Καλώς ήρθες Φθινόπωρο! (και ένα άδειο νεσεσέρ από καλλυντικά)

 

Σας ευχαριστώ όλες, όσες με βοηθήσατε να ξεκαθαρίσω και να βάλω σε μια τάξη το καλοκαιρινό μου νεσεσέρ και σύντομα θα παραλάβετε την  έκπληξή σας. Οι υπόλοιπες και υπόλοιποι- μην ανησυχείτε έχουμε πολλά νεσεσέρ να αδειάσουμε και να ξεκαθαρίσουμε ακόμα! Τώρα λοιπόν αφού έγινε και αυτή η δουλειά και ο Αύγουστος (και μαζί του σιγά – σιγά και το φετινό καλοκαίρι) μας αποχαιρετά ελάτε να καλωσορίσουμε μαζί το φθινόπωρο.

 

 

Πάντως, ειλικρινά δεν ξέρω γιατί το καημένο το φθινόπωρο έχει βγάλει τη φήμη της πιο μελαγχολικής εποχής του χρόνου. Δεν ξέρω για εσάς- αλλά εγώ δεν συμφωνώ καθόλου- το αγαπώ πολύ το φθινόπωρο. Να μου πείτε μελαγχολική κάπως την περίοδο από τέλος Ιανουαρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου (όταν αρχίζεις να βαριέσαι πια την εποχή) να το καταλάβω. Αλλά το φθινόπωρο δεν είναι καθόλου μα καθόλου μελαχγολικό και τους λόγους, σας τους παραθέτω λίγο πιο κάτω. Και να πω και κάτι; Έτσι κι αλλιώς πάντα είναι λίγο βαρετό το τέλος μιας εποχής – έχεις χορτάσει και θέλεις κάτι άλλο. Νομίζετε ότι αν δεν μεσολαβούσαν οι διακοπές του Αυγούστου, κατά τα μέσα Σεπτεμβρίου δεν θα αισθανόσασταν λίγο βαριεστημένες με τα ίδια και ίδια; (και ειδικά για εμάς τις γυναίκες – η μεγαλύτερη (εντάξει, εννοείται επιφανειακή…) βαριεστιμάρα είναι τα ίδια και τα ίδια, ρούχα και παπούτσια…).

 

Για να το πάρουμε λοιπόν, λίγο αλλιώς με το φθινόπωρο και μην ακούσω καμία να μιλήσει για μελαγχολία…

 


 

Και ξεκινώ με τον Σεπτέμβριο…Κα-τα-πλη-κτι-κός μήνας! Εξ’ άλλου στη χώρα μας είναι ακόμα καλοκαίρι και εγώ θυμάμαι τους γονείς μου για χρόνια να πηγαίνουν και σε ένα διαφορετικό νησί κάθε Σεπτέμβριο και να περνάνε τέλεια. Αλλά ακόμα και έτσι να μην είναι και είτε επιστρέφεις στο σχολείο, στη σχολή, στο πανεπιστήμιο, στη δουλειά, στο σπίτι σου (επιτέλους!), το κάνεις με όρεξη, με φορτισμένες μπαταρίες και (extra plus) με υπέροχο μαύρισμα. Και εκεί αρχίζεις να ξαναβρίσκεσαι με φίλους, να οργανώνεις βραδιές σε σπίτια και να τους μαζεύεις όλους, να λες νέα, νέα, νέα (σε girls night) πάνω από ένα ποτήρι κρασί που έχει άλλη νοστιμιά αν δεν το πληρώσεις- χααααα, χαχχαχα, χαχαχχαα!!!!.

 

Το λέω αυτό γιατί η Βίκυ έχασε στοίχημα και θα μου πληρώσει πολλά κρασιά τον Σεπτέμβριο… (καλό κόλπο αυτό, να το υιοθετήσετε), να φεύγεις για ένα σαββατοκύριακο κάπου κοντά και να απολαμβάνεις τόσο πολύ περισσότερο τη θάλασσα που τον Σεπτέμβριο είναι καυτή και λάδι (αντίθετα με τα μελτέμια του Αυγούστου) καλά, αν μένεις και κοντά στη θάλασσα, δεν το συζητώ είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος και τέλος να μην περιμένεις να πάει η ώρα 9.30 και επιτέλους να φύγει λίγο ο ήλιος για να κάνεις ένα μακιγιάζ της προκοπής (το κάνεις από τις 8.30). Και στην πανέμορφη χώρα μας, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, να εισάγεσαι σιγά – σιγά στην πραγματικότητα, όταν τους βλέπεις όλους γύρω σου, μαυρισμένους, λίγο πιο ξεκούραστους λίγο πιο χαρούμενους και αισιόδοξους και σ’ αυτό να βοηθάει και η ενέργεια του ήλιου που καλά κρατεί ακόμα…

 

 

 


 

Θέλετε να μου πείτε ότι έχει περάσει ποτέ έστω και ένας Οκτώβριος στη ζωή σας, που να μην έχετε πρώτα λιγουρευτεί και μετά αγοράσει ένα τέλειο ζευγάρι μπότες ή μποτίνια; Αχχχ… με τι χαρά περιμένεις να αλλάξεις μια ίδια και απαράλλαχτη γκαρνταρόμπα των τελευταίων τεσσάρων μηνών και με πόση συγκίνηση ξανασυναντιέσαι με εκείνο το απίθανο μαύρο δερμάτινο κοντό μπουφανάκι που αγόρασες στις εκπτώσεις του Μαρτίου και πρόλαβες να το βάλεις μόνο καμιά δεκαριά φορές οπότε σου φαίνεται σαν καινούργιο;

 

Πόσο έχεις λαχταρήσει ένα ζευγάρι μαύρο οπάκ καλσόν… Τι ωραίες σου φαίνονται οι πλούσιες καστανές αποχρώσεις όταν πας να βάψεις τα μαλλιά σου που έχουν ξεθωριάσει πια από τις ακτίνες του ήλιου; Τι ωραία που μυρίζει εκείνη η πρώτη βροχούλα που φαίνεται να «καθαρίζει» και να αναζωογονεί τα πάντα στο πέρασμα της (και εσύ, κοτσάρεις και τις μποτούλες). Tι ωραία η πρώτη βραδιά που κλείνεις τις μπαλκονόπορτες (γιατί το αεράκι έχει κρυώσει λίγο) φτιάχνεις ένα νόστιμο ψητό, ανάβεις κεράκια και περιμένεις τέσσερις-πέντε φίλους να το μοιραστούν μαζί σου (και να βαθμολογήσουν κιόλας την μαγειρική σου όπως στο «Κάτι Ψήνεται» γιατί αλλιώς δεν έχει πλάκα…) Και σαν έξτρα bonus να περιμένεις και την 28η που φέτος πέφτει Παρασκευή, άρα ένα ακόμα τέλειο τριήμερο για να το περάσεις όπως ακριβώς θέλεις.. (γιούπι!!!!)

 

 

 

Καλά, τι να πω τώρα; Οι πολύ στενές μου φίλες, από εσάς που διαβάζετε bb από τα σπάργανα, ξέρετε την λατρεία μου για τον Νοέμβριο, αυτόν τον υπέροχο, μοναδικό, προ-Χριστουγεννιάτικο μήνα του χρόνου. Όπου κάτι υπάρχει, κάτι συμβαίνει, κάτι νιώθεις στην ατμόσφαιρα που είναι τόσο γλυκό, τόσο ζεστό, τόσο χουζούρικο…

Η πρώτη φωτιά στο τζάκι, η πρώτη ευχάριστη ζεστούλα από την κεντρική θέρμανση, τα χαλιά και τα ριχτάρια,  η πρώτη εξόρμηση σε κάποιο κοντινό βουνό, κόκκινο κρασί και καψαλιστό ψωμί με λάδι και ρίγανη σε ένα μικρό ταβερνάκι, οι πρώτες ετοιμασίες και τα στολίσματα για τα Χριστούγεννα εκεί κάπου στα μέσα του μήνα, βραδάκια με μπιρίμπα και ζυμαρικά,  η χαρά για το σπίτι σου, όπου κατά τις 9 το βράδυ ανοίγεις ένα καλό βιβλίο (αντίθετα με την ξεσηκωμάρα και φουρφουρίλα του καλοκαιριού που όλο κάπου θέλεις να είσαι και το σπίτι δεν σε χωράει μέχρι τις 12 τη νύχτα..).

Τι ωραία, να σας ζαλίζω μέσα από το beauty blog με ότι πιο μυρωδάτο, λαμπερό, όμορφο και limited edition υπάρχει στον κόσμο της ομορφιάς, να κάνουμε διαγωνισμούς, να γελάμε με τα απίθανα σχόλια σας, να κερδίζετε τα δωράκια σας…Και τέλος, ναι, αυτό…, μόνο αυτό φτάνει… να μετράς ανάποδα μέχρι την πιο λαμπερή και συναισθηματική γιορτή και εποχή του χρόνου….

 

Μετά από αυτά, αν και πάλι κάποιες από εσάς αισθάνεστε μελαγχολία που έρχεται το φθινόπωρο, τι να πω; Διαβάστε την παρακάτω παράγραφο μήπως και καταφέρω να σας φτιάξω λίγο -κυριολεκτικά με το σταγονόμετρο όμως – το κέφι…

 

Για πέντε από εσάς λοιπόν, έχω μια μικρή, αλλά πολύ «μικρή» έκπληξη. Θυμάστε την προηγούμενη εβδομάδα που έκανα ένα post για τα απίθανα αρώματα Bond No9; Λοιπόν δεν θα το πιστέψετε, αλλά την επόμενη μέρα από το post , κατέφθασε για άλλη μια φορά από το Λονδίνο η κολλητή μου η Ιβάνα (εντάξει, έχετε ήδη καταλάβει ότι λατρεύει την Ελλάδα…) και μαντέψτε τι είχε για εμένα στη βαλίτσα της: Πέντε δείγματα, από πέντε διαφορετικά αρώματα της σειράς Bond No9, τα οποία πήρε από το Harrod’s, γιατί ήξερε πριν φύγει πόσο πολύ μου είχε αρέσει το άρωμά της και μάλλον κάτι έχει στο μυαλό της… Μιλάω όμως για μικρά, πολύ μικρά δειγματάκια, σαν καραμελίτσες είναι, που όμως αρκούν για 3-4 ψεκασμούς. Εγώ όμως θέλω να τα δώσω σε σας… Ενδιαφέρεται κάποια από εσάς να δοκιμάσει;

 

Οι «καραμελίτσες» δείγματα από τα αρώματα Bond No 9 (και ναι, ξέρω, δεν είναι και κανένα σπουδαίο δώρο, έτσι μωρέ,  απλά για να περιμένουμε κάτι και θα σας πω το βράδυ με σχόλιο στο ίδιο post ποιες θα τα δοκιμάσετε…)

 

 

 

362 Σχόλια
  1. ΤΡΕΛΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΑ..ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ!!!!

  2. Tha ithela para poly na dokimaso tis deigmatoaromatokaramelitses sas!!!! Makari na m dothei auti i dinatotita!!! Kali ebdomada se oles!!!!!! 😉 <3

  3. Δώσε “καραμελίτσες” blogaki!!! Καλημερούδια!

  4. Kαλημέρα!!!
    Και ναι…Η Τζούλια ΠΑΝΤΑ τηρεί τις υποσχέσεις της…Το νεσεσέρ άδειασε, τα ποστ όμως δε σταματούν!!!!
    Λοιπόν…Προσωπικά, το φθινόπωρο το λατρεύω…Για πολλούς λόγους!!…Για το αεράκι και το ζακετάκι στην απογευματινή/βραδυνή βόλτα….Γιατί μέσα του κρύβει τη γιορτή και τα γενέθλιά μου…Γιατί ο ήλιος γλυκαίνει και δεν είναι τόσο κουραστικός….Γιατί, αρχίζεις να χουχουλιάζεις κάτω από μια πικέ κουβερτούλα, στον καναπέ…Γιατί,γιατί,γιατί…Πραγματικά, θεωρώ ότι είναι η ιδανικότερη εποχή για ταξίδια και γενικά, για βόλτες….Αν δεν υπήρχε και η εξεταστική…..
    (Δεν ξέρω για το περιεχόμενο,αλλά οι συσκευασίες των Bond No9 είναι απλά, ΥΠΕΡΟΧΕΣ!!!!)

  5. συγχαρητηρια για τον τροπο μου γραφεις,ειναι σαν μικρες ιστοριουλες,σαν παραμυθακια.
    τωρα αν ειμαι κ μια απο τις τυχερες…ε δεν θα πω κ οχι..

  6. Καλημέρα σε όλες/ους μας!
    I’m addicted to candy too 😛

  7. Julia, exeis dikio oti kai o Septemvrios mia xara minas einai, alla ton exw sundesei me to ksekinima twn sxoleiwn kai as exoun perasei 15 xronia apo tote kai as min exw paidia akoma…
    Oso gia tis dwraki…poso m’ aresoun oi karamelitses, tha ithela na eixa 10 sakoulitses!! 😉

  8. Latreuw Septemvrio! San na ksekina mia kainourgia sezon! Mazeuomaste leme ta nea tou kalOkairiou, pinoume krasakia kai kername kiolas, otan exoume xasei stoixima:-))) forame kai ta kokkina zaketakia mas ta vradia… ;-)))) kai perimenoume enagwniws na doume ti allo tha skarfistei h miss beautyblog! Kalo fthinopwro loipon!

  9. κι εγώ θέλω να έρθει το φθινόπωρο με τις βροχούλες του!!!! Όσο για τις καραμελίτσες θα ήθελα κι εγώ μια!!!! 🙂

  10. Ο Σεπτέμβρης είναι ένας φτωχός μήνας, γιατί εχουμε ξεπαραδιαστεί σε παραλίες με ξαπλώστρες και κουβαδάκια και αντιηλιακά (αλήθεια πόσα χαλάτε…εμείς σε ένα καλοκαίρι 4 μπουκαλάκια τα καταναλώσαμε).
    Μετά έρχονται και τα σχολεία 2 τσάντες , κομπιούτερ, κλπ, τόσο που ένα ταξίδι στη BOND STREET μας ακούγεται μακρινό, για αυτό σου λέω καλά είναι τα δειγματάκια….

  11. ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΗΓΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΦΕΝΟΝΤΑΙ ΧΑΛΙΑ.ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΠΑΛΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΑ.ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ.

  12. Το φθινόπωρο, για μένα, συμβολίζει ένα νέο ξεκίνημα…Είναι μια πολύ γλυκιά εποχή, αν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν ακόμη εποχές…Aρχές φθινοπώρου γέννησα και το κοριτσάκι μου, πριν 2 δεκαετίες και κάτι-αλλά αυτό δε λέει τίποτα,είναι σαν να γεννήθηκε χθες…

  13. Το αγαπώ πολύ το φθινόπωρο! Για όλους αυτούς τους λόγους που είπες..
    Και το δωράκι είναι πολύ χαριτωμένο, γιατί το μειώνεις??!

  14. Μια καραμελίτσα για μένα να γλυκαθώ! 🙂

  15. Φθινόπωρο αρχίζει το σχολείο και σίγουρα σε μελαγχολεί η σκέψη ότι πρέπει υποχρεωτικά το πρόγραμμά σου να είναι σχολείο,φροντιστήριο,διάβασμα,αλλά μ’αρέσει πολύ ο τρόπος που παρουσιάζεις τη θετική πλευρά της εποχής.Κατά τα άλλα,δοκιμαστής ετοιμοπόλεμος…..

  16. ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΑΜΟΥ (ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ)ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΔΩΡΑΚΙ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ. ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ, ΚΑΠΟΤΕ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ Julia!!!!!

  17. Ε ΝΑΙ ΘΈΛΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΗΝ ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΜΟΥ!

  18. Κάθε εποχή έχει τις ομορφιές της!! Καλό μας φθινόπωρο λοιπόν!!!
    (Το δωράκι πολύ χαριτωμένο…!!!!)

  19. like!!!!!!!!!!πολυ μου αρεσει η ιδεα σου!!!!!!!!!!!!!!!

  20. Μου φαίνεται ότι έχω στα γονίδια μου περασμένη την αρχέγονη παγανιστική κοσμοθεωρία, και ένα ημερολόγιο χαραγμένο υποσυνείδητα που λέει ότι το φθινόπωρο είναι η εποχή της αλλαγής διάθεσης, της απαλλαγής από κάθετι περιττό, της εκκαθάρισης (όχι μόνο συρταριών, αλλά και συναισθημάτων), και της απόρριψης όλων αυτών που μας βαραίνουν το καλοκαίρι γιατί δεν έχουμε διάθεση για όλα αυτά τα ψυχοφθόρα … Και φυσικά είναι καιρός για νέες εκκινήσεις!
    Πάμε για άλλα!

  21. αχχχ…τι ωραία που τα περιέγραψες Julia μου!!! ήδη άρχισα να ονειροπολώ . . .
    Θα συμφωνήσω και με την KatRap..!
    Παρ’όλα αυτά είμαι & εγώ μία απ’αυτούς που μελαγχολούν λιγάκι σαν μπει το φθινόπωρο.. ωστόσο μπορώ να πω πως είναι στιγμές που απολαμβάνω την ελαφρά μελαγχολική μου διάθεση (!)…
    τώρα αν με ρωτήσετε γιατί..δεν ξέρω…ίσως να είναι ένα είδος μαζοχισμού(!)… ίσως πάλι να είναι μια ευκαιρία για μένα να κάνω την ενδοσκόπισή μου.. ν’ανακαλύψω καλύτερα κάποιες πτυχές του εαυτού μου, να έρθω μιο κοντά στις επιθυμίες μου (βαθύτερες & μη !), να χαθώ για λίγο στα όνειρά μου -αν και ξύπνια- απλώς και μόνο χαζεύοντας από το παράθυρο τα πρωτοβρόχια….!!!!
    εντάξει…ως εδώ, σταματάω!
    Όλες οι εποχές, πάντως, σίγουρα κάτι έχουν να μας μάθουν & να μας χαρίσουν..οπότε, βουουουουρρρρ για το φθινόπωρο!!

    p.s: Καλά ε, πιο ενδιαφέρουσα & παιχνιδιάρικη όψη δεν θα μπορούσα να φανταστώ για δείγματα αρωμάτων ! είναι υπέροχα ( γιαμ γιαμ..)!!!;-)

  22. Καλημέρα σε όλες ! Τζούλια μου , ειλικρινά ευχαριστώ για την “παρηγοριά” γιατί σήμερα γύρισα στο γραφείο από την καλοκαιρινή μου άδεια και νιώθω κάπως σαν εξωγήινη ! Πάντως , εύχομαι να κρατήσει λίγο ακόμα η καλοκαιρία για να προλάβουμε να χαρούμε μερικά μπανάκια στη θάλασσα ….

  23. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 θελω και εγω μια καραμελιτσα!!!

  24. Φυσικά και θέλω!!!! Είναι να ρωτάς?????????!!!!!!!111

  25. Τι ωραία περιγραφή….
    Μου εφτιαξες τη μέρα…!!!!!

  26. με εσάς παρέα το φθινόπωρο θα είναι όμορφο!!!
    η θερμοκρασία έχει ηδη πέσει αισθητά και αρχίζει να κάνει τη δουλειά της η γλυκιά μελαγχολία…!

  27. Καταπληκτικά αρώματα, πολύ ακριβά (υψηλή αρωματοποιία γαρ) αλλά πραγματικά αξίζουν τον κόπο αν διαθέτεις τα χρήματα. Πολύ θα ήθελα κι εγώ όπως όλα τα κορίτσια δειγματάκι ιδίως αν υπάρχει το Chinatown που απ΄ότι έχω ακούσει είναι από τα καλύτερα cherry blossom αρώματα που κυκλοφορούν (μαζί με της Jo Malone & Guerlain )
    Φιλιά πολλά!!

  28. και σε ποιά γυναίκα δεν αρέσουν τα αρώματα τζουλια μου? εννοείτε και εγώ πως θα ήθελα ένα…

  29. Den yparxei periptwsh na me peiseis oti tha eimai mes tin xara pou mpainei to fthinopwro….hdh twra pou nyxtwnei pio nwris arxisa na psyxoplakwnomai.Entwmeta3y hdh edw pou vriskomai koimamai me kleista parthyra kai diplh pike kouverta!!!! Alla auto einai to mono pou maresei sto fthinopwro giati ti zesth thn apexthanomai. Isws telika na mi mou ftaine oi epoxes alla to gegonos oti exw akoma 15 kila na xasw kai den aisthanomai kala me ton eauto mou (asxeto alla ithela na pw ton pono mou)
    Mipws auto tha itan kalh idea gia enan diagwnismo? Poia tha kataferei na xasei ta kila ths?
    :))

  30. Μου αρέσει το καλοκαίρι αλλά να πω την αλήθεια μου έλειψε να χουχουλιάζω στη κουβέρτα ή να πίνω το ζεστο μου cappuccino με μπόλικη κανέλα..!Κάθε εποχή έχει την ομορφιά της..

  31. ενα ομορφο και βροχερο φθινοπωρο θελω

  32. Παλι μου εφτιαξες τη διαθεση και ειδικα σημερα το ειχα αναγκη…
    Τα Bon-Bon ειναι “λαχταριστα”…
    Υ.Γ. Τελικα η Bond No 9 εχει παρα πολλα αρωματα!!!

  33. ωραιο αρθρο και πολυ ωραιο το αρωματακι.

  34. εμενα με εχει πιασει η φθινοπωρινη μελαγχολια.

  35. σε ενα δωρο δεν εχει σημασια το μεγεθος αλλα η πραξη
    ανανεωσε μας γιατι μελαγχολουμε …………………….

  36. Θέλω και εγώ ένα αρωματάκι!!!!!!!!!Το ερωτεύτικα!!!!!!!!!

  37. παει αδειασε και ειχαμε κατι να περιμενοθμε καθε μερα
    ………

  38. Καλό χειμώνα σε όλες!!! Αν και εμένα με μελαγχολεί που φεύγει το καλοκαιράκι και μικραίνει η μέρα.

  39. Ότι κερδίζεις πάντα καλό είναι και ιδιαίτερα σε αυτές τις εποχές που αρκετός κόσμος έχει κόψει τις υποτιθέμενες πολυτέλειες!!Όποτε και εγώ με τη σειρά μου δεν λέω ποτέ όχι!!

  40. ΜΑ ΠΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ!!!ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΤΥΧΗ!!

  41. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να συστηθώ στην editor, έτσι δεν είναι?
    Καλή σαιζόν, γιατί δεν θέλω να πώ καλό χειμώνα (αν και μ’αρέσει περισσότερο ο χειμώνας)!!

    Ωραία πολύ ωραία γραφή!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.