Lancome, 29 Faubourg St Honore: Το Φθινοπωρινό Μακιγιάζ

Τι θα λέγατε για σήμερα να βλέπαμε την φθινοπωρινή κολεξιόν μακιγιάζ της  Lancome;  Να σας πω ότι ο Aaron De Mey ο καλλιτεχνικός διευθυντής και make up artist της μάρκας, αν και εξαιρετικός στην δουλειά του όσο πάει και καλυτερεύει, γιατί η αλήθεια είναι ότι  η πρώτη- πρώτη του συλλογή, για την μάρκα το 2008, με βασικά χρώματα το μαύρο και το κόκκινο δεν με είχε ενθουσιάσει και τόσο πολύ.

 

Βέβαια ο Aaron, όπως και κάθε make up artist που αναλαμβάνει την μάρκα, έχει σαν προκάτοχο τον «μεγάλο» Fred Farrugia ο οποίος ήταν ο head make up artist της μάρκας από το 1997 έως το 2004 και αρκεί να σας πω ότι ήταν αυτός ο πρώτος που έβαλε το lip gloss σε σωληνάριο μέσα σε κάθε γυναικείο νεσεσέρ, ενώ δημιούργησε και ένα από τα top selling προϊόντα όλων των εποχών – το lip-gloss Juicy Tubes. Kαι μετά ακολούθησαν με lip gloss σε σωληνάριο και όλοι οι υπόλοιποι. Ανάμεσα στους δυο τους, κάποια στιγμή έκανε και ένα «πέρασμα» από την μάρκα και η make up artist Gucci Westman, αλλά όχι για πολύ…

 

To φθινοπωρινό look με την ονομασία 29 St Honore αποτίνει φόρο τιμής στην Παρισινή διεύθυνση όπου από το 1935 βρίσκεται το Ινστιτούτο Lancome, και προτείνει ένα μακιγιάζ με απόλυτη Παριζιάνικη κομψότητα. Και αφού όπως είδατε σήμερα με έχει πιάσει λίγο το παρελθοντολογικό μου να σας πω επίσης ότι το 1945, ο παριζιάνικος οίκος παρουσίασε το «Shaker», το πρώτο κραγιόν του οίκου, σε μια φλογερή, κατακόκκινη απόχρωση το οποίο εκείνη την εποχή «αναστάτωσε» το Παρίσι και τις Παριζιάνες ενώ σύντομα κατέκλυσε και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

Αντλώντας λοιπόν έμπνευση από την τάση της φλογερής κομψότητας που κυριαρχούσε στα τέλη της δεκαετίας του 1940, ο Aaron De Mey θυμάται φέτος αυτή την απόλυτη γυναίκα με το επιτηδευμένο στυλ. Τη γυναίκα που τόλμησε για πρώτη φορά να εκφράσει ελεύθερα τη θηλυκότητά της, από το «ελαφίσιο» βλέμμα μέχρι τα έντονα χείλη, από τα κυματιστά μαλλιά μέχρι τη λεπτή γραμμή που ζωγράφιζε στα πόδια της, για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας ραφής, όταν δεν είχε την πολυτέλεια να αγοράσει ένα μεταξωτό καλσόν. (Και όμως, ατό έκαναν μεταπολεμικά οι γυναίκες, πριν βγουν στην αγορά τα καλσόν χωρίς ραφή…)

 

Ρίξτε τώρα μια ματιά στα βασικά προϊόντα της συλλογής

 

Maison Lancôme 49E

H απίθανη παλέτα ρουζ της φετινής σαιζόν: στο βάθος διακρίνεται η φιγούρα του Πύργου του Άιφελ, ενώ ένας κλασικός παριζιάνικος φανοστάτης σε στυλ Art Nouveau φωτίζει το πλακόστρωτο πεζοδρόμιο έξω από το ιστορικό Maison Lancôme, στον αριθμό 29 της rue du Faubourg Saint Honoré.

Les OEillades 02 Blondette Fatale 51,66Ε

Τετραπλή παλέτα σκιών με αποχρώσεις που βοηθούν και για smoky look το βράδυ και για διακριτικό μακιγιάζ το πρωί

Le French Touch Absolu 29,90Ε

Δεν θα γινόταν 40’ς μακιγιάζ χωρίς ένα κατακόκκινο κραγιόν.

Le Vernis 16E

Δύο limited edition βερνίκια νυχιών σε κόκκινο και μαύρο: Το Νο 22 Rouge Saint Honoré και το Νο 23 Noir (Το είπα πριν ότι έχει μανία  Aaron με το κόκκινο-μάυρο, δεν το είπα;)

 

Hypnôse Drama 33E

H αγαπημένη μάσκαρα σε σκούρα γκρι απόχρωση

Ombre Absolue Palette, G10 Intemporel Smoky 51,66Ε

Η γνωστή σε όλες μας τετραπλή παλέτα σε αποχρώσεις γκρι, ασημί και λευκού

Le Crayon Khôl Waterproof 19,11Ε

To καλό με το συγκεκριμένο μολύβι ματιών είναι ότι διαρκεί πολύ, δεν «τρέχει», «σβήνει» εύκολα χάρη στο ενσωματωμένο πινέλο της πίσω πλευράς του, ενώ  η φετινή απόχρωση είναι πολύ έντονα μαύρη για smoky look

Artliner 35,65

Για όσες δεν «πιάνουν» πολύ τα χέρια σας, αλλά λατρεύετε το υγρό eyeliner (που θυμίζει πολύ έντονα τα 40’ς) το συγκεκριμένο θα σας τα «λύσει» γιατί είναι πολύ εύκολο στην εφαρμογή του.

 

Για την διαφημιστική καμπάνια, ο Mario Testino, έστησε μπροστά από τον φακό του την Daria Werbowy και την Elettra Wiedemann και τις αποθανάτισε σαν ντίβες της δεκαετίας του 40 με έντονα βαμμένα μάτια και φλογερά χείλη. Εσείς τι λέτε κορίτσια μου; Θα το τολμήσετε;

 

(Οι τιμές που σας γράφω είναι οι ανώτερες προτεινόμενες τιμές στην λιανική. Ο καθορισμός της τελικής λιανικής τιμής είναι στη διακριτική ευχέρεια του σημείου πώλησης. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει, ότι αν βρείτε τα προϊόντα με την έκπτωση τόσο το καλύτερο!)

 

 

 

 

 

37 Σχόλια
  1. Καλημερα! Παντα μου αρεσαν τα κατακόκκινα χείλι αλλα ποτε δεν μπορεσα να τα υποστηρίξω πανω μου, οτι και να ειναι παντως ειναι πολύ θηλυκά, η παλέτα ρουζ Maison Lancôme δεν υπάρχει!!!

  2. Καλημέρα Τζούλια και κορίτσια!!!!! Πολύ πρωϊνή σήμερα και με καταπληκτική παρουσίαση!! Πολύ ωραίο το μακιγιάζ της Lancome, μια από τις πιο ωραίες παλέτες που έχω με σκιές είναι από αυτή την εταιρεία όπως και τα μολύβια τους είναι φοβερά και τεράστια επίσης!! Ένα γκρι-μπλε που είχα αγοράσει όταν πήγαινα ακόμη σχολείο (προ χριστού) μου τελείωσε πρόσφατα. Για τη μάσκαρα δε δεν έχω λόγια είναι δη μπεστ!!! Το κόκκινο κραγιόν όπως είναι φορεμένο στα μοντέλα είναι σε απόχρωση πολύ κολακευτική για όλους τους τόνους δέρματος και βασικό προσόν είναι ματ. Μου αρέσει πολύ!!
    Φιλιά πολλά!!!!

  3. Καλημέρααααααα! Κλασικό και αγαπημένο. Και πιστεύω ότι ταιριάζει σε όλες τις γυναίκες, αρκεί να βρει η καθεμία τις σωστές αποχρώσσεις (και να κάνει και λίγη εξάσκηση με το eyeliner).
    Οι παλέτες πάντως υπέροχες! Ειδικά η πρώτη! <3 Μπράβο Lancome!

  4. ΑΠΛΑ …. ΥΠΕΡΟΧΗ, Η ΠΑΛΕΤΑ MAISON !!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Αγαπημένη εταιρία…Ωραία και τα καινούρια προιόντα..!!Και προσωπικά, μ’αρέσει πολύ το κλασικό στυλ : κόκκινα χείλη – μαύρο eyeliner….

  6. Καλημέρα Τζούλια και στα υπόλοιπα κορίτσια!!! Η παλέτα Maison Lancôme, ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!!! Όσο για το στυλ που προτείνει η Lancome δεν θα το τολμούσα μίνη μου γιατί είμαι σίγουρη ότι θα είχε η όλη εμφάνιση αρνητικά αποτελέσματα!!! Από μια ειδικό όμως … μπορεί και να το τολμούσα. Φιλιά

  7. Kalimera kai apo emena!
    Para polu wraia i collection makigiaz tis Lancome me high light to rouz Maison Lancome…alla kai na to pareis, ti na to kaneis? tha sou pigainei i kardia na to xrisimopoiiseis i apla tha kathesai kai tha to xazeveis??? 🙂

  8. Καλημέρα!! Πωπω τι μας έκανες πρωί πρωί !! Ήδη άρχισα να με φαντάζομαι με κατακόκκινο κραγιόν και smoky look (αν κ δεν είμαι σίγουρη πως τα καταφέρνω ιδιαίτερα)…Και η γκρι μάσκαρα μου κλείνει προκλητικά το μάτι!!! Πολλά φιλιά σε όλες!!!

  9. Καλημέρα!
    Έχω ένα πρόβλημα με την παλέττα με το ρούζ…. Εάν την αγόραζα, δεν θα την χρησιμοποιούσα για να μη χαλάσω το σχέδιο! Είναι εξαιρετική η κεντρική ιδέα του μακιγιάζ, και θα χρειαστώ τη βοήθειά σου κάποια στιγμή για να βρω επιτέλους ένα κόκκινο που θα μου ταιριάζει!

  10. η μασκαρα της lancome δεν υπαρχει καλυτερη!!!!!!και οι σκιες επισης καταπληκτικες και εχω σκιες κρατανε παρα πολυ!!!

  11. Παρότι το μακιγιάζ της Lancome είναι από μόνο του μια εξαίρετη αφορμή για σχόλιο (ζηλευτά όλα τους), εγώ γράφω για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πολύ όμορφη σκιά ΚΟΡΡΕ που έλαβα μετά το διαγωνισμό. Τα καλύτερα σε όλους εύχομαι και να έχουμε αφορμές να χαμογελάμε…

  12. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΤΟΛΜΟΥΣΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΟΛΥ ΣΤΙΛΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΜΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!!!!

  13. Τελεια ειναι το ρουζ και το κοκκινο κραγιόν

  14. Αχ αυτή η εποχή των 40ς…σε ότι αφορά την μόδα τουλάχιστον νομίζω ότι ήταν ο προπομπός για την εξέλιξη της γυναικείας θηλυκότητας και του styling βεβαίως βεβαίως!! Από όλα όσα ανεφερες έχω δοκιμάσει μόνο το artliner. Μπαινει πανεύκολα αλλα δυστυχως εμενα δεν μου “κατσε”. Κριμα γιατι εχει μακραν τις καλυτερες κριτικές στο internet.
    Αχ ποσο μου αρέσουν αυτές οι συλλογές που βγάζεις!!! Γεμιζει ρε παιδί μου το μάτι σου ένα πράγμα…ότι πρέπει για να συνεχίζεις ευχαριστα τη μέρα σου!!!
    xoxo

  15. Υπέροχο ρουζ αλλά η παλέτα Le French Touch Absolu είναι ερωτεύσιμη!!!!

  16. Le French Touch Absolu: πρέπει να δοκιμαστεί!! Μιας και ειμαι fan των κατα-κόκκινων χειλιών!!

    Φιλάκια Ju, φιλάκια κορίτσάκια μου!

  17. Καλημέρα κορίτσια! Οσο δεν μου παει η Lancome στα προιόντα περιποίησης, τόσο αξεπέραστη τη θεωρώ στο μακιγιάζ. Νομίζω, είναι μακραν η καλύτερη εταιρεια στις μασκαρα, ενω οι σκιές color focus και τα lip gloss juicy tubes, είναι πλεον κλασσικές και σταθερές αξίες στο μακιγιάζ. Οσο για το art liner θεωρώ, ότι ειναι το καλύτερο eye liner όλων των εποχών! Θυμαμαι ότι το είχα αγορασει απο την Ιταλία όταν είχε πρωτοβγει το 98-99, τότε που ήταν παλι στη μόδα το eye liner, και όχι μονο το φόρεσα νυχθημερον, αλλά μου κρατησε χωρις υπερβολή 7-8 χρόνια, μέχρις ώτου δεν ήταν πια στη μοδα το μακιγιάζ με eye liner, κι έτσι το πέταξα… Αξεπέραστη ποιότητα σε όλα τα ειδη μακιγιάζ η Lancome!

  18. πεθαίνω για αυτό το φλογερό κόκκινο και για το έντονο wing eyeliner…mascara σε σκούρο γκρι!!! Ε αυτή θα τη δοκιμάσω σίγουρα έστω και στο counter…

  19. Λατρευω το κόκκνο κραγιόν αλλά δυστυχώς δεν έχω βρει την απόχρωση που μου πηγαίνει…..
    Αχ βρε Τζούλια μου πόσο θέλουν να μας τρελάνουν οι εταιρείες φέτος??? Τουλάχιστον φέτος είναι “ποιό απλές “οι γραμμές!!!!!!!!

  20. Δύσκολο μακιγιάζ.Ας μην ξεχνάμε ότι οι γυναίκες των 40’ς ήταν πολύ πιο κοκέτες στο ντύσιμο από τις σημερινές.Προτιμώ τα smokeys από το eye liner.

  21. …συμφωνω πολυ με τη Stella και απλα θα προσθεσω οτι οι τιμες για τα δεδομενα της Ελληνικης πραγματικοτητας ειναι λιγο “τσιμπημενες”. Πολιοτερα θυμαμαι αγοραζα τις συλλεκτικες παλετες σχεδον απο καθε μαρκα χωρις δευτερη σκεψη! Τωρα, περιμενω τις εκπτωσεις και διαλλεγω ενα κομματι και αν…

  22. ola einai poly oraia!!!!emena mou aresoun ta katakokina xeilh alla epeidi eimai poly melaxrini kapos mou fainete k den to bazo!!!!mou arese para poly h paleta me to rouz!!!!ax!!einai teleia!!!!!

  23. Όλα τα προϊόντα είναι υπέροχα!!!!!Καλά ε!! μας τρελάνατε και φέτος!!!!

  24. Mascara & eye krayon!!!! Θέλω να χτυπήσω τα χέρια μου …κλαπ…κλαπ και να εμφανιστούν στο κομοδίνο μου!!!!

  25. Πολύ μου άρεσε η Les OEillades 02 Blondette Fatale παλέττα.Κόκκινο κραγιόν και μαύρο eyeliner είναι απ’τα looks που όταν το τολμήσω θα’μαι πολύ περήφανη για μένα!

  26. Λατρεύω Le French Touch Absolu, είναι μικρό στο μάτι αλλά κανονικό κραγιόν σε περιεχόμενο!

  27. Καλά η πρώτη παλετούλα είναι τόσο όμορφη που λυπάσαι να τη χρησιμοποιήσεις γιατί θα χαλάσει το σχέδιο! 🙂

  28. Επαθα πλάκα με την παλέτα ρουζ με το σχέδιο!!!!!! ΘΕΙΚΟ, μπραβο τους.

    επίσης μου αρεσε παρα πολυ η γήινη παλέτα σκιών, Blondette Fatale ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!!!! είμαι in love με αυτα τα χρώματα, ό,τι πρεπει για ένα ζεστό φθινοπωρινό βάψιμο… και γκρι μασκαρα..τι να πεις!!! αλλα θα συμφωνήσω με όποια είπε οτι είναι δύσκολο αυτο το στυλ μακιγιαζ.. παρ’ολαυτα πιστεύω ότι συνάμα θα κολάκευε ΚΑΘΕ γυναίκα το συγκεκριμενο look!!
    Δεν το γνώριζα οτι το έκαναν αυτο με το καλσον οι γυναίκες, τι ωραίο!!!!

  29. Πόσο κούκλα είναι η Daria;; Μου αρέσει πολύ που τα χείλη ξεφεύγουν από το κλασσικό κόκκινο, είναι σαν ζαχαρωτά!

  30. Oi paletes kai i maskara mou aresoun para polu! Kai m’aresei polu auto to look me mauro eyeliner kai kokkino kragion alla gia kapoio logo otan forao kokkino kragion niotho san klooun.:( To exo parei apofasi oti de mou tairiazoun kai periorizomai se pink, nude xromata.

  31. ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΟΛΑ ΤΟΥ ΓΟΥΣΤΟΥ ΜΟΥ ΜΠΡΑΒΟ!!!

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.