να είμαστε και στο μυστήριο και στους πειρασμούς (γιατί όχι άλλωστε;;;),Κat- rap – για άλλη μια φορά με κάνεις να σκεφτώ ότι μάλλον δικό σου είναι το bb (δεν εξηγείται αλλιώς ότι θυμάσαι καλύτερα από μενα…), Angelina, μόλις έδωσες τρελή ιδέα με το δελφίνι και πρέπει να το ξαναπροσπαθήσεις, Elen-Ka (και Μένη) σας ευχαριστώ και εγώ και (είμαι σίγουρη όλες μας…) για την εμπειρία με την αλλεργική αντίδραση (το σκέφτηκα και εγώ εκ των υστέρων, και ευτυχώς Θεέ μου που δεν μας έτυχε…), μαγιό με λουράκια Vicky M??? Αχ, τι μου θύμησες τώρα να ήξερες… Χρόνια πολλά Τιτίκα μου!!, Kαι εγώ σκέφτομαι πως θα δείχνει το τατού, όταν θα έχουμε “σουρώσει” Savvinach! Maryl, τον Ρωμανό τον έκλεισε για σύζυγο η Angelina, αλλά ποτέ δεν ξέρεις… και georgebas, γέλασα πολύ με το σχόλιο σου γιατί το σκέφτηκα και εγώ, ότι ο Κινέζος “καλλιτέχνης” αντί για Ρωμανός, μπορεί να έγραψε και αλαμπουρνέζικα, διότι πρώτον τον είδα λίγο να διστάζει όταν του το ζήτησα και δεύτερον και έτσι να είναι, μήπως και θα το είχα καταλάβει;;;

  43. Σε χαίρομαι που είσαι τόσο cool-mama!!! Πάντα τέτοια!!! Ειμαι εδω και για το νεσεσερ αν χρειαζεσαι ακόμη βοήθεια!

  44. κατά καιρούς σκεφτόμουν κι εγώ το τατουάζ(το μόνιμο εννοώ) αλλά δε νομίζω ότι πια θα κάνω.Τα έχω συνδέσει με μικρότερες ηλικίες,κι αφού δεν έκανα στα 18-20 ,τώρα πλέον δεν το βλέπω τόσο ‘ζεστά’.Από την άλλη έχω την κουμπάρα μου που θέλει να κάνει και δεν συμφωνεί ο άντρας της!! για να τα συμβιβάσουν ,κάθε τόσο φέτος το καλοκαίρι κάνει με χέννα!

  45. Stop!!!! Tα κορίτσια μου, που θα βοηθήσουν σήμερα είναι…

    η demipapa

    και η

    Maria Mor

    Σηκώστε τα μανίκια κούκλες!!!!

  46. Συμφωνω απολυτος με σενα Τζουλια .Οταν τα κοριτσια μου θα ειναι εδω θα κανουμε κατι …αυτο το καλοκαιρι θελω τρελα. Ο αντρας μου εχει… εγγονα μου ηθελε {3 χρονον -2011}και της πηρε κατι. Απλο.

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.