Beauty Tips by www.beautyblog.gr

Πως τα καταφέρνετε πολύ συχνά και με τα σχόλια σας μου αλλάζετε τα θέματα που έχω προγραμματίσει…Αλλά τελικά αυτό είναι το ωραίο, το bb πάει τις πιο πολλές φορές, εκεί που θέλετε εσείς. Για σήμερα λοιπόν, αν και είναι Σάββατο και το Σάββατο συνήθως έχουμε Review Weekend, είδα ότι πολλές από εσάς έχετε όρεξη για beauty και make up tips.

 

Και είναι αλήθεια ότι μετά από τόσα χρόνια στο χώρο, έχω ακούσει πολλές και ωραίες συμβουλές από make up artists και εδώ αλλά και στο εξωτερικό και πολλές από αυτές τις έχω κατά καιρούς γράψει στα περιοδικά. Έψαξα λοιπόν και συγκέντρωσα κάποια από αυτά τα tips και ελπίζω κάποια από αυτά να σας φανούν ενδιαφέροντα και γιατί όχι; Nα τα υιοθετήσετε και εσείς. Βέβαια όπως έλεγα και χθες στην Kat-Rap, η μαμά μου λέει συχνά μια αγαπημένη της, αγγλική παροιμία: «One man’s poison, is another man’s cup of tea», πράγμα που απλά σημαίνει ότι κάποια από τα tips που θα γράψω παρακάτω μπορεί να μην ταιριάζουν σε όλες σας. Κάποια όμως μπορεί να τα εφαρμόσετε και να τα λατρέψετε. Ξεκινάω λοιπόν:

 

  • Αν τα μάτια σας είναι πρησμένα το πρωί βάλτε ένα παγάκι στο στόμα σας και λιώστε το ενώ ταυτόχρονα το πιέζετε επάνω προς τον ουρανίσκο σας. Μειώνεται δραστικά  το πρήξιμο που ξεκινά από την ρινική κοιλότητα (το λένε οι make up artists στα μοντέλα που μια τάση για ξενύχτι την έχουν…)

 

  • Επίσης, για είναι τα μάτια σας πάντα λαμπερά και ξεκούραστα καλό είναι διατηρείτε στο ψυγείο σας ειδικές σταγόνες για τα μάτια. Τις μέρες που τα νιώθετε «βαριά» μουσκέψτε με τις σταγόνες δύο στρογγυλά βαμβακάκια, τοποθετείστε τα πάνω στα μάτια σας και χαλαρώστε για 5 λεπτά.

 

Σταγόνες για τα μάτια

  • Προσθέστε έξτρα λάμψη στο δέρμα σας απλώνοντας με ένα φουντωτό πινέλο λίγο ρουζ σε ροζ απόχρωση κάτω από το πηγούνι σας και στο λαιμό σας αναμιγνύοντας καλά με απαλές κυκλικές κινήσεις

 

Ρουζ σε διπλή απόχρωση Giorgio Armani

  • Η τέλεια απόχρωση κραγιόν είναι αυτή που ταιριάζει με το εσωτερικό χρώμα που έχουν τα μάγουλά σας (απίστευτο;)

 

Σειρά Κραγιόν της Bobbi Brown Rich Lip Color SPF 12

  • Μια εναλλακτική λύση στην μαύρη μάσκαρα και το μαύρο eyeliner (που μπορεί να δείξει «σκληρό») είναι το σκούρο μπλε eyeliner και η ίδιας απόχρωσης μάσκαρα. Η μπλε απόχρωση φωτίζει ακόμα περισσότερο το λευκό στο εσωτερικό των ματιών σας

Πολύ ωραία μπλε απόχρωση έχει η μάσκαρα False Lash Effect της Max Factor


 

  • Τα μάτια αντανακλούν το φως καλύτερα αν εφόσον κάνετε το μακιγιάζ σας, ταμπονάρετε με ελαφρές κινήσεις λίγη κρέμα ματιών στο πάνω μέρος των βλεφάρων και κάτω από τα μάτια

 

Κρέμα ματιών και κονσήλερ 2 σε 1 Lancome Renergie Yeux

  • Για να μην κοκκινίζουν τα φρύδια σας όταν τα βγάζετε, απλώστε από πριν, λίγες σταγόνες ματιών
  • Τον χειμώνα με το air-condition και την κεντρική θέρμανση να διατηρείτε πάντα ένα μπολ με νερό στο δωμάτιο που κοιμάστε για να αποφεύγετε την αφυδάτωση του δέρματος.
  • Αν το δέρμα σας, σας τραβάει ή είναι κάποιες φορές ερεθισμένο τοποθετείστε κομπρέσες που θα έχετε πριν μουσκέψει σε υγρό που θα περιέχει ισόποσες ποσότητες φρέσκου γάλατος και παγωμένου νερού
  • Αναζωογονείστε το δέρμα σας διατηρώντας μια τονωτική λοσιόν σε μορφή σπρέι στο ψυγείο σας και ψεκάζοντας με αυτή το πρόσωπό σας κάθε πρωί που ξυπνάτε. (με κλειστά μάτια, για να μην τσούξουν)

 

Τονωτική Λοσιόν Clinique Clarifying Lotion

  • Για λαμπερό δέρμα, άλλο ένα κόλπο είναι, αφού απλώστε το make up και την πούδρα σας , να κρατήστε το πιστολάκι των μαλλιών σας περίπου 30 εκατοστά από το πρόσωπό σας βάζοντάς το στην κλίμακα του ζεστού για 5 δευτερόλεπτα.
  • Για να μην καταλαβαίνει κανείς ότι φοράτε make up αναμίξτε το με την ενυδατική κρέμα ημέρας  και απλώστε μικρή ποσότητα με τα δάκτυλά σας σε όλο το πρόσωπο

Ενυδατική κρέμα Biotherm Skin-Ergetic

  • Bουτήξτε την οδοντόβουρτσά σας σε ένα κουτάλι με μέλι και έπειτα κάντε απαλό μασάζ στα χείλη σας για περίπου τρία λεπτά λεπτά. Για τουλάχιστον δυο ώρες τα χείλη σας θα είναι απαλά, ροδαλά και «φουσκωτά» σαν μωρού (το έχω κάνει… χεχεχε… καλό είναι, αλλά δεν διαρκεί πολύ, διαρκεί όσο πρέπει….)
  • Για έντονα γυριστές βλεφαρίδες ζεστάνετε το curler με το πιστολάκι σας στην πολύ ζεστή κλίμακα, για περίπου δέκα δευτερόλεπτα. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρά, περίπου πέντε δευτερόλεπτα, ακουμπήστε το για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ καυτό (μη μου καείτε κιόλας) και έπειτα γυρίστε τις βλεφαρίδες σας. Θα δείτε…

 

 

Πάντως πιστεύω ειλικρινά ότι πέρα από κάθε επαγγελματία make up artist, υπάρχουν και οι μαμάδες μας και οι γιαγιάδες μας και εμείς οι ίδιες καμιά φορά, γι αυτό και περιμένω με μεγαλύτερη ανυπομονησία τα δικά σας tips και μυστικά….

28 Σχόλια
  1. ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΑ. ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΗΞΕΡΑ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΖΟΥΛΙΑ!

  2. Τώρα πάω να βαφτώ για να πάω μια βόλτα στα Sephora.Θα ξεκινήσω από το παγάκι μια και χθες το βράδυ πήγα θέατρο και άργησα να κοιμηθώ,θ’ακολουθήσουν οι σταγόνες για τα μάτια που πάντα έχω και τέλος θα κάνω αυτό με το πιστολάκι.Ελπίζω να πετύχουν όλα.Καλημέρα σε όλες.

  3. Σιγουρα καποιες από τις συμβουλές σου θα τις εφαρμόσω σήμερα το β΄ραδυ πριν την έξοδο! (ειδικά αυτη με το μέλι και την οδοντόβουρτσα ;))

  4. Λοιπόν, μόλις τις δοκιμάσετε, περιμένω να μου πείτε τα αποτελέσματα!! xxx

  5. Eγω φτάνει να σε δω και μου περνάνε όλα!!!!
    Είσαι το TIP μου!!!!!

  6. τρελαινομαι για Beauty Tips κραταω παντα σημειωσεις!

  7. Πολύ ενδιαφέροντα!!!!!!
    Σ’αυτό με την οδοντόβουρτσα και το μέλι, εγώ ήξερα ότι προσθέτουμε και λίγη ζάχαρη και κάνουμε ουσιαστικά ένα είδος peeling…..
    Επίσης, το tip με το πιστολάκι που σταθεροποιεί το μακιγιάζ το εφαρμόζω εδώ και χρόνια και μ’αρέσει πολύ!!

  8. Για πρησμένα ματάκια έχουμε στην κατάψυξη δύο κουτάλια του γλυκού … τα βαζουμε πάνω στα ματάκια μας το πρωί για 5 λεπτάκια (με το κοίλο μέρος προς εμάς, σαν να μας “καπακώνουν” τα κουτάλια, όχι από την άλλη…) και τα ματάκια ξεπρήζονται ..
    Βασική προυπόθεση για να μην κάνουμε κάθε πρωί αναπαράσταση του Μάμπλ από το Happy Feet, είναι να μην έχουν κοκαλώσει από τον πάγο τα κουτάλια!!! χι, χι…

  9. Ενθουσιάστηκα με το κόλπο με το παγάκι,γιατί από ξενύχτι και κύκλους έχουμε αρκετά!

  10. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ ΙΔΕΕΣ!!!ΚΑΛΟ ΣΚ

  11. Παρα πολυ ευχαριστουμε για τα Tips, δεν ηξερα κανενα.
    Θα πω κι εγω το δικο μου αν και οι περισοτερες μπορει να το ξερετε ηδη. Οταν εχουμε τελειωσει το μακιγιαζ μας και θελουμε να δειχνει το αποτελεσμα πιο φυσικο, κλεινουμε τα ματια και περναμε ολο το προσωπο με σπρευ νερου. Το βρισκουμε στα φαρμακεια και στα καταστηματα καλυντικων. Δεν το ταμποναρουμε, απλα το αφηνουμε να στεγνωσει…
    Καλο ΣΚ!

  12. Πολύ χρήσιμα tips.Εχω κ εγώ ένα…για φυσικό λιφτινγκ χτυπήστε 1 ασπράδι αυγού με λίγες σταγόνες λεμόνι κ απλώστε το σε καθαρό πρόσωπο για περίπου 20 λεπτά.Το τέντωμα που προκαλεί η συγκεκριμένη φυσική μάσκα,εγώ προσωπικά δεν τοέχω δει με καμιά άλλη από αυτές του εμπορίου!!!

  13. Στο μυαλό μου είσαι και αναρωτιόμουν..να πάρω ή να μην πάρω μπλε μάσκαρα…2 λίρες από αγγλία…μου έλυσες την απορία!

  14. Πολύ χρήσιμες όλες οι συμβουλές σου! Θα ήθελα μια διευκρίνηση! Τι εννοεις εσωτερικό μερος των μαγουλων; (για το ταιριασμα του χρωματος με το κραγιον). Ευχαριστώ!

  15. ωραια τα τιπς ..μου αρεσε αυτο με το πιστολακι κ το μελι…αυτο που ξερω εγω ειναι για το λεμονι ειναι εχει την ταση να λευκαινει την επιδερμιδα κ καθε πρωι μπορουμε κοβουμε ενα λεμονακι κ να αλειφουμε το προσωπο μας…ή ακομη καθαριζουμε το προσωπο με γαλα…αποτελεσμτικο ..σε βαμβακι βαζουμε γαλα κ ξεκιναμε το καθρισμα…αποτελεσμα εκπληκτικο….

  16. @ Maryl and Ria: Λοιπόν τη συνταγή με το αυγό και το λεμόνι την έκανα και εγώ. Και έχω να πω ότι πράγματι αφήνει την επιδερμίδα απίστευτα λαμπερή και τονωμένη (τσίτα). Όμως: Προσοχή στις ξηρές επιδερμίδες γιατί κάποιες φορές το λεμόνι έχει την τάση να τις αφυδατώνει..

  17. @Maria Peppa: Τραβάς με το δάκτυλό σου, το πλάι του στόματός σου και βλέπεις τι χρώμα έχει το εσωτερικό στο μάγουλο. Με αυτό σαν γνώμονα επιλέγεις κραγιόν. Ουσιαστικά έχει να κάνει και την απόχρωση της επιδερμίδας σου…

  18. ευχαριστουμε πολύ για τις συμβουλές, εγώ τουλάχιστον τις βρήκα πολύ χρήσιμες!!!!!!!!!

  19. Βρε τι μπορεί να μάθει κανείς…χίλια ευχαριστώ κούκλα πολύ χρήσιμα όλα..θα αρχίσω προπόνηση από σήμερα κιόλας!!!!

  20. Μπορεί να άργησα να μπώ στην παρέα αλλα πραγματικά αυτά τα tips είναι πολυ χρήσιμα!!!
    Κατι άλλο πολυ καλό για ντεμακιγιάζ όμως…είναι το αμυγδαλέλαιο…φυσικό ξηρό λάδι που βάζοντας το πάνω σε βαμβάκι και περνόντας το σε όλο το πρόσωπο αφαιρεί με ελάχιστες κινήσεις ακόμα και το πιο βαρύ και αδιάβροχο μακιγιάζ. Εξαιτίας των ιδιοτήτων του…δεν προσθέτει λιπαρότητα στις ήδη λιπαρές επιδερμίδες (ξηρο λάδι) και το αμυγδαλέλαιο είναι απο τα καλύτερα φυσικά προιόντα που θρέφουν τις τρίχες. Οπότε ενυδατώνουμε και θρέφουμε τις βλεφαρίδες μας που έχουν ανάγκη εξαιτίας της συχνής μάσκαρας που χρησιμοποιούμε όλες μας καθημερινά!

  21. Αχ είχα καιρό να σε διαβάσω και μου λειψες!! Λοιπον όταν διάβασα το tip με το κραγιόν και το μάγουλο έμεινα! Δεν το ήξερα..μάλλον δεν το φανταζόμουν έπρεπε να πω.
    Προχθές έβλεπα στο yoytube τον gossmakeupartist (καπως έτσι τελοσπάντων) που έλεγε ότι ο σωστός τρόπος να επιλέξει κάποιος κραγιον είναι να το δοκιμάζει στα ακροδαχτύλια του και όχι στο πίσω μέρος του χεριού. Φαντάζομαι δεν εννοούσε ότι αυτό το μέρος έχει την ίδια απόχρωση με τα χείλη μας αλλά έλεγε ότι αυτό το σημείο μοιάζει ως προς την υφή του δέρματος με τα χείλη μας…και ότι κατάλαβες καταλαβα!! χιχι
    Love u always! (Τέλεια τα tips τα περισσότερα δεν τα ήξερα καν)

  22. tora diavasa ayto to post k eilikrina maresan para poli ayta p diavasa!Julia euxartistoume p moirastikes mazi mas auta ta oraia tips kathos k oses egrapsan ayta p ikseran!loipon na paratheso k ego kati liga p ksero,katarxin ena teleio peeling p to kano sixna k einai me meli zaxari k dio stagones lemoni,episis an sas teleiose h enidatiki krema k to derma sas exei ksirathei min agxoneste k trexete na vreite anoixto hondos sephora klp,parte mia patata nai veveos patata tripste tin k valte tin sto prosopo sas gia kana tetartaki…..exei apotelesma!hmmmm tora de m rxete kati allo,alla epidi eimai sgr pos tha ksanaginei tetoio post,tha thimitho k alla mexri tote k tha sas po!filakiaaaaaa

  23. ΤΕΛΕΙΑ ΤΙPS!!! ΑΝΤΕ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΜΟΥ…..

Αφήστε το σχόλιο σας

Το e-mail δεν θα εμφανιστεί.