Mac … ιγιάζ, με την Cindy Sherman

  Η Cindy Sherman είναι πολυτάλαντη. Γεννημένη το 1954 στο New Jersey των ΗΠΑ το βιογραφικό της λέει… πολλά: Φωτογράφος, ηθοποιός, σκηνοθέτης αλλά και μοντέλο η Sherman έγινε διάσημη μέσα από τα εννοιολογικά της πορτραίτα, που σκοπό έχουν να απεικονίσουν τον ρόλο και την εκπροσώπηση της γυναίκας στην κοινωνία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την τέχνη.   Οι φωτογραφίες της, τις περισσότερες φορές απεικονίζουν γυναικείες καρικατούρες και εγώ ξέρω, τώρα που διαβάζετε αυτό το post ότι ήδη ο πρόλογος έχει κρατήσει πολύ. Για αυτό συνεχίζω εξηγώντας ότι το team της Mac συνεργάστηκε με την Cindy Sherman σε τρεις φθινοπωρινές συλλογές – η ίδια είναι και το μοντέλο και η φωτογράφος της συλλογής – και το αποτέλεσμα θα το δείτε παρακάτω.                   Τώρα, να σας πω εγώ ότι σαν beauty editor και ακόμα περισσότερο σαν γυναίκα η ίδια, θα σας πρότεινα ποτέ κάποιο από αυτά τα look, φαντάζομαι ξέρετε ήδη την απάντησή μου. Είναι αστείο ακόμα και σαν σκέψη και εξάλλου δεν νομίζω ότι αυτό ήταν το ζητούμενο της Mac. Από την άλλη το γεγονός δεν αλλάζει ότι για άλλη μια φορά η μάρκα θέλει να ταράξει τα (beauty) νερά και να δείξει κάτι «διαφορετικό» και – to say the least-    αμφιλεγόμενο.   Τέλος η αλήθεια είναι ότι τα χρώματα των συλλογών, αυτά δηλάδή που έχει χρησιμοποιήσει η Sherman με τον… δικό της τρόπο,  είναι για άλλη μια φορά έντονα, ζουμερά, άκρως λαμπερά και οι γήινες αποχρώσεις εύκολες και κολακευτικές σχεδόν για κάθε γυναίκα. Τα σχόλια δικά σας.

34 Σχόλια
  1. Μάλλον είναι ένα μάθημα για το τι παθαίνεις όταν το παρακάνεις!! Ακόμη με τα πιο απλά και απαλά χρώματα εάν βάλεις πολύ ή στο λάθος σημείο το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό και θα μοιάζεις με τον κλόουν της φωτό !!!

  2. Καλημέρα Τζούλια και κορίτσια!!! Ok αντισυμβατικό concept δεν έχω μοντέλο θεά με την κορμάρα τις ματάρες και retouche του photoshop αλλά εγώ σαν απλή MUA που δεν γνωρίζω την Cindy Sherman και το έργο της το μόνο που βλέπω είναι ειδικά στην πρώτη φώτο μια κυρία που θα την έδειχνα στο παιδί μου να το φοβερίσω για να φάει που λέει ο λόγος!!! Αν ήμουν απλή καταναλώτρια ούτε θα γύριζα να κοιτάξω τη συλλογή αλλά επειδή της έριξα και δεύτερη και τρίτη ματιά την βρήκα αρκετά ενδιαφέρουσα έντονα και ζωηρά χρώματα….ps η συλλογή Mac me Over με κέρδισε τόσο πολύ το κορίτσι της διπλανής πόρτας που μεταμορφώνεται στο alter ego της!!!

  3. Καλημέρα!!
    Χμ…Να γίνω λίγο κακιά?….’Εχει κουραστεί αρκετά το μάτι μου με τις υπερβολές….Θέλω πλέον, πιο απλά πράγματα….Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, το αποτέλεσμα μου φαίνεται τόσο υπερβολικό, στα όρια του αντιαισθητικού….Αν και φαίνεται ότι υπάρχει ταλέντο από πίσω…Περί ορέξεως βέβαια….

  4. Καλημέρααα!!! Συμφωνώ απόλυτα με την @KatRap

  5. Καλημέρα!
    Συμφωνώ μαζί σου ότι τα χρώματα είναι εξαιρετικά…αλλα οι εικόνες είναι μάλλον σοκαριστικές, παρά ελκυστικές!
    Φαντάζομαι ότι έχει το σκοπό της αυτή η απεικόνιση, αλλά με απωθεί και με κάνει να σκέφτομαι για τη ματαιότητα της γυναικείας φύσης …

  6. (Bέβαια, τα προιόντα της MAC, για μια ακόμη φορά, πολύ ενδιαφέροντα!! )

  7. τώρα αν εννοιολογικά της πορτραίτα σκοπό έχουν να απεικονίσουν τον ρόλο και την εκπροσώπηση της γυναίκας στην κοινωνία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την τέχνη εγω τι να πω? θα γινω κακια και δε θελω! να εχετε ολοι μια υπεροχη μερα!

  8. Όχι και ντε! Η υπερβολή στο μεγαλείο της 🙁

  9. Kalhmera se oles!ti na po…..de marese katholou,pio polu kathesai k les pos einai etsi ayth para koitas ta xromata tis mac!isos tha prepe na to ksanaskeftoun….katholou elkistiko to theama!polles kakies vlepo na peftoun smr….:P

  10. Τα προιόντα Μαc είναι εκπληκτικά! Τα είχα δοκιμάσει για πρώτη φορά πριν πολλά χρόνια στην Αμερική προτού καν έρθουν εδώ στην Ελλάδα και ευχόμουν να τα δω κάποια στιγμή και εδώ, η ευχή μου έπιασε λοιπόν (μάλλον θα έπεφτε κάποιο αστεράκι εκείνη την στιγμή)και τα είδαμε και εδω!
    Οσο για το μακιγιάζ της Cindy έχω να πω ότι δεν φταίνε τα προιόντα αλλά η υπερβολή, όπως άλλωστε πάντα η υπερβολή ευθύνεται σε ότι πάει στραβά.
    Και όπως έλεγε και η αγαπημένη μου μανούλα ‘το περίσσιο χαλάει και το ίσιο‘!!!

  11. Re filenada, Kalimera!!
    Kai egw fusika den tha ebena stin diadikasia na valw auta ta xrwmata….Ean to epaggelma mou itan na eimai klooun….Nai tha xrisimopoiousa ta xrwmata tis 3is foto…
    Eimai ligo klassiki sto thema makigiaz…mou aresei vevaia na dokimazw ta kainourgia xrwmata, alla ta extreme xrwmata mono gia kapoia diafimistiki foto!!! Why not? xaxaxaxaxa
    Many kisses….

  12. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΕΙΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ!!!ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΤΗΣ MAC ΕΝΤΑΞΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ!!!

  13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΙΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ.ΤΕΛΕΙΑ Η MAC ΑΛΛΑ ΚΑΠΩΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ.

  14. ΠΟΛΥ ΘΕΑΤΡΑΛΕ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
    ΕΓΩ ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑ ΠΟΤΕ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕ ΘΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΑ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΣΑΝ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ.

  15. mac for ever!!αλλα οι φωτο δεν μου αρεσουν….

  16. Ego pali exo na po pos kai san foititria texnis m aresoun ta arty apotelesmata, pou suxna pukna prospathoun etaireies! Opote san skepsi einai diaforetiki- antisumvatiki! Omos edo prokeitai gia ena megalo agorastiko koino pou to teleutaio pou to endiaferei auti i stigmi einai oi artistic kai theatrikies pinelies sto makigiaz. nomizo pos einai epoxi gia pio aples luseis, xoris lampera upervolika stoixeia. sumvadizei kai me tin psixologia mas alloste. Kai tha to agoraseis kai pio eukola.

  17. Μια θλιβερή κλόουν, ένα θύμα της πλαστικής χειρουργικής και μια eurotrash ερμηνία της χιτσκοκικής ξανθιάς ενσαρκώνουν τη δύναμη του tranfrormation με τη βοήθεια του μακιγιάζ.
    Η Sherman από τη μία πλευρά πέτυχε στο να βροντοφωνάξει μέσω της MAC πως όλοι εμείς είμαστε οι καλλιτέχνες της καθημερινότητας και από την άλλη, απέτυχε στο να προσσεγγίσει την πλειοψηφία των MAC fans με την υπερβολή της αισθητικής της.
    Εάν της δώσεις μια πίστωση χρόνου, ώστε να φιλτράρεις τις εικόνες που εντέχνως δημιούργησε…ίσως εκτιμήσεις την καμπάνια.
    Εάν όμως ακολουθήσεις τους γρήγορους ρυθμούς της εταιρίας και όχι μόνο, απλά θα περιμένεις την επόμενη προσπάθεια της εταιρίας.

  18. Η παιδεία και η κουλτούρα είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στην ανάγνωση μιας φωτογραφίας. Σίγουρα η Mac σκέφτηκε πως το γυναικείο κοινό είναι μάλλον περισσότερο σκεπτόμενο απ’οτι ίσως να είναι στην πραγματικότητα και κάθεται να “δει” λίγο αυτό που βλέπει χωρίς να το προσπερνά με τη σκέψη “Κοίτα έναν κλόουν-Ποτέ δε θα βαφόμουν έτσι”.
    Φυσικά αν το έκανε η Gaga αυτό θα το επιδοκιμάζαμε στα πλαίσια του εκκεντρικού/προχωρημένου χωρίς δεύτερη σκέψη.

    Ωραία χρώματα, μπράβο στη Mac.
    Σίγουρα μια καμπάνια που δε θα περάσει απαρατήρητη.

  19. Θα συμφωνήσω με την KatRap από την άλλη βέβαια είναι η MAC οπότε δεν εχει αναγκη απο διαφήμιση…η ποιότητα των προιόντων της είναι η καλύτερη διαφήμιση των προιόντων της.
    Παντως και γω περίμενα κάτι άλλο…

  20. @IOANNA TRESS:Μου αρέσει ο τρόπος της σκέψης σου και θα συμφωνήσω μαζί σου!!! όχι απόλυτα γιατί νομίζω πως η mac δεν περίμενε την Sherman να λανσάρει τα προιόντα της για να προσεγγίσει το αγοραστικό κοινό και πολύ περισσότερο τους mac fans. Είναι μια εταίρεια που έχει εδραιωθεί για τα καλά!!!
    Πιστεύω όμως όπως και εσύ πως ήταν μεγάλη επιτυχία η προσπάθειά της να μας δείξει ότι είμαστε καλλιτέχνες της καθημερινότητάς μας!
    Εμένα τουλάχιστον με έπεισε!!!

  21. Όχι άλλες ξανθές μπάρμπι, όχι άλλες πλαστικές για πρόσωπο γάτας, όμως όχι μόνο μπεζ σκια. Πρόκειται για δυο απόψεις του ίδιου νομίσματος, το άχρωμο που επιβάλλεται ως politically correct, και το υπερφίαλο, το εκτρωματικά ίδιο. Προσωπικά βρίσκω την διαφήμιση τόσο σοκαριστική που με ιντριγκάρει…. Εκ προοιμίου ούσα φαν της Mac δηλώνω ότι απολαμβάνω τα έντονα χρώματα. Με έμαθε να ξεμπλοκάρω και να φοράω κόκκινο κραγιόν.

  22. Όλες γνωρίζουμε τα προίντα της MAC και σίγουρα δεν περιμένουμε να τα δόυμε εφαρμοσμένα πάνω σε κάποιο μοντέλο. Η φωτογράφιση είναι τρελή, τα προιόντα όμως φαίνονται πολύ ωραία!!!!!!

  23. Εμενα παντα μου αρεσαν τα mac προιοντα, δεν κρινω ποτε κατι απο τη διαφήμιση και μονο, παντα θα δοκιμασω για να εχω αποψη.
    Τα κατευχαριστηθηκα οταν η κουμπαρα μου δουλευοντας στην estee τα περναμε μιση τιμη, ειναι ωραιο το καλο μακιγιαζ αλλα ειναι λιγο εως πολυ τσιμπιμενα γι αυτο και κατεφυγα σε πιο οικονομικες λυσεις, η mac θα ειναι παντα mac στην καρδια μου αλλα οχι στην τσεπη μου!!!!

  24. Και όμως κάποιες γυναίκες γίνονται καρυκατούρες και όχι από καλλιτενχική άποψη…Η Lisa Eldridge έχει πει ότι το έντονο και υπερβολικό μακιγιάζ αφερεί από την προσωπικότητα της γυναίκας αφού είναι σαν μάσκα θεάτρου που την φορά η γυναίκα για να παίξε άλλο ρόλο. Και το στηρίζω αυτό μιας και, κατά τη γνώμη μου, δείχνει ανασφάλεια.

    Η σειρά της Mac μου αρέσει αρκεί να ακολουθήσουμε τη φιλοσοφία less is more!

    Καλό απόγευμα κορίτσια!

  25. Και τον Godzilla να βάζανε σε πόστερ, δεν με νοιάζει, εγώ τα msf θέλω και τα θέλω ΤΩΡΑ!Είναι σοβαρή η κατάστασή μου γιατρέ μου;;;

  26. emena proswpika koritsia mou arese polu san idea!!!ennoeitai pws d tha ebgaina POTE etsi eksw alla d nomizw oti uparxei kaluteros tropos na anadeikseis me mia eikona ta xrwmata apo tis nees sulloges…

  27. Δεν τρομάζω με τέτοιες παρουσιάσεις, εταιρίες όπως η Illamasqua κάνουν πολύ πιο edgy φωτογραφήσεις/παρουσιάσεις. Είμαι σίγουρη ότι όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιήθηκαν μπορούν να φορεθούν πολύ εύκολα και μάλιστα αυτά του “κουκλίτσικου” λουκ φαίνονται τέλεια!

  28. Είναι τραγικά βαμμένη! :Ρ για τους λόγους της βέβαια…
    Από την άλλη όμως, τα χρώματα είναι πολύ ωραία και αν τα χρησιμοποιήσεις σωστά μπορείς να δώσεις ένα ωραίο αποτέλεσμα!

  29. I Cindy Sherman einai apithani fotografos gia mena , tin eixa meletisi sto sxolio kai eprepe na kano kai egw fotografies idies me tis dikes tis kai tis eixa kani poli pin up girl style (makiaz) !

    xo

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.