Εικόνες, ενός καλοκαιριού που φεύγει. Part four: Signature scents, αρώματα

Είχα ακούσει πριν από καιρό για τo αρωματικό brand Bond No9 μια μάρκα αρωμάτων η οποία δημιουργήθηκε ως φόρος τιμής στην πόλη της Νέας Υόρκης. Η ονομασία Bond No9 ουσιαστικά είναι η διεύθυνση του αρχηγείου της μάρκας, το οποίο βρίσκεται στην οδό 9 Bond Street, στο NoHo (σε περίπτωση που αναρωτιέστε, όχι δεν έχω κάνει κάποιο λάθος, και στην Νέα Υόρκη εκτός από το Λονδίνο – υπάρχει Bond Street αλλά και το NoHo είναι σωστά γραμμένο, SoHo σημαίνει South of Houston , και NoHo σημαίνει North of Houston).

Λέγοντας ότι είναι φόρος τιμής στην Νέα Υόρκη εννοώ, ότι οι δημιουργοί των οποίων το ζητούμενο τους ήταν να επαναφέρουν την τέχνη στην αρωματοποιία, (σκεφτείτε «Το Άρωμα» του Πατρίκ Ζυσκίντ) έχουν δημιουργήσει αρώματα που σύμφωνα με τους ίδιους, αντιπροσωπεύουν τις πιο διάσημες συνοικίες της Νέας Υόρκης. Όπως λένε λοιπόν – «επιτέλους το νησί του Μανχάταν, έχει τα «δικά» του αρώματα». Αρώματα γυναικεία, αντρικά και unisex, που σκοπό έχουν να «ψεκάσουν» συνοικίες στο uptown, downtown και midtown Manhattan,  με το δικό τους πολύ συγκεκριμένο εσάνς.

Κάποιες από τις ονομασίες των Bond No9,  είναι,  για να σας δώσω να καταλάβετε: Andy Warhol Lexington Ave., West Side, Little Italy, New Harlem, Madison Square Park, Union Square, Wall Street, West Broadway,  αλλά και το πολύ πετυχημένο όνομα για μένα, Success is a job in New York!

Τώρα θα μου πείτε γιατί μου ήρθε να σας γράψω αυτό το post. Διότι η κολλητή μου Ιβάνα, όταν ήρθε από το Λονδίνο έφερε ένα Bond No9 μαζί της το οποίο δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητο, Kαι αν μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιο εξ ορισμού, signature scent- τότε ήταν αυτό ακριβώς. Στην διάρκεια της μιας εβδομάδας που περάσαμε μαζί πρέπει να την σταμάτησαν τουλάχιστον δέκα άτομα, άντρες και γυναίκες και να την ρώτησαν τι άρωμα φοράει. Το δικό της,  είναι το Bond No 9 Εxclusively for Harrods δηλαδή ένα άρωμα που φτιάχτηκε από τη εταιρεία για να πωλείται μόνο στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο (ultra luxurious) πολυκατάστημα Harrods. Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι τα αρώματα Bond No9 exclusively for Harrods For Him and for Her, δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά στα χρονικά με συνεργασία (joint-venture) άγγλων και αμερικανών αρωματοποιών. Της Ιβάνας λοιπόν το Bond No 9 for Her, με βασικά συστατικά το κεχριμπάρι μαζί με νερόλι, άγριο χαμομήλι, μανταρίνι, σανδαλόξυλο, βέτιβερ και μοσχοκάρυδο (μμμμ…) αν και είναι ένα άρωμα που κατατάσσετε στα ανατολίτικα σέξι χαρμάνια, ωστόσο, το φόραγε μέσα Ιουλίου και δεν ενόχλησε κανέναν μας διότι αν και η μυρωδιά του ήταν εξαιρετικά ασυνήθιστη, παρόλα αυτά δεν ήταν «βαριά» και «λιγωτική».

 

 

Το άρωμα της Ιβάνας…

Για να τα βρείτε να σας πω ότι αυτή τη στιγμή ή πρέπει να πάτε ένα ταξιδάκι Νέα Υόρκη ή Λονδίνο, ή να τα παραγγείλετε on line (εκτός και αν υπάρχουν και σε κάποιο κατάστημα εδώ- και εγώ δεν το γνωρίζω… αν συμβαίνει αυτό παρακαλώ ενημερώστε με) Οι τιμές τους? Αρκετά τσουχτερές – μιλάμε ότι (sorry κορίτσια, το ξέρετε ότι για δυο χρόνια είμαι πολύ προσεκτική σε αυτά που γράφω… )αλλά ξεκινούν από 230Ε (!!!), 150Ε , 100Ε αλλά on line μπορείτε να βρείτε κάποια από αυτά και με 65-70Ε . Αλλά αν κάτι το θέλεις πολύ- τι να πω; Θα το αποκτήσεις one way, or another..

Πάντως, ρίξτε μια ματιά… είναι όντως μικρά έργα τέχνης…

 

 

 

 

 

Σιγά-σιγά αδειάζει το νεσεσέρ… για να δω ποιες θα βοηθήσουν και σήμερα…

 

 

79 Σχόλια
  1. ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ!!!ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ tRENDY!!!!

  2. πραγματικα ομορφα τα σχεδια στα μπουκαλια και οπως μας τα παρουσιαζεις σιγουρα θα μυριζουν τελεια.βεβαια με τις τσιμπιμενες τιμες μονο το μπουκαλακι με το δειγμα θα αποκτισω.
    α! και να μην το ξεσασω,θελω πολυ να σε βοηθησω με το νεσεσερ.

  3. Καλημέρα!!!! Φοβερά μπουκάλια έχουν τα αρώματα!!!! Κι εγώ παρούσα για το άδειασμα του νεσεσερ!!!! 🙂

  4. Den mou aresei to mpoukali na po tin alitheia…! Ta graphics pano to kanoun omos arketa deleastiko! Kalimera Julia! Kalimera se oles mas!

  5. μου άρεσε πολύ το concept και όντως τα μπουκάλια είναι μικρά έργα τέχνης….ανεξαρτήτως της τιμής θα ήθελα πολύ να τα μυρίσω…νομίζω ότι θα ήταν τέλεια για δώρο…. υ.γ. εγώ ήδη κέρδισα δεν θα βοηθήσω άλλο στο άδειασμα του νεσσεσέρ σε ευχαριστώ πολύ Τζούλια!!! φιλιά!!!

  6. Ήρθα κι έφερα τη σκούπα μαζί!!!
    By the way super τα μπουκάλια!!!

  7. Θα ήθελα το Andy Warhol και το Lεxington! Αλλά οι τιμές είναι όντως πολύ τσιμπημένες!

    Παρούσα-ξανά- για το ξεκαθάρισμα!!
    Φιλάκια!

  8. Back from the dentist (part II)… Υπάρχει και part III!!!!
    Δεν τα είχα ακούσει αυτά τα αρωματάκια… ενδιαφέρον μόνο και μόνο για να μην μυρίζει όλος ο γυναικείος πληθυσμός ομοιόμορφα (μπλιξ, μπλιξ, μπλιξ … ακόμη θυμάμαι τις ορδές του Angel, του Rush, του Obsession…)

  9. Ένα ποιοτικό άρωμα είναι σίγουρα μια πολύ καλή επένδυση για το νεσεσέρ κάθε γυναίκας και άντρα γιατί όπως και να ‘χει σε συνοδεύει καθηνμερινά, όλη μέρα και πολλές φορές είναι αυτό που αναδυκνυει η χαντακώνει μια εμφάνιση. Ε…δεν τα αγοραζουμε και καθημερινά… πόσο παραπάνω αυτό , που αργότερα μπορεί να γίνει ένα υπέροχο ποπ-αρτ διακοσμητικό! Η αλήθεια είναι οτι δεν έχω δώσει ποτέ 230Ε για άρωμα αλλά που ξέρεις…ίσως κάποια στιγμή να έχω τη δύναμη να το κάνω!
    Το νεσεσέρ έχει τίποτα για μας σήμερα?
    Φιλιά!

  10. Αρωματάκι στο νεσεσερ δεν έχει? Ετσι για να παρηγορηθούμε, αφού τα Bond No9 για να λέμε την αλήθεια θα τα παρουμε μόλις βγει η Ελλάδα απο το ΔΝΤ!! Η αλήθεια είναι παντως ότι ένα ακριβο αρωμα που κανει τη διαφορά αξίζει παντα τα λεφτά του!

  11. Εμένα μου αρέσουν τα μπουκάλια αλλά είναι φαρμακείο οι τιμές!!! Παρούσα και σήμερα για καθάρισμα επίσης!!!

  12. “Της Ιβάνας λοιπόν το Bond No 9 for Her, με βασικά συστατικά το κεχριμπάρι μαζί με νερόλι, άγριο χαμομήλι, μανταρίνι, σανδαλόξυλο, βέτιβερ και μοσχοκάρυδο”…
    Ενδιαφέρων συνδυασμός …

  13. ΠΟΛΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ, ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΣΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ?

  14. Auta den einai arwmata gia na foras…einai mono gia na ta koitas!!! Ta mpoukalakia einai teleia, alla kathe tous stagona aksizei oso ena merokamato! 🙂
    Duo meres exw parei katw apo ti vasi stin kathariotita, alla xthes to vradu diavasa to mathima mou…Julia, thes na me eksetaseis??? 😉

  15. polu omorfes suskeuasies!!!!!!!!!!
    Parousa gia to adeiasma kai egw loipon!!!

  16. ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΣΕΣΕΡ ΣΟΥ!!!
    ΕΔΩ ΕΔΩ ….ΦΑΙΝΟΜΑΙ??

  17. exo megali kardia thelo na boithao olo ton kosmo!esena ti etsi tha safiso?? edo edo!

  18. υπεροχα τα αρωματακια!!!!εγω με την τρελα που εχω για διακοσμηση ειμαι ικανη να τα πάρω και να τα στολισω!!!κι εγω ειμαι εδω για να βοηθησω!!!

  19. Έτοιμη και γώ για καθάρισμα!!!!
    Τέλεια τα μπουκαλάκια!

  20. ΣΚΟΥΠΑ ΦΤΥΑΡΙ ΦΑΡΑΣΙ!!!! ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ!!!! YUPI!!!!

  21. λατρευω ολα τα αρωματα…………………
    εδω και εγω για βοηθεια.

  22. θελω πολυ και εγω να καθαρισω ….. αυτο το Warhol αλλα και το success με ξετρελαναν ……. ξερω τι θα ζητησω φετος τα Χριστουγεννα απο τον Αι Βασιλη

  23. Κάποια μπουκαλάκια είναι όντως, πολύ όμορφα…Ωραία ιδέα γενικά!!
    (‘Ενα ποστ κάθε μέρα…Τί χαρά!!)
    Εεεε!! Κι εγώ, κι εγώ να βοηθήσω!!!!!!!!!!

  24. Παρούσα κι εγώ από το καυτό νησί του ήλιου!!!

  25. Αν και δεν είμαι σίγουρη για το τι εννοείς… ότι και να΄ναι μπορώ κι εγώ να βοηθήσω!!! ;D

  26. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙΑ.ΕΓΩ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΜΕ ΘΕΛΕΤΕ?

  27. EIMAI PARFUM-HOLIC!!!ΤΕΛΕΙΩΣ ΟΜΩΣ!
    ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΓΙΝΩ Η ΒΟΗΘΟΣ ΣΟΥ ΤΖΟΥΛΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!

  28. Κι εγώ δηλώνω πρόθυμος να βοηθήσω, για χάρη της κοπέλας μου!

  29. Ωραία ιδέα αυτή των ονομάτων των αρωμάτων!
    Ως καλή νοικοκυρά κι εγώ, προθυμοποιούμαι να βοηθήσω στο άδειασμα!!

  30. φυσικα και να βασιστεις πανω μου για βοηθεια.

  31. Ερχομαι κι εγω για καθαρισμα!!!σουίφερ, σφουγγαριστρα,φαρασακι και…στις υπηρεσιες σου Τζουλια………..

  32. τα μπουκαλακια φαινονται πολυ ιδιαιτερα!σε αλλα νεα ειμαι και σημερα πρόθυμη για καθαρισμα!!

  33. & μόνο απ’την όψη των μπουκαλιών θα τα δοκίμαζα !
    το νεσεσέ αδειάζει ε..?! υπέροχα!!
    α, δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, αλλά έχω άπειρα αποθέματα ενέργειας (ακούς αγαπημένη Julia..?!? 🙂 )…

  34. Και γω και γω καλέ κυρία!Είμαι πολύ καλή νοικοκυρά!

  35. πάλι μας ταξίδεψες με τα αρώματα, αν και λίγο απαγορευτικά απαγορευτικά για το ευρύ κοινό!!!

  36. teleia alli mia mera pou perimenoume dwrakia! as min teliwsoun prin paroume oles apo kati!!!!

  37. να μαστε παλι εδωωωωωω!!!! πολυ ωραιο το style του μπουκαλιου!!! μ`αρεσει!!! και φυσικα εδω ειμαστε για βοηθειααααααα!!!!! 😀 φιλια πολλα τζουλια μου!

  38. ΚΑΙΓΟΜΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΥΡΙΣΩ!! ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ…

  39. Φανταστικά μπουκάλια -υποψιάζομαι βάσιμα πως το περιεχόμενο είναι ανάλογο αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω!! 😉

  40. συλλεγω ολα τα μπουκαλια των αρωματων που αγοραζω αυτα ειναι τελεια

  41. Hallo,girls!Τώρα μόλις γυρίσαμε σπίτι & νομίζω πως προλαβαίνω να εκφράσω την προθυμία-διάθεση να βοηθήσω στο άδειασμα του περιβόητου-
    μαγικού νεσεσέρ!Καλό βράδυ!

  42. Εχω ενα θέμα με τα αρώματα…ακόμα δεν εχω βρει το άρωμα που να με αντιπροσωπεύει…και ακόμα και το πιο ακριβό άρωμα τελικά φεύγει από πάνω μου στο λεπτό!!!!
    Παρ όλα αυτά τα αρώματα τα λατρεύω!!!!Και η αναζήτηση του ιδανικού για μένα αρώματος συνεχίζεται…..
    λες?

  43. Την Πέμπτη 25 Αυγούστου στο ξεκαθάρισμα βοήθησαν η Κορίνα και η Denise!

  44. καλησπέρα, γιατί δεν μας αφήνει να μπούμε στο

    Εικόνες ενός καλοκαιριού που φεύγει… (Part Five: Tα Βιβλία…)

  45. Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα.Απο το πρωι δν μπορω να μπω στο Part Five.I need some help,please……..

  46. μη με θεωρήσεις χαζή, αλλά όταν λές “άδειασμα” του νεσεσερ, εννοείς ότι κάποιος-α θα το κερδίσει;;;;; γιατί αν είναι έτσι, θέλω κι εγώωωωωωωωωω….Ή μάλλον θέλω όλο το νεσεσερ (χεχε)

  47. Θέλω να βοηθήσω και εγώωω! Λατρεύω τα αρώματα PLEASE

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.