30 χρόνια Essie!

«Όταν ήμουν μικρή ήμουν αφοσιωμένη στο μπαλέτο. Μεγαλώνοντας, έτρεφα μια βαθιά νοσταλγία για την ιδεώδη θηλυκότητα των ροζ Ballet Slippers. Πίστευα ότι μια μέρα θα γινόμουν πρίμα μπαλαρίνα. Ποιος να το έλεγε ότι θα κατέληγα στην επιχείρηση βερνικιών; Η συγκλονιστική επιτυχία της συγκεκριμένης απόχρωσης είναι απόδειξη ότι τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα» Essie.

 

Αυτές οι προτάσεις που μόλις διαβάσατε δια χειρός και στόματος της κυρίας Essie Weingarten, είναι γραμμένες στο πίσω μέρος της πρόσκλησης που έλαβα πριν λίγο καιρό με τον τίτλο «Η Essie γίνεται 30 χρόνων!». Η ομώνυμη εταιρεία της Essie, κλείνει λοιπόν φέτος τα τριάντα χρόνια παρουσίας στην παγκόσμια αγορά και η ίδια το γιορτάζει με ταξίδια ανά τον κόσμο μιλώντας πάντα με πάθος για την εποχή που ξεκίνησε να δειγματίζει σε nail artists τα πρώτα της βερνίκια, αυτά που έμελλαν να γίνουν household name για τις απανταχού beauty addicts. Την πρώτη φορά που γνώρισα από κοντά την Essie, πριν περίπου δυο χρόνια, εντυπωσιάστηκα από την απλότητα αλλά και το πάθος της και είναι πραγματική εμπειρία να συνομιλείς μαζί της και να ζεις από κοντά το δικό της success story. Πάντα κάτι αποκομίζεις.

 

H Εssie… δημιουργεί

Η ιστορία της ξεκινά το 1981 όταν επιβιβάστηκε σε ένα αεροπλάνο από την Νέα Υόρκη με προορισμό το Las Vegas ή αλλιώς την Sin City της Αμερικής. Στη βαλίτσα της είχε 12 βερνίκια νυχιών σε εκκεντρικές για την εποχή αποχρώσεις και ασυνήθιστες ονομασίες. Τα βερνίκια της όμως (που δημιούργησε σε συνεργασία με χημικό) είχαν άλλο ένα ατού: Δεν ξεφλούδιζαν και απλώνονταν γρήγορα και τέλεια- αντίθετα με τις παχιές φόρμουλες της εποχής. Ιδανικά δηλαδή για τα show girls – που ζήταγαν αυτό ακριβώς από ένα βερνίκι- να αντέχει τις «κακουχίες» του χορού και των ολονύκτιων shows. Εκείνη την εποχή σε όλη την Αμερική υπήρχαν λιγότερα από 200 nail salons και μόνο σε ακριβές αλυσίδες καταστημάτων μπορούσες να βρεις κάποιες όμορφες και «διαφορετικές» αποχρώσεις.  Σήμερα η εταιρεία της Weingarten η “Essie Cosmetics” πουλάει την συλλογή της σε περισσότερα από 250.000 nail salons παγκοσμίως, ενώ οι αγοράστριες ξοδεύουν περισσότερα από 150 εκ. δολάρια τον χρόνο για να αποκτήσουν τα προϊόντα της! Tώρα πλέον, στα 61 της χρόνια η Essie έχει πωλητές, αντιπροσώπους σχεδόν σε όλον τον κόσμο ενώ η ίδια ταξιδεύει συνέχεια, πότε για να προωθήσει την εταιρία της, πότε για να βρεθεί στα fashion shows του Μιλάνου και του Λονδίνου και πότε απλά για να εμπνευστεί χρώματα για τις νέες της συλλογές.

 

H Εssie όμως σήμερα, βρίσκεται στην Αθήνα και καλεί δημοσιογράφους ομορφιάς και μόδας να γιορτάσουν μαζί της. Εγώ θα είμαι εκεί και αύριο θα σας μεταφέρω όλα τα νέα από πρώτο χέρι καθώς και φωτογραφίες από την νέα της χειμερινή συλλογή.

 

Το βερνίκι νυχιών Essie No 162 Ballet Slippers το best seller της συλλογής.


40 Σχόλια
  1. Καλημέρα Τζούλια, κορίτσια!!! Τι ωραία που είναι τα βερνίκια της Essie, καταπληκτικά χρώματα και όντως η διάρκειά τους μεγάλη!! Οι αποχρώσεις του μπλε που έχει είναι η αδυναμία μου!! Τι ωραία Τζούλια που θα τη γνωρίσεις αυτοπροσώπως, ζηλεύω!!!! Φιλιά πολλά!

  2. Kαλημέρα!!
    ‘Ομορφη η κυρία Essie Weingarten…Φαίνεται συμπαθητική, ενώ το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια πολύ δυναμική γυναίκα που θα έχει πολλά να διηγηθεί!!
    Για τα βερνίκια, δεν έχω γνώμη (προς το παρόν!!)…Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μιας και δεν πολυβάφω τα νύχια μου..Το μόνο που έχω να πω είναι πως τα χρώματά τους είναι πράγματι δελεαστικά και ιδιαίτερα!!!
    Καλά να περάσεις μαζί της!! (‘Οχι…Φοβάμαι μη γίνω γραφική και δε θα πω για μια ακόμη φορά ότι ζηλεύω…χιχι!!)

  3. δεν ήξερα την ιστορια…τα βερνίκια είναι τελεια και τα χρώματα άπειρα!! Ανυπομονώ να μάθω τις εντυπώσεις σου!!

  4. @Kat-Rap: Σε έπιασα στα πράσα!! Γλυκάκια και καλλυντικάκια για την μικρή μου kat -rap… Σωστά;

  5. kalhmera julia,kalhmera koritsia ,eixa thn entupwsh pws ta essie htane kainourgia mano kai oxi mia istoria 30 xronia…!!!perimenw entupwseis kai foto apo thn kuria Essie….!!!

  6. julia παρε με μαζι σου θελω και εγω να τη γνωρισω!!!!εχει τα καλυτερα βερνικια στην αγορα!!!!

  7. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΑ ΝΕΑΣ ΣΟΥ!!!

  8. Exei ta pio teleia vernikia ever!!!! Apo xrwmata…..poiotita!!!!
    Den exw logia!!! Eisai tuxeri pou tin gnwrises!!!!
    Bravo Julia mou…..

  9. Kαι τα δύο μου φτιάχνουν απίστευτα τη διάθεση!! 😉

  10. Μου αρέσουν τόοοοοοσο πολύ, γιατί έχουν αποδείξει ότι κρατάνε και αντέχουν στις κακουχίες.
    Παρά την τσιμπιμένη τους τιμούλα (στην Ελλάδα βέβαια, γιατί στο εξωτερικό τα βρίσκεις με τα μισά χρήματα!), είναι αξιόπιστα, και δεν ξεραίνονται ποτέ!
    Χαίρομαι που θα την συναντήσεις, γιατί φαίνεται εξαιρετικά συμπαθητική…
    Φιλιά, και περιμένουμε εντυπώσεις…

  11. de ta xo dokimasei akoma k ego…..mallon einai mia kali aformi!ontos polu sumpathitiki h kuria Essie!s euxomai na peraseis teleia Julia!filakia!

  12. Πόσο σε ζηλεύω που έχεις την δυνατότητα να γνωρίζεις από κοντά τόσο σημαντικούς ανθρώπους…!!!

    Περιμένουμε όλες τα αυριανά νέα σου!!!

    Καλά να περάσεις!!!

  13. Α βρε τυχερή Τζούλια!!!! Ζηλεύωωωωω!!! Θέλω και γω τέτοια δουλειά!!!

  14. Θα ήθελα να ενημερώσω οτι και οι θεραπείες τις essie είναι παρά πολύ καλές ειδικά το λαδάκι.

  15. ΤΕΛΕΙΑ!!! ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΑΥΡΙΟ………… ΦΙΛΑΚΙΑ!

  16. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΓΝΩΡΙΣΑ ΠΡΙΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑ ΚΑΤΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ!!! ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΚΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ!ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΙΧΡΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ Η ΥΦΗ , ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥΣ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΔΕ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΜΠΗΜΕΝΗ! 🙂

  17. @Melitina: Να μην ζηλεύεις τίποτα! Εγώ ζηλεύω κανένα ταξιδάκι στον Πόρο μόνο… άντε τι θα γίνει; Θα κανονίσουμε τίποτα; xxxxx

  18. @Vasiliki: Για να το λες εσύ που ξέρω ότι λατρεύεις το μανικιούρ… είναι πολύ σημαντικό!

  19. Kalimera!
    Aaaaax…poso tha ithela na eimai ekei mazi me tin Essie, sto xwro pou dimiourgei ta vernikia, na xazevw tis apisteftes apoxrwseis tous!!!
    Julia, perimenoume nea…Filia!!

  20. @The Pretty House of Y: Καλά λες!! Και μετά να μαζευτούμε όλες σπίτι μου να τα μοιραστούμε!!! Χαχχχαχαααααα!!

  21. Αχ πολύ τυχερή είσαι Τζούλια μου!!!!!!!!! Περιμένουμε αύριο τα νέα σου αλλά και τις φωτογραφίες να μεταφερθούμε κι εμείς, έστω νοερά!!!

  22. teleiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! tixeroula!!!!!! perimenoume nea s!!!!!!:))))

  23. Ουάου…τέτοιες γνωριμίες είναι στιγμές για να τις θυμάσαι μια ζωή! Πόσο σε ζηλεύω!
    Το πρώτο μου essie που ναι το αγόρασα μόλις εφέτος είναι το van d go και για μένα είναι ασυναγώνιστο χρώμα. Ακόμα και αν στα νυχάκια μου τα essie δεν κρατάνε πάνω από 2 μέρες παρόλαυτά λατρεύω τα χρώματα και την αριστοκρατική εμφανιση των μπουκαλιών τους.
    Αυτο το χρωματακι εμένα πως μου ξέφυγε??? Πρεέπι να το τσεκάρω..

    Και ναι περιμένουμε εντυπώσεις!!!
    <3 <3 <3

  24. GEIA SE OLES !!! EINAI FANTASTIKA TA EXO DOKIMASEI !!! DEN XEREIS POIO XROMA NA DIALEXEIS !!! TO ENA KALYTERO APO TO ALLO & POIOTHTA ARISTH !! YPARXEI & LADAKI? AYTO DEN TO HXERA , ENDIFERON !!! 😉

  25. Καλημέρα Τζούλια μου!!! Υπέροχα τα βερνίκια της Essie!!! και μπορώ να πώ πως είμαι απόλυτα ευχαριστημένη απο τη διάρκεια τους!!! Τα θέλω όλα!!!!! 🙂 🙂

  26. paidia den yparxei i essie latreyo kai ipostirizo me pathos giati exei poiotita!!!

  27. πωπω χρώματα!!! άνετα σου δημιουργείται η επιθυμία για βερνικόλουτρο!

    καλά να περάσεις αύριο Julia!!

  28. latrevw ta xrwmata tous…..den kserw gt…alla panda s afta kataligw…oi apoxrwseis tous exoun kati to diaforetiko…ena klik parapanw ap tis alles etairies!!na tis peis ta sinxaritiria m!!xixixi!!!na peraseis teleia julia!!!

  29. Να το χαρείς και να μας μεταφέρεις την εμπειρία. Έχουμε ανάγκη από την ομορφιά και την τέχνη της ομορφιάς.

  30. Καλά,δε σου είπα όταν πηγαίνεις σε τέτοια να παίρνεις και μια τυχερή μαζί σου;΄Εχεις τέτοια συνάντηση κορυφής;Εντάξει,θα αρκεστούμε στα γλαφυρά λεγόμενά σου.Φιλάκια

  31. μπήκα και είδα τη fall collection 2011 και τα χρώματα καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες μου ! Είναι όνειρο! Εμπνευσμένα από τις τσάντες της δεκαετίας 1940 και 1950! Η παλέτα περιλαμβάνει έξι αποχρώσεις :
    Carry on, Glamour purse, Case study, Power clutch, Lady like και Very structured! Bρείτε τα , είναι καταπληκτικά!

  32. Η πρώτη απφή μου με τα βερνίκια αυτά ήταν πριν πολύ λίγο καιρό. Αγόρασα το case study και το lady like και ξετρελάθηκα!!! Έχουν πολύ καλή υφή και απλώνονται τέλεια… Κρατάνε αρκετά, χωρίς να ξεφλουδίζουν. ΠΟλύ καλό και το γυαλιστικό που πήρα Good to go! Στεγνώνει απίστευτα γρήγορα και χαρίζει πολύ ωραία λάμψη στα νύχια.
    Μέχρι και ο άντρας μου πρόσεξε την διαφορά… 😉
    Ανυπομονώ για τα χειμωνιάτικα χρώματα!
    ΥΓ Μακάρι στο site εκτός από το χρώμα στα μπουκαλάκι, να είχαν και φωτογραφία από το χρώμα βαμμένο σε νύχια. Θα μπορούσαμε να δούμε την απόχρωση ρεαλιστικότερη.

  33. μου αρεσει που μας εχεις μαθει τζουλια μου! εμας και τις αναγκες μας! μακαρι να υπηρχε τροπος να γνωριστουμε και απο κοντα! φιλια!!!

  34. πολύ μου αρέσει που γνωρίζεις πίσω από την ιστορία κάθε εταιρείας το/τη δημιουργό!!! Τα essie είναι από τα καλύτερα βερνίκια της αγοράς νομίζω ότι έχουν τις μακράν τις καλύτερες παστέλ αποχρώσεις από οποιαδήποτε άλλη μάρκα…και ναι όντως διαρκούν αρκετά αν και σε μερικά με έχει απογοητεύση η σύσταση (δεν απλώνονται καλά) αλλά κανείς δεν είναι τέλειος….και ναι το παραδέχομαι και εγώ ζηλεύω γιατί να το κρύψομεν άλλωστε!!

  35. exo ena verniki Essie, eine ena apalo aspro xroma , to Waltz nomizo..!eine panemorfo kai to mpoukalaki tou!

    Pragmatika ti orea i istoria, to success story tis kirias Essie!!! teleio! 🙂

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.